AKH - Ny strategisk plan (Aker, ACC, PHLY osv)

Frodon
AKH 03.07.2024 kl 16:03 112358

Røkke har et par prestigeprosjekter som han gjerne vil gjennomføre, eks offshore fiskefarm og eventyrsenter i Narvik med blant annet et datasenter. Røkke har solgt unna en del virksomheter nå, som har litt cash til overs. Kan Røkke klare å overtale nok eiere i børs selskapene uten virksomhet, som har cash, til å slå alle selskapene sammen, slik at de kan investere i et av de 2 prestigeprosjektene til Røkke?

Ser vi på ACC vil de ha ca kr 4,5 milliarder i cash. AKH eier bare 43%, slik at AKH eier «bare» kr 1,9 milliarder av de cash. Ved å fusjonere ACC med Aker Narvik, får Røkke tilgang til alle cash i selskapet. Også vil det potensielt komme inn noen milliarder ekstra til ACC de neste årene. I PHLY kan det komme ca kr 1 milliard i cash, hvis de ikke går på noen smell i byggingen.

Aker Narvik trenger ca kr 60 milliarder til prosjektet, dvs det må MYE mer finansiering på plass. Obligasjonslån med skyhøye renter når det tar så mange år å bygge opp, høres dyrt ut. Kan Yngve Slyngstad i Industry Capital Partners endelig gjøre noe nyttig iht lønnen han mottar? ICP har mistet mye nøkkelfolk og prosjektet har stoppet opp. Men kanskje han kommer på banen nå og får lurt noen inn i dette prestigeprosjektet?
Frodon
08.10.2024 kl 22:48 1530

Takk for det 😇

Skal de selge seg ut når de går ut med slikt i markedet?

Obligasjon og rentemarkedet gir fantastisk avkastning fortsatt og med lav risiko. Hvorfor kjøpe dyre aksjer da? Håper du har sjekket ut SDSD og Saga, ser ut som de våkner igjen.

OSE kan fint gå under 1000. Plutselig skal den prises på P/B 1,3-1,5 igjen, da går det raskt. Og hvor står AKH da? Oktober var skrekk måneden tidligere. Reprise?
Frodon
09.10.2024 kl 09:23 1386

Det var litt av et aksjonæroppgjør for å få utbytte i ACC, så solgte de ut. Skjønte de på Aker at det ikke kom utbytte? 😅😅

«Investor Bjørn Kristian Stadheim har lansert et storslått aksjonæropprør mot Røkke, og oppfordret til grasrot-initiativer. Samtidig har han privat solgt seg helt ut«

https://www.finansavisen.no/finans/2024/10/08/8189283/frontet-aksjonaeroppror-mot-rokke-dumper-aksjer-i-stor-stil?zephr_sso_ott=3CPoOt
DrDental
09.10.2024 kl 10:04 1348

Kan den manglende troen på ACC bety at investorene frykter penga skal benyttes for å redde AKH? Dette er i hvertfall en teori jeg har stor tro på, og venter en børsmelding hver dag som helst som bekrefter dette.
ecb
09.10.2024 kl 10:29 1322

det er nok helt korrekt at ACC investorene/traderne/opprørerne frykter det ja ellers hadde ACC kursen vært mye høyere.

det eneste som i såfall ikke "stemmer" overens med dette er at det samme ikke reflekteres i AKH kursen - da skulle AKH stått i +4 kroner nå
Frodon
09.10.2024 kl 11:27 1269

Fordi Mainstream trenger penger og det reflekteres i AKH kursen
DrDental
09.10.2024 kl 11:44 1251

Før heller enn senere vil det komme en avklaring rundt MS. Vanskelig å se for seg da at utkommet her kan trekke kursen enda mer ned da det allerede er priset inn så mye negativitet.
Frodon
09.10.2024 kl 14:00 1165

Hvor mye har du priset Asset Development til?

Mainstream trenger mye cash og hvis AKH ikke skal opprettholde sin eierandel, blir den utvannet. Jeg antar at eierandelen går ned til under 35% i neste emisjon. Da mister AKH kontrollen i selskapet.

