Triggere Panoro Energy


Dette har vært en svært interessant høst! Hva kan vi forvente av triggere framover?
*Oljepris opp mot 80 dollars
*Panoro kjøpes opp/fusjoneres
*Q4 viser gode inntekter fra Tunisia
*Andelen i et stadig mer lovende Aje-felt selges
* Dassafu har flere lovende felt. Walt Witham viser seg som en elefant

Noe glemt? Spennende blir det:)6 Mack
08.12.2018 kl 18:33 3912

Imprex dager/uker/måneder??
Du kan vel legge til år når det gjelder Aje.
Imprex
08.12.2018 kl 19:11 3869

Det er akkurat sånne ting som er vanskelig å spå. Så ja. Du kan jo si det sånn 6 Mack. Slik det ser ut globalt er det jo ikke noe hyggelig. Men klarer man å få tillit til stabil oljepris over en lengre periode er alt mulig.
Det kommer med tiden. Regner ikke akkurat med at vi går inn i et permanent økonomisk ustabilitet marked.

Aje-6 carried? Nei, har ikke forstått det sånn.

Ad Aje og valget i 2019. Buhari er selv muslim og uroen i Nigeria skyldes vesentlig Boko Haram i nord og Niger Delta i øst. Aje ligger som kjent som "skjermet" i vest ved grensen inn til Benin.

Aje lisensen ble nylig forlenget for 20 år. Hva som bør på plass er at Buhari endelig omgjør PIB til lov. Nigeria har rent generelt et fungerende rammeverk for sin oljevirkosomhet som neppe vil bli særlig påvirket ved en ny regjering. Nigeria er videre inndelt i stater med Lagos som allerede nyter godt av Aje offshore. Selv om inntektene fra Aje sikkert kunne ha vært mye større, årsaken kjenner vi.

Industrien er trolig vel så avhengig av et fungerende rammeverk og betingelser for O&G industrien enn hvem som som sitter som president. Det vil neppe bli mer anarki og terror inkl. ustabilitet enn det de nevnte områdene utgjør per i dag.

Med en PIB på plass vil trolig industrien og IOCs snarere etablere seg i økende grad.
Redigert 08.12.2018 kl 19:53 Du må logge inn for å svare
awsdrf
09.12.2018 kl 11:20 3571

Et intervju med John Hamilton fra 15. november angående Panoro sin etablering i Tunisia og oppkjøpet av DNO / OMV assets:

https://www.youtube.com/watch?v=6iROSADaEwQ

Hamilton forklarer oppkjøpet i Tunisia på en strålende måte. Min investering i Panoro ligger hos proffe folk! Nå vil vår «oljemygg» tjene penger...og myggen blir «STOR»?
agawu
09.12.2018 kl 21:32 3242

Første 'government lifting' på gang, TENACITY VENTURE.
mimsa
10.12.2018 kl 10:32 2875

Jeg får til stadighet beskjed om at jeg sprer eder og galle. Nå ligger vi på 12 tallet igjen, noe jeg har sagt i mange måneder. Jeg har dratt frem oljepris, geo-politik og interne faktorer som grunn. Den faller mer enn andre oljeaksjer igjen. Jajaja slenger med leppa om og om igjen at jeg er så lett å gjennomskue, og at jeg er ute etter billige aksjer. I dagens situasjon er ikke PEN aksjen så veldig billig. Den er tydligvis mer sårbar for fall i oljeprisen og usikkerheten i verdensøkonomien enn de fleste andre aksjer, innklusive og spesielt oljeaksjer. Hadde dere prøvd å lytte litt til mine råd er det mange som kunne ha bedret nattesøvnen betraktelig og gått julehøytiden høystemt i møte. God Jul.

Dette må nesten karakteriseres som en gledens dag. Vi faller bare i overkant av dobbelt så mye som hovedindeksen, ikke 4 gangern som har vært vårt varemerke flere dagen på rad.
Idar1
10.12.2018 kl 10:37 2842

Dagen er enda ung.
Emisjonen på 16 var kanskje ikke så dum allikevel :)

He-he

Et par slike dager til og kursen er halvert. Og det på litt over to måneder. Årsaken er selvsagt oljepris, men jeg tror ikke det bare er det. Hvorfor skulle den falle mer enn tilsvarende selskaper på tross av en bra flowmelding?
Idar1
10.12.2018 kl 10:41 2821

Mulig årsak kan være at de med veldig lavt snitt selger når det ser fortjenesten krympe?

