Kan vi stole på Styret og ledelsen?

Vegvisir
IDEX 15.08.2024 kl 13:36 8671

Kan aksjonærene i IDEX stole på at Styret og ledelsen jobber for alle aksjonærers beste?

Denne eposten ble sendt til Vince og ledelsen nå i dag. Vi får se hva som skjer, men det blir evt fulgt opp med anmeldelser til Økokrim og Oslo Børs.

"Hello Vince,
Thank you for your presentation today, it was great as always. Further to it, I congratulate you with a share price down 24% from All Time Low yesterday. That's quite an achievement. Well done.

Shareholders have understood that the information from the company is not always reliable, and on behalf of a numerous shareholders, I am asking:

Are the Board and Management totally incompetent or have all this been done deliberately? That you have mislead the market and shareholders.

1) in Q4 of last year the company stated that it was fully funded through 2024. Then, only few months later, there was a need to do a share issue in May, and now, again, the cash has run out...

2) In today's report we can read that the company has ran out of cash and that a new short term loan is being negotiated. Why do you wait till last minute in order to secure financing? You must have known the situation long time ago, and you see now what is happening to the share price.

Don't the Board and Management have any kind of control, or again, is this all done deliberately?

If the Board and Management were working on behalf of all shareholders, you could easily have funded the company at let's say 3 NOK per share at an earlier stage, and have had enough money throughout this year and well into next.

In stead the Board has done a very poor job, and at the same time RNK's "robots" have pushed the share price down, putting the company in a very difficult situation.

But I guess this was the wish all along :) As I honestly do not believe you guys are that incompetent.

As we speak the share price is 0.91 NOK.. No more words needed, just the question: When is enough enough? Don't you have any respect for your shareholders' hard earned money?



PS! If you had hired us to be your IR last year as proposed, we would not have been in this situation. But who would want to make money for all their shareholders, except a few?

And I never got any answers from you on my questions below. But I guess you all have been very busy.

And sorry for this harsh email, but I am very mad and disappointed, as I know many people have believed that you were serious, and trusted you with their money. And please, no excuses."

Cartr
I dag kl 10:16 257

Selfølgelig er det spekulasjoner. Finnes det noen facit? Men det er likevel et mønster som virker mistenkelig så om noe kan komme opp med beviser på juks så er situasjonen en helt annen, men som nevnt er det en lang rekke ting i verden siden 2020 som har holdt planer tilbake og man venter og ser på verdensutviklingen som er alt annet enn positiv og forutsigbar. Tvert i mot kan en kjempekatastrofe oppstå når som helst. Derfor har mange store investorer trukket seg ut av aksjer og inn i gull og andre ressurser. Jeg vil tro kobber vil stige enormt i verdi fordi man skal bygge millioner av vindmøller som følge av overdrevet panikkspredning om klima.

En gjennomsnittlig norsk vindmølle består av omtrent 475 tonn stål, 36 tonn kobber, 2,6 tonn bly, 1,3 tonn aluminium, 400 kg nikkel, 400 kg neodym og 80 kg dysprosium. Og det trengs energi i mengder. Spesielt disse datasentrene. Bare utvinning av Bitcoin tar mer energi en hele Sverige til sammen, så jeg tror hele klimakrisen er konstruert og at man må forvente en temperaturøkning etter den lille Istid.

Man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne det - og I AL Gores "Club of Rome" (en klimatenketank for FN) kom de med en bok "The First Global Revolution" som handler om venstresidas kamp mot kapitalismen, og der ville klima være et viktig våpen, og man kunne ikke fått mer rett. Politikerne har panikk og strør om seg med penger til all verdens unyttige og kostbare "løsninger". https://en.wikipedia.org/wiki/The_First_Global_Revolution

Ikke rart Al Gore investerte stort i grønn teknologi før skrekkmeldingene kom og han blee spådd å bli den første karbonmilliardæren. https://www.cbsnews.com/news/global-warming-laws-could-make-al-gore-first-carbon-billionaire/
Redigert i dag kl 10:19 Du må logge inn for å svare
iTRADER09
I dag kl 10:18 251

"det er ikke et dødsspiral lån".
Det likner mye på et.
Det er långiver som har framtvunget den akutte likviditets-skvisen nå ved å kreve to avdrag mellom de bimonthly installments. Det kan jo være motivert av at med tom kasse så måtte Idex betale med aksjer til 15% under markedskurs dersom de ikke hadde kjørt krise-emien. Størstedelen av den emien går til å betale lånet.
Heights Capital Management er sikkert noen greie gutter som er ute etter industribygging, men hva med "an entity managed by Heights Capital Management"? HCM er bare en manager i denne sammenhengen (som vanlig). Hvem står bak? Det får andre spekulere i.
Og Kristian Spetalens troverdighet i forhold til Idex? Hva er kursmålet hans nå? 15? Etter N emisjoner tilrettelagt av?
Cartr
I dag kl 10:20 238

Har de brukt av dette lånet eller er det det de forsøker å unngå? Har IDEX gjeld?

