NAS - 7 analyst average says the stock should be 14,61 NOK!

MC Axel
NAS 16.08.2024 kl 19:55 137528

It is the analyst's consensus or general agreement that the NAS share's value should be 14,61 NOK on average. This is based on seven analyses, which means the stock will need to rise more than 40% to realize this target


Analysts' Consensus

Number of Analysts 7

Last Close Price 10.30NOK

Average target price 14.61NOK

Spread / Average Target +41.82%



https://www.marketscreener.com/quote/stock/NORWEGIAN-AIR-SHUTTLE-ASA-1413204/news/Norwegian-Air-Shuttle-Notification-of-Major-Holdings-47669263/
Redigert 16.08.2024 kl 19:59 Du må logge inn for å svare
Fjellbris
04.10.2024 kl 19:05 1687

For noe tøv, renta kuttes neste år, spørsmålet er kanskje bare om det blir 3 eller 4 ganger.
Flipper
04.10.2024 kl 19:29 1649

Hedgen på drivstoff kan nok snarlig bli veldig bra.

Israel/Iran: A potentially Israeli attack on Iranian oil installations is for discussion, confirms
US President Joe Biden. Bjarne Schieldrop talks about oil prices over $ 200. ( var forrige
dagen $ 74. )
Redigert 04.10.2024 kl 19:30 Du må logge inn for å svare
egilchr
04.10.2024 kl 19:42 1612

Hei,
Nas handles på kr.12.500 i usa,men lite volum.
Ingen overreaksjon til nå der borte.
Vi så den store shortedagen i dag!!!!
Flipper
04.10.2024 kl 19:56 1577

NAS i USA ?????
Artige
04.10.2024 kl 20:06 1546

Ja er det ikke fantastisk. Da blir det rett opp på mandag😂
Null
04.10.2024 kl 20:07 1538

Du har vel meldt 1 sifret i nærmere 3 måneder nå rischioso, men det har ikke slått til ennå.,
Om du ser på dagen kraftige fall, for det er jeg helt enig med deg i at der var, så er NAS nede på nivå med hva det var for en uke siden.
Det er kanskje ikke den store katastrofen så langt, men om vi får samme fall ut neste uke så er det ikke bra.

MEN det er vel ennå et stykke ned til 1 sifret som du har spådd i de siste månedene....
håper du får en flott helg
NULL
egilchr
04.10.2024 kl 20:17 1511

Flipper skrev NAS i USA ?????
Hei.
Nå har noen slengt ut 1000 aksjer der borte,og da er den ned 11,97%
https://finance.yahoo.com/quote/NWARF/
Pilteri
04.10.2024 kl 20:37 1472

Vi refererer ikke ved kraftig nedgang. La det være klart😉
Kåre Grønn
04.10.2024 kl 21:32 1369

Sitti og tenkt i dag. Norwegian gjør det for rått, det kan ikke gå dårlig. Bare tull det reaksjonære i dag. Sitt rolig i dette selskapet uavhengig av Boeing responsen i dag. Nas driver med framtidens luftfart, ferdig!! God helg!!
rischioso
I går kl 00:55 1164

Vel, kursen duppet ned på 1 sifret (intradag) for nøyaktig 4 uker siden den 06.09 så slik sett fikk jeg treff, men det har ennå ikke blitt noen etablering på 1-sifret aksjekurs, men det kommer for nå skal lavsesongen prises inn toppet med en risk for en betydelig extra fuelhedge regning - mao, tungtveiende variabler tilsier at tyngdekraften vil slå inn fremover noe vi allerede nå har sett konturene av. Så har man valget, bli med videre ned eller lette seg nå helt eller delvis og få flere aksjer down the road for den samme summen før det snur for å ta med opp igjen når høysesongen skal prises inn - valget burde være enkelt, men det valget må den enkelte selv ta...;)
Redigert i går kl 00:59 Du må logge inn for å svare
Pølsebua
I går kl 10:41 909

