Lastebilens Tesla?

rosgun
HPUR 14.07.2024 kl 12:16 4848

Har drodlet litt med tanken om at HPUR er i ferd med å bli lastebilenes Tesla. Mye kan minne om at en ny og effektiv måte å produsere el lastebiler på er i ferd med «feste» seg blant de kjente merkene…i tilleg til at de tar hånd om lastebiler med naturgass og i tillegg hydrogen….

Da tar de faktisk hånd om utskiftning av samtlige tyngre kjøretøy…og de ligger milevis foran andre som vil prøve seg…

Her sitter HPUR på et vell av patenter som gjør bare de unike for fremtidens hydrogen, naturgass og batteriløsning……

Dette betyr i praksis rubb og stubb i det grønne skifte som er NÅ og igjen som gir en årlig produksjon etterhvert som vi ikke vil se sidestykke til….uavhengig av merke.

De blir orginalprodusenten, mens merkeorodusenten kommer kun med chassiet…..

….Og de to viktigste essensene er også til stedet:

Marked og kunder….. og ikke hvilke kunder som helst…..

Purus er nå kommet over gjennombruddsfase og er i en sterk vekstfase, hvor finansiering og investeringer er ferdig til fullskala produksjon……og allerde igang på hydrogen delen….

Transportsektoren er enorm og flere vil følge produksjonsmetodene de største merkene i verden som Ford og Toyota…..bruker….

Etter forrige resultatfremleggelse gikk kursen over 30%, og tror torsdag at kursen vil gå like mye eller mer denne gangen👌


Redigert 15.07.2024 kl 13:21 Du må logge inn for å svare
FunHouseComp
I dag kl 01:03 7

Det er mye som er koko når jeg leser slike hausetråder som dette. Det er lite som henger på greip.
FunHouseComp
I går kl 23:49 60

Det var fornuftig å selge på åpningen. Pen oppgang. Ser at trådstarter klamret seg fast og ble med ned. Det er jo ikke noe nytt...
FunHouseComp
I går kl 23:09 99

Det er vel ingen som tviler på et selskapet har mye fint på gang, men når noen sitter dag og natt å runker i tastaturet og drømmer om 30 prosent oppgang blir det bare helt feil. Atpåtil spammer vedkommende sine egne tråder over en lav sko før hen hopper ut bakdøren, uten å slå av lyset. Klassisk og velkjent fra denne trådstarteren.
Redigert i går kl 23:51 Du må logge inn for å svare
DrPepper
I går kl 22:38 138

Bra han brände sig, han kom med mycket trams. Bolaget är mycket intressant, Blir extra intressant att följa hur det går För Tern lasbilarna. VD pratade ju om detta i videon jag länkade tidigare, de ska börja skicka ut några detta kvartal och sedan kvartal 4 skicka ut till återförsäljare vilket är Hino, de har ca 240 återförsäljningsställen i USA. Fokus skulle ligga på Kalifornien eftersom det är en stor marknad och de är tuffast gällande det gröna skiftet, tydligen är åkerier tvungna att köpa en viss andel elektriska lastbilar, annars får de inte köpa diesellastbilar.

Jag följer mest med gällande hydrogenbussar, främst Solaris i europa, det trillar in några ordrar i månaden, detta kan ta fart när och om hydrogen blir lite mer prisvärt. Läste att en hydrogenbuss kostar ca 40 % mer under sin levnadstid än elektrisk buss, nu har den ju andra fördelar som inte el kan konkurrera emot..
FunHouseComp
I går kl 22:29 153

Det gikk i alle fall ikke veien for trådstarter, som vanlig... Stilt ble det.
Tyrkman
I går kl 21:32 210

Ingen sagde det ville være i morgen. Koster penge at tjene penge. Har tid at vente. Hoversagen er at de er on track
bernes
I går kl 21:26 221

Flere meglerhus nedgraderer så Tesla drømmen for vente....
DrPepper
I går kl 20:19 282

