POLIGHT Q2

Myrabakk
PLT I går kl 20:12 731

Jeg mistenker sterkt at Investtechs artikkel med følgende budskap: "selg poLight før Q, den skal statistisk sett gå ned på Q" har bidratt til noe økt salg i forkant av Q. Og, når mange nok har solgt aksjene fordi de gambler på at noen andre skal selge BILLIGERE ETTER Q, så blir dette et spennende psykologisk spill.

Jeg hadde denne diskusjonen med meg selv for litt siden, og tenker at "HVOR ILLE KAN POLIGHT PRESENTERE PROGRESJON OG FORECAST I MORGEN?" "HAR DE KANSELLERINGER"? "HAR DE FORTSATT ALLE STORE AR/MR-OEMS I AF-PROSJEKTER?"

Jeg konkluderte for meg selv med at aksjekursen er blitt såpass utbombet i forbindelse med emisjonen I H1 at det må være mye større oppside-"risiko" enn nedside fremover. Selskapet er jo på god vei inn som standardløsning for AR-/MR-briller med AF. Sjekke denne setningen fra Capital Market Day-presentasjonen:

"TLens has taken over ALL of the 1st AF camera projects at leading OEM customers."

Og det er ikke meg som har uthevet "ALL" i denne påstanden!

Aksjen stod som kjent i Q1 i 1,6 milliard i MCAP på forventning om et stort navn i MixedReality i 2024. I dag har de MCAP på 0,4 milliard, men har mangedoblet cashbeholdningen til hele 200 mill på bok, nok materiale til en enorm masseproduksjon av TLens, og 222 pågående prosjekter. Cash rekker til drift i omtrent 8 kvartaler (2år) ... MCAP er altså 1/4 (25%) av MCAP for 2 kvartaler siden, mens Cashbeholdning er over 3X 300%). Og ikke minst, dette MR-prosjektet er fortsatt i pipeline!

Hvor ille kan det da faktisk bli presentert i morgen?

Jeg tenker derfor at det er større sjanse for at vi skal nærme oss tidligere MCAP enn å gå ytterligere ned. Det er jo tross alt ikke kommet melding om kansellering av dette ene av mange prosjekter vi venter på!

Men tilbake til dette med Investtech. Investtech oppfordret altså til salg i forkant av Q, siden aksjen har falt i forbindelse med Q en del ganger før. Statistikken er argument for at den skal ned igjen, men det er ikke forankrret i noe i selsskapet... det er litt rart egentlig, for forrige nedgang på Q4-rapporten var fordi det ble annonsert emisjon I 2024. Og den er vi ferdig med!
Men, dette med nedgang, det var jo heller ikke tilfellet forrige Q, altså Q1-24! Det tror jeg mange har glemt, virker det som.

Forrige Q gikk kurs fra 2,685 til 3,3 og så videre opp til over 4 i løpet av ei uke. Det er såpass mye som skjer at ting skal nærme seg trinnvis her, og jeg mener vi har mye gøy å se fremover mot nå, både prosjekter, events, lanseringer og f.eks Sharp Tech-Day, Meta Connect lanseringsevent, Huawei Connect, flere poLight-events som f.eks Vision event, SPiE, CIOE (Kina-event), CES og mye mer. MWC er også under oppseiling.

Og hva skjer om mange har solgt aksjene og tenker å kjøpe billig tilbake i morgen? Jo, dersom poLight forteller oss at ting er på sporet, alt går fremover som før, AR/MR lover godt, etc, så blir det neppe mange som vil selge aksjer enda billigere i morgen, ergo riktig farge på børsdagen i morgen. Min magefølelse var på denne tankegangen, og det blir interessant å se hva presentasjonen viser, særlig Q&A. Der kommer det noen interessante spørsmål jeg håper vi får svar på ;)
Myrabakk
I går kl 20:14 722

Kan forresten fremheve denne enda tydeligere fra CMD-rapporten til poLight:

"TLens has taken over ALL of the 1st AF camera projects at leading OEM customers."

Dette er altså snakk om Autofocus -kameraer I AR-briller og MR-briller. Når dette blir bredere kjent så håper jeg vi ser hva poLight er I ferd med å oppnå!
Eqnrqec
I går kl 23:33 552

Veldig spent på rapporten i morgen, men redd for det blir litt blablabla som tidligere, føler Isaksen er for defensiv i sin tale! Ganske sikker på nedgang, men har ikke solgt en eneste aksje, fortsatt stor tro på selskapet. Det som fortsatt forundrer meg er at innsidehandel er ikke eksisterende, det er rett å slett merkelig!
klaesp
I dag kl 07:45 261

Stigende progresjon

the company
continues to improve its position in the AR/MR market and activity gradually
increased in the industrial/barcode market. News flow during the quarter
confirms this development..

200 mill på bok i kombinasjon med spennende Q3 hvor det kan komme spennende nyheter 🥳
Redigert i dag kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
I dag kl 07:57 229

Pen rapport dette!!

Gikk rett inn på AR/MR, og der fant jeg det jeg ønsket å se:

"Potential consumer-oriented opportunities are increasing in number and becoming increasingly mature." 🤩
klaesp
I dag kl 08:49 131

Re
becoming increasingly mature.
Spennende med tanke på de neste ukene/mnd