AKH - Ny strategisk plan (Aker, ACC, PHLY osv)

Frodon
AKH 03.07.2024 kl 16:03 16152

Røkke har et par prestigeprosjekter som han gjerne vil gjennomføre, eks offshore fiskefarm og eventyrsenter i Narvik med blant annet et datasenter. Røkke har solgt unna en del virksomheter nå, som har litt cash til overs. Kan Røkke klare å overtale nok eiere i børs selskapene uten virksomhet, som har cash, til å slå alle selskapene sammen, slik at de kan investere i et av de 2 prestigeprosjektene til Røkke?

Ser vi på ACC vil de ha ca kr 4,5 milliarder i cash. AKH eier bare 43%, slik at AKH eier «bare» kr 1,9 milliarder av de cash. Ved å fusjonere ACC med Aker Narvik, får Røkke tilgang til alle cash i selskapet. Også vil det potensielt komme inn noen milliarder ekstra til ACC de neste årene. I PHLY kan det komme ca kr 1 milliard i cash, hvis de ikke går på noen smell i byggingen.

Aker Narvik trenger ca kr 60 milliarder til prosjektet, dvs det må MYE mer finansiering på plass. Obligasjonslån med skyhøye renter når det tar så mange år å bygge opp, høres dyrt ut. Kan Yngve Slyngstad i Industry Capital Partners endelig gjøre noe nyttig iht lønnen han mottar? ICP har mistet mye nøkkelfolk og prosjektet har stoppet opp. Men kanskje han kommer på banen nå og får lurt noen inn i dette prestigeprosjektet?
DividendYield
I dag kl 16:33 420

"Ingen liker vel å bli minnet om gamle synder."

Nei, det enkleste da er å gjøre som danseløven å bytte nick
Dansekongen
I dag kl 16:44 405

Hvilket nick mener du at jeg har hatt før? Eller resirkulerer du bare Frodons løgner?

Jeg spør for en venn. Det er nemlig ikke alle forunt å ha splittet personlighet. 🤣
DividendYield
I dag kl 16:51 395

Det som er morsomt er at du nesten ikke kan skrive et innlegg uten å komme med en eller annen diagnose, det er kanskje en diagnose på et eller annet?

Like så de teite smileysene dine. Basert på innleggsinnhold og aksjevalg virker det som om du burde finne en ny hobby
Dansekongen
I dag kl 17:01 383

Det som er minst like morsomt, er at du/dere slenger ut påstander i øst og vest uten å dokumentere dem. Aldri blir konkrete spørsmål besvart heller. Det er den egentlige grunnen til at disse diskusjonstrådene om AKH er nær verdiløse fra et faglig ståsted. Men mange kommer hit for underholdningens skyld, meg selv inkludert. 😁❤️
Frodon
I dag kl 17:08 369

Det er din uvitenhet som bommer, og det er kun de som har lest seg opp om fakta som kan dette
Redigert i dag kl 17:12 Du må logge inn for å svare
Frodon
I dag kl 17:10 367

Røkke sikler etter å bygge datasenter i Narvik. Hva om ACC kjøper de powerpointene fra AKH, så har de bitte litt startkapital?

«Datasenterselskapet Green Mountain fikk rekordresultat i 2023»

https://energiwatch.no/nyheter/fornybar/article17302251.ece
Dansekongen
I dag kl 17:13 364

Jeg har jo lest meg opp. Se bare her:

-----------------------------------------------------

"SpareBank 1 Markets starter dekning av Aker Horizons. Ifølge TDN Direkt har det resultert i en kjøpsanbefaling og et kursmål på 65 kroner, hvilket er 20 prosent over deres NAV-estimat på 54 kroner.

«Vi tror en premium er rettferdig, ettersom en nøkkeldel av investeringscaset er fremtidig innvannende investeringer som ikke enda er reflektert i NAV», skriver meglerhuset, ifølge TDN Direkt.

SpareBank 1 Markets er godt fornøyd Aker Horizons' mål om å investere over 100 milliarder kroner i grønn teknologi innen 2025.

