AKH - Ny strategisk plan (Aker, ACC, PHLY osv)

Frodon
AKH 03.07.2024 kl 16:03 10308

Røkke har et par prestigeprosjekter som han gjerne vil gjennomføre, eks offshore fiskefarm og eventyrsenter i Narvik med blant annet et datasenter. Røkke har solgt unna en del virksomheter nå, som har litt cash til overs. Kan Røkke klare å overtale nok eiere i børs selskapene uten virksomhet, som har cash, til å slå alle selskapene sammen, slik at de kan investere i et av de 2 prestigeprosjektene til Røkke?

Ser vi på ACC vil de ha ca kr 4,5 milliarder i cash. AKH eier bare 43%, slik at AKH eier «bare» kr 1,9 milliarder av de cash. Ved å fusjonere ACC med Aker Narvik, får Røkke tilgang til alle cash i selskapet. Også vil det potensielt komme inn noen milliarder ekstra til ACC de neste årene. I PHLY kan det komme ca kr 1 milliard i cash, hvis de ikke går på noen smell i byggingen.

Aker Narvik trenger ca kr 60 milliarder til prosjektet, dvs det må MYE mer finansiering på plass. Obligasjonslån med skyhøye renter når det tar så mange år å bygge opp, høres dyrt ut. Kan Yngve Slyngstad i Industry Capital Partners endelig gjøre noe nyttig iht lønnen han mottar? ICP har mistet mye nøkkelfolk og prosjektet har stoppet opp. Men kanskje han kommer på banen nå og får lurt noen inn i dette prestigeprosjektet?
Frodon
I går kl 22:17 201

Tror sjelden jeg har sett en mer tafatt gjeng av hobby investorer, som i tillegg har 0 kunnskap om selskapet eller børsen. Som du skriver, de sitter alle bare å håper. Ironien er at selv om de skulle fått maks treff på Mainstream salg, så vil fortsatt ca 90% av disse folkene måtte realisere tap på 60-80%. Det triste er at skatten vi betaler fordi vi er dyktige på børs, blir utbetalt til disse strutsene som ikke følger med

Med kursmål kr 2,8, burde aksjen falle til ca kr 2, før det blir oppside verdt risikoen

«AKER HORIZONS: Clarksons gjentar hold med kursmål NOK 2,8»
Frodon
I går kl 22:28 175

Selv Atle, en av de største aksjonærene i AKH, sitter også å drømmer nå 🙈 Han har både store realiserte og urealiserte tap i AKH. Litt rart at han fylte på flere ganger, etter at han mislykkedes gang på gang. Forventet at en antatt dyktig investor lærte litt raskere enn han 🙄

«Atle Pedersen
19:08
Veldig fint om man bare våkner til en urimelig deilig salgsdeal for MS må innrømme det»
Frodon
I går kl 22:35 166

Kjenner jeg blir skuffet over XI kunnskapsnivået på AKH, men de ligger kanskje 3 år bak de også? Flere lurer på hvorfor dagens kjøpsanbefaling fra Sparebank 1 Markets med kursmål kr 7,50 ikke ga mer oppgang i aksjen

Herregud, er jo kursmålet de satt 25.4.2024. Er det virkelig ingen på XI som vet det…?

«SB1M update from April 25th

We lower our target price to NOK 7.5/sh, as we struggle with the fact that ACC will not state clearly how it intends to use the proceeds from the SLB deal»
keane
I går kl 23:13 110

Andre enn meg som er fascinert av at en person kan skrive om et selskap/en aksje han ikke eier...?? Helt utrolig!! Må le.
Dansekongen
I går kl 23:35 79

Ikke vær naiv. Frodon er betalt av Sparebank 1 Markets for å holde det gående 24/7. Han er dessuten en patologisk løgner. Selvsagt har han "skin in the game".