Approved prospectus 29 August 2024

Cartr
IDEX 29.08.2024 kl 15:38 9146

Det ble etterlyst en egen tråd på denne og jeg selv lurer på hva det betyr. Ikke forhåndsmeldt, men kursen sank merkelig før denne meldingen kom

IDEX Biometrics ASA

Reference is made to the notices issued by IDEX Biometrics ASA on 28 December 2023 and 15 May 2024, regarding a convertible loan, and a private placement of shares and issuance of warrants in the company, respectively.

The Financial Supervisory Authority of Norway (Norwegian: Finanstilsynet) has approved a listing prospectus dated 29 August for the listing of up to 33,333,333 warrant shares in connection with the potential exercise of warrants, and the listing of up to 478,533,333 convertible loan shares in connection with the potential conversion of the convertible loan.

The prospectus is enclosed with this notice. It will also be available in electronic format at https://www.idexbiometrics.com/investors/share-information/prospectuses/. Printed copies of the prospectus may be obtained free of charge at the office of IDEX Biometrics ASA, Dronning Eufemias gate 16, NO-0191 Oslo, Norway, telephone +47 6783 9119 or by e-mail: companysecretary@idexbiometrics.com.

Ræder Bing advokatfirma AS is acting as legal advisor to the company. (Styreleder Morten Opstads selskap)

For further information, please refer to the prospectus.

Following the publication of the prospectus, 2,904,261 shares issued on 20 August 2024 that were not tradeable, will become tradeable. The company's publicly traded share capital is now NOK 49,443,983.25 divided into 329,626,555
shares, each with a nominal value of NOK 0.15.
https://live.euronext.com/en/product/equities/NO0013107490-XOSL#CompanyPressRelease-12503818

Hva har dette å si i praksis for oss småaksjonærer? Jeg er ingen proff og skjønner lite av dette, bare at kursen sank som en stein...
Redigert 29.08.2024 kl 15:58 Du må logge inn for å svare
heiltfint
02.09.2024 kl 10:28 420

Kansje det er en grunn til Emisjonen var så lav, kan godt være idex forventer inntekter om kort stund
rischioso
02.09.2024 kl 10:19 441

En av mange triggere som vil tikke inn fremover - det gjelder å kjenne sin besøkelsestid. Det ble satt en emisjon med stor interesse for kort tid siden på 1,65nok - det er ikke langt unna ett par doblinger opp dit og mye er skjedd siden den tid som vil booste kursen fremover så skal man få med seg oppgangen tilbake og opp dit - som en start - så bør man ikke vente for lenge med å plukke for den første doblingen kommer alltid raskest...;)
Redigert 02.09.2024 kl 10:19 Du må logge inn for å svare
tuja
02.09.2024 kl 08:57 541

IDEX Biometrics and Vasmobile launch biometric school ID program in Africa
Oslo, Norway and Nairobi, Kenya - 2 September 2024 - Vasmobile Fintelco is
launching SkoolID, the African School ID and Smart Payment Card, based on the
biometric card platform from IDEX Biometrics. The agreement and first production


order represent a value of $1.4 million, with delivery starting in the fourth
quarter of 2024. The multi-year agreement sets Vasmobile up to scale across
Kenya in 2025 and further expansion into other parts of Africa as of 2026.

Today Vasmobile is offering payment card solutions to schools with the support
of the M-Pesa payment network. This new school ID will be upgraded to a
biometric smart card, incorporating the IDEX biometric technology, including
biometric solution, card operating system, and applets developed by Vasmobile.
This is a world first use case for biometric smart cards. These cards will
securely manage access to school facilities, campus payments for books and
meals, attendance monitoring and health insurance.

By upgrading the SkoolID cards with IDEX technology, Vasmobile will offer the
extra protection and trust for students to safely move away from using cash and
get more comfortable with payment cards. With more than 3 million students in
Kenya and with 60% of Africa’s total population under the age of 25, students
are an important demographic group that drives the adoption of financial and
digital inclusion.

