IDEX lanserer biometrisk skole-ID-program i Afrika

heiltfint
IDEX 02.09.2024 kl 09:12 9049

IDEX Biometrics og Vasmobile lanserer biometrisk skole-ID-program i Afrika


Oslo, Norge og Nairobi, Kenya – 2. september 2024 – Vasmobile Fintelco lanserer SkoolID, African School ID og Smart Payment Card, basert på den biometriske kortplattformen fra IDEX Biometrics. Avtalen og den første produksjonsordren representerer en verdi på 1,4 millioner dollar, med levering som starter i fjerde kvartal 2024. Den flerårige avtalen setter Vasmobile opp til skala over Kenya i 2025 og videre ekspansjon til andre deler av Afrika fra og med 2026.

I dag tilbyr Vasmobile betalingskortløsninger til skoler med støtte fra betalingsnettverket M-Pesa. Denne nye skole-ID-en vil bli oppgradert til et biometrisk smartkort, som inkluderer IDEX-biometrisk teknologi, inkludert biometrisk løsning, kortoperativsystem og appleter utviklet av Vasmobile. Dette er et verdensførste bruksområde for biometriske smartkort. Disse kortene vil sikkert administrere tilgang til skolefasiliteter, campusbetalinger for bøker og måltider, oppmøteovervåking og helseforsikring.

Ved å oppgradere SkoolID-kortene med IDEX-teknologi, vil Vasmobile tilby den ekstra beskyttelsen og tilliten for studenter til å trygt gå bort fra kontantbruk og bli mer komfortabel med betalingskort. Med mer enn 3 millioner studenter i Kenya og med 60 % av Afrikas totale befolkning under 25 år, er studenter en viktig demografisk gruppe som driver innføringen av økonomisk og digital inkludering.

"Vi er glade for å samarbeide med IDEX Biometrics for å transformere utdanning og helsevesen i Afrika. Hos Vasmobile er vi dedikert til å forbedre liv og lokalsamfunn gjennom effektive teknologidrevne løsninger. IDEX Biometrics har en unik og høyytende ende-til-ende-plattform for biometriske kort, som lar oss legge til våre egne appleter på en svært kostnadseffektiv måte. Vårt strategiske og eksklusive partnerskap vil transformere tilgangen til finansielle lommebøker og utdanning samtidig som det fungerer som det godkjente nasjonale studentidentitetskortet, sier Bryan Mwangi, administrerende direktør i Vasmobile.


https://www.globenewswire.com/news-release/2024/09/02/2938917/0/en/IDEX-Biometrics-and-Vasmobile-launch-biometric-school-ID-program-in-Africa.html
Cartr
I går kl 13:30 1539

Den har ligget siden før aksjespleisen i januar så den er delt på fem, og den lå der da IDEX var oppe i langt over 3 kroner. De har kun tatt ut en ørliten sum. Er det ikke lov med skjult shorting. Vil tro det er mer her. Børs er og blir et pengespill med mye lureri. Det er ikke uten grunn Finansavisen kaller innsatser for veddemål. Man vedder på en hest, om den vinner eller taper. Og akkurat som på forumet har vi hausere og baisere blant analytikere, banker mm. Bakdelen med shorting er at man kan presse et selskap i kne og så kjøpe det opp for slikk og ingenting, mener jeg å ha lest. Derfor burde shorting og i hvert fall skjult shorting, og skjulte ordre være forbudt.
Redigert i går kl 13:44 Du må logge inn for å svare
Mulla3
I går kl 13:30 1537

Er vi der REC var som gikk til nesten null før den gikk til himmels. Men det er smått utrolig at vi er der vi er. Men noen vil bli kvitt småfisken. Så jeg ser ikke bort fra en kraftig utvanning.
kroif
I går kl 13:40 1494

Noe stinker ihvertfall.. mulig tvangsalg, eller så må det være short og algo styrt, smått utrolig med slik grusing av kursen
Cartr
I går kl 13:42 1483

Vi snakker 0,086 før speleis og i et år som skulle bli et sterkt år for Idex, men noe er sannsynligvis alvorlig galt. Jeg har liten tiltro med ny CEO så lenge Morten Opstad og advokatfirmaet hans sitter som styreleder og fører EMI. Catharina Eklof er en mygg i forhold og bare en sminking som følge av kursras på kursras. Markedet har ikke tro på selskapet eller så er det noen som styrer nedgangen. det er INGENTING som tilsier et fall fra over 2.50 til 43 øre fra Januar til i dag. Noen ser alltid ut til å vite noe vi andre aksjonærer aldri får tilgang til.

