Argeo rapporterer betydelig vekst i andre kvartal!

Atle Tisk
ARGEO 29.08.2024 kl 07:21 25382

Torsdag legger Argeo frem tall for andre kvartal, med betydelig vekst på både topplinje og driftsresultat. Nå nærmer selskapet seg nesten 100 ansatte og administrerende direktør Trond Crantz forventer fortsatt og sterkere vekst i tredje kvartal.

Asker, 29. august 2024: Argeo er et tjenesteselskap i offshorenæringen som har som oppgave å transformere survey- og inspeksjonsindustrien ved å bruke autonome overflate- og undervannsrobotikkløsninger. Andre kvartal beviser at forretningsmodellen fungerer og kundene er villige til å betale godt for produktene som leveres.
Andrekvartalsresultatene bekrefter evnen til å levere i tråd med målsettinger og tidligere prognoser. Vi ti-dobler omsetning og tripler EBITDA mot samme kvartal i 2023, sier Trond Figenschou Crantz, administrerende direktør i Argeo og fortsetter.

– Vi er stolte av å være godt i rute på nøkkelprosjektene våre og samtidig opprettholde høy kvalitet i alt vi gjør. I tillegg til den finansielle veksten, så styrker vi også organisasjonen og bygger et solid selskap med ledende kompetanse. Det er ekstra tilfredsstillende at vi evner dette samtidig som vi leverer svært solide prosjektmarginer, fortsetter Figenschou Crantz.

Gjennom kvartalet har Argeo Venture igangsatt oppdrag med TotalEnergies verdt USD 39 millioner, samtidig som det ble inngått en betydelig kontrakt med Woodside Energy som har oppstart i tredje kvartal. Argeo ble i tillegg tildelt kontrakt for RWE Canopys offshore vind-prosjekt i juni, noe som sikrer nær maksimering av flåteutnyttelse inn i tredje kvartal. Med sterk vekst i alle tre vertikaler (O&G, Marine Mineraler og Fornybar) beviser vi nå at strategien vår er robust og produktene våre etterspurt blant markedets ledende kunder.

I løpet av kvartalet har Argeo også fått tildelt et viktig patent for det elektromagnetiske systemet, “Argeo Listen,” som styrker selskapets teknologiske posisjon i de viktigste markedene; olje og gass, fornybar energi, marine mineraler og offshore-installasjoner.

Nøkkeltall for andre kvartal 2024: (tall i USD 1.000)
• Omsetning: USD 15 664, opp fra USD 1 379, en økning på 1037 % sammenlignet med fjoråret.
• EBITDA: USD 4 217, opp fra USD -1 574, en økning på 368 % sammenlignet med fjoråret.
• EBIT: USD 1 638, opp fra USD -2 708, en økning på 160 % sammenlignet med fjoråret.
• Nettoresultat/-tap: USD -911, opp fra USD -2 658, en økning på 66 % sammenlignet med fjoråret.
• Ordrereserve: USD 45 millioner



unikum
I dag kl 14:21 789

Åsen er det mulig at det i hele tatt blir solgt aksjer under 10 kr ? Hvem selger disse ? Om det er noen på forumet som selger så vennligst slutt med dette om du/dere ønsker å få en riktig prising av selskapet. Sannsynligheten er vel en konto til en annen men vennligst kjøp om man fortsatt har mulighet.
DAM
I dag kl 15:01 730

Hva mener du er riktig prising av selskapet ? Jeg vet ikke. Synd selskapet ikke hadde noe nytt å komme med på Pareto sin konferanse i dag. Må kontrakter til for å få liv i denne aksjen tror jeg. Hvis man skal tro ledelsen er det nå i september det skal komme noe.
Rassen
I dag kl 15:42 642

Interessant….. nei da 😂😂😂 kjøper på 9,80 men ikke på 10,- 😂😂😂Stor forskjell!!
unikum
I dag kl 16:00 607

Det er vel ikke arena for å børsmelde kontrakter. Fair value er mellom 1,5-2 milliarder sett i lys av foreløpig tall for 2024.
DAM
I dag kl 16:18 574

Kan du kvantifisere litt hvordan du kommer frem til slike tall ? Du ser da 400% oppside i aksjen. Håper du får rett.
unikum
I dag kl 16:38 541

Trenger ikke brodere dere noe mer enn det ser ut som om ebitda kommer ut ett sted mellom 150-200 millioner for året.
DAM
I dag kl 17:03 494

Med snittet av din fair value på NOK 1,75 mrd og en netto gjeld på ca. NOK 250 mill, får vi en EV på NOK 2 mrd. Hvis vi antar en EBITDA på NOK 175 mill, får vi en EV/EBITDA-multippel på 11,5. Det er svært høyt. For eksempel prises et selskap som Subsea 7 til en EV/EBITDA-multippel på 5,8. Typiske ROV-selskaper som Oceaneering, Reach Subsea og Fugro prises til henholdsvis 8,7/4,3/6,1 ifølge Pareto. Men man må jo ha troen, som det heter. Den dagen markedet ser på Argeo som et teknologiselskap og ikke et subsea-selskap, kan man kanskje oppnå de multipplene du ser for deg. Time will tell. Men først må vi få noen nye kontrakter.
unikum
I dag kl 18:36 378

