Argeo rapporterer betydelig vekst i andre kvartal!

Atle Tisk
ARGEO 29.08.2024 kl 07:21 13652

Torsdag legger Argeo frem tall for andre kvartal, med betydelig vekst på både topplinje og driftsresultat. Nå nærmer selskapet seg nesten 100 ansatte og administrerende direktør Trond Crantz forventer fortsatt og sterkere vekst i tredje kvartal.

Asker, 29. august 2024: Argeo er et tjenesteselskap i offshorenæringen som har som oppgave å transformere survey- og inspeksjonsindustrien ved å bruke autonome overflate- og undervannsrobotikkløsninger. Andre kvartal beviser at forretningsmodellen fungerer og kundene er villige til å betale godt for produktene som leveres.
Andrekvartalsresultatene bekrefter evnen til å levere i tråd med målsettinger og tidligere prognoser. Vi ti-dobler omsetning og tripler EBITDA mot samme kvartal i 2023, sier Trond Figenschou Crantz, administrerende direktør i Argeo og fortsetter.

– Vi er stolte av å være godt i rute på nøkkelprosjektene våre og samtidig opprettholde høy kvalitet i alt vi gjør. I tillegg til den finansielle veksten, så styrker vi også organisasjonen og bygger et solid selskap med ledende kompetanse. Det er ekstra tilfredsstillende at vi evner dette samtidig som vi leverer svært solide prosjektmarginer, fortsetter Figenschou Crantz.

Gjennom kvartalet har Argeo Venture igangsatt oppdrag med TotalEnergies verdt USD 39 millioner, samtidig som det ble inngått en betydelig kontrakt med Woodside Energy som har oppstart i tredje kvartal. Argeo ble i tillegg tildelt kontrakt for RWE Canopys offshore vind-prosjekt i juni, noe som sikrer nær maksimering av flåteutnyttelse inn i tredje kvartal. Med sterk vekst i alle tre vertikaler (O&G, Marine Mineraler og Fornybar) beviser vi nå at strategien vår er robust og produktene våre etterspurt blant markedets ledende kunder.

I løpet av kvartalet har Argeo også fått tildelt et viktig patent for det elektromagnetiske systemet, “Argeo Listen,” som styrker selskapets teknologiske posisjon i de viktigste markedene; olje og gass, fornybar energi, marine mineraler og offshore-installasjoner.

Nøkkeltall for andre kvartal 2024: (tall i USD 1.000)
• Omsetning: USD 15 664, opp fra USD 1 379, en økning på 1037 % sammenlignet med fjoråret.
• EBITDA: USD 4 217, opp fra USD -1 574, en økning på 368 % sammenlignet med fjoråret.
• EBIT: USD 1 638, opp fra USD -2 708, en økning på 160 % sammenlignet med fjoråret.
• Nettoresultat/-tap: USD -911, opp fra USD -2 658, en økning på 66 % sammenlignet med fjoråret.
• Ordrereserve: USD 45 millioner



moneymachine
I går kl 08:32 2385

Er det sånn at normal prising av en aksje, vil være at den handles i området P/E 20x inntjening, når guiding/utsikter/omkringliggende faktorer er positive? 10x i litt mer krevende tider?
Rassen
I går kl 09:04 2287

Ny dag å se på at formuen synker….ned hver eneste dag. Dette var søppel!!
Dream Deal
I går kl 10:45 2057

ARGEO: SB1M kutter kursmålet til NOK 19 (20), gjentar kjøp.

Finner ikke dette kursmålet noe som helst sted. Er det "lukket" for SB1 kunder eller hvordan har det seg? Veldig merkelig om det skal opptre som et normalt "offentlig" kursmål, også blir det ikke vist noe som helst sted. Ikke når man engang spesifikt søker på det. Dette er ting som burde komme ut i FA og som en børsmelding. Helt forkastelig at det ikke skal brukes som markedsføring eller for å lokke til seg oppmerksomhet. Nærmere 100% oppside på et kursmål etter en kvartalsrapport som ingen får sett....???
Mammon
I går kl 10:46 2049

du må slutte å kjøpe søppelaksjer min venn :)
unikum
I går kl 12:28 1861

Dette var de første setningene i halvårsrapporten og blir straffet med nedgang på ca 20 % : Argeo rapporterer betydelig vekst i andre kvartal: – Vi fortsetter å levere
Torsdag legger Argeo frem tall for andre kvartal, med betydelig vekst på både topplinje og driftsresultat. Nå nærmer selskapet seg nesten 100 ansatte og administrerende direktør Trond Crantz forventer fortsatt og sterkere vekst i tredje kvartal.

Her gjelder det å holde tunga rett i munn å ikke gi etter eller håpet. Det fundamentale er der mens noen med litt for mye penger fortsatt herjer med kursen.
Rassen
I går kl 14:15 1682

Ja jeg burde slutte med det. Lønner seg ikke i det hele tatt
Trymte
I går kl 15:53 1516

Altså, var tallene SÅ dårlige da...?
Samme skjedde med EMGS som la frem flotte tall- børsen reagerte med å sende dem rett i dass.
Syns børsen blir mer og mer irrasjonell. Er det AI og roboter som styrer alt i disse small cap selskapene?
loket
I går kl 16:20 1451