Det hemmelige børsspillet - Bare noen få utvalgte vet noe om hvor mye aksjer som til enhver tid shortes i Norge.
https://www.dn.no/det-hemmelige-borsspillet/1-1-1128306
Cartr
I går kl 13:57 1407

Artikkelen jeg viser til er litt gammel. Vi har et shortregister, men jeg mener likevel det er mulig med skulte short ordre. Det har vært en debatt om dette på forumet i 2022 og der står det, uten link: Det er fullt mulig å ligge med skjulte ordre - da ser ikke motparten hvor den aktuelle kjøper/selger ligger. I tillegg kjøpes/selges det aksjer i darkpool. https://www.finansavisen.no/forum/thread/151318/view/4721443
ibyx
I går kl 14:11 1352

Skjult short?
Vel, kan jo uansett være en liten skog av short under meldegrensen på 0,5% av antall aksjer er det vel?

Ellers tok man dagens første gevinst nettopp. Måtte snittes litt i forkant selvsagt. Blir ikke mye selvsagt med kun 100k aksjer i spill.
Nesten 30% ned er jo langt mer enn selv den mest pessimistiske skulle forvente på en dag som nå like etter presumptivt "gode meldinger"...
Men det er nettopp der Idex-proffene vet å "slå til" liksom! 😅
Godt mulig vi så bunnen kl. 13.30.
ibyx
I går kl 14:14 1338

Og dersom du synes Idex er pløsebodpriset nå så finnes det trøst å få...
Det drypper litt på "partner" Zwipe idag også...
Mcap ca 40MNOK...
rischioso
I går kl 15:09 1210

Selger ikke for knappe 50-øringen når man kjenner til hvilke triggere som ligger i loopen - selv ikke de aksjene jeg kjøpte 5 øre rimeligere i dag - alt for tidlig - men for all del - det blir aldri feil å ta gevinst så grattis med rundt 5000 i gevinst - slike trades blir det sikkert flere av fremover til usikkerheten knyttet til kapitalen er fjernet, MEN når den meldingen tikker inn så må man være inne for ligger man fortsatt i sivet på leting etter ettøringer så går man raskt glipp av 10øringer...;)
Thesistulling
I går kl 16:06 1044

Virker jo nesten slik.......
En liten post kan da ikke skade så altfor mye.
ibyx
I går kl 17:20 849

Hvilken dag!
VOLUME: 20.17M
65 DAY AVG: 2.04M
989% VS AVG

Og med et fint "statement" å slutte på LOD 0,4260

Valgte å slutte tomhendt litt høyere enn det da.
De gode (eller ille) klippene gjør man vel helst ved å sitte over til neste dag.
Med slik ekstrem volatilitet er det ingen selvfølge å sitte "long" liksom. I Akerbp eller noe blir annerledes da.
Ta invest
I går kl 19:23 637

Hva gjør at du har sånn troen på dette selskapet som har halvert seg mange ganger og ikke har inntekter , og snart heller ingen kontanter ?
OPC1000
I går kl 19:37 601

Din posisjon i Idex stemmer ikke overens med dine uttalelser på QEC-tråden hvor du gir utrykk for at du er en svært god investor/trader. Du rakker stadig ned på oss som sitter i denne aksjen.
Redigert i går kl 19:39 Du må logge inn for å svare
rischioso
I går kl 21:16 423

