AKH - Ny strategisk plan (Aker, ACC, PHLY osv)

Frodon
AKH 03.07.2024 kl 16:03 37062

Røkke har et par prestigeprosjekter som han gjerne vil gjennomføre, eks offshore fiskefarm og eventyrsenter i Narvik med blant annet et datasenter. Røkke har solgt unna en del virksomheter nå, som har litt cash til overs. Kan Røkke klare å overtale nok eiere i børs selskapene uten virksomhet, som har cash, til å slå alle selskapene sammen, slik at de kan investere i et av de 2 prestigeprosjektene til Røkke?

Ser vi på ACC vil de ha ca kr 4,5 milliarder i cash. AKH eier bare 43%, slik at AKH eier «bare» kr 1,9 milliarder av de cash. Ved å fusjonere ACC med Aker Narvik, får Røkke tilgang til alle cash i selskapet. Også vil det potensielt komme inn noen milliarder ekstra til ACC de neste årene. I PHLY kan det komme ca kr 1 milliard i cash, hvis de ikke går på noen smell i byggingen.

Aker Narvik trenger ca kr 60 milliarder til prosjektet, dvs det må MYE mer finansiering på plass. Obligasjonslån med skyhøye renter når det tar så mange år å bygge opp, høres dyrt ut. Kan Yngve Slyngstad i Industry Capital Partners endelig gjøre noe nyttig iht lønnen han mottar? ICP har mistet mye nøkkelfolk og prosjektet har stoppet opp. Men kanskje han kommer på banen nå og får lurt noen inn i dette prestigeprosjektet?
Dansekongen
13.08.2024 kl 16:33 1910

Jeg røres til tårer over din uegennyttige omtanke for oss vanlige dødelige. I en verden preget av grådighet og kynisme, varmer det mitt hjerte at noen deler sin innsikt og dyrebare tid uten selviske baktanker. En stor takk til Frodon, Rivierakid, Baretap12 og alle andre krakknisser! 😂

PS. On an unrelated note, jeg tok litt gevinst på ACC-aksjene jeg kjøpte på 6.20.
Frodon
13.08.2024 kl 18:59 1817

ACC utløste kjøpssignal idag i følge NorskBulls

https://www.norskbulls.com/SignalPage.aspx?lang=en&Ticker=ACC.OL

I følge Frodon har ACC brutt opp igjennom taket på den kortsiktige fallende trenden. Aksjen har stoppet rundt dagens nivå et par ganger den siste tiden, dvs ved kr 6,50. Men det er ikke handlet høye volum rundt denne lille motstanden, slik at det er mer en psykisk motstand. Ved et etablert brudd opp igjennom kr 6,50, dvs på minst 3% over på sluttkurs, blir et kjøpssignal utløst. Det er sannsynligvis kjøpssignalet NorskBulls omtaler.

Aksjen utløste kjøp ved brudd opp igjennom 20 dagers glidende gjennomsnitt på kr 6,33, og tester motstanden på 50 dagers glidende gjennomsnitt nå på kr 6,544. Ved etablert brudd opp, utløses et kjøpssignal opp til kr 6,833, der 100 dagers glid snitt ligger. MACD ligger i kjøp og RSI har utløst kjøp ved brudd opp igjennom 50. Dvs at det signaliseres økt stigningstakt i aksjen
retur
13.08.2024 kl 19:34 1784

Sier han som hardnakket hadde kursmål kr 2 i acc😂
DividendYield
14.08.2024 kl 12:08 1621

https://www.finansavisen.no/industri/2024/08/14/8166018/nye-angrep-mot-sjarlatan-rokke

Hva tror folket? Stikker sjarlatanen av med pengene selv, eller deler han dem velvillig ut til hardt prøvede småaksjonærer i Horizons?
Redigert 14.08.2024 kl 12:11 Du må logge inn for å svare
Dansekongen
14.08.2024 kl 14:01 1533

Folket tror at på seg selv kjenner man andre.
Frodon
14.08.2024 kl 15:24 1475

😅😅😅 Han gjør det som er mest lønnsomt for seg selv, når all info er klar, som han trenger for å ta beslutningen….tror jeg 😉 Hva tror du?