Nedsiden i AKH er stor enda. Har du regnet på hvor mye verdier det er igjen i AKH hvis de bruker cash på å nedbetale gjelden? Legg gjerne med regnestykker og begrunnelse for verdiene du mener ligger her
Dansekongen
09.10.2024 kl 14:16 1141

Konspirasjonsteoriene om at aksjonærene i ACC vil bli skrudd på bekostning av aksjonærene i AKH, eller vice versa, har vært en gjenganger på herværende tråd siden den ble startet. Med dette premisset som utgangspunkt, vil en av aksjene gi gevinst og den andre gi tap. Uten annen informasjon å basere en eventuell investering på, forespeiles man 50% sannsynlighet for gevinst og 50% sannsynlighet for tap. Det er lite som tyder på at det brede markedet har latt seg friste til å delta i denne "gjetteleken". Kursutviklingen i ACC (-21.7%) og AKH (-22.8%) viser at markedet ikke har kommet noe nærmere løsningen på denne gåten. Hvorvidt kursfallene gjenspeiler manglende appetitt på ACC/AKH eller grønne aksjer generelt, lar jeg være et åpent spørsmål.

For egen del kjøper jeg ikke premisset. Jeg tror aksjonærene i ACC vil få et rimelig utbytte. Aker Horizons vil selvsagt få sin rettmessige andel som største aksjonær. Jeg er overbevist om at det er betydelig oppside i begge aksjene.

Forøvrig mener jeg at Moskva bør ødelegges.
ecb
09.10.2024 kl 14:47 1096

ja seff har jeg regnet på dette etter nedbetaling av gjeld, er jo ikke så vanskelig. det vanskelige er å sette en verdi på MS.

du har jo selv regnet på det for noen uker siden om det skjer en verdioverføring fra acc til akh (som acc kursen priser inn skal skje) og du kom jo selv til +4 kroner.

hvordan tror du akh kursen hadde reagert om akh la inn cash bud på acc på feks 7 kroner?
de hadde jo helt sikkert fått nok akspet for det til at de i ettertid kunne fusjonert selakpene i ettertid på samme prising. dette skjønner markedet og svært mange hadde da tatt 7- cash.

hele poenget her ar jo at rabatten i ACC på ca 2,4 mrd overhodet ikke vises i kursen med mindre man tror at hele mainstream er absolutt NULL verdt og bør konkes/gis bort gratis

Frodon
09.10.2024 kl 16:18 1022

Hvor mye har du priset Asset development til?

Hvis ACC utbetaler vanlig utbytte eller fusjonerers, er de tallene enkle å regne på. Hvis ACC cash skal brukes til nye investeringer, antar jeg at både AKH og ACC faller. Hvis Mainstream blir solgt antar jeg at både ACC og AKH stiger.

Hvorfor skal ACC aksjonærene godta et bud på kr 7, når det er verdier der på 9-14?

Hvis ACC utbetaler vanlig utbytte, Mainstream er verdt ca 500 mill, Asset development ca kr 1 milliard. Hvor mye verdi er det igjen i AKH etter lån nedbetales? 😉

Tapssluk er lite verdt hvis ingen kan stoppe pengene fra å renne ut
Redigert 09.10.2024 kl 16:19 Du må logge inn for å svare
ecb
09.10.2024 kl 17:15 980

Asset development på 1 mrd er OK, men du mangler vel en 0 på MS anslaget ditt antar jeg? Om du seriøst mener M/S er verdt usd 45mill er det helt meningsløst å diskutere dette.

Hvorfor noen skal akspetere et bud på 7,-? Det skyldes jo at aksjen har ligget under 7 siden medio juni og gått flere hundre mill aksjer på 5 og 6 tallet i perioden til tross for verdier på 9-14 som du sier. ACC aksjonærene sitter jo i en viss skvis ettersom Røkke kan i teorien la denne strategi prosessen til ACC styret pågå i lang tid og jeg tror mange ville tatt 7 cash. Ikke alle selvsagt , men nok til at AKH i praksis får full kontroll ved evt GF beslutninger

Vi kan vel være enig om at det ikke blir nye eksterne investeringer på ACC gitt gjelden til AKH.

DividendYield
09.10.2024 kl 20:23 869

5 milliarder for tapssluket mainstream😅 Det var dagens😂

Nesten litt rørende at enkelte fremdeles henger igjen fra euforien under pandemien.
Frodon
09.10.2024 kl 21:16 816

Mainstream er et tapssluk som alene har ødelagt det meste av grønt eventyret til Aker. Enorme summer er tapt og de har prøvd å selge det i flere år uten å lykkes.

At Mitsui ikke kjøper resten av Mainstream, burde være et stort rødt flagg for deg. Mitsui har masse cash og er på innsiden av Mainstream. Hvorfor kjøper de ikke? Tenker du at Mutsui ikke kan dette? Hakke peil på hva de driver med?