Hei Risch. Mulig jeg husker feil, men var ikke du en positiv fyr for noen år siden? En gang i tiden var jeg ganske aktiv på dette forumet, og jeg husker ditt nick fra den gang. Vi snakket om mange aksjer, og jeg husker det som om du var ganske konstruktiv. Men når jeg leser dine innlegg her og på Rec, lurer jeg på om jeg husker feil. Nå er det kun ensidig informasjon fra din side. Som om du godter deg når kursene går nedover.
Så kan jeg si litt om NAS: Sikringskontrakter på flybensin har alle flyselskaper. Etter restruktureringen i NAS var det et problem for dem at de IKKE hadde sikring, pga tidligere dårlige finansposisjon som ikke tillot det. Spørsmålet er hvor stor % og til hvilken pris. Ikke om man skal ha det eller ei. Når bensinprisen går ned, så reduseres utgiftene til NAS, selv om de har sikret halvparten av drivstoffet. Du framstiller det som de taper penger! Sikringskontraktene tjener du på i perioder og taper på i andre perioder. Hensikten med dem er å skape sikkerhet (som ligger i navnet) mot for store svingninger i utgiftene.
Årets overskudd (bunnlinje) blir rundt to milliarder kroner, eller rundt to kr. pr. aksje. Da er 11 kr i aksjekurs lavt. Og blir overskuddet 1,5 kr pr aksje, er 11 kr. fortsatt lavt. Vi ser nå at kjøpet av Widerøe kaster av seg mer enn forventet. W gjør det bedre enn noen gang! I NAS er Yielden bedre enn noen gang. Så håper jeg at du også Risch, kan finne tilbake til din tidligere mer nyanserte profil.
Redigert i går kl 10:46 Du må logge inn for å svare
Null
I går kl 11:45 835

Det er rett at NAS intradag var på 1 sifret, men den blir for "tynn" så pr nå vil jeg si at din spådom ikke har slått til.
PÅ samme måte som NAS har vært over 13 et par minutter, siste mnd.

Her vil jeg vel si at fra din spådom kom så har vi vært helt klart mer på to tallet enn på en sifret så der har du pr nå "tapt"
Så får vi se hva som kommer utover de to nærmeste uken, selv tror jeg ikke på ensifret, så der kan du vel sette meg på listen for de som tror på tosifret pr nå.

Det å trade på stigende og synkende kurser er en kunst som noen kan drive med ikke alle pga at man ikke sitter å følger med pr min eller for å si det daglig,. dermed må man ta inn på lengre horisont.
For min del så er det jeg pr nå eier og eventuelt det jeg kjøper, for tidligst salg til våren... eller at man faller på forhåndsbestemt SL.

Det valget har jeg tatt ;) enn du rischioso du er vel totalt ute både med tanke på opp og nedturer
Ransen
I går kl 12:15 798

Som at 11 er for lavt i nå, var 8 kroner var for lavt i fjor. NAS har større verdi enn som så, men aksjen og bransjen er syklisk. Nå har selskapet flere ganger prøvd å kommunisere ut at det er presset på kostnader, vi har en svært spent geopolitisk situasjon og vi går mot nedtrapping og lavsesong. Karlsen prøver å finne mitigerende tiltak. Jeg har tro på både Karlsen og Øygaard i så måte, men de ansatte har svært stor makt og man skal helst ikke rasle så mye med sabelen før det blir uante konsekvenser av det. Lønnsoppgjøret burde vært slik at begge parter ble litt misfornøyd, men det gikk altså i pilotene favør denne gangen.
Det vil alltid være mye action i denne aksjen, det er tross alt en folkefavoritt.
Kåre Grønn
I går kl 12:40 757

Geir Karlsen kjører nøktern stil. Han vet at dersom han kjører for mye markedsføring og glede overfor den norske skattestat, så blir det mer pålegg.. full kontroll dette selskapet!! Hau hau
rischioso
I går kl 16:12 586

Hei Pølsebua, ja vi satt vel en del sammen i bl.a REC for en del år tilbake. Nei, jeg er ikke ensidig negativ noe jeg aldri har vært for det blir jo aldri noen profitt av det over tid, men det er jo ingen mening i å være positiv når caset med kommende prising av lavsesong, den svake makroen, ytterligere forsinkelser fra Boeing og en del annet butter i mot noe jeg også har poengtert flere ganger.

Flyaksjer er vel noe av det mest sykliske som finnes og ikke minst og i motsetning til andre sykliske aksjer som feks tank så kan man nærmest stille klokka etter akkurat det og da ser jeg ingen hensikt i å gå i mot. Har notert meg at det er flere som går i mot og gjør det hvert eneste år og blir like overrasket hver gang - vel, da har man ikke skjønt det og må betale prisen.