Her er utdrag fra dagens BørsXtra

«PHILLY SHIPYARD: En aksjonær har sendt melding til de såkalte uavhengige styremedlemmene i selskapet der han påpeker at det for styret å bruke salgsbeløpet etter exit fra skipsbygging til å gå inn på andre virksomhetsområder vil være "lite aksjonærvennlig og på grensen til uetisk" samt at det vil " framstå som favorisering av Akers særinteresser på bekostning av de øvrige aksjonærene":
I svaret fra disse to styremedlemmene skriver de at de vil være opptatt av å ivareta aksjonærenes interesser men påpeker også at "Styret står i henhold til norsk selskapslovgivning generelt fritt til å forvalte selskapets eiendeler, herunder å investere kontanter, innenfor selskapets vedtektsfestede formål (§ 2), og i tråd med hva styret anser som formålstjenlig for selskapet og dets aksjonærer." Noe som er ganske carte blance når selskapets vedtekter sier " Eie og drive industri- og annen tilknyttet virksomhet knyttet til bygging av skip, forvaltning av kapital og andre funksjoner for konsernet, samt delta i eller overta annen virksomhet. " Styret virker iht svaret ikke ville komme med noen avgjørelse for bruk av salgssummen inntil transaksjonen faktisk er gjennomført.

..... så er jo spørsmålet hvordan uavhengige styremedlemmer faktisk opptrer når "den store hvalen" kommanderer... både i Philly og i Aker Carbon Capture. Det investorer imidlertid bør lære seg er at man kanskje ikke må vektlegge hva de Aker-dominerte selskapene sier de holder på med når de skriver årsrapporter, presentasjoner etc, men heller forholde seg til de vedtektsfestede formål.. I Phillys tilfelle kan de ut fra formålet allerede gjøre det aller meste... »
Dansekongen
14.08.2024 kl 16:44 1404

Jeg kjøpte tilbake ACC på 6.26 i sluttauksjonen, men det var kanskje en feil? Jeg burde vel ha ventet på et såkalt "kjøpssignal" ved en HØYERE kurs? Hva anbefaler spåkjerringene? 😁
DrDental
14.08.2024 kl 21:01 1272

Èn ting er sikkert, jeg akter å beholde eggene i alle kurvene.Tar ikke sjansen på å selge meg ut av noen av Røkke-aksjene av frykt for å gå glipp av en giga kanin som når som helst popper opp av hatten, eller hva Frodon?
Frodon
14.08.2024 kl 23:15 1176

Hvis du tenker på AKH, er det altfor høy risiko for meg. ACC føles trygg helt til Røkke drar opp en sort svane istedenfor en hvit kanin fra hatten 🙄
Frodon
I går kl 10:14 1013

Jøss, har ikke AKH aksjonærene trodd at Røkke skal kjøpe Mainstream og bruke ICP til å gi dem penger? Nesten rart at AKH ikke faller mer på nyheten
Frodon
I går kl 10:51 983

Skal AKH endelig snart nedskrive sine verdier i Mainstream?

«Danske Ørsted med ny milliardsmell – aksjen faller

Etter mareritt-året i fjor tar den danske havvind-kjempen Ørsted nye milliardnedskrivninger, kommer det frem i selskapets halvårsrapport torsdag.

I andre kvartal bokførte Ørsted nedskrivninger på 3,9 milliarder danske kroner, drøye seks milliarder norske kroner.

I fjor skrev Ørsted ned verdier for over 40 milliarder norske kroner, mesteparten knyttet til havvind i USA.

Andre kvartal endte med et tap etter skatt på 1,7 milliarder danske kroner, tre ganger større enn tapet i samme kvartal i fjor.