“We are excited to partner with IDEX Biometrics to transform education and
healthcare in Africa. At Vasmobile, we’re dedicated to bettering lives and
communities through impactful technology-driven solutions. IDEX Biometrics has a
unique and high performing end-to-end platform for biometric cards, that allows
us to add our own applets in a very cost-efficient way. Our strategic and
exclusive partnership will transform the access to financial wallets and
education while serving as the endorsed national student identity card,” says
Bryan Mwangi, CEO of Vasmobile.

“This commercial agreement with Vasmobile brings IDEX Biometrics to Kenya as a
new market. We are excited about the biometric African School ID for Kenyan
students, meeting a global need,” says Catharina Eklof, Chief Executive Officer
at IDEX Biometrics. “With a visionary partner like Vasmobile, biometric smart
cards are bringing inclusive payments and ID solutions to millions of students
in the Global South”.
oivindl
01.09.2024 kl 17:37 708

"men har man som skribent insentiv om å bruke usikkerhet for alt det er verdt i en negativ twist så vil naturligvis den ensidige søken etter egenberikelse føre pennen noe de fleste andre ikke er tjent med. Det å stykke opp informasjonen med de bitene som passer ens eget bilde best er ikke informasjon som er tjenelig for de fleste. Alle er tjent med så bred og riktig informasjon som mulig for gjennom det få de beste forutsetningene til å foreta de riktige valgene."
-rischioso

Er dette en advarsel mot dine egne innlegg?
I så fall glimrende utført.
unikum
01.09.2024 kl 10:02 849

Mulig dysleksien min slår inn for fullt her men jeg fant ikke noe som passet noe særlig dere eiere foreløpig. Når det er sagt så er jeg fortsatt usikker på om jeg ønsker å kjøpe meg inn før vi ser om det er nok penger til drift. Det å komme inn i nytt land (India), markedsføre seg her kreves store summer.
Ditt sitat: *** Også viktig å ikke glemme at det i dette konkrete tilfellet så er det snakk om en eventuell emisjon - eventuell, nettopp fordi det jobbes med diverse låneløsninger som kan ende opp med og utelukke emisjon helt eller delvis - Låneløsninger ja, det jeg er mest kjent i låneløsninger er at låntaker må sette verdier i pant for å få høy risiko lån. Aldri låne institusjon som løper risikoen men selskapet. Hva som kan settes av her enn utvidelse av antall aksjer er kanskje ikke helt åpenbart. Sitter på sidelinjen til man ser det kommer seriøse investorer enn tradere som kun hausser for sin egen vinning.
oivindl
31.08.2024 kl 18:27 1013

Ikke lenge siden du påstod at emisjonskursen, aldri ble fastsatt på forhånd, så litt fremgang er det jo.
rischioso
31.08.2024 kl 12:13 1127

Det er jo ingen tvil om at det er tilgang på kapital som er driveren for å være børsnotert - altså det å hente penger i en eller annen form og derfor er det viktig å skille mellom de forskjellige måtene det blir gjort på og det på riktig måte.

Det å hente kapital kan være både positivt og negativt for eksisterende aksjonærer avhengig av formålet for innhentingen og da er det også viktig å belyse alle sider og da gjerne med eksempler slik at den enkelte lettere kan forstå, men har man som skribent insentiv om å bruke usikkerhet for alt det er verdt i en negativ twist så vil naturligvis den ensidige søken etter egenberikelse føre pennen noe de fleste andre ikke er tjent med. Det å stykke opp informasjonen med de bitene som passer ens eget bilde best er ikke informasjon som er tjenelig for de fleste. Alle er tjent med så bred og riktig informasjon som mulig for gjennom det få de beste forutsetningene til å foreta de riktige valgene.

