AKH - Ny strategisk plan (Aker, ACC, PHLY osv)

Frodon
AKH 03.07.2024 kl 16:03 21625

Røkke har et par prestigeprosjekter som han gjerne vil gjennomføre, eks offshore fiskefarm og eventyrsenter i Narvik med blant annet et datasenter. Røkke har solgt unna en del virksomheter nå, som har litt cash til overs. Kan Røkke klare å overtale nok eiere i børs selskapene uten virksomhet, som har cash, til å slå alle selskapene sammen, slik at de kan investere i et av de 2 prestigeprosjektene til Røkke?

Ser vi på ACC vil de ha ca kr 4,5 milliarder i cash. AKH eier bare 43%, slik at AKH eier «bare» kr 1,9 milliarder av de cash. Ved å fusjonere ACC med Aker Narvik, får Røkke tilgang til alle cash i selskapet. Også vil det potensielt komme inn noen milliarder ekstra til ACC de neste årene. I PHLY kan det komme ca kr 1 milliard i cash, hvis de ikke går på noen smell i byggingen.

Aker Narvik trenger ca kr 60 milliarder til prosjektet, dvs det må MYE mer finansiering på plass. Obligasjonslån med skyhøye renter når det tar så mange år å bygge opp, høres dyrt ut. Kan Yngve Slyngstad i Industry Capital Partners endelig gjøre noe nyttig iht lønnen han mottar? ICP har mistet mye nøkkelfolk og prosjektet har stoppet opp. Men kanskje han kommer på banen nå og får lurt noen inn i dette prestigeprosjektet?
upsidedown
I går kl 23:20 670

Frodon gir et riss av hva H.C. Andersen hadde i hode da han skrev
«Keiserens nye klær»😅
Dansekongen
I går kl 23:23 670

Skal du lure folk til å kjøpe aksjer igjen? Slik at du kan håne dem og gni det inn etter at de har tapt brorparten av investeringen? Også kjent som forretningsmodellen til SB1M.

Nei takk, vi er ikke født i går. Etter å ha lest dine åndssvake tips om NAS og AKH, spør jeg heller Snåsamannen fra det hinsidige.
Frodon
I dag kl 07:36 577

Igjen? Har jeg lurt noen til å kjøpe aksjer?

Som sagt, misunnelsen din (les forelskelsen), er blant de største på HO akkurat nå, i hvert fall på topp 3 😉
Frodon
I dag kl 07:44 573

Ja. Som sagt, jeg antar at de venter på avklaring rundt Mainstream, før de bestemmer cash i ACC. De vet naturligvis hvordan det blir i Mainstream lenge før vi vet det, så jeg tror at når de ser den veien, kan de gjøre det som er best for Røkke rundt cash i ACC på det tidspunktet. Og selvfølgelig kan de vente litt med eventuell fusjon, hvis de vil ha et mer gunstig 30 dagers snitt. Men i en fusjon Aker/ACC med bytte i Aker aksjer, blir det bare snakk om lommerusk for Aker å hente ACC cash

Hva tror du?
Redigert i dag kl 07:44 Du må logge inn for å svare
Frodon
I dag kl 08:25 551

Dårlige nyheter for AKH

«Men jeg tror man bare kan glemme noe rentekutt i overskuelig fremtid som følge av kronekursen»

https://e24.no/boers-og-finans/i/XjjKV7/svakeste-krone-siden-pandemien-en-krisesvak-krone-boer-foere-til-krisetenkning
Taycon
I dag kl 09:16 508

God morgen Frodon. Hva med å se litt på Hrgi igjen og muligens hente tilbake realisert tap? Bare det at du hadde åpnet en ny tråd ville jo løftet kursen betraktelig:)
Selskapene har en markedsverdi på ca. 90 mill, innvilget Enova støtte på 482 mill (BB prosjektet). Orlen/PUN har kjøpt 50% av Co2 lisensen i Barentshavet og Horisont Infra (HUB prosjekt i Gismarvik) fikk for en tid tilbake PMI status som igjen kan kvalifiserer for ytterlige EU støtte. Etter min inhabile og ukvalifiserte oppfatning ligger kursen ca. 5 ganger under selskapenes moderate verdi. Kanskje litt upassende å skrive på akh tråden, men dere for ha meg tilgitt.
Redigert i dag kl 09:19 Du må logge inn for å svare
ecb
I dag kl 11:40 409

Jeg har trodd at Mainstream børsnoteres via ACC (acc kjøper akh eiendel i MS). Men ref den avviklingen av aksjeprogrammet i AHH tror jeg det mest sannsynlige er at ACC kjøper AHH (horizone holding as) fra AKH. Oppgjør i cash + nye aksjer i ACC på 30!dagers vwap. På denne måten får AKH høyere eierandel i ACC for deretter å fusjonere AKH og ACC.
Frodon
I dag kl 11:54 403

Hva er det Røkke tjener på ved å bruke ACC pengene på tapssluket Mainstream?
Dansekongen
I dag kl 12:12 379

Er det pensjonen til Olga (89 år) dere er ute etter igjen? 😒

- "Aker Horizons - Er dette vår beste pensjonssparing?" https://www.finansavisen.no/forum/thread/129797/view
Frodon
I dag kl 12:18 374

Tenker dere at det er et forsøk på å lure folk inn i aksjen eller uvitenhet, når DanseAtle ikke visste at AKH og Mainstream har ca kr 20 milliarder i gjeld? Det er liksom snakk om å bla noen sider i en av Q presentasjonen og legge sammen et par tall med kalkulatoren 🧐

Dvs ca kr 20.000.000.000 i gjeld 🙈

«Dansekongen
20.06.2024 kl 20:18
"Du er klar over at AKH og Mainstream har ca kr 20 milliarder i gjeld…?"