Hvilke meninger du har relatert til QEC bør tas opp på QEC tråden, men på generell basis for å kunne leve av børsinvesteringer så kreves det at man ser og ikke minst benytter seg av muligheter som oppstår. Når du først er inne på QEC så har investorene der ventet på muligheter i over 14år og de venter fortsatt i motsetning til muligheten som nå er kommet her så er det å forvente at man får uttelling i løpet av uker - med forbehold om at man faktisk benytter seg av muligheten mens den ennå er der...;)
rischioso
I går kl 21:25 402

RE - Og med et fint "statement" å slutte på LOD 0,4260

* Vel, i mine notater så er LOD 0,4243 og ikke 0,4260 - en liten, men viktig forskjell - altså ingen sluttkurs på LOD...;)

Når det er sagt så bør det ikke være noen tvil om at dagens nedgang var styrt uten å spekulere for mye i det, men slikt blir det som oftest extra gode midlertidige muligheter av hvor noen benytter seg av den mens den ennå er her mens andre drevet av grådighet gambler på enda bedre muligheter noe som ofte fører til at man mister muligheten man en gang hadde - snart vet vi mer...;)
YNWA250505
I går kl 21:28 388

Ikke inntekter? Meldte de ikke akkurat om en ordre på 15 millioner?
Cartr
I går kl 22:06 306

Yepp og de har meldt om økte inntekter i andre haldel i 2024. Sannsynligvis bare derfor de henter kun 15 mill.

IDEX BIOMETRICS AND VASMOBILE LAUNCH BIOMETRIC SCHOOL ID PROGRAM IN AFRICA - Vasmobile Fintelco is launching SkoolID, the African School ID and Smart Payment Card, based on the biometric card platform from IDEX Biometrics. The agreement and first production order represent a value of $1.4 million, with delivery starting in the fourth quarter of 2024. The multi-year agreement sets Vasmobile up to scale across Kenya in 2025 and further expansion into other parts of Africa as of 2026. https://live.euronext.com/en/product/equities/NO0013107490-XOSL#CompanyPressRelease-12506099

Pluss en haug av ordre og avtaler til, og det ser ut til at en del er forsinket.
https://www.finansavisen.no/forum/thread/167231/view
Ta invest
I går kl 22:11 290

Leser alle de siste meldinger . Det er ingen inntekter bokført som dekker utgiftene, pengene renner ut
Cartr
I går kl 22:25 257

Det holder ikke med de siste meldinger. Det er ordre meldt tidligere som skal gi inntekter i økte andre halvår og dessuten har de kuttet utgiftene kraftig til ca 8,6 mill i måneden, så det skal ikke så mye inntekter til, og det vil fra listen jeg la ut strømme på etterhvert. Spesielt ordre og leveringer som skulle begynne i slutten av 2021 og begynnelsen av 2024 ser ut til å være noe forsinket. Dessuten er det flere ting opå gang og de henter ikke bare 15 mill uten grunn.

Fra siste halvårsrapport kan vi lese at diverse tiltak har bidratt til å oppnå driftskostnader under 2,5 millioner dollar per kvartal. Tiltakene forventes å være fullført innen utgangen av tredje kvartal 2024. https://live.euronext.com/en/listview/company-press-release/113100#CompanyPressRelease-12494328
rischioso
I går kl 22:26 253

Kanskje du burde ha brukt tiden til å lese deg opp hvor du er investert - TGS er ned nærmere 25% den siste tiden hvor du har hoppet glatt over alle røde flagg og bruker tiden her hvor du verken har investert eller lest deg opp - bare et vennlig tips ...;)
Møyfrid
I går kl 22:28 247

Ja, og hvor lenge rekker overskuddet for denne ordren? 10 dagers drift? Og denne skal begynne i Q4?
Cartr
I går kl 22:34 233

Nå plukket jeg bare kjapt ut noen, men det er masse på gang, også inntekter.

