Bullcase - EAM Solar

OleR77
EAM 10.07.2024 kl 12:54 16391

Høyesterett i Italia dømte i 2021 i favør av EAM Solar. Dommen som ble dømt i år nå nettopp av ankedomstolen skulle ta nettopp hensyn til dette. Det gjorde de ikke noe som er grunnen til styreleders negative aksjonærbrev. Som var forståelig. Her er jeg 99% sikker på at EAM kommer til å anke til høyesterett for å få en riktig dom. Og denne prosessen trenger ikke ta så all verdens lang tid slik det har gjort med de lavere domstolene. Bullish!

I februar i år så ble EAM tilkjent 33M NOK i erstatning. Et lite plaster på såret mot saken nevnt over her som vil gi de milliarder, men med cash på ca 3M NOK for selskapet så vil disse pengene være svært gode for selskapet om alt skulle gå ille i høyesterett. Bullish!

Styreleder solgte mye av aksjene gjennom Energeia forrige uke for ca 16.5 NOK og de hentet inn 2-3 millioner på dette. Trolig vil disse vil kjøpe seg inn igjen i disse lave kursene og få mye høyere eierskap enn før. Det vil bli pressemelding om dette som vil presse pris opp, og selve handelen på ca 3M NOK vil presse opp prisen på aksjene. Bullish!
(Alternativt så vil kanskje noe av disse pengene bli brukt på lånet på anking. Også bullish!)

Tradingmessig så er EAM aksjen en drøm da det er kun 6.5M aksjer tilgjengelig. Det skal ingenting til for å låse fast mye av floaten og tvinge folk til å betale mye for de andre aksjene som det kan handles for. Bullish!

Trolig vil det komme en emisjon for å hente inn penger til å anke til høyesterett. Dette vil være lavere enn kursen på børsen da, men det vil være forbeholdt trolig for eiere av aksjen som igjen vil øke kjøpspresset på å eie aksjene for å kunne delta på emisjonen. Bullish!

Selskapet la ut følgende melding 9 Juli: "styret i løpet av juli og august, bl.a. i samråd med selskapetsjuridiske rådgivere, vurdere hvordan selskapets virksomhet best kan sikres fremover". Hvis dere ser på ordlyden så snakkes det ikke mer om å legge ned selskapet men å drive det fremover. Bullish!

Disclaimer: Jeg har kjøpt meg inn på EAM Solar. Ligger sikkert på topp 10 nå over eierskap (som ikke kostet spesielt mye).
Disclaimer 2: Ja det finnes risiko her også, men jeg valgte å ta med de positive tingene jeg finner på situasjonen per i dag.
Redigert 10.07.2024 kl 13:01 Du må logge inn for å svare
Vangen
I dag kl 18:10 478

Galskapen lenge leve! For etter en liten tur ned i dag tidlig så endte det selvsagt opp i dag.Sitter og ruger på min post etter auksjonen i går på 2,60. Gikk altså ikke ned, som du med flere spådde. Tror du gjør lurt i å både lære deg mer om aksjemarkedet og prosentregning. Først da vil du kunne tjene penger på en aksjeinvestering. Derfor utrolig moro å lese hvordan du starter innlegget ditt. Rette ræva som feis, si. 💨
Redigert i dag kl 18:14 Du må logge inn for å svare
Vangen
I dag kl 18:34 441

Vet ikke hvor du har 137 millioner i fra, men med dagens sluttkurs på 3,52 er Mcap på 24,8 millioner nok. Fremdeles er det bare litt under 6,9 millioner aksjer, så ut måneden kan dette bli veldig moro. Når du slenger ut så feile tall, kommer med formaninger og deretter lurer på norske skoler, er det på høy plass å sette spørsmål rundt din tilgang på rett informasjon som er helt essensiell for å kunne gjøre riktig utregning av aksjekurser. Svak LG. Prøv igjen!
Redigert i dag kl 18:37 Du må logge inn for å svare
aklm
I dag kl 20:09 343

Ved kurs20 kr var verdien ca137 mill. Dette var vanskelig. Beklager det.. Da kan du prøve å finne ut hvor mye verdien blir med 250000000 nye aksjer og samme kurs. Tror det de du som bør prøve igjen. Det skal ikke være vanskelig.
EnLogisk
I dag kl 20:24 318

Haha... Må ikke være rakett forsker for å skjønne at dette går rett ned.. Det kommer 250000000 nye aksjer.... Denne vil meget sannsynlig falle ned mot og til emisjonskurs 10 øre..
oryx
I dag kl 21:08 243

Må be deg og andre som prøver å komme med tullete skremselspropaganda å sette dere bedre inn i caset. Det fremgår av børsmeldinger at for å få tildelt nye aksjer må man på forhånd eie aksjer i EAM.

Kjøper man EAM-aksjer på 5 kroner blir det 5 + 36 x 0,1 = 8,6. 8,6 : 37 = 23 øre pr aksje etter tildelingen. Gjør man samme regnestykket ved kjøp av EAM-aksjer på 10 kroner, får man en snittpris på 37 øre pr aksje. Dvs fortsatt en meget bra pris. Ved kjøp av EAM-aksjer til 15 kroner pr aksje får man et snitt etter tildelingen på 50 øre.

Det dette viser er at ingen investorer vil ha noe særlig lavere snitt etter tildelingen, enn dem som kjøper aksjer i EAM nå. Gjør man disse regnestykkene innser man at kjøpetrykket i EAM bare vil forsterke seg i dagene og ukene som kommer.

