Katastrofal rapport 😱

Vampyren
GSF 21.08.2024 kl 07:31 15232

Onsdag ligger det an til å bli en ny, miserabel dag – for aksjonærene i Grieg Seafood:

«Aksjen kommer til å falle substansielt i dag, og det store spørsmålet: Hvor mye kommer den til å falle? Det vil avhenge av om markedets tro på at selskapet kan bli solgt,» konkluderer analytiker Christian Olsen Nordby i en morgen-melding til kundene i Arctic Securities.

Analytikerens morgenrapport har fått den enkle tittelen: Katastrofal rapport.

Årsaken er flere:

¤ Sammenlignet med fjorårets andre kvartal er det en dramatisk forverring hos Grieg Seafood, der det operasjonelle overskuddet (ebit) på 547 millioner kroner er blitt til et driftsmessig underskudd på minus 35 millioner. På forhånd ventet analytikerne et operasjonelt driftsresultat på 132 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av Bloomberg.

¤ Lønnsomheten per slaktet kilo laks har gått fra 24,2 kroner til tap per kilo på 2,3 kroner.

¤ I rapporten ramses det opp fundamentale og alvorlige utfordringer i British Columbia i Canada, spiro-parasitten i Finnmark og lave volum i Rogaland.

https://www.dn.no/bors/analytiker-om-grieg-seafoods-sjokktap-katastrofal-rapport/2-1-1695566
Svar
30.08.2024 kl 16:04 505

Eneste fordelen er at Grieg familein + OM holding eier nærmere 60% er at shorten sliter med høyere andel enn 40%
Svar
30.08.2024 kl 16:16 493

eller gambler de på OM holding må tvangselge pga for høy gearing
Svar
30.08.2024 kl 16:19 489

Snodig at GSF er opp over 3% med denne shorten . Hva skjer ??
Svar
30.08.2024 kl 16:55 457

Tolker at du kan tema laks godt, samt at du henviser til dialoger i styret og at Salmar skulle eid Finnmark. Mitt spm hvor får du rykter fra - jobber du i bransjen.

Ser at at det meste av små og store bedrifter innen bransjen kjøper aksjer i GSF nå, hvorfor gjør de det, vet de mer enn du gjør eller er det solariditet.
Maximus
30.08.2024 kl 21:20 345

Tipper Benny jobber på brønnbåt og får med seg sladder fra merdkanten langs norskekysten. Ser en viss trend på når han legger ut innlegg her på forumet, mtp tidspunkt. Typisk litt over midnatt er han aktiv. Ingen skal ta fra han att han treffer ganske så ofte, men at han har er den med mest kunnskap om næringen her på forumet, det tror jeg nok ikke.
rischioso
30.08.2024 kl 21:29 335

Rent teknisk så forteller det at den skal ned til rundt 40 - kanskje lavere - og da kan det bli en frisk oppside - ikke før...;)
Bennyfyfasan
30.08.2024 kl 22:39 278

Jeg har vært daglig leder i havbruksselskap tidligere - nå er det styrearbeid + andre typer roller på prosjektbasis. Jeg har ikke vært en del av så store selskap som GSF, men næringa er veldig oversiktlig. Alle kjenner stort sett alle.

Styret som var i GSF hadde til en viss grad relasjon til næringa. Styret som er nå....vel....det tror jeg blir vanskelig å info fra. På ett vis er det bra hvis det går mot salg.

Det gikk MASSE rykter i vinter\vår om salg. Det var snakk om bud på GSF Finnmark. I ettertid kan jeg tenke meg det har med den generelle situasjonen som kom til overflaten ved Q2 presentasjonen. Alle muligheter har nok vært på bordet.

Det er helt stille nå. Det trenger jo ikke bety at ingenting skjer, selv om jeg tviler på kort sikt.
Bennyfyfasan
30.08.2024 kl 22:48 267

Jeg jobbet på båt for 30 år siden i en kort periode - det er så nært som du kommer ;-)

Jeg påstår ikke at jeg vet mest - og når det er sagt er næringa så mangt. Biologi, marked, ledelse, utstyr, landbasert, lukket, merdbasert, rederi (service, brønnbåt), finans etc etc....

Jeg har god kontroll på hva som skjer i næringa - men ingen vet helt sikkert hva som skjer blant eiere og på styrerommet. GSF er i totalt motkonjuktur med resten av næringa. Se sliter i en tid hvor penger vokser på trær. Hvordan skal man sette en pris på noe sånt?

Hvis lakseprisene holder seg lavt en periode blir GSF solgt. Da er de ferdig. Blir det gode priser gjennom senhøst og vinter...ja, da blir det på ny kunstig åndedrett inn i GSF.

Korrekt at jeg er sent på kvelden. Da er jeg som regel ferdig med andre oppgaver - og har tid for meg selv. Barn, jobb, mailer og kone er tatt hånd om på det tidspunktet ;-)

Topofthehill
I dag kl 11:21 62

Kan bekrefte at når det er snakk om «partnerskap» og «bud» på Grieg Canada, så gjelder dette også inkludert norske regioner. Savnet at noen analytiker fulgte opp med det spørsmålet på Q2 «gjelder budene som har kommet også en eller flere norske regioner?». Men de har nok fått munnkurv. Alt handler om pris for Grieg-familien. Du har rett i at det er kommet flere bud på GSF Finnmark, det er jo den største regionene med størst potensiale. De har store lokaliteter allerede og et bra RAS-anlegg under oppbygning som kan utvides utover teoretisk kapasitet. Her er mye politikk i bildet også, la oss ikke glemme det. Om norsk oppdretter kjøper blir det bensin på bålet for Vedum ift grunnrenteskatt mot de store aktørene. Om utenlandsk/Cermaq kjøper så blir det motsatt, norsk industri i utenlandske hender. Cermaq kan lett kjøpe Grieg Finnmark + Canada, de har bedre regnestykker gitt formueskatt og valutasituasjonen. Tror ikke Salmar klarer å kjøpe, heller Mowi. Antar Grieg-familien vil helt ut av oppdrett om de først selger Finnmark og Canada, da går nok Rogaland+resten til Mowi eller Lerøy for 5-7mrd. Tipper Finnmark + Canada går for 10-11mrd.