(05 Dec 2023) IDEX BIOMETRICS AND TOPPAN GRAVITY LAUNCHING BIOMETRIC SMART CARDS IN THE MIDDLE EAST, AFRICA, AND LATIN AMERICA. Toppan Gravity serves over 500 banks, governments, and corporations worldwide. Biometric smart cards will enhance Toppan Gravity's banking and identity offerings, bringing biometric smart cards to the Middle East, Africa, and Latin America. AN INITIAL ORDER FOR IDEX PAY HAS BEEN PLACED, WITH THE CARDS ANTICIPATED TO REACH THE MARKET BY THE FIRST QUARTER OF 2024.
https://live.euronext.com/en/listview/company-press-release/113100?page=1#CompanyPressRelease-12314139

(08 May 2024) IDEX BIOMETRICS IS BRINGING BIOMETRIC CARDS TO MARKET WITH LARGE SMART CARD MANUFACTURER IN SOUTH ASIA - These biometric smart cards, based on IDEX Pay and IDEX Access, are expected to reach the market by the end
of 2024. https://live.euronext.com/en/listview/company-press-release/113100#CompanyPressRelease-12425992

(13 May 2024) NEW MARKET LAUNCH OF BIOMETRIC PAYMENT CARDS IN SOUTH ASIA WITH IDEX Biometrics Another milestone for IDEX Pay as we open a new market in South Asia, with an innovative challenger bank. This will be the first launch of biometric payment cards in this country at scale. https://live.euronext.com/en/listview/company-press-release/113100#CompanyPressRelease-12429145

Her er to bare fra i juni

(17 Juni 2024) IDEX BIOMETRICS RECEIVES PRODUCTION ORDER FOR IDEX PAY AS BEAUTIFUL CARD CORPORATION IS GRANTED MASTERCARD LETTER OF APPROVAL - Taipei, Taiwan 17 June 2024 - IDEX Biometrics has received a production order from Beautiful Card Corporation (BCC), in support of bank launches in Asia. https://live.euronext.com/en/listview/company-press-release/113100#CompanyPressRelease-12454421

20. juni 2024) IDEX BIOMETRICS SECURES REPEAT ORDER FOR IDEX ACCESS FROM AUTHENTREND FOR NEW MARKETs- IDEX Biometrics has received a scaled repeat IDEX Access order from AuthenTrend, a global digital authentication leader. This order comes only a few months after the initial order, indicating customer demand for secure authentication, and marks the scaling of AuthenTrend's biometric access cards. https://live.euronext.com/en/listview/company-press-release/113100#CompanyPressRelease-12456615
Cartr
I går kl 22:38 215

Du kan jo begynne å gå igjennom denne. Det ser ikke ut til at vi snakker om et selskap i ferd med å havarere. Det skjer merkelige ting med kursen, og jeg tror det er manipulert og styrt, men IDEX har enormt mye på gang og det kommer stadig nytt.

DET SER LITT MØRKT UT NÅ- MEN HER ER EN DEL TRIGGERE:)
https://www.finansavisen.no/forum/thread/167231/view
Redigert i går kl 22:39 Du må logge inn for å svare
Ta invest
I går kl 22:40 202

Det var ikke vennlig , det var noe helt annet . Hva vi du fram til ?
Ta invest
I går kl 22:43 189

Håper selvsagt det ! Men inntil videre så er ikke situasjonen lys før inntektene kommer på bok og dekker utgiftene. . Det har vært snakk om NÅR lenge , og det trekker ut .
Møyfrid
I går kl 22:43 187

Jo, det ser tilsynelatende slik ut, som det for øvrig har gjort siden 2008.

Men la oss nå se fremover. Idex skal drifte "billig" for ca 100 mill nok pr år.

Hva kreves da av salg for å gå break even? Kvart milliard?

Det blir tidenes gaselle i forhold til historiske tall.

