AKH - Ny strategisk plan (Aker, ACC, PHLY osv)

Frodon
AKH 03.07.2024 kl 16:03 21143

Røkke har et par prestigeprosjekter som han gjerne vil gjennomføre, eks offshore fiskefarm og eventyrsenter i Narvik med blant annet et datasenter. Røkke har solgt unna en del virksomheter nå, som har litt cash til overs. Kan Røkke klare å overtale nok eiere i børs selskapene uten virksomhet, som har cash, til å slå alle selskapene sammen, slik at de kan investere i et av de 2 prestigeprosjektene til Røkke?

Ser vi på ACC vil de ha ca kr 4,5 milliarder i cash. AKH eier bare 43%, slik at AKH eier «bare» kr 1,9 milliarder av de cash. Ved å fusjonere ACC med Aker Narvik, får Røkke tilgang til alle cash i selskapet. Også vil det potensielt komme inn noen milliarder ekstra til ACC de neste årene. I PHLY kan det komme ca kr 1 milliard i cash, hvis de ikke går på noen smell i byggingen.

Aker Narvik trenger ca kr 60 milliarder til prosjektet, dvs det må MYE mer finansiering på plass. Obligasjonslån med skyhøye renter når det tar så mange år å bygge opp, høres dyrt ut. Kan Yngve Slyngstad i Industry Capital Partners endelig gjøre noe nyttig iht lønnen han mottar? ICP har mistet mye nøkkelfolk og prosjektet har stoppet opp. Men kanskje han kommer på banen nå og får lurt noen inn i dette prestigeprosjektet?
upsidedown
I går kl 23:20 261

Frodon gir et riss av hva H.C. Andersen hadde i hode da han skrev
«Keiserens nye klær»😅
Dansekongen
I går kl 23:23 261

Skal du lure folk til å kjøpe aksjer igjen? Slik at du kan håne dem og gni det inn etter at de har tapt brorparten av investeringen? Også kjent som forretningsmodellen til SB1M.

Nei takk, vi er ikke født i går. Etter å ha lest dine åndssvake tips om NAS og AKH, spør jeg heller Snåsamannen fra det hinsidige.
Frodon
I dag kl 07:36 168

Igjen? Har jeg lurt noen til å kjøpe aksjer?

Som sagt, misunnelsen din (les forelskelsen), er blant de største på HO akkurat nå, i hvert fall på topp 3 😉
Frodon
I dag kl 07:44 164

Ja. Som sagt, jeg antar at de venter på avklaring rundt Mainstream, før de bestemmer cash i ACC. De vet naturligvis hvordan det blir i Mainstream lenge før vi vet det, så jeg tror at når de ser den veien, kan de gjøre det som er best for Røkke rundt cash i ACC på det tidspunktet. Og selvfølgelig kan de vente litt med eventuell fusjon, hvis de vil ha et mer gunstig 30 dagers snitt. Men i en fusjon Aker/ACC med bytte i Aker aksjer, blir det bare snakk om lommerusk for Aker å hente ACC cash

Hva tror du?
Redigert i dag kl 07:44 Du må logge inn for å svare
Frodon
I dag kl 08:25 142

Dårlige nyheter for AKH

«Men jeg tror man bare kan glemme noe rentekutt i overskuelig fremtid som følge av kronekursen»

https://e24.no/boers-og-finans/i/XjjKV7/svakeste-krone-siden-pandemien-en-krisesvak-krone-boer-foere-til-krisetenkning
Taycon
I dag kl 09:16 99

God morgen Frodon. Hva med å se litt på Hrgi igjen og muligens hente tilbake realisert tap? Bare det at du hadde åpnet en ny tråd ville jo løftet kursen betraktelig:)
Selskapene har en markedsverdi på ca. 90 mill, innvilget Enova støtte på 482 mill (BB prosjektet). Orlen/PUN har kjøpt 50% av Co2 lisensen i Barentshavet og Horisont Infra (HUB prosjekt i Gismarvik) fikk for en tid tilbake PMI status som igjen kan kvalifiserer for ytterlige EU støtte. Etter min inhabile og ukvalifiserte oppfatning ligger kursen ca. 5 ganger under selskapenes moderate verdi. Kanskje litt upassende å skrive på akh tråden, men dere for ha meg tilgitt.
Redigert i dag kl 09:19 Du må logge inn for å svare