Fordi der endnu ingen indtægt er af betydning. Cash is king. Tror den kommer 3-4 kroner højere efter nytår, selv i et surt marked. Bare mit gæt.

Sleipner


Det som er litt pussig er at man betrakter en oljepris på nesten 62 som katastrofe. Jeg huske godt prisen rundet 50 på vei opp og jubelen stod i taket. Panoro har som du sier minimale inntekter fra produksjon pr. idag. Ved videre leting og utbygging så vil vi score stort på lave bore-og offshoretjenester. Ikke imponert over markedet.
Redigert 10.12.2018 kl 10:52 Du må logge inn for å svare
mimsa
10.12.2018 kl 11:19 2703

Jeg mener å huske at de snakket om et break even point på noen og tredve $ fatet for Dussafu. Det var det som gjorde meg og sikkert flere av dere andre også så optimistiske. Jeg var ganske sikker på at planen var å bygge opp en liten kasse med cash før videre inesteringer, så for meg kom hele Tunisen investeringen som julekvelden på kjerringa, ja virkelig som en stor negativ overaskelse. Her hjelper det tydligvis ikke mye med pengesterke investorer. Men i etterpåklokskapens navn var det vel fornuftig med en emisjon til kr 16.10. De nye investorene vil vel ikke utbryte et rungende hurra for rabatten fra kr16.35 til kr16.10 i dagens situasjon, og jeg regner med at reperasjonsemisjonen er lagt på is inntil videre. Vi burde vel strengt tatt fått en besked om reperasjons-emisjonen fra ledelsen.
Over og ut!!!

FF
Du har helt ret. Med 62$ for olien kan Pen have en fornuftig indtægt. Husker god euforien da vi passerede 60$ efter dykket ned under 40$.
Tror frygten i markedet er at de store index skal falde under de nuværende støttepunkter, og at det er et egentligt bear marked vi ser begyndelsen på nu.
Frygt er en underlig ting. Fornuften forsvinder som dug for solen, og panisk smider nogle alt over bord. Selv håber jeg bunden er her på ca 12,50...tyder på støtte hernede. Der er trods alt sket rigtig meget med Pen siden vi var i 7 kr sidste gang. Mon ikke vi kan blive på to cifret kurser....når bare olien holder sig over 50$
Imprex
10.12.2018 kl 12:24 2534

En del gevinstsikring er det nok for de som sitter med lav inngang. Gang på gang faller kursen. Pen faller tross alt mer enn alt annet sammenlignbart. Troen på at kursen vil stige før jul er visket vekk. Et julerally kommer heller ikke i år, ikke at jeg tror det ville hjulpet på kursen. Så jeg skjønner de som sikrer seg nå.
Kun et fåtall investorer tror PEN vil stige i nærmeste fremtid. Majoriteten ser ikke det som sannsynlig. Raskt tilbake til 20 tallet tror jeg vi kan glemme. Det er ingen grunn til at PEN-kursen skulle restituere seg helt og holdent uten at resten av børsen restitueres. Selv opp til siste emisjonskurs kan det drøye til godt ut på nyåret. Vi kan også havne på ensifret kurs rundt årsskiftet om markedene faller ytterligere, det finnes ingen motstand i PEN-kursen. Det ser ikke til at større investorer er interessert i å foreta støttekjøp heller. På en annen side, hvorfor skulle de det når flere av de sitter med minst 100 prosent avkastning på dagens kurs. PEN ser ikke ut til å foreta tilbakekjøp av aksjer heller. Min spådom er, med mindre det kommer breaking news fra PEN og markedene generelt får et oppsving, så subber vi rundt 15-16 kr fra midten av januar til Q4 og tallene kommer på bordet. I verste fall ligger vi på dagens kurs i to-tre mnd til. Er tallene fra Q4 bra kan vi se 20+ tallet utover våren/sommeren. Omvendt er vi fucked kursmessig.

