Argeo rapporterer betydelig vekst i andre kvartal!

Atle Tisk
ARGEO I dag kl 07:21 3245

Torsdag legger Argeo frem tall for andre kvartal, med betydelig vekst på både topplinje og driftsresultat. Nå nærmer selskapet seg nesten 100 ansatte og administrerende direktør Trond Crantz forventer fortsatt og sterkere vekst i tredje kvartal.

Asker, 29. august 2024: Argeo er et tjenesteselskap i offshorenæringen som har som oppgave å transformere survey- og inspeksjonsindustrien ved å bruke autonome overflate- og undervannsrobotikkløsninger. Andre kvartal beviser at forretningsmodellen fungerer og kundene er villige til å betale godt for produktene som leveres.
Andrekvartalsresultatene bekrefter evnen til å levere i tråd med målsettinger og tidligere prognoser. Vi ti-dobler omsetning og tripler EBITDA mot samme kvartal i 2023, sier Trond Figenschou Crantz, administrerende direktør i Argeo og fortsetter.

– Vi er stolte av å være godt i rute på nøkkelprosjektene våre og samtidig opprettholde høy kvalitet i alt vi gjør. I tillegg til den finansielle veksten, så styrker vi også organisasjonen og bygger et solid selskap med ledende kompetanse. Det er ekstra tilfredsstillende at vi evner dette samtidig som vi leverer svært solide prosjektmarginer, fortsetter Figenschou Crantz.

Gjennom kvartalet har Argeo Venture igangsatt oppdrag med TotalEnergies verdt USD 39 millioner, samtidig som det ble inngått en betydelig kontrakt med Woodside Energy som har oppstart i tredje kvartal. Argeo ble i tillegg tildelt kontrakt for RWE Canopys offshore vind-prosjekt i juni, noe som sikrer nær maksimering av flåteutnyttelse inn i tredje kvartal. Med sterk vekst i alle tre vertikaler (O&G, Marine Mineraler og Fornybar) beviser vi nå at strategien vår er robust og produktene våre etterspurt blant markedets ledende kunder.

I løpet av kvartalet har Argeo også fått tildelt et viktig patent for det elektromagnetiske systemet, “Argeo Listen,” som styrker selskapets teknologiske posisjon i de viktigste markedene; olje og gass, fornybar energi, marine mineraler og offshore-installasjoner.

Nøkkeltall for andre kvartal 2024: (tall i USD 1.000)
• Omsetning: USD 15 664, opp fra USD 1 379, en økning på 1037 % sammenlignet med fjoråret.
• EBITDA: USD 4 217, opp fra USD -1 574, en økning på 368 % sammenlignet med fjoråret.
• EBIT: USD 1 638, opp fra USD -2 708, en økning på 160 % sammenlignet med fjoråret.
• Nettoresultat/-tap: USD -911, opp fra USD -2 658, en økning på 66 % sammenlignet med fjoråret.
• Ordrereserve: USD 45 millioner



Artige
I dag kl 15:25 779

Trond solgte ikke for moro skyld. Han vet hva som skjer.
KnutHenrik
I dag kl 15:29 763

Så derfor solgte han 3% av aksjene sine, for å gjøre en god trade. Så var det bare 97% igjen. Klovn
Skytta
I dag kl 15:30 761

Den uttalelsen virker veldig upresis og gir store rom for spekulasjoner. Fint og flott at Q3 kommer til å gi et etterlengtet overskudd (det første i så tilfellet), men Argeo blir mindre invester bart som case for de som er langsiktig hvis Q3 overskuddet skuffes ut igjen i Q4 pga lav aktivitet. Nå er det som du skriver muligheter å sikre nye kontrakter før den tid men tiden går fort, og når selskapet i tillegg kommuniserer som du skriver over så kan det skape negative spekulasjoner hos potensielle investorer.
Silver20555
I dag kl 15:37 726

Er ikke bunnen i trendkanalen rundt 11kr? Noen som har sjekket det?
Atle Tisk
I dag kl 15:43 695

Jeg tror det kommer et bud på selskapet veldig snart.