Jaja bløffmakere og løgnere får som fortjent.
DAM
I går kl 19:37 1227

Jeg ser at en ny SeaRaptor AUV koster rundt NOK 65 millioner. Argeo planlegger å selge (eller har solgt) begge sine enheter (ref. 2Q-presentasjonen). Selv om de trolig har tapt noe i verdi, vil et salg til cirka NOK 50 millioner per enhet kunne styrke kontantbeholdningen med NOK 100 millioner. Dette burde bidra til å dempe noe av den frykten som preger aksjen i dag. Selskapet var også klare på at en ny emisjon er utelukket slik situasjonen ser ut nå. Nå gjenstår det å bygge opp ordreboken slik at markedet kan begynne å redusere risikoen i caset. Jeg tror det kommer en del hyggelige nyheter fremover nå.
unikum
I går kl 20:36 1136

Litt usikker på hva du legger i frykten i aksjen i dag. Min erfaring på børs er frykten er når ett selskap ikke tjener penger, ikke har ordre, trenger penger til drifte daglig drift samt utvidelse av den og mest av alt er frykten for emisjon/er . Klarer faktisk ikke å se frykten i noen ledd her. Mulig jeg noe "kald" men føler det meste går etter planen. Det som ikke går etter planen er kursen i aksjen. Det er ett reint shorter verk som får hjelp fra 1 eller 2 aktører som sitter med en del aksjer. Dessverre fryktelig lav omsetning der short har ødelagt og manipulert hele handelen i aksjen siden nyttår. Hvor lenge de for holde på er ikke godt å si men det eneste vi investorer kan gjøre er å kjøpe enda flere av de latterlige billig aksjene som tilbys om dagen. Selvsagt noen investorer har kasta korta og orker ikke mer, har solgt ut % av sin portefølje men da anbefaler jeg herved å kjøpe de tilbake i disse dager. Nå er vi nede på gamle 2 kroner pr aksje!!
Redigert i går kl 22:13 Du må logge inn for å svare
profitten1
I går kl 21:14 1069

Noe jeg stusser over med Q2 rapporten er hvor forskjellig bilde en får av fremtiden ved å se på backlog vs tenders. På første halvdel av året (Q1 og Q2) hadde Argeo totalt 386 dager i jobb med en omsetning på 25,2 millioner USD. Tenders for andre halvår (Q3 og Q4) ligger på totalt 289 dager i jobb, men har en backlog på 45 millioner USD. Jeg syns det er rart er at Argeo skal nå tjene inn 80 prosent mer på neste halvår med 100 mindre dager i jobb. Min tanke er at Argeo har kommet til enighet om fortsettelse på Calypso feltet og at verdien på jobben der har blitt ført inn i backloggen men ikke i tenders. Argeo searcher står som ¨To be announced¨ i September så her må det bare være snakk om dager før børsmelding.
Redigert i går kl 21:48 Du må logge inn for å svare
Sydney
I går kl 21:18 1058

Det du skriver her gir ingen mening. Tror du blander noe
profitten1
I går kl 21:28 1024

Antall dager i jobb Q1 og Q2: 386 dager
Omsetning Q1 og Q2:25,2 million usd
Tender for Q3 og Q4: 289 dager i jobb
Backlog for Q3 og Q4: 45 million usd
Redigert i går kl 21:35 Du må logge inn for å svare
moneymachine
I går kl 21:55 951

Du vet hva tenders betyr?
Sydney
I går kl 22:21 884

Det tror jeg ikke han gjør.
Sydney
I går kl 22:25 872

For ordens skyld.

Backlog: hvor mange millioner kroner har man igjen av vubnede kontrakter som ikke er inntjent.

Tenders: hvor mange millioner kroner har vi lagt ut anbud på totalt.

Når man vet hvor stor back log selskapet har og man vet når kontraktene tar slutt. Så vet man også når man må hanke inn nye kontrakter. De har fremdeles ledig kapasitet i 2024 til å ta nye jobber. November og desember.


Det maksimale de kan vinne av kontrakter er 1,3 milliarder kroner- tender volume.

Man må omdanne tenders til kontrakter for å øke back log.

oppturen
I går kl 23:26 779

Tenders er kråker på taket, backlog er kråker i hånda.
Man blir ikke mett av kråker på talet, kråker i hånda kan derimot gi litt fyll i magen. 🤪
Rassen
I dag kl 08:43 480

Ser vi 9 i dag? 8 neste uke?
nival
I dag kl 09:14 394

Dette må snu opp snart og inndekning må starte. Da vil det gå fort opp mot de kursmål vi har fått på selskapet. Håper folk fyller på det de kan nå, jo fortere kommer oppgangen.
Polly-boy
I dag kl 09:45 311

Har du fått noe opp i rassen på morgenen ?
Dream Deal
I dag kl 11:02 183

https://www.dn.no/fantasyfond/fantasyfond/dn-investor/her-er-de-heteste-doblingskandidatene-pa-oslo-bors/2-1-1694859?url=/fantasyfond/fantasyfond/dn-investor/her-er-de-heteste-doblingskandidatene-pa-oslo-bors/2-1-1694859&statusCode=404&statusMessage=%5Bnuxt%5D+instance+unavailable&message=%5Bnuxt%5D+instance+unavailable&stack=&deliveryName=DM461395

Analysesjef John Olaisen i ABG Sundal Collier trekker frem flere selskaper innen olje og oljeservice som han tror kan stige kraftig.

Ved å sammenligne kursmålene med dagens aksjekurs har vi laget en liste over de aksjene som i teorien skal ha høyest potensial for avkastning. Det er verdt å merke seg at det er knyttet høy risiko til flere av aksjene på listen, og at estimatene er analytikernes egne kursmål.

Her er aksjene med høyest potensial:

Aksje - Markedsverdi - Potensiell avkastning
ARGEO - 555,2mill - 68%