Hexagon Purus är duktiga på att presentera rapporter, de har även Q&A i slutet, från 46 minuten ungefär, de har mycket intressanta frågor från folk som de besvarar, när det gäller din specifika fråga så sägs inte mycket utan det diskuteras, skulle inte förvåna mig om det blir obligationslån. Jag är mycket nöjd med rapporten, jag hade köpt mer aktier om jag haft pengar, men får bli när lönen kommer in på kontot. Jag ligger plus i aktien men tänker absolut inte sälja! Här ser du hela rapporten : https://www.youtube.com/watch?v=T9i0egUL_T8
Candelstick
I går kl 18:52 364

Ser sparebanken fortsatt påpeker at balansen må styrkes.
Greit å ha litt cash i tilfelle det dukker opp gode kjøp på børsen.
FunHouseComp
I går kl 17:36 452

Så vidt jeg kan se er det dagens taper. Faller på stort volum. Noen som har formening om hvordan selskapet skal hente inn penger? Det er helt åpenbart at kart og terreng ikke stemmer for trådstarter.
Redigert i går kl 17:37 Du må logge inn for å svare
Charlie Freak
I går kl 14:50 590

Kan de som har noe vettugt å si vennligst benytte en annen hpur tråd. Her inne drukner det i ideotier !! Så kan rosgun og velkjent fortsette på denne tråden :)
Redigert i går kl 14:50 Du må logge inn for å svare
rosgun
I går kl 14:37 607

Er nok en del fra dnb asset som er satt for p baisse for p holde shorten under kontroll….

En dobbeltrolle som er helt uakseptabel….
velkjent
I går kl 14:37 609

Jeg har ikke gitt råd annet enn å vise til et resultat, som oser av underskudd og behov for mer kapital. At en ansatt i en luguber bank kommer med positiv anbefaling om et økonomisk vrak, bekrefter bare min advarsel. Hvis du ikke klarer å lese og forstå et regnskap, bør du holde deg til fond.
Rect Angel
I går kl 13:53 664

Slettet. Postet på feil tråd og slettet samtidig en kommentar til velkjent som kun var et spørsmål om det var velkjents 'råd' man bør følge når det gjelder å vurderiæe Hexagon Purus aksjen.
Redigert i går kl 17:25 Du må logge inn for å svare
velkjent
I går kl 13:31 691

Til orientering driver denne banken med litt av hvert; ikke alt like problemfritt for myndighetene, så det beste er nok å holde seg langt unna anbefalinger, som måtte komme derfra.
Rect Angel
I går kl 13:06 722

Til orientering så gratulerte Danske Banks analytiker Elliott Jones Hexagon Purus ledelsen med kvartalsresultatet og presentasjonen i Q & A sekvensen, som avsluttet dagens Q2 2024 presentasjon.
rosgun
I går kl 12:56 733

Kursmålet til den danske bank var 15, de har beregnet finansiering i denne, men ikke så høye tall som idag for Q2….
Null
I går kl 11:12 450

Sliter med MH nå eller stoppet handel på to steder, ført 9,5 så 9,41...
Venter vi på en melding her eller er det bare stopp pga fall fraHOD på 10,7??
velkjent
I går kl 11:11 452

Hvis du i det hele tatt har brukt penger på dette selskapet, må du ha dype lommer. Skal du redde verden, ville det vært mer rasjonelt å bruke kapitalen på Frelsesarmeen.
"Store bildet"? Det er bare sosialister, som bruker andres penger, som uttrykker slikt tøv.
Redigert i går kl 11:13 Du må logge inn for å svare
rosgun
I går kl 11:04 472

Helt naturlig å hente kapital- kanskje Toyota går inn og får oppgjør i aksjer i en rettet emisjon, da de skal legge bestilling på flere 100 millioner…

Vinn-vinn situasjon dette- ikke særlig engstelig for situasjonen…… noen som husker Tesla i starten???