Med VISA bekreftelsen i hånden, nylig inngåtte samarbeidsavtaler hvor forberedelser for penetrering av et av verdens største markeder (INDIA) er påbegynt og står for døren er fakta som åpner for en langt mer aksjonærvennlig kapitalinnhenting enn om ikke disse parameterne var på plass og av samme grunn er det viktig å se på hva selskapet sier og ikke minst hva de gjør.

https://newsweb.oslobors.no/search?category=&issuer=8606&fromDate=&toDate=&market=&messageTitle=

De har nettopp foretatt en midlertidig mellomfinansiering på en aksjonærvennlig måte i påvente av lån og/eller annet i en kombo - mao, de jobber for en bedre løsning noe de nå kan med både mellomfinansieringen og konverteringen på plass som dekket forfalla. Dette gir de det pusterommet og ikke minst forutsetningene de trenger for å få på plass en bedre og langsiktig finansieringsløsning noe vi også kan lese ut av CEO sitt nylige kjøp fra egen lomme på 400k og som dermed og mest sannsynlig setter en bunn på nettopp 60 øre.

Mao, viktig å fokusere på hva som faktisk har skjedd den siste tiden, hva selskapet selv melder og ikke minst hva sjefen selv gjør for summen av dette forteller langt mer enn alskens løse selvsentrerte spekulasjoner på forumet som ikke gir et riktig bilde av den faktiske situasjonen og av samme grunn legger jeg ved denne linken så hver og en kan lese seg opp på de forskjellige typer emisjoner som finnes med tilhørende konkrete eksempler fra kjente selskaper på OSE.

*** Også viktig å ikke glemme at det i dette konkrete tilfellet så er det snakk om en eventuell emisjon - eventuell, nettopp fordi det jobbes med diverse låneløsninger som kan ende opp med og utelukke emisjon helt eller delvis. Også viktig å forstå at emisjon til vekst er å anse som innvannende noe som øker selsapsverdien og dermed verdien av den enkeltes investering.

Uansett løsning så er det ingen tvil om at selskapet står foran en spennende tid hvor de aldri noen gang i historien har vært så nær en kommersiell suksess som nå og når man samtidig får muligheten (så lenge det varer) til å handle aksjer til en pris som selveste sjefen anser som billig så burde ikke vi se det annerledes - i alle fall ikke om vi er ute etter å maxe en fremtidig gevinst - mao, det er lov å tenke selv....;)

LES & LÆR...;)

https://investorkurs.no/emisjon-guide-hvordan-og-hvorfor-gjennomfores-emisjoner/

Fortsatt god helg!
Redigert 31.08.2024 kl 12:27 Du må logge inn for å svare
ibyx
31.08.2024 kl 11:01 1177

Når det kommer til stykket er gjerne de færreste veldig tilfreds med å "snitte seg ned".
unikum
31.08.2024 kl 10:49 1195

Tja fakta er vi vel alle klar over blir i emisjoner, egentlig ikke behov å tilføre noe men : det norske børsmarkedet brukes primært rettede emisjoner hvor man henter inn det meste av aksjekapitalen raskt og effektivt fra den ene dagen til den andre. Dette sikrer selskapet egenkapital raskt. Investorene i den rettede emisjonen vil normalt kreve en tegningskurs lavere enn aksjekursen i aksjemarkedet, siden normalt innebærer en emisjon dårlige nyheter for selskapet. De andre aksjonærene får tegnet seg til samme kurs, i en påfølgende reparasjonsemisjon. Til sammenligning er fortrinnsemisjoner mer langdryge og dette skaper usikkerhet i seg selv. For å sikre at fortrinnsrettsemisjonen går igjennom, vil tegningskursen ofte settes svært lavt slik at aksjekursen i markedet ikke faller lavere enn tegningskursen, for i så fall vil investorene ikke tegne seg i emisjonen. En lav tegningskurs vil også innebære at opsjonselementet i tegningsretten er «in the money», slik at aksjonærene (eller investorer som kjøper tegningsrettene) blir sterkt insentivert/«tvunget» til å tegne seg. En svært rabattert tegningskurs gir også markedet et sterkt signal om at det er viktig for selskapet å få hentet inn kapitalen, et signal som også bidrar til å trekke aksjekursen ned.
ibyx
31.08.2024 kl 10:17 1228

Som vi vet er det så mange slags "verktøy" og "instrumenter" å benytte.
ibyx ble litt nysgjerring på "fakta" rundt dette med setting av tegningskurs og spurte like godt ChatGPT for å bli opplyst... 😅

Is it correct that the norm when setting the subscription rate is based on a weighted average over a period - often the last 30 days. And in percentage terms it can therefore be both above and below the last closing price?

