IDEX lanserer biometrisk skole-ID-program i Afrika

heiltfint
IDEX I går kl 09:12 7946

IDEX Biometrics og Vasmobile lanserer biometrisk skole-ID-program i Afrika


Oslo, Norge og Nairobi, Kenya – 2. september 2024 – Vasmobile Fintelco lanserer SkoolID, African School ID og Smart Payment Card, basert på den biometriske kortplattformen fra IDEX Biometrics. Avtalen og den første produksjonsordren representerer en verdi på 1,4 millioner dollar, med levering som starter i fjerde kvartal 2024. Den flerårige avtalen setter Vasmobile opp til skala over Kenya i 2025 og videre ekspansjon til andre deler av Afrika fra og med 2026.

I dag tilbyr Vasmobile betalingskortløsninger til skoler med støtte fra betalingsnettverket M-Pesa. Denne nye skole-ID-en vil bli oppgradert til et biometrisk smartkort, som inkluderer IDEX-biometrisk teknologi, inkludert biometrisk løsning, kortoperativsystem og appleter utviklet av Vasmobile. Dette er et verdensførste bruksområde for biometriske smartkort. Disse kortene vil sikkert administrere tilgang til skolefasiliteter, campusbetalinger for bøker og måltider, oppmøteovervåking og helseforsikring.

Ved å oppgradere SkoolID-kortene med IDEX-teknologi, vil Vasmobile tilby den ekstra beskyttelsen og tilliten for studenter til å trygt gå bort fra kontantbruk og bli mer komfortabel med betalingskort. Med mer enn 3 millioner studenter i Kenya og med 60 % av Afrikas totale befolkning under 25 år, er studenter en viktig demografisk gruppe som driver innføringen av økonomisk og digital inkludering.

"Vi er glade for å samarbeide med IDEX Biometrics for å transformere utdanning og helsevesen i Afrika. Hos Vasmobile er vi dedikert til å forbedre liv og lokalsamfunn gjennom effektive teknologidrevne løsninger. IDEX Biometrics har en unik og høyytende ende-til-ende-plattform for biometriske kort, som lar oss legge til våre egne appleter på en svært kostnadseffektiv måte. Vårt strategiske og eksklusive partnerskap vil transformere tilgangen til finansielle lommebøker og utdanning samtidig som det fungerer som det godkjente nasjonale studentidentitetskortet, sier Bryan Mwangi, administrerende direktør i Vasmobile.


https://www.globenewswire.com/news-release/2024/09/02/2938917/0/en/IDEX-Biometrics-and-Vasmobile-launch-biometric-school-ID-program-in-Africa.html
Cartr
I dag kl 13:30 897

Den har ligget siden før aksjespleisen i januar så den er delt på fem, og den lå der da IDEX var oppe i langt over 3 kroner. De har kun tatt ut en ørliten sum. Er det ikke lov med skjult shorting. Vil tro det er mer her. Børs er og blir et pengespill med mye lureri. Det er ikke uten grunn Finansavisen kaller innsatser for veddemål. Man vedder på en hest, om den vinner eller taper. Og akkurat som på forumet har vi hausere og baisere blant analytikere, banker mm. Bakdelen med shorting er at man kan presse et selskap i kne og så kjøpe det opp for slikk og ingenting, mener jeg å ha lest. Derfor burde shorting og i hvert fall skjult shorting, og skjulte ordre være forbudt.
Redigert i dag kl 13:44 Du må logge inn for å svare
Mulla3
I dag kl 13:30 895

Er vi der REC var som gikk til nesten null før den gikk til himmels. Men det er smått utrolig at vi er der vi er. Men noen vil bli kvitt småfisken. Så jeg ser ikke bort fra en kraftig utvanning.
kroif
I dag kl 13:40 851

Noe stinker ihvertfall.. mulig tvangsalg, eller så må det være short og algo styrt, smått utrolig med slik grusing av kursen
Cartr
I dag kl 13:42 840

Vi snakker 0,086 før speleis og i et år som skulle bli et sterkt år for Idex, men noe er sannsynligvis alvorlig galt. Jeg har liten tiltro med ny CEO så lenge Morten Opstad og advokatfirmaet hans sitter som styreleder og fører EMI. Catharina Eklof er en mygg i forhold og bare en sminking som følge av kursras på kursras. Markedet har ikke tro på selskapet eller så er det noen som styrer nedgangen. det er INGENTING som tilsier et fall fra over 2.50 til 43 øre fra Januar til i dag. Noen ser alltid ut til å vite noe vi andre aksjonærer aldri får tilgang til.

Det hemmelige børsspillet - Bare noen få utvalgte vet noe om hvor mye aksjer som til enhver tid shortes i Norge.
https://www.dn.no/det-hemmelige-borsspillet/1-1-1128306
Cartr
I dag kl 13:57 764

Artikkelen jeg viser til er litt gammel. Vi har et shortregister, men jeg mener likevel det er mulig med skulte short ordre. Det har vært en debatt om dette på forumet i 2022 og der står det, uten link: Det er fullt mulig å ligge med skjulte ordre - da ser ikke motparten hvor den aktuelle kjøper/selger ligger. I tillegg kjøpes/selges det aksjer i darkpool. https://www.finansavisen.no/forum/thread/151318/view/4721443
ibyx
I dag kl 14:11 709

Skjult short?
Vel, kan jo uansett være en liten skog av short under meldegrensen på 0,5% av antall aksjer er det vel?

Ellers tok man dagens første gevinst nettopp. Måtte snittes litt i forkant selvsagt. Blir ikke mye selvsagt med kun 100k aksjer i spill.
Nesten 30% ned er jo langt mer enn selv den mest pessimistiske skulle forvente på en dag som nå like etter presumptivt "gode meldinger"...
Men det er nettopp der Idex-proffene vet å "slå til" liksom! 😅
Godt mulig vi så bunnen kl. 13.30.
ibyx
I dag kl 14:14 694

Og dersom du synes Idex er pløsebodpriset nå så finnes det trøst å få...
Det drypper litt på "partner" Zwipe idag også...
Mcap ca 40MNOK...
rischioso
I dag kl 15:09 566

Selger ikke for knappe 50-øringen når man kjenner til hvilke triggere som ligger i loopen - selv ikke de aksjene jeg kjøpte 5 øre rimeligere i dag - alt for tidlig - men for all del - det blir aldri feil å ta gevinst så grattis med rundt 5000 i gevinst - slike trades blir det sikkert flere av fremover til usikkerheten knyttet til kapitalen er fjernet, MEN når den meldingen tikker inn så må man være inne for ligger man fortsatt i sivet på leting etter ettøringer så går man raskt glipp av 10øringer...;)
Thesistulling
I dag kl 16:06 402

Virker jo nesten slik.......
En liten post kan da ikke skade så altfor mye.
ibyx
I dag kl 17:20 207

Hvilken dag!
VOLUME: 20.17M
65 DAY AVG: 2.04M
989% VS AVG

Og med et fint "statement" å slutte på LOD 0,4260

Valgte å slutte tomhendt litt høyere enn det da.
De gode (eller ille) klippene gjør man vel helst ved å sitte over til neste dag.
Med slik ekstrem volatilitet er det ingen selvfølge å sitte "long" liksom. I Akerbp eller noe blir annerledes da.