Kan ikke du være en knupp og dele din grenseløse kunnskap med CFO. Han synes å sveve i den villfarelse at "Net interest-bearing debt" var MNOK 3 181 per 31. mars 2024»
Redigert i dag kl 12:19 Du må logge inn for å svare
ecb
I dag kl 13:44 315

Aker har et usikret lån til AKH på 2,5mrd + 1,2mrd i det konvertible lånet i akh. Er nok høy pri å sørge for at disse blir tilbakebetalt. Om ikke hele MS selges vil nok Aker bruke de 4,5 mrd som står på ACC konto på å innfri denne gjelden. For å gjøre dette må endten ACC kjøpe noe av AKH (dette krever ikke EOGF) eller så må sjappene fusjoneres. Jeg tror det pågår en salgsprosess av MS og at man venter på utfall eller en prisfastsettelse før man tar en avgjørelse.
Frodon
I dag kl 14:19 286

Hvordan er det mer lønnsomt for Røkke enn å betale lån til Aker med cash fra AKH og fusjonere ACC inn i Aker, slik at Røkke får hrle cash beholdningen til ACC?
Dansekongen
I dag kl 14:25 276

Kontantbeholdningen til ACC tilhører selskapets aksjonærer. Aker er ikke i posisjon til å tvangsinnløse minoritetsaksjonærer. Selv om de hadde vært det, hadde de ikke kommet unna et minimumsbud på 9.19 kr/aksje. Ledelsen har sagt at ACC skal forbli børsnotert. Aksjonæravtalen mellom SLB og ACC tilsier heller ikke at det skjer noe i løpet av lock-up perioden på tre år.

AKH kommer heller ikke til å bli tatt av børs eller fusjonert med AKER. Aker skal selvsagt ikke slutte med fornybar energi, og har som kjent valgt å separere fossil (AKRBP) og fornybar (AKH) i to adskilte børsnoterte selskaper. Jeg har ikke sett noen signaler fra Aker som tyder på at de planlegger å reversere dette. Det ville heller ikke gitt noe mening.
ecb
I dag kl 14:35 267

Tenk en gang til nå Frodon..

Mener du virkelig at Aker skal emitere nye aksjer for +4,5 mrd for å få tilgang til denne cashen? AKH får da Aker aksjer for +2mrd som du kanskje mener de skal selge for å få cash til å innfri gjeld…..
ecb
I dag kl 14:41 263

Tror du er litt naiv vedrørende ACC penga. Hadde det vært så klart hadde nok kursen stått vesentlig nærmere 9 enn der den er i dag.

Men vi får se, i kjent Røkke stil kommer det vel en løsningen opp av hatten som ingen av oss har tenkt på
Frodon
I dag kl 15:08 236

Seff, hvorfor ikke? Det er den mest lønnsomme løsningen for Røkke, såvidt jeg kan se. Det morsomme er at AKH ville fått utbytte fra Aker på ca 60 mill i året til aksjene ble solgt 😅
Frodon
I dag kl 15:13 229

Helt enig, de som tror Røkke beriker aksjonærer før seg selv, har ikke fulgt med på Røkke sin vei. Tror også folk flest glemmer at hvis ACC skal fusjoneres med et annet Røkke selskap, er sannsynligvis det selskapet også priset med rabatt til underliggende verdier. Med det i tankene burde Røkke fusjonert ACC inn i et Røkke selskap som er priset langt over underliggende verdier. Men fordi Røkke er lite aksjonærvennlig , er det mer vanlig høy rabatt i selskapene hans

Hvis du tenker på kaninen opp av hatten, gjelder det nok mer for AKH enn ACC. ACC har cash, Røkke elsker cash 😅
Dansekongen
I dag kl 15:15 226

Naiv? Har du tatt JV-avtalen inn over deg? Så sent som 14.06.2024 ble 80% av sjappa kjøpt for 9.19. I hvilket univers kan Aker lovlig erverve de resterende 20% for en lavere pris? HVIS ACC betaler ut provenyet som utbytte, vil minoritetsaksjonærer få den samme rettmessige andel som AKH. Det er andre grunner til at ACC-kursen er så lav.