Aksjen faller kraftig fra start i København, og er ned 7,6 prosent litt før klokken 11»

https://www.dn.no/investor/
Redigert i går kl 10:52 Du må logge inn for å svare
Dansekongen
I går kl 11:03 968

"Nyheten"? Saken er vitterlig fra 18. januar, så det er ikke akkurat breaking news.

De 1000 milliardene var et hårete mål fra 2021. Året da Frodon startet tråden "Aker Horizons - Kursmål kr 36 til kr 115?" (https://www.finansavisen.no/forum/thread/138128/view). Jeg tviler på at mange trodde på noen av disse to feberfantasiene. 🤣
DenVise
I går kl 11:39 933

Jaggu er ikke yppersteprest Frodon aktiv enda og har vært det gjennom HELE sommeren. Har du ikke noe famile eller noe annet å ta deg til enn å skrive om AKH. Trist liv du må leve
Skalleknarp
I går kl 12:30 883

Nå er det jammen snart på tide at det dras en aldri så liten kanin opp av AKH hatten... Sikkert noe som en ikke har tenkt på i all AKH gallspredningen siste par år som vil fyre opp RT litt. Hva skulle så det være om en er en smule kreativ? (Fyr diskusjon - PS: Utelater mirakler)
Frodon
I går kl 12:39 868

Det virker som om de fortsatt jobber med hydrogen og datasenter. Men mangler jo FID på Aukra prosjektet, som gjør at hydrogen stopper opp. Hvis trenden skal fortsette i samme spor, er nok dessverre kaninen salg av hydrogen og datasenter. Pynter de bruden?

Hva tenker du? Tror du på fortsatt satsing?
Redigert i går kl 12:39 Du må logge inn for å svare
Stokk Dum
I går kl 12:46 861

Det gikk nettopp en splitter naken mann forbi kontorene på Aker Brygge.
Han var blakk og trist.

mvh
DividendYield
I går kl 12:53 852

Var han investert i Horizons?
Skalleknarp
I går kl 12:57 842

Kan kanskje være et overraskende oppkjøp som gjør at det blir litt mer optimisme og tro - ala RECSI... I så tilferlle ville kanskje Scana (inkl. deres PSW) vært et ypperlig valg.(?) Ikke bare fordi jeg har aksjer der, men de har fått sving på batterilagring som jeg tror er nøkkelen for vind for å kunne levere stabil kraft og ikke bare når det er kulig. De har også smarte strømløsninger og annet snacks for offshore industrien samt vindprosjekter til havs. .(Inkl. oppankring)
Redigert i går kl 12:59 Du må logge inn for å svare
Skalleknarp
I går kl 13:00 833

Nei, han hadde fått økonomisk rådgivning fra en av oss her på HO... Who could that be?
DividendYield
I går kl 13:14 814

Tror du først må håpe på en ny pandemi, og/eller en kollaps i oljeprisen
Skalleknarp
I går kl 13:36 789

Kollaps - Økning i oljeprisen regner jeg med (?) slik at elektrisk energi igjen blir sky high og det blir lønnsomhet igjen med vind utbyggninger.? Jeg tror at når noe vind er bygd ut så vil dette over tid utgjøre en pluss - være mer atraktivt. Det segmentet er så nytt ennå er så nytt at man har ikke sett alle fordelene med Life Cycle Cost. At foreks. vindmøller leverer strøm så det suser også etter at de er nedskrevet - betalt - har nådd estimert levetid mm.
Redigert i går kl 13:37 Du må logge inn for å svare
Frodon
I går kl 14:48 733

Burde du ikke investere i olje selskap da?
Skalleknarp
I går kl 14:55 720

Enten vi vil eller ikke så kommer det grønne skiftet. Nope. Jeg tror at myndigheter (all over the world) må øke subsidider for at vi skal bikke over at utbygginger generelt ikke blir for dyrt for utbygger. Over tid vil dette medføre lavere kost for utbygginger fordi man gjør ting annerledes - mer smart slik at hjula blir smurt og man kommer skikkelig i gang. Husk at det ligger store målsetinger for de fleste land som man plutselig innser at man ligger langt bak målene fordi utbyggingen har stoppet opp. Mye av dette tar jo også svært lang tid fra plan til ferdigstillelse. (Mao - mye å hente for alle!!!)
Redigert i går kl 15:21 Du må logge inn for å svare
Frodon
I går kl 15:55 670