For Aker Clean Hydrogen har tallknuserne regnet seg frem til en verdi på 22,6 kroner pr. Aker Horizons-aksje. Ifølge TDN Direkt verdsetter meglerhuset Mainstream Renewable Power til 23,1 kroner aksjen og de børsnoterte selskapene til deres respektive markedsverdi.

Mandag omsettes Aker Horizons-aksjen for 47,60 kroner, opp 2,6 prosent."
Frodon
I dag kl 17:16 360

Bra for Aukra prosjektet til AKH

«tror fortsatt mer på blå enn grønn hydrogen»

https://energiwatch.no/nyheter/fornybar/article17301895.ece
Frodon
I dag kl 17:17 357

Du misforstår (med vilje). Du leser ned, ikke opp.

Verdens enkleste jobb på børs er å se hva som har skjedd. De få dyktige av oss evner å se hva som skjer fremover

#Kunnskapsrik
DrDental
I dag kl 18:54 281

Frodon, hva tror du kursen står i om 1 år? Har du trua på gamle høyder innen 5 år?
Dansekongen
I dag kl 19:07 270

Nei, verdens enkleste jobb er å komme med elleville spådommer, for deretter å dysse det hele ned når de ikke slår til.

Mottoet til SB1M synes å være: "Vi har hatt rett hele tiden". Er dere fortsatt like "godt fornøyd med Aker Horizons' mål om å investere over 100 milliarder kroner i grønn teknologi innen 2025"? 😒
Frodon
I dag kl 19:39 234

Uten spleis/splitt og lignende, tipper jeg kursen skal ned under kr 1,70. Dette kursmålet kom for en stund siden, da kursen sto langt høyere. Men nå blir det fundementalt endringer etter salget i ACC. Kursen i AKH avhenger mye av hva som skjer i ACC, da det er den eneste børsnoterte eierandelen til AKH. Det beste for AKH er om ACC blir fusjonert inn i Aker, slik at AKH får aksjer i Aker 😅😅
Frodon
I dag kl 19:42 232

Som vanlig tar du helt feil, det enkleste er å kritisere andre og komme med usannheter. Lavest nederst på rangstigen i mine øyne

Som du vet, svarte jeg deg om de innleggene 3 ganger, men du latet som om du ikke hadde lest innleggene. Grunnen til det er utelukkende i mine øyne at du er misunnelig, da du ikke evner dette selv. Og ja, det kommer jeg til å tro, helt til du evner å treffe på minst 5% av det du skriver her. Til nå ligger du på ca 0,1%. Innlegget under er det eneste du har hatt rett i til nå

#Kunnskapsrik

«Dansekongen
23.5.2024 kl 11:13
Ingen tvil om at Frodon er kunnskapsrik»
Redigert i dag kl 19:44 Du må logge inn for å svare
Dansekongen
I dag kl 20:31 184

Mine bidrag består som kjent stort sett av klipp-og-lim fra dine tidligere innlegg. Direkte sitater fra Frodon må nødvendigvis inneholde usannheter og lite treffende analyser. Jeg beklager overfor øvrige lesere!

Apropos skivebom, visste du at Sparebank 1 Markets er meglerhuset som hadde det høyeste kursmålet i AKH under euforien i 2021? Jeg tar et lite forbehold om at din egen oversikt fra 04.03.2021 ikke var løgn:

Kursmål meglerhus
--------------------------
Sparebank 1 Markets - 65
Clarksons Platou Securities - 62
Pareto - 60
Dnb - 57
ABG - 57
Nordea Markets - 42
Carnegie - 35
Spartan
I dag kl 21:12 139


Det var ordentlig bra gjort av deg å hjelpe ham…fyren trengte det virkelig. PHåper han tok lærdom, diversifiserer neste gang, eller evt bare går fir indeksfond. (Slik jeg vurderte ham på kompetanse burde han la 90% stå i indeks) Aner du hvor mye han tapte i kroner til sist?