Når det kommer til hedgingen så er det sjelden til aldri noen gevinst for selskapet - det er det i de fleste tilfeller kun motpart som gjør med unntak av en eventuell oljepris squeeze noe som ikke er å forvente med det første. Hedgingen går derfor hovedsakelig ut på å prøve og minske tapet og gjennom det gjøre fuelkostnaden mer forutsigbar. Det er et rent veddemål hvor som du er inne på timingen er her som ellers svært viktig hvor vi kjenner til at oljeprisen lå på 90 tallet når hedgingen ble inngått noe som betyr at med en oljepris på 70 tallet over tid vil gi et tap når regnskapet skal gjøres opp - hvor mye gjenstår og se, men en extraregning blir det og mest sannsynlig et betydelig en...

Et annet moment som er viktig å ta med er at billettprisene er styrt av estimert fuelcost og når det kommer en betydelig extraregning ved skivebom på hedgingen så vil det slå direkte og negativt ut på bunnlinjen noe som igjen bidrar til resultat under konsensus og dermed vil skuffe.

Det er summen av dette som gjør at jeg er avventende og midlertidig negativ eller kritisk til aksjekursutviklingen før fasiten ligger på bordet og høysesongen skal prises inn - og vi er ikke der ennå - tenker nå jeg, men for all del det er lov å være uenig...;)
Strategi
I går kl 16:44 560

Dette vet du like godt som meg Riskoker.
Du kan ikke kalle det en ekstraregning når oljeprisen faller under Hegdet pris som vi kaller en sikring mot økt oljepris.
Når oljeprisen faller under hegdet pris bør det selvfølgelig kalles "ekstra Inntekt" eller "ekstra margin".
I denne sammenhengen er det viktig å ta med at billett priser og andre kostnader beregnet ut i fra høy oljepris , margin for uforutsette kostnader osv.
Vær så snill og ikke komplisere dette med valuta da fordelen med lav oljepris overgår valutasvingningene "Big time", selv forholder jeg meg til valta daglig i min jobb og følger denne svært tett.
Vær så snill og ikke vær så bastant på Midt Østen konflikten den kan bli løst over natten og også bli langsiktig.
Men "oddsen" for at det blir tvunget frem en fredelig løsning om forholdsvis kort tid er større nå enn at dette drar seg ut i en storkrig over tid.
Det er sterke krefter i sving for å motvirke en eskalering.
Pilteri
I går kl 17:04 532

Nok en gang. Blokker kverulantene på tråden så slipper vi unødvendig støy, jalla og tøvprat...
Fjellbris
I går kl 17:12 519

Denne svarte du aldri på i går?😉
……
Fjellbris
I går kl 18:54
Dette med renter har du messet om i flere måneder nå, og trafikk tall igjennom hele sommer / høst har vist økt trafikk med 10-13% hver måned vs LY. Oktober melder NAS nå også om god aktivitet, jeg tror det vedvarer ut året vs LY. I 2024 og 2025 får vi 4-5 rentekutt til styringsrenta er nede på 3.25, så mtp reiseaktivitet nå med høy rente, ja da blir det ikke mindre de neste årene. God helg til deg også :-)
Ps Widerøe leverte trafikk tall for september som var den høyeste i selskapets historie, og det selv med den høye renten du nevner.
Kan også nevnt at hotellnæringen melder om rekord tall både september og så langt i år. Folk reiser og koser seg selv med høy rente, og mer blir det de neste årene når renta går ned.
Redigert i går kl 18:59
rischioso
I går kl 17:23 510

Kjært barn har mange navn - sies det også i overført betydning...;)

RE - Når oljeprisen faller under hegdet pris bør det selvfølgelig kalles "ekstra Inntekt" eller "ekstra margin".

* Extra inntekt kan det jo aldri bli. Det er 2 ting du virker å overse her:

(1) Vi kunne ha kalt det en bonus om hedgen var betalt på forskudd, men det er det jo ikke - det betales etterskuddsvis når hedgen skal gjøres opp og da blir differansen mellom en hedget fuelpris og den faktiske fuelpris (spot) som et tap å regne - fordi man har bundet seg til en høy fuelpris for majoriteten av det estimerte fuel konsumet - for NAS (60%) og Widerøe (80%)

(2) Høy hedging (60 og 80%) gjør for å bruke din term bonusen fra spot tilsvarende mindre (40 og 20%)

RE - Vær så snill og ikke komplisere dette med valuta da fordelen med lav oljepris overgår valutasvingningene "Big time", selv forholder jeg meg til valta daglig i min jobb og følger denne svært tett.