Hvis du ser på historikk bakover, er det vanlig at disse industriene som olje, har ekstremt god inntjening siste periode. Olje selskapene kan enkelt bygge opp grønt industrien fra overskudd, mens selskap som AKH trenger ekstremt mye kapital for å gjennomføre noe slikt. Og da til skyhøye renter

Kina har lave kostnader på utbyggingen, ca halv pris. Så hvordan skal AKH konkurrere med noe slikt?
Frodon
I går kl 16:00 665

Rec er det bare å glemme, Røkke går ikke tilbake ditt. Han har jo solgt det, hvorfor det tror du, hvis han ville ha det? Helt enig, batterilagring blir nøkkelen. Da var det synd at Kyoto ble solgt (billig)? Slik har det også vært på Oslo børs ca hele veien jeg har vært her. Hvis det kommer et bra Norsk selskap opp, blir det priset billig og solgt ut av landet før den gode inntjeningen kommer. Hvor mange nye store selskap har blitt bygget opp på Oslo børs de siste 20 årene, og som fortsatt er her?
Frodon
I dag kl 11:50 345

ACC burde slutte over kr 6,18-6,25 området idag, for da kan en OHS opp til kr 7,13 være på vei
Straight flush
I dag kl 13:00 288

6,15 nå - teknisk svak
Frodon
I dag kl 14:10 239

Klarer aksjen å holde seg over bunnen på kr 6,07 fra 107.2024? Hvis ikke, er det bunnen på kr 5,93 fra 5.8.2024 som er neste. Litt synd, nå som den negative kortsiktige trenden var brutt, men mange nok ville at shorterne skulle få dekt seg inn på lavere nivå 😉
Skalleknarp
I dag kl 14:28 221

RECSI var bare et hisorisk eksempel på hva som skjedde den gang. Tror heller ikke på noen reprise her nei, men heller noe annet snacks...og hva skulle det være? Tenkte jeg skulle snitte litt ned i AKH, men det synker jo bare hele tiden her. Er jo allerede kommet langt nede på 2 tallet - Når er bunnen nådd da mon tro?
Redigert i dag kl 14:31 Du må logge inn for å svare
Bullinvestor
I dag kl 14:30 218

AKH ligger rundt ATL, huff.
Da har jeg solgt fondene til kjempeavkastning🎉 ingenting som vokser i himmelen. Kina melder om 26% nedgang i boligprisene sammenlignet med samme periode i fjor. Hegnar mener renta bør gå opp, bra for di som har penger i bank🎉🥳
Dansekongen
I dag kl 18:15 101

Akkumulerte i ACC (6.100) og AKH (2.406) i sluttauksjonen. Det kommer jeg til å fortsette med så lenge kursene faller. Tid og tålmodighet har jeg ubegrenset av. Hvis denne strategien ender med tap, vil det være en mindre ripe i lakken for meg enn for Røkke & Co. 😁
DividendYield
I dag kl 18:23 88

Ja, her er nok å plukke det lureste man kan gjøre

Never catch a falling knife, hva er det, lissom?
Dansekongen
I dag kl 19:51 28

"Never catch a falling knife" er ett av mange "råd" finanseliten strør om seg med for å lure amatører.

I samme kategori finner man kjøps- og salgsanbefalinger fra meglerhus, samt finanspressens børskommentarer og intervjuer med bjellesauer. For ikke å glemme autogenererte kjøps- og salgssignaler basert på såkalt teknisk analyse. Verden vil bedras. Forøvrig mener jeg at Moskva bør ødelegges.