Noen må se det store bildet her…. Typisk norsk å ikke tenke stort…de har en halv milliard igjen og må kanskje hente 200-300 millioner for å komme godt igang igjennom Q1 2025. Ser for meg en rettet emisjon eller utvidelse av obligasjonslånet til 1,5 mrd el lignende. Ingen priblem dettw folkens, med 5-7 mrd omsatt i 2025 er det som vekslepenger å regne…


SKJERP DERE!!!
Redigert i går kl 12:12 Du må logge inn for å svare
velkjent
I går kl 11:00 489

Nei, bare foretar den advarselen, som ellers Finanstilsynet burde gjort. Slik selskap, som bare skryter opp omsetningen og "glemmer" tapene på bunnlinjen, burde vært under kategorien "uregistrert", ikke på offisiell børs. Jeg skrev på en annen tråd at det ville bli behov for mer kapital, noe som nå bekrftes.
rosgun
I går kl 10:54 500

Ialledager- er du på feil tråd?

Til info:

Hexagon Purus enables zero emission mobility for a cleaner energy future. The company is a world leading provider of hydrogen Type 4 high-pressure cylinders and systems, battery systems and vehicle integration solutions for fuel cell electric and battery electric vehicles.
Redigert i går kl 10:56 Du må logge inn for å svare
velkjent
I går kl 10:53 503

Nå må dere "ludomanere" (spilleavhengige på dansk) slutte med å forlede kunnskapsløse investorer med tullet om hydrogen.
rosgun
I går kl 10:26 570

Bare å kjøpe opp på veien til kr 15-21….

Bør være tidenes scoop under kr 10 iallefall…..

Skal opp 30% idag denne- bare dnb som må prøve alt for å redde «bommen» fra mars/april…
Redigert i går kl 10:28 Du må logge inn for å svare
rosgun
I går kl 10:20 589

https://ssr.finanstilsynet.no/Home/Details/NO0010904923

Posisjoner satt i mars og april…..

Dette blir dyrt for dem etterhvert som enkelte våkner ila uka….. snakk om idioti….. kjøper og selger dem til seg selv tro???

Bare å plukke billigw aksjer folkens- la dem blø
Redigert i går kl 10:24 Du må logge inn for å svare
rosgun
I går kl 10:13 610

Nå er det Dnb som styrer showet ser jeg…. Håper folk kan svare opp med å kjøpe så de blør- ingen grunn for nedgang her!!!

At de blir desperate og trykker nedover så kjøp og hold…

Kommer de med mer dibbeltspill her nå kaster jeg opp- makan til baissernisser….

Tom for argumenter ble de så siste forsøk er å dekke seg inn….

Kult om en større aktør kunne kjøpe som pokker og danne tidenes shortskvis
Redigert i går kl 10:16 Du må logge inn for å svare
rosgun
I går kl 10:08 625

https://www.finansavisen.no/energi/2024/07/18/8156039/rekord-for-hexagon-purus

I andre kvartal 2024 fikk Hexagon Purus inntekter på 528 millioner kroner, en økning på 60 prosent fra 330 millioner i andre kvartal 2023. Ifølge Bloomberg-konsensus var det ventet inntekter på 476 millioner kroner.

Kursmål kr 15,- dette må økes nå til minst kr 21!!!

Snart kommer meldinger på rekke og rad (guidet idag) som skal bygge opp ordreserven i 2025…. Tipper bl a Nikkola kommer med milliardbestilling hvert øyeblikk……Volvo trucks og flere andre ryktes også….blir spennende, alle må ha Purus sine tanker- enkelt og greit!
Redigert i går kl 10:10 Du må logge inn for å svare
rosgun
I går kl 07:51 801

100 millioner mer i omsetning enn Q1. Positiv Ebitda på hydrogen mobil for første gang (Nikkola er her bl.a), større volum gir derfor større ebitda som guidet….

Kan virke som investeringene i el lastebil fabrikken er ferdigstilt og produksjonen starter opp som planlagt i Q4.

Dette blir en gamechanger og som de guidet i Q1 og blir selve rosinen i pølsa i Purus hva gjelder ebitda…..

Det er nå ca 1 mrd igjen i ordrereserve for Q3 og Q4, som betyr minst 1,9 mrd i omsetning i 2024, noe som betyr 400 millioner over guiding fra Q1 som var 1,5 mrd…for 2024.

El bil lastebiler er IKKE med i den gjenstående ordrereserven for 2024, noe som vil bety en omsetning godt over 2 mrd i 2024…..

