ACC rabatten - hvem stikker av med den?

ecb
AKH I går kl 11:00 1014

det er 603mill aksjer i ACC. Minimumsprisen for SLB transaksjonen er 9,19,- pr aksje, maximum ca 13,5,- pr aksje og noen analytikere har beregnet fair value til ca 10,- pr aksje.

på nåværende kurs i ACC utgjør rabatten ca NOK 1,8 mrd basert på min pris, NOK 2,4mrd basert på fair value anslagene og ca NOK 4,5 mrd basert på max utbetaling fra SLB.

På ett eller annet tidspunkt (ihht siste intervjue med Eriksen) får vi svar på hva ACC penga skal gå til. Markedet priser jo sannsynligheten for at denne rabatten i sin helhet skal gå til alle dagens ACC aksjonærer til omtrent NULL, ellers hadde acc kursen vært mye høyere.

er nok svært sannsynlig at ACC pengene på en eller annen måte skal inn i AKH via et salg av eiendeler fra AKH til ACC.

skulle AKH klare å "overta" hele denne rabtten som nå er priset inn ved at de selger noe eiendeler fra AKH til ACC til en høyere pris enn det markedet nå implisitt priser AKH til vil det slå enormt på AKH kursen i positiv forstand.

det er 690mill aksjer i AKH og rabattoverføringen vil da i såfall bli sånn ca:

min SLB pris 9,19,-: 2,5 kroner pr AKH aksje
fair value pris 10,-: 3,5 kroner pr AKH aksje
max pris 13,5,- : 6,5 kroner pr aksje
DrDental
I går kl 11:04 1001

Har tenkt samme tanke - og har derfor lastet opp ytterligere i AKH siste dager. Ligger nok mye prestisje i å redde stumpene i AKH.
Frodon
I går kl 17:46 664

Hvis de bruker pengene i ACC til å kjøpe AKH sin eierandel i Mainstream, vil lån AKH garanterer ovenfor Mainstream på usd 129 mill, følge over til ACC eller stå igjen i AKH?

NAV på Mainstream er kr 3,8 milliarder
Cash i ACC er på kr 4,5 milliarder

Tilfeldig at NAV i Mainstream ble slik når de endre utregningsmetode?
Redigert i går kl 17:48 Du må logge inn for å svare
ecb
I går kl 21:55 274

Beløpet passer ganske bra ja…, garantien må håndteres. Tipper Røkke og Eriksen om de vill får til en løsning med DnB som har gitt kreditten til MS.
DrDental
I går kl 22:05 250

ACC har jo allerede berget skinnet etter SLBs inntreden. For meg virker det logisk at AKH vil komme best ut av det som nå foregår i kulissene. Eller tror du fortsatt at bunnen ikke er nådd, Frodon?
Frodon
I går kl 22:46 160

Dnb vil sannsynligvis ha mest mulig sikkerhet bak lånet. Holder det med cash i ACC + den fremtidige salgssummen av de siste 20% i ACC?

At Mainstream blir solgt fra AKH til ACC forklarer hvorfor de endret måten å beregne NAV i Q2 rapporten + hvorfor CEO Eriksen i Aker ikke visste noe om hva som skjer, da han ikke vil ha denne skitne transaksjonen på fingrene. Men Røkke vil alltid prøve å få mest mulig verdi der han har høyest eierandel, som er i AKH.

Holder de på med avklaringer fra andre mulige oppkjøpere, derfor de bruker så lang tid på å selge det til ACC? Jeg tror absolutt ikke dette er førstevalget de ønsker, men når det ser så dritt ut for Mainstream, vil de sannsynligvis bytte det ut med cash i AKH. Hva tror du?
Frodon
I går kl 22:48 157

Umulig å vite hvor bunnen er. En korreksjon til på børsene, så ser vi nye bunner. En børs mld med transaksjoner kan snu alt opp ned med noen få linjer.
ecb
I går kl 22:56 137

Støtter deg i at førstevalget er et rent salg ja om prisen er tilfredsstillende.

Jeg tror de venter på avklaring fra 3 parter på prising av MS ja