Tror du på det?
rischioso
I går kl 23:13 115

Ja kjære deg, la oss se fremover, men da kan vi jo ikke som du bare ta et tenkt tall ut av lufta og spørre - tror du på det - det er jo ikke å se fremover - det kalles dårlig baissing det...;)
rischioso
I går kl 23:21 97

Når ting ser lyst ut så må man nok gi en god del mer for aksjene - veldig mye mer ...;)

Noen velger å vente på det, men de som tar et bet nå får muligheten til å få med seg hele reprisingen. Når vi så har lest oss opp på de siste triggerne Visa sertifiseringen, påbegynt markedspenetrering i India og Afrika - for å nevne noe og setter det opp i mot en potensiell nedside fra dette nivået så skal det vanskelig begrunnes at den potensielle oppsiden ikke er mange ganger større enn den potensielle nedsiden i det korte til det mellomlange bildet - thats a fact...;)
Redigert i går kl 23:24 Du må logge inn for å svare
Møyfrid
I går kl 23:24 88

Vel, nå er det vel selskapet selv som guider tall for drift og leverer regnskap med BM, men slikt er vel sekundært for deg...;)

Men det har vi jo sett ved flere anledninger...;)
ibyx
I går kl 23:44 56

Uansett hvor mye "reprisingspotensiale" det måtte ligge her nå så synes det for meg soleklart at gårsdagens melding om EGF med tema: "The board proposes that the shareholders shall authorize the board to issue new shares", skremmer vettet av mange aksjonærer som frykter utvanning til svært lav kurs.
VOLUME: 20.17M
65 DAY AVG: 2.04M
989% VS AVG

Det er selvsagt en bekymring som ikke er helt uten rot i et sannsynlig utfall for å si det slik...
Å "snitte ned" bøter selvsagt på dilemmaet for longere. Særlig dersom en mulig repemi ikke blir en suksess fordi kursen stiger over de kanskje 15 øre en emisjon blir på?
Men det blir gjerne muligheter for lavere kurs enn dagens før dette måtte sitte i boks?
Kveldens Nasse-skrell er heller ikke godt nytt.
ghjem
I går kl 23:46 52

Trist dag i Idex. De må uten tvil hente penger.

Men jeg har merket meg denne og håper på samme effekt i nyhetsmeldingene fra q3 og q4 2023 og q1 2024.

1 år med pilot og testing gjennomført. Idex Pay er klar for det Indiske markedet.

Live user experience and technology testing for the IDEX Pay biometric payment cards has been conducted with our Indian payment service partner, giving excellent results, and proving that biometric payment cards can be deployed in a seamless and secure manner throughout India

IDEX Biometrics and KL HI-TECH to launch biometric payment cards in India
Oslo, Norway, 18 September 2023 – IDEX Biometrics and KL HI-TECH, a global card manufacturer and prominent provider of secure printing products and smart cards for central and state governments, have joined forces to introduce biometric payment cards to the Indian market.

IDEX Biometrics introduces biometric payment cards in India
Oslo, Norway, 28 August 2024 – IDEX Biometrics is bringing biometric authentication onto payment cards for the Indian market, together with a worldwide leader in payment services. India boasts more than 1 billion payment cards in circulation and has been a frontrunner in biometrics for many years.


Her er det nyheter fra 2023 med ordre. Trolig er disse også i sluttfasen av pilot programmer og klare for lansering.

Oslo, Norway – 26 October 2023 – IDEX Biometrics partners with KONA I, a global smart card and technology platform company in South Korea, to deploy biometric payment cards across both recycled PVC and metal cards, for their bank clients world-wide. An initial order for IDEX Pay has been shipped to KONA I.

Oslo, Norway – 22 November 2023 – IDEX Biometrics has received an initial order for IDEX Pay from a smart card manufacturing partner in Asia who will deploy biometric metal payment cards for their bank clients world-wide.

Oslo, Norway – 28 November 2023 – IDEX Biometrics has received orders from multiple customers for biometric sensor solutions to be used in digital authentication and crypto management applications. The orders come in response to increasing demand for hack-resistant digital security solutions. IDEX has already begun shipping sensors and full solutions to these customers in Europe, Asia, and the US.

Oslo, Norway, and Dubai, UAE 05 December 2023 – IDEX Biometrics and Toppan Gravity, a wholly-owned subsidiary of the Toppan Group and a leading solutions provider in the secure payment and identity industries, are introducing biometric cards equipped with the advanced IDEX Pay fingerprint authentication payment solution.
Redigert i går kl 23:56 Du må logge inn for å svare