* Nei, jeg skal ikke komplisere bildet mer enn nødvendig, men når du først nevner det så bør vi anta at selskapet har med valuta som med fuel sikret seg mot svingninger og som vi kjenner til med ref til utviklingen NOK så vil det heller ikke her ligge noen bonus....

Mao, viktig å forholde seg til realitetene og det klarer man best om man lar håpet vike...;)

Fortsatt god helg!
Redigert i går kl 17:27 Du må logge inn for å svare
Ransen
I går kl 17:29 491

Det er vel kun Biden som kan sette et punktum i midtøsten, men det skjer ikke før oljeprisen er ute av kontroll. Det er snart valg, og høy oljepris kan bli et farvel til demokratene.
NAS er nok sterkere og bedre enn noen gang, men det fritar ikke selskapet fra den uro vi er inne i. De beste finner alltid bunner og topper i selskaper, men det er ingen fasit på dette. Ser man på analysene til Mossige og Westgaard så skjønner man kompleksiteten. Nå kan det tyde på at Mossige får rett ved hjelp av geopolitisk uro.
rischioso
I går kl 17:49 457

Trafikktall har jeg aldri messet om fordi det er svært kortsiktig og betyr således nada i det store bildet. Renteutviklingen har jeg nevnt fordi det ikke bare påvirker finanskostnadene men også folks forbruk herunder reising.

For å gjøre det enkelt så prises flyselskaper rundt regnet 3 mdr i forkant - mao, når det er sommer så får man ikke noen effekt av høytiden nettopp fordi den ble priset inn på våren. Kan ikke skjønne at det er så vanskelig å forstå. Nå er det høst og da skal vinteren (lavsesongen) prises inn og når vi har bikket nyåret og våren nærmer seg så skal høysesongen prises inn. Forstår man den dynamikken så skjønner man også lettere kursutviklingen.

God helg til deg oxo.
Fjellbris
I går kl 17:59 431

Det var ikke trafikk tall jeg siktet til, men det at du i mange måneder har dratt «rentekortet», og samtidig har trafikk tall som jeg skriver juni tom sept. økt 10-13% vs LY hver mnd.
….
«Og på toppen så har rentekuttene latt vente på seg hvor folk flest har dårligere råd noe som igjen bremser etterspørselen etter billetter.»
Redigert i går kl 18:00 Du må logge inn for å svare
rischioso
I går kl 18:23 406

Det er derfor jeg mener at man ikke bør vektlegge trafikktallene for mye for det kan svinge fra gang til gang - har feks SAS problemer og kansellerer mange flighter noe de har hatt så får NAS midlertidig noe flere passasjerer, MEN det betyr jo ikke at folk ikke har fått dårligere råd pga langvarig høy rente og i realiteten reiser mindre totalt sett - du ser den...?...;)
Redigert i går kl 18:24 Du må logge inn for å svare
auto1
I går kl 19:05 362

Renta er på vei nedover, Diskusjonene går vel rundt hvor mye og når renta skal ned. Lønnsoppgjør på 6 % i snitt i norge i år gjør at reallønninger stiger kraftig i år. Antatt inflasjon på ca 3%. Fallet på 10% på en dag på basis av forsinket leveranse av nye fly virker noe overdrevet. Dersom man sitter LONG i NAS har jeg tro på at det på sikt er en god investering. Har brent meg på mange luftslott (vekstselskaper) som predikerer inntjening i det fjerne. NAS tjener penger, har penger i banken. Widerøe er en gullgruve kjøpt på billigsalg. Var ikke mye lyd i enkelte når NAS gikk fra 10-13 kr på et par mnd. Med en gang vi fikk en dipp nå så popper de frem igjen.
Pilteri
I går kl 19:45 315

He he, lusa på gangen. Nettrollene popper opp når det går ned og geniforklarer seg selv. Blokker...
Hardly
I går kl 19:55 304

Er renta på vei nedover? Det er vel en sannhet med modifikasjoner. Mulig den vil det i resten i verden, men ikke sikkert den vil det her på berget. Dersom krona fortsetter å svekke seg vil vi få en rente økning.
rischioso
I går kl 20:06 284

Renta i Norge er ikke på vei nedover - det er snakk om kanskje en gang langt ute i 2025 - kanskje, for det er med forbehold om at krona ikke svekker seg ytterligere. Også er det slik at folk ikke får bedre råd i dag om de kanskje får det til neste år....