Du må ta kjøpesum og trekke ifra den enorme gjelden til Mainstream. Hvis pipeline var verdt disse fantasi summene du beskriver, hvorfor er det ingen som kjøper? Slik jeg ser det, sammenligner du epler med druer og det funker ikke. Hvis det skal være et stort potensiale i pipelinen til Mainstream, hvorfor finansierer ikke Aker eller ICP utbyggingen? De selger vel ikke stor fortjeneste ut på billig salg?

Hvor blir det av innsidekjøp?
Redigert 09.10.2024 kl 21:17 Du må logge inn for å svare
Bullinvestor
09.10.2024 kl 23:12 724

Ja der sa du det, godt mulig at dem skal selge når dem går ut med slikt i markedet🙈 Sjokket kan komme når veldig mange selger samtidig ala 1987.. tja Oktober kan jo bidra til litt skrekk. Kriseaksjer blir null verdt hvis børs krakket kommer..
Blir vindfullt i morra når stormen kommer til Florida bare å holde på hatten🙈
Bullinvestor
I går kl 10:54 544

Ja man må holde seg unna dyre aksjer og hokkus pokkus aksjer. Man kan angre litt at man ikke kjøpte Meta og sats for 2 år siden. Du kjøpte vel sats?
jo eldre man blir jo flinkere blir man i dette markedet, veldig mange eksempler på det🥳
Den dagen Ose går under 1000 så er det mange aksjer her som er blitt historie, deriblant AKH..
Redigert i går kl 11:10 Du må logge inn for å svare
Frodon
I går kl 12:00 461

Sats ja, den var veldig fin 🤩 Kjøpe når alle andre er skremt og ikke tørr kjøpe, er det mest lønnsomme. Fortsatt så er det for mange optimister i AKH, selv om det er langt færre enn det var 😅

Mainstream trenger snart masse cash til utbyggingen i Sør-Korea. Er alle klar for å dytte inn mer penger via emisjon eller vil dere at eierandelen i Mainstream blir utcannet igjen?
trani
I går kl 12:05 454

Snart kommer utbytte til AKH som kan brukes..
Gled dere..
Skalleknarp
I går kl 12:19 429

Engang optimist - alltid optimist (Slik er det bare) Tenk for en trist verden det hadde vært om det ikke fantes noen optimister som utrøttelig har troen på noe - eks. AKH. Tenk når den dagen kommer når kursen til AKH når nye høgder - ATH og over det og vi kan si - "Hva var det vi sa"?
Redigert i går kl 12:21 Du må logge inn for å svare
DividendYield
I går kl 12:32 396

Før en vet ordet sv det, er det plutselig akh som betaler kvartalsvise utbytter, høye utbytter

Fra tapssluk til utbyttemaskin ! Det skjer bare plutselig
Dansekongen
I går kl 13:30 339

Jeg koster på meg et aldri så lite "Hva var det jeg sa?" allerede. Den 5. august skrev jeg følgende

- Dobler i AKH i sluttauksjonen. Ny all time low 2.416. Keep it coming... 😁

Strategien var altså å øke i AKH hver gang kursen endte dagen i ATL. Dette skjedde ytterligere fem ganger, med siste ATL på 2.250 satt 10. september. Motivasjonen var å motbevise Frodons påstand om at jeg "aldri traff på noe". Jeg har i dag tatt gevinst på 2/3 av beholdningen, med det resultat at kostprisen for resterende er under 2 kroner.

Hva har jeg lært?
1) Ikke hør på besserwissere på anonyme fora.
2) Det går fint an å fange såkalte fallende kniver.
3) Ryktene om AKHs død er betydelig overdrevne.
Skalleknarp
I går kl 13:44 326

Jeg har selv benyttet anledningen til å snitte meg kraftig nedover i AKH og håper det skal vise seg å være riktig timing. Skal ikke si "hva var det jeg sa" om kursen en vakker dag tidshorisont 1-1,5 år skulle stige kraftig og bøtter ut med utbytter, men kommer til å tenke tanken for meg selv når jeg tar en aldri så liten feirende med noe sterkt i glasset.
Dansekongen
I går kl 14:11 286

Da er du mer ydmyk enn jeg evner å være. Å gni det inn er halve moroa! 😊

Det som ihvertfall er sikkert, er at du aldri vil få noen uoppfordret innrømmelse fra Frodon om at han tok feil. Verken da han hausset AKH i 2021 da kursen var over 35, eller når han nå baisser med kurs under 3. Hvis AKH en dag gjenoppstår med tosifret kurs, vil du uansett kunne lese at vi "burde lyttet til Frodon". 🤣
retur
I går kl 22:21 80

Noen som har tanker om at akh vil konsolidere . Har jo noe samarbeid med OW .