Teaterforestilling om soveromsvinduet til Wara

Pingwin
01.12.2018 kl 23:58 1088

Teaterforestillingen «Ways of seeing» på Black Box Teater i Oslo har skapt reaksjoner. I forestillingen «Ways of Seeing» blir det brukt opptak av boligene til blant annet justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), politikerne Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp) og Christian Tybring-Gjedde (Frp), og Resett-redaktør Helge Lurås.
– Ikke ulovlig

Regissør av forestillingen Pia Maria Roll sier til VG at de ikke har gjort noe ulovlig.
– Vi har en tidligere høyesterettsdommer på scenen, som har gått gjennom de juridiske aspektene. Dette er bilder som du kan laste opp fra google maps. Det er helt uproblematisk, sier Roll.

Drapstrusler
Også Christian Tybring-Gjedde har reagert på forestillingen.
«Black Box Teater legitimerer sitt hat mot nordmenn gjennom en absurd statsfinansiert teaterforestilling. De som står opp for Norge og advarer mot islamsk fascisme skal tvinges til taushet under dekke av kunstnerisk frihet», skriver Frp-politikeren på Facebook.

Roll understreker at det er stor forskjell på å vise frem et hus, og å fremme trusler.
Redigert 02.12.2018 kl 12:06 Du må logge inn for å svare
Pingwin
06.12.2018 kl 21:21 984

Politiet bør sjekke hvem som var på teaterforestillingen «Ways of seeing» på Black Box Teater i Oslo, der vil de mest sannsynlig finne de dem som prøvde å brenne ned huset til Wara. Teaterforestillingen er til og med statsfinansiert. Heia haue.
Pingwin
06.12.2018 kl 22:02 969

Teaterforestillingen «Ways of seeing» på Black Box Teater i Oslo er helt klart oppvigleri.

Her bør oppvigleriparagrafen tas i bruk, straffelovens § 140, straffes med "Bøder eller med Hefte eller Fængsel indtil 8 Aar".
exian
07.12.2018 kl 23:54 906

PST har mye mulig laget både teaterforestillingen og terroren utenfor hos Wara.

Det foregår en debatt på facebook om denne forestillingen, og tendensen er at teater må få være fritt, men at det er feil å privatisere (personifisere) politikk. Det siste skjer likevel i stor grad her på forumet.

Kanskje bør man dessuten ha en "worst case"-test før man åpner munnen? "Hvis det man sier (på et forum eller i ei teaterforestilling) i verste fall kan lede til handlinger som kan skade mennesker (vold/hærverk), bør man holde tilbake." Pia Maria Roll er sikkert en kreativ sjel, men jeg er i tvil om hun er et modent menneske. (Moden = med evne til empati overfor mennesker hun er uenig i.)

Redigert 08.12.2018 kl 10:35 Du må logge inn for å svare
.777.
08.12.2018 kl 11:18 866

Sosialister har da aldri hatt empati ovenfor meningsmotstandere, hele ideologien er jo bygget på at enkeltindividet må ofre seg til det beste for kollektivet.

De som er uenige har historisk sett endt i arbeidsleire eller i massegraver. I dag har sosialistene begrenset seg litt, men jeg er ikke i tvil om at mange gladelig gir meg nakkeskuddet hvis det igjen blir innafor. For the greater good selvsagt, ikke for at det gir dem noen pervers nytelse.

PS: ekte høyrepolitikk (ikke den sosialdemokratiske norske versjonen med velferdsstaten i bunnen) er i motsetning til sosialismen bygget på respekten for enkeltindividet, verdens minste minoritet. Sosialismen det motsatte.

https://en.wikipedia.org/wiki/National_Socialist_People%27s_Welfare
Redigert 08.12.2018 kl 11:27 Du må logge inn for å svare