--------------------------------------------------

At closing, SLB will pay NOK 4.12 billion in cash to ACC for the purchase of 80%
of the shares in Aker Carbon Capture Holding AS (ACCH), which holds the business
of ACC. In addition, ACC will retain NOK 0.40 billion in cash. The sum of the
purchase price for ACCH and retained cash corresponds to a value per ACC share
of NOK 9.19. In addition, ACC will be entitled to a performance-based payment of
up to NOK 1.36 billion.
ecb
I dag kl 15:22 215

Hvilke grunner er det til at ACC kursen er så lav da
Frodon
I dag kl 15:28 213

Og enda mer gøy hvis Aker utbetaler ca kr 4 milliarder av ACC cash i utbytte etter fusjonen, så ville AKH fått enda mer cash i utbytte fra Aker 😅
Dansekongen
I dag kl 15:56 199

Nå skal jeg forklare grunnen til at en fusjon mellom ACC og AKH er totalt uaktuelt, og hvorfor aksjekursen til ACC ikke reflekterer JV-prisen på 9.19.

1) ACC har meddelt markedet at "The Board of Directors of ACC ASA is in the process of defining the future strategy and structure of the Company, including the framework for the use of the proceeds from the transaction with SLB." Dette må ses i sammenheng med at paragraf 2 i selskapets vedtekter ble endret på generalforsamlingen 29.04.2024 til å lyde

- "§ 2 Selskapets virksomhet er, selv eller sammen med andre, å investere i, utvikle og avhende virksomheter som driver innen energi, klima- og miljøløsninger, tilhørende teknologi og infrastruktur, relaterte varer og tjenester, og forvaltning av kapital."

ACC er dermed ikke lenger et selskap som driver pure-play karbonfangst.

2) Det er åpenbart for alle at det skjer ting i kulissene i Aker Horizons. For det første er det gjeldsforfall i 2025/2026. For det andre er det en dårlig skjult hemmelighet at Mainstream forsøkes solgt og/eller refinansiert. Det er essensielt at ikke økonomiske problemer og juridiske forpliktelser i Mainstream og AKH blir trukket inn i verken Aker eller ACC. Per nå er AKH/Mainstream en spedalsk pasient som de friske Aker/ACC ikke ville rørt med ildtang engang.

3) Dersom ACC deler ut kontantbeholdningen sin, er det penger på gata. Markedet frykter åpenbart at dette ikke kommer til å skje. Vedtektsendringen åpner for at styret kan bli kreative og "søle bort" pengene på andre prosjekter.

-----
Jeg er enig i at det vi venter på er en avklaring for Mainstream. Da vil alle brikker falle på plass. ACC vil betale ut provenyet, og AKH vil bli refinansiert og fortsette som den grønne paraplyen de var ment å være. Når lock-up perioden i JV er over, vil restene av ACC bli overdratt til SLB mot en earn-out. Mer utbytte til ACC-aksjonærene.

I et worst-case scenario derimot, kan Mainstream bli et blylodd som trekker AKH med seg i avgrunnen. Da vil det nydefinerte ACC overta rollen som grønn paraply.
Redigert i dag kl 16:12 Du må logge inn for å svare
Frodon
I dag kl 18:00 119

Hva? Refinansiering av Mainstream? Men, vent litt….det har jo jeg fortalt deg om, men du har blånektet 🤪 Samme med at Røkke venter på avklaring i Mainstream, Frodon igjen…Samme med at Mainstream kan vente AKH, Frodon, Frodon, Frodon

Har du endelig lest deg opp eller har Frodon «lurt» deg nå? 😻

Og fra det du skriver, konkluderer jeg fortsatt at det beste for Røkke er å fusjonere ACC inn i Aker 🤩
Dansekongen
I dag kl 18:38 85

Hvis du leser hva jeg skriver, peker jeg på et "worst case scenario". Det betyr ikke at jeg anser det som spesielt sannsynlig. Hadde jeg vært aksjonær i AKH, ville jeg ikke gitt opp håpet om en vellykket refinansiering. Men i verste fall lar dette seg ikke gjøre på en attraktiv måte, og hovedeier lar Aker Horizons gå konkurs. De ønsker selvsagt å holde kontantbeholdningen i ACC unna kreditorene.

Røkke kan ikke fusjonere ACC inn i Aker mot ACC-aksjonærenes vilje. Prisen er uansett 9.19.
Frodon
I dag kl 19:11 52

Velykket refinansiering? Det vi vet, er at Røkke ikke bruker penger på grønt. AKH sin eierandel blir verdt mindre og mindre i Mainstream, og i neste refinansiering har AKH mistet kontrollen i AKH. De har forsøkt å selge Mainstream i lang tid, uten å lykkes. Mitsui er stor eier i Mainstream, har masse cash, så hvorfor kjøper ikke de tapsprosjektet? Hvorfor selger innsiderne?

Røkke trenger bare noen prosent av aksjonærene til å stemme ja til forslaget om fusjon. Det ser jeg som null problem.

Som sagt, ved pris kr 9,19 i ACC, blir det byttet mot underliggende verdier i Aker, som er ca 27% over børskurs i Aker. Det tilsvarer kurs kr 6,70-6,80 i ACC. Derfor ligger kursen der den gjør i ACC. Og det skjer, vet vi ikke. Men, det er hva Røkke tjener mest på pr dags dato
Redigert i dag kl 19:34 Du må logge inn for å svare