Katastrofal rapport 😱

Vampyren
GSF 21.08.2024 kl 07:31 30639

Onsdag ligger det an til å bli en ny, miserabel dag – for aksjonærene i Grieg Seafood:

«Aksjen kommer til å falle substansielt i dag, og det store spørsmålet: Hvor mye kommer den til å falle? Det vil avhenge av om markedets tro på at selskapet kan bli solgt,» konkluderer analytiker Christian Olsen Nordby i en morgen-melding til kundene i Arctic Securities.

Analytikerens morgenrapport har fått den enkle tittelen: Katastrofal rapport.

Ã…rsaken er flere:

¤ Sammenlignet med fjorårets andre kvartal er det en dramatisk forverring hos Grieg Seafood, der det operasjonelle overskuddet (ebit) på 547 millioner kroner er blitt til et driftsmessig underskudd på minus 35 millioner. På forhånd ventet analytikerne et operasjonelt driftsresultat på 132 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av Bloomberg.

¤ Lønnsomheten per slaktet kilo laks har gått fra 24,2 kroner til tap per kilo på 2,3 kroner.

¤ I rapporten ramses det opp fundamentale og alvorlige utfordringer i British Columbia i Canada, spiro-parasitten i Finnmark og lave volum i Rogaland.

https://www.dn.no/bors/analytiker-om-grieg-seafoods-sjokktap-katastrofal-rapport/2-1-1695566
leifarne
I dag kl 16:36 136

Ser at Ketil Skorstad kjøpte gjennom tre selskap igår-han gjør nok neppe det med mindre han har noe info her. Spennende å se om Grieg velger å selge del for del av virksomheten eller om hele går under en internasjonal aktør som du sier. De byttet jo styreleder i Grieg Aqua for dette-Jon Haugervåg og i tillegg flyttet de Q3 langt ut i november. Tipper 120kr. Lykke til!
SAUDIKING
I dag kl 16:52 100

😂😂