Man kan gjerne argumentere med alskens fundamentale forhold for at kursen skal opp. Men kursutviklingen taler for seg. 60-70 prosent kursstigning skjer ikke i dette markedet. Oljeprisen får ingen drahjelp av kuttene til OPEC med det første. Vi beholder nok oljeprisen på lave 60 tallet en stund til. Hvilke inntekter sitter PEN igjen med på dette nivået i dette klimaet? I alle fall Ikke nok til å overbevise om at de er verd mer enn dagens kurs. Alskens analytikere kan melde hva de vil. Markedet har talt! Så enkelt er det. Den enkelte må vurdere om de vil eller kan sitte stille til Q4 rapport 26 februar 2019. Har man behov for å redde nattesøvn, liv og helse bør man ta andre grep.
bmw5
10.12.2018 kl 12:43 2489

Slik jeg ser det er det tradere som holder på med sitt. Kanskje er det noen små investorer som selger for å få penger til julegaver. Børsene er for det meste ned og det er også Oslo børsen. Kjøp en julegave til deg selv, kjøp PEN mens kursen er lav, for over nytt år tror jeg kursen er mye høyere enn i dag. Vær langsiktig og tenk kortsiktig. Å investere i aksjer er morsomt og spennende. Blir du stresset, ta en løpetur i skogen og du føler deg frisk og opplagt og det beste, du tenker bedre.
sulen
10.12.2018 kl 12:45 2479

Sikke en salgstale, jeg tror olien vil stige langsomt indtil årsskiftet, og vil tage af først i januar, efter første træk på lagrene.

Pen vil også stige pænt inden nytår, og derefter finde sit gamle leje, medmindre DNO kommer med et bud på 30 kr før nytår, det tror jeg ikke investorerne har rygrad til at sige nej til. Så er festen forbi for os PEN aktionærer og selvfølgelig også for alle dem der lurepasser uden aktier.

Etter mitt syn må man se hen på psykologien i markedet. Elendighetenes mor skyldes mangel på optimisme. Uten optimismen, skal det vanskelig gjøres å opprettholde børser og aksjer. Oljen kan ikke gå helt utenom det generelle børsklimaet, selv om prisene understøttes av tilbud og etterspørsel. Sånn sett var OPEC deal et gode og vil trolig utgjøre den buffer som oljeprisen trenger for å agere som stabil. Blir den liggende >$60 tjener PEN gode penger og den øvrige industrien også. Unntak finnes – går ikke i detalj.

Det positive med PEN er at selskapet befinner seg i en fase hvor begrepet produsent står stadig sterkere. PEN har flere bein å stå på og er oppkapitalisert til å fronte det som måtte komme. Således var det god timing med emi, selv om kursen på NOK 16,10 har vist seg i ettertid ikke å være innertier. Men PEN som selskap og aksjonærene har fått tyngde og basis som levner aksjen levelige forhold fremover.

En annen fordel og aktivum som selskapet har, er at det er engasjert på flere fronter - i flere land. Med tilhørende prosjekt i forskjellige faser. Det er således ikke kjedelig å sitte med PEN aksjer, da det er forventet skje plenty med boring og foredling av assets, særlig Aje som eiendel må snarlig på banen.

Ja, traurige greier i øyeblikket, men langt fra kjedelig eller mangel på mulighet for reprising.

Ingen vet hvor oljeprisen pipler, absolutt ingen. Og grunnlaget for 2019 er lagt. Lagertrekk fremover og olje-unntak (Iran) og i hvilken grad Trump struper muligheten for å kjøpe olje fra Iran, vil få stor betydning. Iran vil gjøre max for å selge mest mulig - også via uoffisielle kanaler. Trump skal få slite med å holde regnskap og tilsiktet effekt. Har på ingen måte fraveket mitt mantra om oljeprisens betydning. Selv om det er etablert OPEC og non-OPEC deal, er det fremdeles et hav av usikkerhet som kan påvirke oljeprisens positive utvikling.
Redigert 10.12.2018 kl 13:03 Du må logge inn for å svare
Imprex
10.12.2018 kl 13:06 2408

Ingen salgstale nei. Mer et oppgitt sukk når man tråkker rundt i denne gjørma. Skal sitte til Q4 rapport er presentert. Utvikling og resultat frem til da blir avgjørende for min del.
polion
10.12.2018 kl 13:12 2384

Gunnarius-sitat: "Ingen vet hvor oljeprisen pipler, absolutt ingen." Her må jeg få korrigere deg litt, selv om verken du, analytikere eller jeg klarer å forutse oljeprisen, så er mimsa definitivt i stand til det - ref hans ovenstående innlegg. En annen ting er at hvis man gnåler lenge nok om alt mulig, så er det klart man vil få rett i noe.

Spørsmål til oljeeksperten mimsa: Hvor vil oljeprisen ligge ved årets slutt, og hvilken prisutvikling ser du for deg i de forskjellige kvartalene i år 2019 ? Vil tro at mange blir begeistret hvis du deler litt av din viten med resten av forumet.
Alby
10.12.2018 kl 15:35 2196


Hvor når skulle oljekartellet komme med sin endelige avgjørelse . PS Er det noen spesiell grunn til at Norg
e og andre land rundt her sulle være med på kuttet.