Og en siste ting: Ledelsen i EAM skriver at de vil vurdere fordelingen av aksjer etter størrelse på aksjebeholdningen i EAM samt mulig andre kriterier som tidshorisont.
Redigert i dag kl 21:13 Du må logge inn for å svare
Klabbeføre
I dag kl 21:14 227

Dersom man på liv og død må være aksjonær her kan man jo og vente til november og kjøpe aksjen for 10-11 øre

Garanterer at noen av 10øres aksjene blir solgt for 11øre med rask 10% profitt i november

Da er det ikke så gøy lenger med et snitt på 0,5kr..
oryx
I dag kl 21:51 163

Du har ikke skjønt dette ser jeg. Investorene må eie aksjer i EAM senest pr 30. oktober for å få tildelt aksjer. Ingen er villige til å gi vekk sine aksjer på billigsalg. Og ingen får 10 øre i inngangsverdi! Fordi man må eie aksjer i EAM for å få tildelt nye aksjer, blir som sagt snittet langt langt høyere. Les og forstå.

Tenker EAM-aksjen derfor fort kan omsettes på kurser på alt fra 10 - 15 - 20 kroner før fristen. Snittet blir uansett meget hyggelig.
Redigert i dag kl 22:29 Du må logge inn for å svare
Klabbeføre
I dag kl 23:03 80

Du er full av piss og det vet du godt selv oryx

Garanterer deg at når det raser ut 250 000 000 aksjer her som er kjøpt på 10 øre, ja så er kursen nettopp i det sjiktet

Atlantic sapphire gjorde nettopp samme emisjon på 0,1kr med exdato.

kurs nå : 0,095kr
Vangen
I dag kl 23:06 76

Ja, men du skrev jo dette i går og da var aldri kursen på 20 kr, men så vidt på halvparten 10 kr før det gikk nedoverbakke igjen. Og ja, alle vet det vil komme masse aksjer, men for hver aksje du eier i dag får du altså kjøpe 36 til 10 øre. Burde derfor ikke være så vanskelig for deg og enkelte andre på tråden, ser jeg, å forstå at det ikke blir solgt aksjer til 10 øre når de kommer i markedet. Alle som får aksjer i emisjonen, har jo langt høyere snittkurs på sine aksjer enn det - men vi vil nok kunne se kursen på 15-20 øre. Uansett lenge til exdato, så her kan en tjene penger på å trade om en er med på leken. Eller la være og la sjansen gå fra seg. Det får være helt opp til den enkelte, selvsagt.
Redigert i dag kl 23:06 Du må logge inn for å svare
oivindl
I dag kl 23:10 68

Om man kjøper aksjer nå for å få emiaksjer til 10 øre, må man regne snittet av begge aksjene som laveste salgskurs for at kjøpet skal ha mening.
Justert for antall emiaksjer per ordinær aksje man kjøper.

For alle som sitter på aksjer allerede, vil salg av emiaksjer over 10 øre gi gevinst, så da er spørsmålet bare hvor høy gevinst man vil ha før man selger.
Redigert i dag kl 23:16 Du må logge inn for å svare
Vangen
I dag kl 23:11 65

Her klabber det skikkelig og du har dårlig glid. Selvsagt skal kursen ned etter aksjene kommer i markedet, men da har jo alle også langt lavere snitt. Så du må tenke 2 tanker i hodet samtidig, som kanskje ikke er så lett. Vil derfor råde deg til å holde deg unna frem til november og at du kjøper aksjer da, slik at det ikke går i ball og klabbeføre har gitt seg.
Redigert i dag kl 23:26 Du må logge inn for å svare
Vangen
I dag kl 23:13 62

Du har skjønt det! Takk for god og enkel forklaring, som forhåpentligvis vil roe bajserne ⬇️
Klabbeføre
I dag kl 23:19 50

Ja og hvilket snitt tror du aksjonærene i ASA satt med før emisjonen ble satt på 0,1kr?

Hvor er kursen nå etter at emisjonsaksjene ble sluppet ? 0,096
Vangen
I dag kl 23:25 40

Nei, jeg driter i ASA så har ikke regnet på snittet hos dem. Fikk aksjonærene tildelt på lik måte som EAM ligger opp til eller var det en griseemisjon der noen utvalgte som kanskje ikke en gang var aksjonærer tidligere fikk tildeling? Aner ikke, men mistenker det siste. Kjedelig om du har tapt på ASA, men tenker det blir for enkelt å tenke at akkurat det samme vil skje med EAM. Vi får bare vente å se. Men frem til det, kan trading i EAM bli riktig så moro.
Redigert i dag kl 23:31 Du må logge inn for å svare
Bulldog
I dag kl 23:54 6

Har jeg forstått det riktig så er det 6 852 221 nåværende aksjer som kan tegne seg for opptil 250 millioner aksjer.
Det vil i så fall si at 1 nåværende aksje kan tegne opptil 36,5 nye aksjer a 10 øre. Ved tildelt overtegning enda mer.

Ved kurs NOK 2 for en aksje 30.oktober vil det gi en snitt på 15 øre etter tildeling.

En bør jo lese prospektet https://newsweb.oslobors.no/message/629751 med øverste vedlegg. Hvem som blir skyldig hva til slutt gjenstår å se.