I 2025 er målet fortsatt 4,5 mrd, men at det er et for forsiktig anslag hvis man nå ser isolert sett på Q1 og Q2 og vet at fabrikkene fortsatt ikke er utnyttet til full kapasitet….

De satte nok en all time high rekord totalt sett 1. halvår og er opp totalt 63%…..i forhold til 2023 H1.

I 2025 vil Purus gå break even og jeg mener dette vil være aksjen å sitte i de kommende årene om man vil ha en aksje som vil reflektere veksten i kursen…..

Veldig potensiale nå som vil bli tatt ut fremover….en morsom og fantastisk reise som har startet og kursen er jo helt gruset akkurat nå…. Fortsatt bra med cash og tipper at det skal holde ut Q4 før de generer blåe tall fom Q1 2025…

Om omsetnigen blir på f eks 2,6 mrd totalt i 2024, vil muligens omsetning for 2025 øke 100% til 5,2 mrd….

Dette forutsetter at hydrogen mobil delen fortsetter å øke sin etterspørsel med Nikkola og flere kjente merker som inngår langsiktige avtaler….

Dette sammen med El lastebil produksjonen har kortere avropshastighet og betyr at penger kommer raskere inn og gjør positive utslag på likviditeten….

Dette vil gjøre Purus til en skikkelig seddelpresse som øker kvartal for kvartal og år etter år…..

Om du skal ha elektrisk, hydrogen eller naturgass på tanken fikser Purus alle tre sjangere, noe som tydeligvis er en suksessoppskrift
Redigert i går kl 08:31 Du må logge inn for å svare
Winter is Here
I går kl 07:47 818

Hexagon Purus venter fortsatt en omsetningsvekst på minst 50 prosent i 2024 på årsbasis og en betydelig bedring i ebitda-marginen i 2024.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport torsdag.

Hexagon Purus skriver at 2024 er et viktig overgangsår fra et lønnsomhetsperspektiv for å nå konsernets mål om ebitda break-even i 2025. Lønnsomhetsutviklingen har utviklet seg som forventet og at HMI-segmentet er ebitda-positiv.

Hydrogeninfrastruktur og mobilitetstilbudet forventes å fortsette å være viktige vekstdrivere for omsetningen i resten av 2024.

Hexagon Purus' ordrebok, bestående av faste kundekjøpsordrer, var på omtrent 1 milliard kroner ved utgangen av andre kvartal 2024, der omtrent 86 prosent gjelder 2024, og de resterende 14 prosentene i 2025.

"Ved å kombinere omsetningen hittil i år ved utgangen av andre kvartal 2024, med ordreinngang for resten av 2024, gir det 90 prosent dekning av selskapets omsetningsmål for 2024. Ordrereserven for 2025 forventes å øke betydelig i løpet av andre halvår 2024, ettersom planleggingen for 2025-leveranser med selskapets største hydrogendistribusjonskunder vil starte i løpet av tredje kvartal 2024", skriver selskapet.

Videre venter Hexagon Purus at etterslepsdynamikken vil endre seg noe fremover, ettersom at mobilitetskunder blir en større del av inntjeningsmiksen. Mobilitetskunder, sammenlignet med hydrogeninfrastrukturkunder, har vanligvis mye kortere ledetid fra innkjøpsordre til levering, noe som betyr at ordrereserve-dekning lang ut i tid vanligvis også vil bli lavere relativt sett.
Candelstick
I går kl 07:38 850

Bra omsetningsvekst, og selskapet følger planen. 👍Blir bra når overskudd på driften nås i 2025.
Winter is Here
I går kl 07:32 871

Q2: omsetning på 528 mill nok, de tjener faktisk penger noe folk glemmer her. Det tar tid å etablere seg.
Redigert i går kl 07:48 Du må logge inn for å svare
Tyrkman
I går kl 07:28 888

FunHouseComp skrev Innlegget er slettet
Måske du skulle indstille din kritik lidt. Rosgun har ret Q2 blev som forventet endnu et super resultat. Purus er on track
https://live.euronext.com/nb/product/equities/NO0010904923-XOSL#CompanyPressRelease-12475996