BWO faldet 8% i dag pt.
BWO kurs nu 33,35
BWO 20-09-2018 topnotering 65,20

Pen faldet 7% i dag pt.
Pen kurs nu 12,45
PEN 27-09-2018 topnotering i år 23,20

Ikke kun PEN der rasler ned...BWO følger pænt trop.

Nå begynner det å hjelpe. 3 gangern så langt i dag. Noen tiører til så er vi på vår sedvanlige 4 ganer av børsens fall. Vi får trøste oss med at det laveste den kan gå til er null. Med denne farten er vi vel der om en måneds tid.

Om ikke annet viser dette atter engang at det er ingen grunn til eufori bare fordi en mann som Sveaas kjøper en haug med aksjer. Og søster Middelfart for den sak skyld. De og de som imponeres har bommet så det holder. Vet jeg har sagt dette før, men det går ikke inn blant aksjonærer som gjerne vil ha noen å hold i handa.

Har ingen problemer med å innrømme at dersom ingen større og tunge investorer nå handler i aksjen, er dette fryktelig elendig. Tross alt ligger det emikurs på NOK 16,10 som skal være overtegnet deluxe - hvor er logikken?

OSE er en oljebørs og man kan ikke stigmatisere aksjonærene basert på en oljepris ingen har reelt herredømme over. Gi nå dette her noe tid så vil hele floken løse seg bare oljeprisen tar til vettet. Man skal ikke mange dollar opp før markedet blir langt mer happy. Er selvfølgelig skuffet selv også, men dette her er forhold som kan snus rimelig raskt - faktisk fremdeles i begge retninger.

Nå etter at OSE er lukket er olja ned -0.24%, Er dette så mye å bråke om og står fallet i aksjekursen i forhold til oljeprisendringen?

Betalingen er tross alt fremdeles i dollar og ikke i bananer.
bmw5
10.12.2018 kl 16:39 1997

Nå synes jeg det er mue negativt som skrives på forumet. Tidligere var det en eller to shortere som sendte aksjen ned og når de var ferdig så begynte traderne. Selv om børsen går ned 1 eller 2 % så er det ikke naturlig at Pen skal ned med 10 %. På slutten var det en eller flere aksjonærer som så seg lei på tradernes herjing med kursen (liten omsetning og kursfall på over 10 % ) og kjørte kursen opp. Kursen endte som alle vet på 5,9 % ned.

Det er vel bare QEC som har hatt et større kursfall enn PEN de to siste måneder, men det har det vært en veldig god grunn for. I motsetning til PEN

Var det i hele tatt noen som reagerte på denne fra Agawu igår?


agawu
I går kl 21:32
1240
Første 'government lifting' på gang, TENACITY VENTURE.Det betyr jo at det var store mengder olje igjen i Adolo etter første lifting for kort tid siden. Da er vi nok på nesten 15 000 bod. Det må da være både betryggende og bra. Ihvertfall burde det være det. Hvor mange har fått med seg det egentlig?

Takk for den Agawu. Bra funnet!
Redigert 10.12.2018 kl 17:08 Du må logge inn for å svare

Vi må ikke glemme det langsiktige potensialet i PEN. Ingen grunn til panikk nå når det er turbulente tider over hele fjøla. Tror ikke tunge investorer gikk inn i dette for å trekke seg ut etter noen uker. Her lukter de god butikk?
Imprex
10.12.2018 kl 17:28 1347

Ja det er lett å bli negativ. Så enig vi må løfte blikket FF. Men det er grunn til å stille spm når kursen synker så til de grader uten at det foreligger kjent informasjon som tilsier fallet. Vi har kun frykten i markedet å lene oss på som årsak. Men hvorfor er frykten til de grader større i en oljeknøtt som tilsynelatende ligger langt bedre an enn både QEC og IOX. Det er frustrerende.

Så innlegget til agawu og sjekket selv på marine-traffic. Så takk for det tipset agawu. Da er det ikke alt for lenge til neste melding om lifting.
Stranger
10.12.2018 kl 19:35 1159

Måske lidt for tidligt.

https://twitter.com/Norsk_Bulls/status/1072188927233089536

$PEN.OL the bear pattern is confirmed & a SHORT signal is issued @ http://bit.ly/2AG7jDM . Short Level: 13.0500 Target: 10.962