Bullcase - EAM Solar

OleR77
EAM I går kl 12:54 1734

Høyesterett i Italia dømte i 2021 i favør av EAM Solar. Dommen som ble dømt i år nå nettopp av ankedomstolen skulle ta nettopp hensyn til dette. Det gjorde de ikke noe som er grunnen til styreleders negative aksjonærbrev. Som var forståelig. Her er jeg 99% sikker på at EAM kommer til å anke til høyesterett for å få en riktig dom. Og denne prosessen trenger ikke ta så all verdens lang tid slik det har gjort med de lavere domstolene. Bullish!

I februar i år så ble EAM tilkjent 33M NOK i erstatning. Et lite plaster på såret mot saken nevnt over her som vil gi de milliarder, men med cash på ca 3M NOK for selskapet så vil disse pengene være svært gode for selskapet om alt skulle gå ille i høyesterett. Bullish!

Styreleder solgte mye av aksjene gjennom Energeia forrige uke for ca 16.5 NOK og de hentet inn 2-3 millioner på dette. Trolig vil disse vil kjøpe seg inn igjen i disse lave kursene og få mye høyere eierskap enn før. Det vil bli pressemelding om dette som vil presse pris opp, og selve handelen på ca 3M NOK vil presse opp prisen på aksjene. Bullish!
(Alternativt så vil kanskje noe av disse pengene bli brukt på lånet på anking. Også bullish!)

Tradingmessig så er EAM aksjen en drøm da det er kun 6.5M aksjer tilgjengelig. Det skal ingenting til for å låse fast mye av floaten og tvinge folk til å betale mye for de andre aksjene som det kan handles for. Bullish!

Trolig vil det komme en emisjon for å hente inn penger til å anke til høyesterett. Dette vil være lavere enn kursen på børsen da, men det vil være forbeholdt trolig for eiere av aksjen som igjen vil øke kjøpspresset på å eie aksjene for å kunne delta på emisjonen. Bullish!

Selskapet la ut følgende melding 9 Juli: "styret i løpet av juli og august, bl.a. i samråd med selskapetsjuridiske rådgivere, vurdere hvordan selskapets virksomhet best kan sikres fremover". Hvis dere ser på ordlyden så snakkes det ikke mer om å legge ned selskapet men å drive det fremover. Bullish!

Disclaimer: Jeg har kjøpt meg inn på EAM Solar. Ligger sikkert på topp 10 nå over eierskap (som ikke kostet spesielt mye).
Disclaimer 2: Ja det finnes risiko her også, men jeg valgte å ta med de positive tingene jeg finner på situasjonen per i dag.
Redigert i går kl 13:01 Du må logge inn for å svare
Triggly
I går kl 14:16 1575

Det er rart hvor raskt folk skifter holdning så fort de kjøper/selger aksjer i et bestemt selskapet.
EAM har en gjeld på 65 millioner kroner, de er på randen av konkurs. Hvis de skal holde seg flytende så trenger de en haug av penger, og vi så hvor villige aksjonærene var til å låne ut.
Om det er mulighet for å anke så kommer det nok en emisjon, og det på det åpne markedet. Tegningskursen vil bli så langt under krona at dagens aksjonærer taper alt.
OleR77
I går kl 14:37 1541

Tegningskursen trenger ikke bli på under 1 krone. Den kan faktisk bli på 2 kroner også nå. "Dagens aksjonærer taper alt" stemmer ikke i hele tatt om det er på 2 eller 1 krone heller. Fordi deltakelse krever at man eier aksjer, og det vil dra opp prisen. Og deltar man på emisjonen i tillegg så kan man tjene mye på det i lengden.

(Gitt at det blir emisjon)
Redigert i går kl 14:37 Du må logge inn for å svare
OleR77
I går kl 14:38 1532

Gjerne gi oss dokumentasjon på hvorfor selskapet er på randen på konkurs også. Det tror jeg du fant på i ditt eget hode
Dåsemannen
I går kl 14:58 1495

EAM har vel ingen driftsinntekter i det hele tatt? Alt står vel og faller på denne rettsaken? En rettsak som nå henger i en mer og mer syltynn tråd.