No, it is not correct to say that the norm for setting the subscription price in a rights issue is based on a weighted average over a period, such as the last 30 days. Nor is it typical for the subscription price to be set both above and below the last closing price in percentage terms. Here's why:

Subscription Price Determination: The subscription price is usually set at a discount to the current market price of the shares. This discount is meant to make the rights issue attractive to existing shareholders. While companies might consider various factors, such as recent trading prices, market conditions, and the company's financial needs, they typically set the subscription price below the prevailing market price, not based on a weighted average over a period.
Below Market Price: The key purpose of the discount is to incentivize shareholders to participate in the rights issue. If the subscription price were set above the current market price, shareholders would have little motivation to buy the new shares since they could purchase shares more cheaply on the open market.
Last Closing Price: The subscription price being set both above and below the last closing price in percentage terms is unusual. The typical approach is to offer a price that is below the last closing price to ensure uptake. Setting it above would generally be counterproductive, as it would not attract participation.
In summary, the subscription price is almost always set at a discount to the current market price, not based on a weighted average of past prices, and it would typically be below, not above, the last closing price.

Litt smågrisete med google translate:
Er det riktig at normen ved fastsettelse av abonnementssats er basert på et vektet gjennomsnitt over en periode – ofte de siste 30 dagene. Og prosentvis kan det derfor ligge både over og under siste sluttkurs?

Nei, det er ikke riktig å si at normen for å sette tegningskursen i en fortrinnsrettsemisjon er basert på et vektet gjennomsnitt over en periode, som de siste 30 dagene. Det er heller ikke typisk at tegningskursen settes både over og under siste sluttkurs i prosent. Her er hvorfor:

Fastsettelse av tegningskurs: Tegningskursen settes vanligvis til en rabatt i forhold til gjeldende markedskurs på aksjene. Denne rabatten er ment å gjøre fortrinnsrettsemisjonen attraktiv for eksisterende aksjonærer. Selv om selskaper kan vurdere ulike faktorer, for eksempel nylige handelspriser, markedsforhold og selskapets finansielle behov, setter de vanligvis abonnementsprisen under gjeldende markedspris, ikke basert på et vektet gjennomsnitt over en periode.
Under markedspris: Hovedformålet med rabatten er å motivere aksjonærene til å delta i fortrinnsrettsemisjonen. Dersom tegningskursen ble satt over gjeldende markedskurs, ville aksjonærene ha liten motivasjon til å kjøpe de nye aksjene siden de kunne kjøpe aksjer billigere på det åpne markedet.
Siste sluttkurs: Abonnementskursen som settes både over og under siste sluttkurs i prosent er uvanlig. Den typiske tilnærmingen er å tilby en pris som er under siste sluttkurs for å sikre opptak. Å sette det ovenfor ville generelt være kontraproduktivt, siden det ikke ville tiltrekke seg deltakelse.
Oppsummert er abonnementsprisen nesten alltid satt til en rabatt i forhold til gjeldende markedspris, ikke basert på et vektet gjennomsnitt av tidligere priser, og den vil typisk være under, ikke over, siste sluttkurs.
rischioso
31.08.2024 kl 02:01 1374

