AKH - Ny strategisk plan (Aker, ACC, PHLY osv)

Frodon
AKH 03.07.2024 kl 16:03 63328

Røkke har et par prestigeprosjekter som han gjerne vil gjennomføre, eks offshore fiskefarm og eventyrsenter i Narvik med blant annet et datasenter. Røkke har solgt unna en del virksomheter nå, som har litt cash til overs. Kan Røkke klare å overtale nok eiere i børs selskapene uten virksomhet, som har cash, til å slå alle selskapene sammen, slik at de kan investere i et av de 2 prestigeprosjektene til Røkke?

Ser vi på ACC vil de ha ca kr 4,5 milliarder i cash. AKH eier bare 43%, slik at AKH eier «bare» kr 1,9 milliarder av de cash. Ved å fusjonere ACC med Aker Narvik, får Røkke tilgang til alle cash i selskapet. Også vil det potensielt komme inn noen milliarder ekstra til ACC de neste årene. I PHLY kan det komme ca kr 1 milliard i cash, hvis de ikke går på noen smell i byggingen.

Aker Narvik trenger ca kr 60 milliarder til prosjektet, dvs det må MYE mer finansiering på plass. Obligasjonslån med skyhøye renter når det tar så mange år å bygge opp, høres dyrt ut. Kan Yngve Slyngstad i Industry Capital Partners endelig gjøre noe nyttig iht lønnen han mottar? ICP har mistet mye nøkkelfolk og prosjektet har stoppet opp. Men kanskje han kommer på banen nå og får lurt noen inn i dette prestigeprosjektet?
Frodon
I dag kl 10:50 462

Ingen som vet, men Mainstream går tom for penger og må hente inn frisk kapital. Så en avklaring kommer sannsynligvis før det. Etter en kapital innhenting tviler jeg på at AKH sin eierandrl er verdt kr 3,8 milliarder mer
Meatskull
I dag kl 11:22 428

Hva tenker dere om HRGI vs AKH?
Jeg spådde HRGI ned til 2 tallet når andre her på tråden beskrev det som en gedigen kjøpsmulighet og jeg ble kalt barnslig/umoden etc.
HRGI var nylig nede på 3.02kr. Hvem treffer 1 tallet først av AKH eller HRGI?

Her er tråden jeg lagde, bomma grovt på ACC da men andre her inne med mye kunnskap og erfaring snakket varmt om HRGI?
https://www.finansavisen.no/forum/thread/158844/view

Men jeg blir vel snart kontaktet av moderator nå? :)
Redigert i dag kl 11:25 Du må logge inn for å svare
Marketwatch
I dag kl 13:30 331

Du synes å forutsette at ledelsen i Aker stort sett består av kjeltringer som ikke vil dele, og at styret i ACC er villig til å risikere erstatningssøksmål bl.a ved å bryte ASA lovens "§ 6-28.Misbruk av posisjon i selskapet mv". Min erfaring etter mange års investeringer i såkalte Røkke-selskaper er at de over tid minst gir en avkastning som selskaper ellers på OSE. Min påstand er at det foregår mer snusk i mange andre selskaper på OSE enn i Akerselskapene. Jeg har ihvertfall tjent gode penger både i Aker, Philly, Rec (når Røkke var deleier), Akastor etc. At de grønne selskapene ikke har vært noen sucess er de ikke alene om. Nei, jeg sitter trygt i ACC og venter på en pen avkastning. P.S. gikk forøvrig inn etter den meget omtalte vedtektsendringen, som om det skulle ha noe å si.
Redigert i dag kl 13:32 Du må logge inn for å svare
Frodon
I dag kl 15:01 263

Røkke er på børs for å tjene penger, og sitter du «riktig» investert, tjener du også penger. Røkke er ikke på børs for at andre skal tjene mer enn han. Hvis du har fulgt Røkke lenge nok, vet du det
Marketwatch
I dag kl 15:14 253

Er ikke vi alle på børs for å tjene penger? Røkke var en av Norges fremste industribyggere, synd at han nå mest sannsynlig kommer til å konsentrere sin svært gode forretningsteft utaskjers.
retur
I dag kl 17:02 193

Ja var jo frodon som anbefalte Hrgi .det snakkes det ikke mye om lenger😂
Frodon
I dag kl 19:31 104

Selvfølgelig, og hvis Røkke kunne velge helt fritt, ville han valgt at alle tjente masse. Men slik situasjonen er nå, har de forsøkt å selge seg ut av alt grønt. Men Mainstream er et tapssluk og vanskelig å få solgt til en hyggelig pris.

Det kan også hende at de prøver å få solgt andre prosjekter også, men usikker på om det er noe særlig verdier i det. Hvis de får solgt Asset development for kr 1 milliard, burde alle være happy med det.

Røkke skal nok ha mer fokus på olje, der pengene vil sprute inn i årevis 😇
retur
I dag kl 20:17 70

Hvorfor satser du på acc da hvis du mener at det er i olje det spruter penger?
Redigert i dag kl 20:17 Du må logge inn for å svare
Frodon
I dag kl 20:57 25

Forskjell på kortsiktige og langsiktige investeringer. Kjøpte Saga pure idag også. Tydeligvis liker jeg å kjøpe cash med høy rabatt 😅