Sjekk ut Link ja, det er sjelden jeg ser et tech selskap med en god nok etablert cashflow, og et stort vekstpotensial om de penetrerer sentral-Europa. De tilbyr jo i prinsipp en effektivisering for kunder som er skalerbar, samt at kundene tenderer mot å bli repeat customers. De synes også ferdig med overhype. En joker blir også renten generelt for vekstaksjer, går den ned igjen er det bra for sektoren generelt, men slik jeg tolket det før det nok veien for dem med dagens rente uansett.
Frodon
I dag kl 21:28 120

Jeg står for hvert eneste innlegg på dette forumet, just so you know. Som sagt, du tar innehold ut av sin sammenheng og later som du kan noe.

Litt rart, for selv om du har startet enda et nick og passert 100 innlegg (de fleste om Frodon), tipper jeg ikke du er på topp 100 listen engang over nick som har lagt sin forelskelse over meg. Som du vet, det er bare snakk om å skjønne enkle ting, korrekt…? Guess what, du er blant de enkleste, og tviler på at du skjønner noe av det 😉

Har du snart lest deg opp om AKH i 2022, eller holder du fortsatt på med 2021?
Redigert i dag kl 21:29 Du må logge inn for å svare
Frodon
I dag kl 21:48 104

Skulle bare mangle om ikke jeg skulle hjulpet han, han er en skikkelig go’gutt 😇 Derfor jeg tok det på utsiden av forumet, der det er enklere å bli kvitt støy og sende han skikkelig fersk bra info. Han har spurt om aksjetips etterpå og jeg er som deg, anbefaler han fond eller å la noen proffe ta seg av dette for han. Minnes beløpet var ca 470.000, men han fylte på og snittet ofte, så kan ha blitt mer. Heldigvis økte skattefradragsprosent på aksjetap, det slo bra ut for han.

Jeg er fan av tilbakekjøpsprogram, slik Link gjør nå. Innsidekjøp også, wow, her er det mye AKH aksjonærer bare kan drømme om 😅 De har fin vekst, selv med «høye» renter. Ser forøvrig at Link ligger i bunnen av den stigende trenden og aksjen ser moden ut for et brudd opp igjennom forrige topp og burde klare et rykk opp til kr 23,50-24.00 området. På lengre sikt er det nesten ingen motstand før like over kr 30 området. Kanskje jeg må ta en lytte post, slik at interessen øker for å lese meg opp 😅
Frodon
I dag kl 21:54 95

Norge er forøvrig blant de aller dårligste i verden på bærekraft, samtidig som jeg tipper vi tror vi er blant de beste 🙈 Bærekraft blir brukt vanvittig mange steder, så tipper vi tror vi er verdens ledende, akkurat slik AKH er verdens ledende på å selge seg ut av grønt

https://www.sustainabledevelopmentindex.org/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3BCrjlj1ihfnDMTecupJh5M3NMWSIhvcjwxXSa004jUBAJiXMg3k4bfkE_aem_rYJQnX5Qt6_9iCiJfs40Ag
Dansekongen
I dag kl 22:07 82

Det har skjedd lite eller ingenting i Aker Horizons siden 2021, så jeg tviler på at jeg har gått glipp av særlig mye.

Ingen er så forelsket i Frodon som Frodon. Tett fulgt av dine øvrige nick og rompisene dine i SB1M. Ikke glem hva som skjedde med Narcissus.
Frodon
I dag kl 22:45 35

Nettopp, når kunnskapsnivået er såpass lavt, blir det ikke enkelt å skjønne hva vi andre skriver om.

Jeg er ikke forelsket i Frodon, jeg har ingen andre nick og er ikke romkompiser med Sparebank 1 Markets. Hadde du gjettet motsatt av hva du gjør, ville du kanskje begynt å treffe. Det samme gjelder de fleste AKH aksjonærene som skriver her, hadde de gjort motsatt av hva de tror, ville minusen i porteføljen vært et pluss istedenfor. Skal du lykkes på børs, kan du ikke handle på instinkt, tro og håp. Ta frem kalkulatoren, så er det enkelt å se hvorfor du bommer

Etter min sannsynlighetsberegning, vil de fleste av dine neste 100 innlegg også handle om Frodon, og svært få handle om AKH og videre utvikling fra 25.7.2024 og fremover. Tror du spådommen går i oppfyllelse? 😉 For meg er det vinn-vinn på den spådommen….bare snakk om å skjønne enkle ting

#Kunnskapsrik