Edit:
Hvor finner du at de betaler på lånet?- og igjen; har IDEX gjeld?
Redigert i dag kl 10:35 Du må logge inn for å svare
rischioso
I dag kl 10:45 186

Det meste taler for at de vil dra opp 1 kanin eller 3 av hatten i nærmeste fremtid. Ja, de kjøpte seg nok tid med den lille emien for de er i prosess i lånemarkedet og for å få forhandlet frem en grei avtale så kan de ikke ligge etter med forfall på eksisterende låneavtaler alternativt ha bunnskrapt kasse så årsaken ligger nok der.

Videre så er det jo kjent at det vil komme en massiv reprising om og når en låneavtale ligger på bordet slik at selskapet får et pusterom og kan konsentrere seg om drifta og kun den.

Så må vi ikke glemme april 2025 hvor Det Japanske markedet åpner seg - altså et av verdens største så at de har følere ute der er å forvente.

Videre så bør vi heller ikke bli overrasket om det kommer et bud på selskapet nå som MCap er gått i fra 3,7 milliarder og ned til knappe 250 millioner og da med en budpremie som ofte ligger i intervallet 70-90% for denne type case - mao, en nærmere dobling fra dagens kurs selv om det heller var å foretrekke at de fikk det til alene hvor oppsiden da er massiv i forhold så skal man ikke se bort i fra at selskapet ender opp med å bli kjøpt opp og da med en god budpremie.

Uansett, spennende tider hvor det mest sannsynlig vil komme noe triggende før noe annet og bunnen ble satt av den nye CEO'en som kunne ha valgt opsjoner, men som valgte å heller ta 400k av egen lomme så at hun har trua og ikke minst vet mest av alle hva som kan komme fremover er noe man bør vektlegge...;)
Redigert i dag kl 10:50 Du må logge inn for å svare
murpy
I dag kl 10:49 174

Hadde driti i hele Idex og heller hoppet over i Scana, les dagens meldinger fra dem. Her kan det bli en kjempegevinst 🚀
iTRADER09
I dag kl 10:53 156

F.eks i den nylig publiserte H1 rapporten.
"As of June 30, 2024, the Company had a convertible debt recognized at $7.0 million, ref note 14. The original loan amount was NOK 100 million, and the loan is denominated in NOK. The repayment schedule of the convertible debt and accrued interest is 21 bi-monthly term payments. The lender can request up to two advanced installments to be paid in each period between the planned term dates.The debt thus represents a NOK/USD currency exchange rate risk, and a cash flow risk."

Det 4. bimonthly avdrag forfaller ca 22 August. Og grunnen til at kassa gikk tom nå og ikke, som vanlig, i Q4 var "two advanced installments to be paid in each period between the planned term dates". Dvs långiver tømte kassa til Idex, ikke usannsynlig for å få aksjer til 15% under markedspris.

De lånte pengene var delvis svidd av allerede når låne-avtalen ble inngått, resten forsvant i Q1.
Redigert i dag kl 11:00 Du må logge inn for å svare
iTRADER09
I dag kl 10:58 131

"budpremie som ofte ligger i intervallet 70-90% for denne type case"
Særlig når selskapet er så å si kjemisk fritt for inntekter og opererer i et "marked" som ikke eksisterer og ingen vet om når det vil eksistere eller om det kommer i det hele tatt. Slike selskaper blir som oftest solgt til verdien av inventar og maskiner om de blir solgt.
rischioso
I dag kl 11:00 123

Å hoppe av nær den optimale bunnen rett i forkant av en massiv triggende låneavtale er ikke å anbefale, men for all del - hver sine valg...;)
rischioso
I dag kl 11:15 76

Her tar du veldig feil, men nå har jo du en manisk negativ fremtoning så da passer nok ikke realitetene inn i ditt bilde...;)

Ja, inntekter er viktig, men så absolutt ikke en nødvendighet. Historien viser at patenter og teknologi er vel så viktig - helst begge deler, men også hver for seg og som vi kjenner til så har de teknologien.

LES: Oppkjøpsbølgen kan fortsette. I gjennomsnitt har budpremien vært på imponerende 74 prosent. Det er tydelig at private equity har sett langt høyere verdi i disse selskapene enn det de har vært priset til på børs.

Viktige kriterier vil være at selskapene har en sterk markedsposisjon, evne til å generere god kontantstrøm og et stort potensial for videre vekst, eller at man besitter en helt unik teknologi.

https://www.kapital.no/investor/investeringsanbefalinger/2023/03/03/7987917/oppkjopsbolgen-kan-fortsette-her-er-kandidatene?zephr_sso_ott=4kbJUb