Deler av begrunnelsen for avslag i retten nylig, var vel at saken var foreldet. Og da spør jeg meg; Hvor mye mer "uproff" går det an å bli? Hvis man hyrer inn advokater til å føre en sak i milliardklassen - og så tryner man på noe så dustete som at saken er foreldet. Det virker ganske utrolig!

Det er vel et ordtak som heter at man ikke kan sparke liv i en død hest. Trådstarter sparker så hardt han kan, men her stinker det død og fordervelse lang vei.
elnomi
I går kl 15:10 1458

EAM: verdien av 4 solparken (solparkene var sikkerhet i aksjonærlånet, verdi av børsskallet/børsnoteringen, mulig verdi av det fremførbare underskuddet, mulig avgjørelsen ankes til høyesterett av svindelsaken med milliardkrav, og tilkjent over 33 millioner i det andre kravet i februar i år.
https://newsweb.oslobors.no/message/612338
https://newsweb.oslobors.no/message/621864

Så verdier er det og det er nok grunnen til at Viktor/Energeia har beholdt 1.02% av aksjene i EAM (selv om de skulle helt ut) for Viktor/Energeia jobber nok må med en plan om hvordan sikre seg mest mulig at selskapet?

Game on!
Redigert i går kl 15:18 Du må logge inn for å svare
OleR77
I går kl 15:59 1392

Hvorfor finner dere bare på masse rart når dere skal komme med motargument? EAM hadde 12 millioner i driftsinntekter i 2023.
Hvorfor skal alt falle på denne rettsaken? De har minst sikret seg 33 millioner i erstatning. Det er verste scenarioet. De har gjeld ja, men alt skal ikke betales med en gang eller nå.
Redigert i går kl 15:59 Du må logge inn for å svare
OleR77
I går kl 16:00 1383

Fremførbart underskudd, det er en ting jeg ikke har sett på. Hvor mye kan de hente her??

Jeg tipper at styreleder kommer til å kjøpe seg inn stort igjen ved ok med høyesterettanke fra de som hjelper de legalt, enten gjennom emisjon eller fra markedet direkte. Det beste hadde sikkert vært gjennom emisjon slik at selskapet får inn 2-3M til anken bare fra en part :)
Redigert i går kl 16:04 Du må logge inn for å svare
Mammon
I går kl 16:08 1364

Dæven hva har dere rotet dere oppi 😱
Min venn gullhaugen benyttet idiot pumpen og dumpet 💩😂
Eneste som venter dere er en 🐷emisjon 😆
Triggly
I går kl 16:50 1308

Ifølge q1 rapporten så har selskapet 65 millioner i gjeld og 2,5 millioner i cash, de betalte også 4,5 millioner i avdrag og rente.
Driftsinntektene ligger på cirka 2 millioner hvert kvartal. Alle skjønner at dette ikke vil gå særlig lenger uten at selskapet får inn friske penger.

EAM trenger kapitalsterke eiere for å fortsette, noe dagens aksjonærer ikke er. De klarte ikke engang å skrape sammen 5 millioner for lån til selskapet. Derfor må en emisjon enten bli hentet i det åpne markedet, eller være rettet til nye store investorer.
Om disse skal investere i EAM så vil de forlange veldig lukrative betingelser for seg selv, og det uten dagens aksjonærer som gratispassasjerer. Det vil si lav tegningskurs på 10-20 øre, og frittstående tegningsrettigheter til samme pris. Antall aksjer i selskapet vil øke med et par 100 millioner, og dagens aksjonærer vil bli totalt utvannet.