Noterer meg at vi har blitt beæret med en kveruleringsvisitt av selveste forumkverulanten som i kjent stil beviser at han ikke følger med, ikke leser seg opp og derfor og igjen svarer ute i tåka på noe helt annet enn det diskusjonen gikk ut - men litt underholdningsverdi kan det jo være i slikt - om det ikke blir for mye...;)

oivindl
31.08.2024 kl 00:48 1398

"normalen - normalen er etter et vektet gjennomsnitt over en periode - ofte de siste 30 dager. Og i prosent kan det derfor bli både over og under siste sluttkurs."
-rischioso


"I en emisjon som et børsnotert selskap gjør, vil det normalt utstedes tegningsretter. Men tegningskursen som settes er ofte betydelig lavere enn aksjekursen i markedet,
...
Primært settes tegningskursen lavt for å unngå at aksjekursen (når emisjonen offentliggjøres) skal falle under tegningskursen,"
https://www.pwc.no/no/pwc-aktuelt/fortrinnsrettsemisjon-hvordan-sette-tegningskursen.html

Dette har du ikke skjønt Rischioso.
Redigert 31.08.2024 kl 00:50 Du må logge inn for å svare
rischioso
30.08.2024 kl 23:00 1454

RE - Normalt så legges nye emisjoner til 20-25 % rabatt pålydende sluttkurs.

* Det er ikke normalen - normalen er etter et vektet gjennomsnitt over en periode - ofte de siste 30 dager. Og i prosent kan det derfor bli både over og under siste sluttkurs.

Hadde det ikke vært greit også for deg å kunne dele fakta - om ikke alltid så i alle fall en gang i blant...;)
rischioso
30.08.2024 kl 22:49 1465

Ok, så om du var långiver så ville du lempe ut på 61øre fordi du fikk aksjer til 60 øre - eller ville du ha ventet og sett ting an nå som det ligger an til at veldig mye triggende vil skje fremover?

Også vil alt over 60 øre være gevinst for ALLE som går inn i disse tider - noe å tenke på...;)
ibyx
30.08.2024 kl 09:44 1587

Er det riktig at Idex nedbemanner og etterhvert stort sett sitter igjen med administrative funksjoner og ledelse for å kutte utgifter?
Da er det kanskje mer å hente fortsatt?
Til å begynne med kanskje som midlertidige kutt i godtgjørelser?
Her bør vel hver stein snus for å unngå flere "dødsspirallån" og det som verre er?
unikum
30.08.2024 kl 09:38 1604

Normalt så legges nye emisjoner til 20-25 % rabatt pålydende sluttkurs. Dette tilfelle der penger må inn slår historiske grise emisjoner inn. Om det skjer aner jeg selfølgelig ingenting om, men de trenger penger på kort sikt..
Cartr
30.08.2024 kl 09:32 1631

Jeg tror de betaler neste avdrag med Cash, men jeg tror også det vil komme en emisjon i forkant, men det bekymrer meg lite nå. Vi skal opp uansett.
Cartr
30.08.2024 kl 09:28 1655

Møyfrid skrev Eller emisjoner.
Det kommer nok en emisjon, men selskapet ser også på flere muligheter. I tillegg har de varslet økte inntekter fra tredje og fjerde kvartal. Men en Emi komme neppe før de har en eller to gode meldinger i forkant. - Eller kanskje på slutten av dagen i dag. Det er ikke utenkelig at de allerede har på plass en og at Robert Keith m.fl allerede har tegnet seg for disse. Ikke utenkelig med en Emi på 75-100 mill aksjer til 0,60-0,65. Eller en EMI kombinert med et lån. Husk at CEO nylig handlet 666.666 aksjer til 0,60 øre. Det gjør hun ikke om ikke hun vet bedre. Denne skal opp og jeg vil tro ganske høyt i løpet av 2025. Selv håper jeg den dupper under 0,60. Jeg kunne trenge å snitte ned litt. Har ikke sett på kursene enda.
tuja
30.08.2024 kl 09:21 1683