Den gjelda kan de innbetale om de måtte ønske dette innen få år. Med meget høy dekningsgrad på jobbene deres blir ikke 11,5 grisehøyt men passe høyt. Om de ikke har kontroll på markedet så merkelig at de hele tiden søker etter flere ansatte.
Ord som de bruker om seg selv : Argeo er et offshore serviceselskap med et oppdrag om å transformere havundersøkelses- og inspeksjonsindustrien ved å bruke autonome overflate- og undervannsrobotløsninger, så ja både subsea og teknologi er en bra sammen satt betegnelse for selskapet.
Hva med markedsverdi nå på 445 mill , omsetning på 8-900 mill og Ebitda på ca 175 mill så ja jeg trenger en forklaring? Ikke den at de ikke har oppdrag til neste år er bare tull.
Tradinator
I dag kl 19:22 301

Selvsagt har de oppdrag. Trond ble spurt om behov for penger og svarte tydelig nei. Vi får oppdrag, snart kommer meldinger.
DAM
I dag kl 19:23 300

At dagens markedsverdi på NOK 440 mill. virker lav, er det ingen tvil om, forutsatt at fremtidens planer innfris. Skal planene om fire spreads innfris, finnes det flere muligheter: lease, eie selv gjennom fremmedkapitalfinansiering, eller egenkapitalfinansiering (emisjon), noe de ifølge ledelsen ikke ser for seg akkurat nå. Vi får håpe de finner den beste løsningen her. De hadde USD 9,5 mill. i omsetning i første kvartal og USD 15,7 mill. i andre kvartal, totalt USD 25,2 mill. i omsetning for første halvår. Så de kommer nok ikke opp i en omsetning på NOK 8-900 mill. som du antyder for året.

Nå er det en gang slik at det er markedet som bestemmer prisen på en aksje, og i dag er den rundt NOK 10 – dessverre. Dette er basert på usikkerheten som preger selskapet fra et investorståsted – noe som kan og vil forandre seg når man kan de-riske caset. Tar man for gitt at ordreboken vil fylles opp, vil selvfølgelig kursen på aksjen bli bedre. Men akkurat nå er aksjen ned 46 % for året, noe som reflekterer både et svakt small-cap-marked og mangel på positive nyheter fra selskapet. Dette kan jo komme når som helst, ifølge ledelsen.

Når det gjelder prisingen på EV/EBITDA på 11,5, er det få, om noen, selskaper jeg har sett gjennom mange år som får en slik prising. Jeg tror nok en riktig prising er mer rundt 5-6 ganger EBITDA for et slikt selskap, men det gir jo en hyggelig oppside det også. Så får vi stå ved våre vurderinger og satse på at aksjen skal opp.
unikum
I dag kl 20:43 207

Ser du er sånn passe interessert i caset med ditt nye nick så jeg anbefaler deg å kjøpe deg inn enn å vrenge på det meste. Selskapet tjener penger hver dag, bra med penger også tatt i betraktning den ikke så høy omsetningen som vi ser, men høy fortjeneste på sine oppdrag. Kommer til å øke bemanningen sakte men sikkert under kontroll som vi ser.
Vi kan godt prise selskapet med 6 ganger ebitda og vi skal ikke se bort ifra de kommer opp i over 200 mill så da snakker vi minimum dobling av dagens kurs for å være litt edruelig. Så veit vi at selskaper normalt sett prises frem i tid som så opplagt det ikke gjøres i dette tilfellet. Så hvem har interesse med å holde kursen nede skjønner vi jo når short er innblandet, synelig/usynelig og Dnb bank Asa er innvolvert som leier ut sine aksjer.
Oppdrag : her tror jeg de kommer til å være litt selektive med tanke primært på fortjeneste og varighet.
Leotwin
I dag kl 21:55 98

Takk for bra innlegg. Når det gjelder omsetning, må det tas høyde for at argeo har en uprodusert backlog i H2 på 45 mill usd, og ca tre måneder ledig kapasitet. NOK 800 mill er derfor ikke uoppnåelig i 2024? Men NOK 7-800 mill er kanskje mer realistisk enn 8-900 mill. EBITA-margin guidet til ca. 30%. Mulitipel 5,5 gir da en ca. selskapsverdi på NOK 1.155-1.320 mill. Enig?

Tror aksjekursen hovedsakelig holdes nede av 2 grunner:

1) manglende backlog 2025
2) en relativt stor eier må ut av denne illikvide aksjen

Førstnevnte kan løses med nye kontraktsmeldinger. Sistnevnte løses når posten er plassert. Da er brannsalget forhåpentligvis over.
Redigert i dag kl 21:56 Du må logge inn for å svare
unikum
I dag kl 22:02 78

Hvem stor eier er det som selger? Sist oversikt om jeg husker korrekt så satt de fleste stille?