Dette minner meg litt om FLYR, når de fleste av oss visste at det kom en emisjon på 10 øre, mens kursen fortsatt ble holdt oppe over krona av tradere, drømmere, amatører og andre som hadde tapt mer enn de hadde råd til.
OleR77
I går kl 17:05 1281

10 - 20 øre aksjen når den trades for 3 kroner aksjen? Det er bare fjas, det vet du godt
OleR77
I går kl 17:05 1278

«Nordnet AB (publ), through its subsidiary Nordnet Livsforsikring AS, has on
10.07.2024 bought 42 974 shares in EAM Solar NO0010607781. After the
transaction, Nordnet AB (publ) through its subsidiaries Nordnet
Pensionsförsäkring AB, Nordnet Livsforsikring AS and Nordnet Bank AB, owns 344
450 shares in the company on a consolidated basis.
This corresponds to 5.03% of the number of outstanding shares and votes in the
company.
Triggly
I går kl 17:10 1262

Når selskaper ikke har særlig med verdier og står på kanten av stupet, så må man ofte langt ned for å tiltrekke seg nye investorer
OleR77
I går kl 17:15 1249

Du kommer jo bare med mere fjas haha. De har verdier for 62 millioner og skal motta ganske mange titalls millioner i 2025 for salget av flere solcelleanlegg.

Dette er ganske bra bullcase. Finner ikke mange lignende situasjoner på norske selskap enn dette!
Redigert i går kl 17:16 Du må logge inn for å svare
Blue Cow Group
I går kl 18:47 1143

Det er da ikke fjas at emisjonskurs som oftest blir satt veldig lav når selskapet er i akutt pengenød?
Verdier og kroner de skal få inn senere hjelper ikke et selskap å betale regninger idag, de trenger cash.
Husker godt NODL, stupte fra 100kr til 25, så på ca 4kr kom meldinga om emisjon på 12 øre, samma opplegg der med tom pengesekk men behov for cash for å anke en tapt rettssak.
OleR77
I går kl 22:05 984

Poenget er at de vil få solgt til 1 krone eller kanskje 2 kroner aksjen også. Å selge aksjer i et selskap til 12 øre vil være direkte skadelig for selskapet. Man gjør ikke det når selskapet er potensielt verdt flere milliarder. Noe som er grunnen til at de ville LÅNE penger nå nettopp.

Vi får se hva som skjer fremover men jeg tror en løsning kan ta mange former her :)
Redigert i går kl 22:06 Du må logge inn for å svare
OleR77
I dag kl 09:37 720

Salget av 4 solcelleanlegg er verdt 75 millioner
Gullhaugen
I dag kl 09:41 710

Minus 65 mill ,da er det kun 10 igjen....de blir fort spist opp.
Det tilsvarer 1 kr pr aksje nå.
Redigert i dag kl 09:52 Du må logge inn for å svare
Osvaldsen
I dag kl 09:48 688

I følge deg selv var samme solparker verdt 62mill og i dag er de verdt 75mill? Hehe, går det litt trått i dag OleR77? Du går på en grei smell her....

Osvaldsen
elnomi
I dag kl 09:50 682

EAM er nå kun priset til 20MNOK. Det tilsvarer kun verdien av børsskallet. Ikke rart at flere nå kjøper seg opp og bare vent Viktor/Energeia har beholdt 1.02% av aksjene i EAM. Viktor selger seg tydeligvis ikke helt ut av EAM som han har sagt. Mitt tips er at Viktor har en plan.

EAM DICHESBUEN AS Ny på listen 82.597 1,2

EAM SELACO AS Ny på listen 73.771 1,1
Osvaldsen
I dag kl 09:52 676

Hvordan kan du sette en verdi på børsskall på euronext expand til 20mill? Det koster ikke i nærheten å notere seg der.

Osvaldsen
elnomi
I dag kl 10:02 639

Også tid er penger (godt med penger). Tar vel 8-12 mnd med en børsnotering så med både kostnader og tid er det klart børsskallet har en betydelig verdi (spør Spetalen)
OleR77
I dag kl 10:13 606

Hvor finner du disse listene over oppdaterte aksjeeiere?