Hva tror du blir utfallet på aksjekursen dersom det kommer "signifikante" volumordrer? Og nå er Idex Pay på plass. Og hvorfor konverterte Idex kun 9,15mill aksjer, når de kunne tatt ett mye større antall aksjer? Er det fordi de har dårlig tro på gode nyheter i nær framtid? NOT!
unikum
30.08.2024 kl 09:18 1711

2 mnd og det skal gi nye kontrakter som skal avle penger? Ja ja sånn går no dagen...
tuja
30.08.2024 kl 09:11 1741

Iht Xi er neste forfall på det konvertible lånet ikke før om 2mnd. Mye vann har rent under brua innen den tid. Da kan flere volumordre være på plass.
Møyfrid
29.08.2024 kl 23:07 1902

Enten er du dum, spiller dum, eller fortsetter i ditt evinnelige forsøk på å lure naive inn i dine feilaktige investeringer.

God men pennen er du, men jeg begynner å lure på hvor langt dine øvrige evner rekker. Vi husker ENSU?

Nok om det - om du leser prospektet så er worst case 15 øre. I dag ble det 60 øre. 36% ned fra HOD. Hva blir neste?

Er det virkelig så lenge siden du satt i ELE og sang? Har du blitt dement?
Cartr
29.08.2024 kl 23:01 6203

Det ville jeg i såfall se på som en god mulighet til å snitte ned. De har varslet økte inntekter i 3 og 4 kvartal og VISA sertifiseringen mm kan sette fart på kursen. Det som blir spennende nå er hvordan de vil hente mer penger, og når det er i boks så er det bare en vei, etter min mening og det er opp, kanskje ganske mye allerede i år, men det er 2025 som er mest spennende.
rischioso
29.08.2024 kl 22:48 6258

Med dagens konvertering så ble det gjort nettopp det selskapet meldte og som du ikke forstod. Det er ikke mange minuttene siden du fablet om 15øre, men det ble som jeg trodde i intervallet etter mellomdinansieringen noe som også var og forvente når CEO nettopp har betalt 60øre. Ikke virker du å skjønne forskjellen på pålydende og aksjekurs heller - vel, du gjør deg nok egentlig dummere enn du er og det er jo noe ingen andre er tjent med....

Det er lov å tabbe seg ut, men da skal man ikke løpe rundt med buksene nede som at ingenting er skjedd - dra opp buksene og få med deg oppgangen fremover for selskapet har vel aldri noen gang vært så nær en så massiv volumbasert markedspenetrering - dette kan bli stort og når den ballen begynner å rulle så er låneforfalla det man vil være minst bekymret for..:;)
007 James Bond
29.08.2024 kl 22:45 6270

Blir overrasket om ikke kursen faller til pluss/minus 50 øre i morgen. Alt over 60 øre er gevinst for långiver.
Cartr
29.08.2024 kl 22:37 6309

Ja man kan sikkert spekulere i mye, men det blir ikke annet enn spekulasjoner. Ser ut til at de kommer greit ut av dette, alt i alt. Nå spørs det bare hvordan de vil hente inn nye penger. De ser på flere løsninger.
Cartr
29.08.2024 kl 22:33 6331

Jeg tipper kursen ned i ca 60 øre, men med så mye på gang vil den nok øke igjen. Penger får de nok tak i. Jeg vet ikke hvor lang en slik termin er, men 9.123.333 er ikke mye og neste blir forhåpentligvis betalt i Cash.
Gullhaugen
29.08.2024 kl 22:33 6337

Så nå kan dere puste ut alle mann.Lær dere forskjellen på pålydende og aksjekurs.
Redigert 29.08.2024 kl 22:36 Du må logge inn for å svare
007 James Bond
29.08.2024 kl 22:32 6340

Man kan jo også spekulere i, om långiver satte en short før terminbetalingen, og så dekker inn shorten med konverteringsaksjene? Ville jo vært et smart trekk.
Gullhaugen
29.08.2024 kl 22:29 6354

Ja jeg anbefalte henne å sende en oppklaring via newsweb.oslobors.no
Cartr
29.08.2024 kl 22:28 6354

Det er jo liten tvil om at de må hente penger og det klarer de nok, og effekten vil jo begynne å vise seg allerede i Q3. Vi snakker nå ca 8,6 mill NKR i måneden.