Du kjenner mitt standpunkt noe jeg utfyllende har redegjort for. Om det er noen du bør overbevise så er det markedet for det er markedet som har sendt kursen ned og ikke jeg eller noen andre på denne tråden...;)
Redigert i går kl 20:08 Du må logge inn for å svare
rischioso
I går kl 20:11 278

Å ta en struts - altså å stikke hodet i sanden fordi noen deler realiteter får ikke realitetene til å forsvinne - men du hører nok noe mindre etter med all sanda i ørene...;)
Fjellbris
I går kl 20:16 264

Nå sporer du som vanlig helt av når argumentene ikke går din vei😂
auto1
I går kl 20:17 262

Foreslår at du tar løpeturen til banken og får huslån til fastrente på 4%. Dette får du på basis av forventninger om rentefall det nærmeste året fra de aller fleste som har peiling på slikt. Selvfølgelig kan de ta feil, men av en eller annen grunn tror jeg at de har mere peiling en deg. Selv om du er allvitende....
rischioso
I går kl 20:35 237

Problemet ditt og til en del andre virker å være at du/dere forskutterer inn det meste av mulige positive hendelser og da er det heller ikke å bli overrasket over at det går galt. Verden er i stadig endring, det er langt større globale utfordringer i dag enn det var for bare kort tid siden. Geopolitisk uro som ikke forsvinner over natta, svak makro forårsaket av årelang kamp mot inflasjonen, den ene krigen etter den andre bryter ut som ingen ende har i uoverskuelig framtid. Høye renter over tid har gjort folk til gjeldsslaver som kjøpte med begge henda både hytter og båter under coronaen. I utlandet er det ikke noe bedre. Næringslivet sliter jevnt over med høy gjeld og dårlige refinansieringsalternativer. Banker har vært ute og kjøre - noen har allerede falt mens andre ble reddet av myndighetene, i Norge bygges det for lite for det er for dyrt å bygge mens i andre land bygges det alt for mye boliger de ikke får solgt. Kinesiske entreprenører er godt på vei til å velte hvor myndighetene er gått inn med kunstig åndedrett, i Thailand står det leiligheter til en verdi av over 1,6 trilliarder tomme, men likevel bygges det for fullt - mao, mange banker worldwide sitter med dusinvis av råtne lån så at det går mot en ny finanskrise er udiskutabelt - det er kun tidspunktet og styrken som er ukjent - mao, å satse på at folk flest kommer til å reise mer fremover virker ikke bare å ha dårlige odds, men svært dårlige....;)
MC Axel
I går kl 20:35 235

I became skeptical about the Boeing strike and sold. However, chose to buy the share again. Most other airlines are in the same boat and the premises are the same for them. Have always thought that NAS is cheap


Having difficulty seeing what interest rates have to do with NAS

rischioso
I går kl 20:38 227

RE - Having difficulty seeing what interest rates have to do with NAS

* NAS er avhengig av passasjerer. Passasjerer må ha penger til overs for å reise - Uten passasjerer ingen NAS...;)
auto1
I går kl 20:42 220

Dette kommer fra mannen som hevder det er negativt for NAS når fuelpris går nedover...... resten av denne leksa ovenfor har veldig lite med NAS å gjøre og mye med et pessimistisk verdensyn, ikke mange aksjer du vil sitte i med dine spådommer, kun kjøp av våpenaksjer og shorting av resten.....
rischioso
I går kl 20:59 191

Ikke til å komme i fra at Cash er King i disse tider og har vært det en god stund allerede. Langsiktighet - NEI, kortsiktige trades når mulighetene byr seg - JA - så blir man heller aldri helt låst om og når det smeller...;)
Redigert i går kl 21:03 Du må logge inn for å svare
minsin
I går kl 21:53 123

Cash er King er ett relativt begrep
ENSU er jo ett selskap som virkelig burde forstå begrepet...en som feiler gang på gang
Redigert i går kl 21:54 Du må logge inn for å svare