Viktor svarer på mailer btw. Om dere har noen spørsmål så er han tilgjengelig. Børsskallet er ikke det vi sikter oss inn mot her. Men anken til Høyesterett. Som dømte i EAMs favør i 2021. De er de som kommer til å gjøre ting rett her nå!
Redigert i dag kl 10:14 Du må logge inn for å svare
Triggly
I dag kl 10:27 581

Man kan bruke denne siden
https://www.aksjeeierregisteret.no

Oppdateres daglig
Dåsemannen
I dag kl 10:42 550

Ville ikke hatt for høye forventninger.
Når den sivile domstolen konkluderte med at EAM har sovet i timen og latt kravene sine bli foreldet, er det da realistisk å tro at det vil hjelpe å løpe jamrende til Høyesterett og be om sympati og støtte? Er det andre foreldelseskrav som gjelder der?
Alt snakket om ankesak er kun for å på nytt pumpe varm luft inn i ballongen, sånn at du skal bli **** i ræva nok en gang.
rischioso
I dag kl 12:48 414

Nei, knappe 2 uker (ordinær) og 7-10 dager (Fast track) mao, max 1-2 måneder inklusive forberedelser så egentlig ikke så mye å spare for et Euronext skall som for et skall fra hovedlista, MEN man får en kortere tidslinje til hovedlista så i sum så sparer man noe tid og noen kroner så akkurat den biten er nok ikke det mest attraktive

https://www.bing.com/search?q=NOTIS+2.2%3A+PROSEDYRER%2C+DOKUMENTASJONSKRAV+OG+TIDSPLAN+FOR+S%C3%98KNAD+OM+OPPTAK+TIL+HANDEL+AV+AKSJER+P%C3%85+EURONEXT+GROWTH+OSLO+Vedr%C3%B8rende+punkt+2.2+i+Regelbok+Del+II&pc=GD06&form=GDNSBR&ptag=29308

Da er nok heller et eventuelt fremførbart underskudd av en viss størrelse som vil være langt mer fristende og akkurat det kan det nok være her uten at jeg har dukket ned i regnskapet for å finne det nøyaktige beløpet - kanskje du eller andre har?
OleR77
I dag kl 13:00 384

Foreldelsen kommer fra en korrupt domstol som har brukt for lang tid til å behandle saken og få kommet med en dom. EAM kan ikke noe for dette.
Står skrevet flere artikler at det er slik mafiaen og korrupsjonen fungerer i Italia. Drenere prosessen og håpe at saken forsvinner.

Nei her tror jeg nok Høysterett er nøkkelen. Det er det styreleder og selskapet gjennomgår nå før de evt går videre
Dåsemannen
I dag kl 13:09 348

"Korrupt domstol" er en drøy påstand. Hvordan underbygger du dette?

Når man kommer til konklusjonen "foreldet", så er det med henvisning til konkrete datoer, og som burde være enkelt å ettergå. Hvis man har latt seg korrumpere, så ville man sannsynligvis funnet andre og mer spissfindige juridiske begrunnelser for å avslå søksmålet, skulle man tro.

Igjen, jeg tror vi heller skal rette pekefingeren mot EAM og hvordan de bevisst har ført aksjonærene bak lyset. De må ha visst at dette kom til å gå skeis. Derav også nedsalget dagen før rettssaken.
Mammon
I dag kl 13:20 320

Helt korrekt! Utrolig 🐷av viktor å kjøre en pump n dump rett før rettsaken☝️

Hvorfor har ingen stilt viktor og co ansvarlig for elendog due diligence når de kjøpe 🐈‍⬛i sekken?