I tillegg har de gjort opp en terminbetaling på det konvertible lånet på NOK 5.474.000,- med 9.123.333 aksjer i selskapet. Men jeg vet ikke hvor lenge en slik termin er. En måned, kvartal..?
007 James Bond
29.08.2024 kl 22:27 6359

Da kan vi vel forvente at de 9.123.333 aksjene lånes ut for å dumpes de kommende dagene. "Noen" skjønte kanskje hva som var i ferd med å skje, og kastet kortene før konverterings-aksjene (kanskje) blir dumpet. Disse aksjene er konvertert til 60 øre pr aksje. Så lenge snittet kommer over 60 øre, tenker jeg at långiver dumper dem i markedet. Litt av en døds-spiral dette. Hva blir konverteringskursen ved neste forfall?
Jeg vil tro at det er problematisk å finne investorer som vil delta i en emisjon, med mindre de tror at de kan dumpe emisjonsaksjene umiddelbart med gevinst. Blir de sittende long, er det risiko for kursfall og utvanning med lånekonvertering, som vil kunne knekke kursen totalt. Hjelpes, for en risikoaksje.
Møyfrid
29.08.2024 kl 22:20 6392

Jo, men man må fortsatt ha disse 2,5 mill USD.

Tiltakene forventes å være gjennomført i Q3 - altså ser man effekten i Q4.

Med samme forbruk som i Q2 vil man være tom for cash allerede i god tid før Q4.

Med dagens konvertering så er det vel ikke så galt å anslå at annen finansiering uteblir.
Cartr
29.08.2024 kl 22:06 6462

Brenner 22 mill i måneden?

Fra siste halvårsrapport kan vi lese at diverse tiltak har bidratt til å oppnå driftskostnader under 2,5 millioner dollar (Ca 26 mill kroner) per kvartal. Tiltakene forventes å være fullført innen utgangen av tredje kvartal 2024.
https://live.euronext.com/en/listview/company-press-release/113100#CompanyPressRelease-12494328

Dessuten er det ny melding fra IDEX i kveld angående dagens melding og opphavet til denne posten vi er på nå

KONVERTIBELT LÅNEBETINGELSE OPPGJORT I AKSJER - 29. AUGUST 2024
Det vises til IDEX Biometrics ASAs varsel 28. desember 2023 om utstedelse av konvertibelt obligasjonslån. I henhold til lånebetingelsene kan IDEX Biometrics velge å gjøre opp eventuelle amortiseringer og/eller rentebetalinger på lånet, i kontanter eller aksjer. Prospektet publisert tidligere i dag gjør det mulig for selskapet å utstede hele det teoretiske maksimale antallet aksjer som trengs for å tilbakebetale lånet.

IDEX Biometrics ASA har i dag utstedt 9.123.333 aksjer i selskapet for å gjøre opp en terminbetaling på det konvertible lånet på NOK 5.474.000,-. Etter oppgjør av den øyeblikkelige terminbetalingen utgjør lånesaldoen 66 640 000 kroner.

Kapitalforhøyelsen vil snarest bli registrert og aksjene levert umiddelbart etter. Etter utstedelse av aksjene er IDEX Biometrics ASAs aksjekapital NOK 50 812 483,20, fordelt på 338 749 888 aksjer, hver pålydende NOK 0,15.

Volumveid gjennomsnittspris

https://live.euronext.com/en/listview/company-press-release/113100#CompanyPressRelease-12504039
Redigert 29.08.2024 kl 22:20 Du må logge inn for å svare
Møyfrid
29.08.2024 kl 22:00 6499

Men dette løser jo på ingen måte likviditetskrisen til selskapet, men det er vel sekundært. Man har jo sertifisering.