AKH - Ny strategisk plan (Aker, ACC, PHLY osv)

Frodon
AKH 03.07.2024 kl 16:03 22790

Røkke har et par prestigeprosjekter som han gjerne vil gjennomføre, eks offshore fiskefarm og eventyrsenter i Narvik med blant annet et datasenter. Røkke har solgt unna en del virksomheter nå, som har litt cash til overs. Kan Røkke klare å overtale nok eiere i børs selskapene uten virksomhet, som har cash, til å slå alle selskapene sammen, slik at de kan investere i et av de 2 prestigeprosjektene til Røkke?

Ser vi på ACC vil de ha ca kr 4,5 milliarder i cash. AKH eier bare 43%, slik at AKH eier «bare» kr 1,9 milliarder av de cash. Ved å fusjonere ACC med Aker Narvik, får Røkke tilgang til alle cash i selskapet. Også vil det potensielt komme inn noen milliarder ekstra til ACC de neste årene. I PHLY kan det komme ca kr 1 milliard i cash, hvis de ikke går på noen smell i byggingen.

Aker Narvik trenger ca kr 60 milliarder til prosjektet, dvs det må MYE mer finansiering på plass. Obligasjonslån med skyhøye renter når det tar så mange år å bygge opp, høres dyrt ut. Kan Yngve Slyngstad i Industry Capital Partners endelig gjøre noe nyttig iht lønnen han mottar? ICP har mistet mye nøkkelfolk og prosjektet har stoppet opp. Men kanskje han kommer på banen nå og får lurt noen inn i dette prestigeprosjektet?
Frodon
I går kl 21:15 185

Bare å lese halvårsrapporten, der bekrefter Mainstream det jeg har skrevet en stund….de jobber aktivt for å hente inn mer penger. Jeg er 100% sikker på at AKH ikke vil gå med cash inn i emisjonen. Får de en ny partner inn? Der får du en transaksjonsverdi, som kan dra AKH kursen opp. Men, jeg tror dessverre at det meste av det er priset inn i AKH kursen allerede pluss/minus 20-30%
Frodon
I går kl 21:19 184

Det har jo vært problemet, folk har ventet på den børs meldingen siden kursen sto i kr 35. Røkke/Eriksen bekreftet at de timet grønt markedet feil. De har solgt seg ut eller ned der de har fått muligheten. Så sluttresultatet på AKH kursen kommer an på hvor mye de får solgt restene for

Jeg tror det er langt større sannsynlighet for at AAD blir solgt enn hele Mainstream, pga PPA avtalene i Chile
Dansekongen
I går kl 23:05 96

Ikke bare har du fokuset til en femåring, du er direkte tungnem også.

1) Selvsagt skal ikke AKSO fusjoneres med AKER. Men Aker kan HYPOTETISK oppnå 50% oppslutning for et slikt forslag på generalforsamling i AKSO.

2) Selvsagt skal ikke ACC fusjoneres med AKER. Men Aker kan HYPOTETISK oppnå 50% oppslutning for et slikt forslag på generalforsamling i ACC.

Både forslag 1 og 2 skisserer en åndssvak plan for å redusere verdien av Aker-konsernet. Ingen av dem overlever utenfor dette forumet.
ecb
I går kl 23:18 81

Enig at det er en god mulighet for at ACC kjøper AAD fra AKH
Redigert i går kl 23:18 Du må logge inn for å svare
ecb
I går kl 23:22 76

Ja MS skal jo hente penger til prosjekt porteføljen deres. Er jo det som er virksomheten deres. Ta fra prosjekter til ready-to-build og selge deler/hele prosjektet til investorer. Akkurat som feks OX2 som nylig ble solgt for +15mrd…

Vanlig snitt pris for grønne prosjekter som sol og landfast vind er nok 0,5m pr MW. MS har ca 22GW - det blir ca 11mrd (ex chile). Bare i sør Afrika har de 12 gw som tydeligvis er lagt ut for salg. Blir sånn ca 6mrd bare der-penger det også.
Redigert i går kl 23:26 Du må logge inn for å svare
Dansekongen
I dag kl 00:21 22

Har du noen synspunkter på vedtektsendringen i ACC? På generalforsamlingen 29. april ble følgende vedtatt:

"Den nye paragraf 2 lyder som følger: Selskapets virksomhet er, selv eller sammen med andre, å investere i, utvikle og avhende virksomheter som driver innen energi, klima- og miljøløsninger, tilhørende teknologi og infrastruktur, relaterte varer og tjenester, og forvaltning av kapital."

Til sammenligning lyder §2 i AKH sine vedtekter slik:

"Selskapets virksomhet er, selv eller sammen med andre, å investere i og utvikle selskaper eller virksomheter som driver innen energi, klima- og miljøløsninger og infrastruktur, og tilhørende teknologi, varer og tjenester."

------------------------------------

Rimelig like, ikke sant? Jeg er overbevist om at Aker fortsatt ønsker et rendyrket selskap for fornybar energi (motsatsen til AKRBP), men de trenger vel ikke to? Det er nærliggende å tenke at AKH og ACC på en eller annen måte slås sammen, men hva var da vitsen med å endre vedtektene i ACC?

Jeg er enig med deg i at hadde styret i ACC hatt som intensjon å betale ut provenyet fra SLB i sin helhet som utbytte, ville de ha besluttet dette allerede. Jeg kjøper derimot ikke konspirasjonsteorier om at det betyr at pengene havner i lomma til Kjell Inge Røkke.

Min tolkning er at det gjøres forberedelser for å isolere Mainstream fra resten av forretningen. For det første ønsker man ikke å kaste pengene fra SLB inn i et POTENSIELT sort hull (MRP). For det andre kan man ikke vente i evighet på en avklaring rundt Mainstream. Jeg har også troen på at det nye holdingselskapet ACC overtar Asset Development og kanaliserer midlene inn i disse prosjektene.