Trenger ikke være veldig smart for å skjønne at dagens kurs er latterlig lav sett opp mot det som foreligger, og ikke minst potensialet fremover.

Det kommer heller ingen emisjoner fremover. Det var Trond klokkeklar på i siste spørsmål i dag.

Fyller på mer her rundt 11,-
Artige
I dag kl 15:52 647

Han hadde nok ventet med å selge hvis han visste han kunne få høyere pris. Betale skatt? Javel. Fin signatur av deg forresten.
KnutHenrik
I dag kl 16:00 619

Skatt betales i august. Ceo i noterte selskaper har regler å forholde seg til om man ikke skal havne i trøbbel. Dette våset ditt faller på sin egen urimelighet, eller så har du rett og slett ikke peiling i det hele tatt.
Redigert i dag kl 16:03 Du må logge inn for å svare
Atle Tisk
I dag kl 16:04 595

Kommer det et bud tipper jeg 18-20 kr. Men jeg har ikke peiling. Dette er bare noe jeg tror kan skje.

Jeg skal beholde mine ca 100k aksjer i noen år fremover så bryr meg lite om svingningene i det korte bildet.

Jeg er overbevist om at Argeo kommer til å bli en av mine bedre investeringer fremover.
Skytta
I dag kl 16:05 591


Det at CEO i et børsnotert selskap må selge aksjer pga tax purpose er jo legitimt, men i TFC sitt tilfellet så er det hans private holding selskap som selger 30.000 Argeo aksjer til NOK 411.570 og jeg vil derfor spekulere i om aksjene er belånt (noe som 2023 regnskapene indikerer) og salg av nevnte 30K aksjer var nødvendig for å betale renter i forbindelse med de belånte Argeo aksjer. Her kan jeg selvfølgelig ta feil. Uansett, mitt poeng er at hvis salget var fremtvungen av tax purpose så er dette skremmende dårlig skatteplanlegging fra en CEO.
Artige
I dag kl 16:13 560

Man kunne jo håpe at Trond benytter kursen til å kjøpe mer men det vet vi jo at han ikke har penger til. Trist.
profitten1
I dag kl 16:25 518

Forbanna 45k ordre på 11,1 som forhindret meg å få aksjer på 11. får håpe den blir presset ned videre imorgen, er stor gave å få handlet på 11 og under.
CatchTrader
I dag kl 16:46 446

Han kunne brukt kredittkortet og kjøpt aksjer for hele sin kredittramme, pokker heller - Har man hausset som en løk, så får man f**n handle som en løk ;)

Strålende fornøyd med at jeg ikke har latt meg lure av “løken”
Redigert i dag kl 16:57 Du må logge inn for å svare
4580
I dag kl 17:54 303

Ble tilslutt lei av denne som til de grader shortes ihjel. Solgte på 12,20 idag ( med tap selvsagt ) og kjøpte meg inn i ett selskap jeg har stor trua på. Den steg 9.36 % idag etter at kjøpte meg inn. Var heldig med den. Lykke til folkens, håper for alles del at den kommer kraftig tilbake.
KnutHenrik
I dag kl 18:18 252

Ikke for å helle noe salt i såret ditt, men om du har kjøpt aksjen jeg tror, så er GSA short den også. Med nøyaktig samme andel som i Argeo. Om du gidder kan du jo gjerne rapportere til oss senere om du ser samme mønster der. Om ikke, så er det gjerne noen andre med ikke synlig short som skaper armod for oss. Hadde en liten etterforskning i går kveld, resultatene av denne viste meg at det finnes andre folk i andre aksjer som i likhet med oss føler at kursen ikke gjenspeiler realiteten. Fellesnevneren er overnevnte.
4580
I dag kl 18:25 230

Ja greit.😉
Rassen
I dag kl 19:37 94

Skjønner ikke at folk ønsker at prisen skal gå ned. Er jo helt bak mål 🤦🏻 Hvis du kjøper på 11,- og så faller den 20% og du kjøper igjen, og den faller 20% til osv….. da blir det veldig langt opp til snittet ditt til slutt.

Helt ulogisk å håpe at kursen faller 🤦🏻