Dette selskapet er finito may u rip 🙏
Gullhaugen
I dag kl 13:23 304

Fratrukket gjeld så er der igjen 1 kr pr aksje.
Dåsemannen
I dag kl 13:26 299

La oss også legge til konseptet med aksjonærlånet; Nok et sleipt forsøk på å tuske til seg midler fra aksjonærene for å holde selskapet i gang. "Holde selskapet i gang" = Utbetale lønn til seg selv.

elnomi
I dag kl 13:28 285

Korrupt domstol er det belegg for når en vet konklusjonen til Italiensk høyesterett.
«Ankedomstolen i Milano skal ta stilling til om domsbeslutningen fra 2019 skal opprettholdes eller evt. endres, denne gangen med grunnlag i Italiensk høyesteretts annullering i 2021 av ankedomstolens beslutning av 2021.»

Ellers, 100% enig i:
«Igjen, jeg tror vi heller skal rette pekefingeren mot EAM og hvordan de bevisst har ført aksjonærene bak lyset. De må ha visst at dette kom til å gå skeis. Derav også nedsalget dagen før rettssaken.«

Viktor pumpet opp volum/kurs med meldingen og innholdet i meldingen onsdag 03.07 samtidig som han/Energeia da fikk anledning til å måke unna over 200 000 aksjer solgt dagen før domsavdigelse og det etter 10 års kamp.

Dette stinker værre enn den berømte «Mosselukta» for noen år tilbake.
Mammon
I dag kl 13:33 277

Lånet ble nok brukt som middel for å skape optimisme blandt 🐖🐗🐑for så å kjøre en pump med pause
Ellers hadde de ikke operert med retten til å trekke tilbake lånet etter resultat
Ingenting av verdier igjen kanskje gjeld?
Dåsemannen
I dag kl 13:37 262

Ja, her stinker det fjøs og surstrømning lang vei.

Trøsten får være at Victor vel snart blir å finne i køen hos NAV. Jeg vil tro at han begikk et karrieremessig harakiri gjennom denne håndteringen. Kassa på Rimi neste, når EAM er i likboksen og han må finne nytt beite.
Dåsemannen
I dag kl 13:39 254

Må for ordens skyld legge til; Jeg tapte selv noen kroner på dette narrespillet. Men jeg var klar over risikoen, så jeg tar det på egen kappe.
Triggly
I dag kl 13:44 240

Viktor er også CEO for Energeia, så jeg tror det fortsatt blir jobb på ham når EAM er konk
Blue Cow Group
I dag kl 13:47 228

Hvordan skal EAM uten cash unngå å bli insolvent før en ankesak kommer opp for høyesterett?
Prøvde å spørre deg i går om hvordan de skal betale regningene sine i dag med verdiene du sier allerede er i selskapet eller vil komme i framtida ved salg av eiendeler?
Det er jo ikke uten grunn at de ønska et aksjonærlån, når det ikke går er eneste neste mulighet jeg kan se en emisjon. Når et selskap er i akutt pengekrise vil det bli utnytta og emisjonen sannsynligvis bli satt veldig lavt, jeg fatter ikke åssen du kan kalle detta et av børsens beste case..?
Dåsemannen
I dag kl 13:48 225

Får håpe Energeia sine kunder er våkne nok til å ikke ønske å gjøre business med kjeltringpakk, da.
OleR77
I dag kl 14:03 179

Nå foreslår jeg at dere roer dere ned med doomsday-postene deres og usaklige trusler fra enkelte her.

Siste oppdatering fra selskapet er at de planlegger å fortsette å drifte selskapet. Og jeg har også god tro med høysterett sin beslutning noen år tilbake så kommer det mest sannsynlig til å bli anke når de vet det er de som tar endelig avgjørelse i saken.

Når meldingen om ankingen kommer ut så kommer aksjen trolig til å fly til værs. Men vi får se 👀

Dåsemannen
I dag kl 14:12 146

OleR77 = Victor i forkledning??

Forøvrig kan jeg ikke se at noen kommer med trusler. Hva sikter du til, Victor?
Redigert i dag kl 14:14 Du må logge inn for å svare