TGS - Seriøs diskusjonstråd

TonyB
TGS 09.09.2024 kl 22:35 80570

Selskapet TGS og FA-forumets brukere fortjener en seriøs diskusjonstråd som er fri fra endeløse og poengløse sider hvor et fåtall med agenda ødelegger for fruktbar diskusjon.

Denne tråden er ment å romme meninger, dele (opplysende) informasjon, analyser m.m om TGS, sektor og makro etc. Selvfølgelig skal det være rom for meninger som går begge veier. Men i denne tråden forsøker vi gjøre det med argumentasjon og respekt fremfor å søke latterligjøre, bruke hersketeknikker og inneha en tone som dreper diskusjonen.

Vet mange ikke lenger gidder skrive i andre TGS-tråder på grunn av barnehagenivået og flere har bedt meg opprette en låst tråd. Gjør herved et forsøk. Inviterer løpende. Ellers er det bare å be om tilgang, men nei, ikke alle slipper gjennom 😊

Redigert 22.09.2024 kl 16:38 Du må logge inn for å svare
Kontur
I går kl 20:22 348

Les, svært utrygt verdensbilde, men en ting blir mer og mer sikkert, det å søke imot olje og gass uavhengighet blir et mer og mer tydelig mål for flere og flere nasjoner.
Å redusere leteaktivitet og dermed innen relativt kort tid gjøre seg sårbar og avhengig av leveranser fra ustabile despoter fremstår nå for de fleste som galematias og eller politisk selvmord.
Blir mer og mer trygg på at TGS aksjonærene går noen svært lukrative år i møte.
God helg ja😉
Bracon
I går kl 19:53 422

Flirer. Stille fra den åpne tråden!! God helg! Blir gull detta!
Nestoren
I går kl 19:44 452

https://www.finansavisen.no/finans/2024/10/04/8187783/pa-tid-med-oljeservice

På tide med oljeservice
Oljeprisen skyter fart, drevet av stadig mørkere geopolitiske spenninger. Oljeservicesektoren, som i høst har blitt smadret i filler på Oslo Børs, fremstår nå som en svært så attraktiv investeringsklasse.
Høsten har altså vært alt annet enn lukrativ for oljeserviceinvestorene på Oslo Børs. For eksempel har bransjeledere som Subsea 7 og Aker Solutions siden kurstoppene nå på sensommeren begge falt med rundt 20 prosent, det i en periode der børsen ellers kan skilte med positive kursoppganger. Hovedårsaken til de store oljeservicefallene henger i første rekke sammen med en klart svakere oljepris, samtidig som mange av operatørselskapene fortsetter å predikere viktigheten av å videreføre konservative investeringsplaner til fordel for å heve egen utbyttekapasitet.

I takt med spenningene i Midtøsten, som ikke synes å være av forbigående art, skyter nå oljeprisen fart. Samtidig gir utsikter til en vedvarende høy oljepris investorene igjen troen på at operatørselskapene likevel vil se behovet for brede investeringer, offshore. En revitalisert interesse for oljeservicesektoren ser man nå særlig internasjonalt; på Wall Street har den toneangivende oljeserviceindeksen siste fem handelsdager klatret nær ni prosent. Tilsvarende sektortrykk forventer vi også å se på Oslo Børs, og i et ytterst krevende børsklima tror vi likevel selskaper som Aker Solutions, TGS og Subsea 7 bør gi investorene gode avkastningsutsikter i tiden som kommer.

Her hjemme preges det øvrige børsbildet av svært så lav visibilitet, av politiske årsaker som nevnt, men også i påvente av den kommende resultatrapporteringssesongen. Likevel, den kan se ut til å bli en samlet sett positiv seanse, ettersom det ikke har kommet noen resultatvarsler, dog med unntak av Kitron-varslet. Med andre ord styrer vi nå inn mot en rapporteringsperiode som i det minste synes å gi investorene kvartalstall som støtter opp under analytikerens forhåndsestimater. Om så dette er godt nok til å dra i gang en allmenn børsoptimisme inn mot årsskiftet, er ikke godt å spå noe rundt, all den tid geopolitikken dominerer nyhetsbildet.

Parallelt følger investorene fortsatt med på de løpende inflasjonstallene som tikker inn, både norske og internasjonale. Skal oppgangen på Oslo Børs som så langt i år er på over ti prosent kunne forsvares, må pengepolitiske lettelser komme på bordet. Med andre ord går vi inn i årets siste børskvartal med en rekke ubesvarte spørsmål, noe som i sum demper den allmenne investeringsviljen.

Når det er sagt, holder vi altså en kapp på oljeservicesektoren fremover – samt finanssektoren der både ABG Sundal Collier og SpareBank 1 SMN fortsetter å gi gode avkastningsbidrag til Kapital-porteføljen.
danmark1
I går kl 15:56 756

Stadig stigende oliepris og gode jobtal fra USA. Hvad mere kan vi forlange?
https://e24.no/boers-og-finans/i/63XGG0/optimisme-paa-wall-street-etter-sterke-jobbtall
Redigert i går kl 15:57 Du må logge inn for å svare
Kontur
I går kl 11:27 1214

Sterkt økende Backlog vil jeg tro.
Kontur
I går kl 10:28 1393

Kan se ut som flere nå synes at TGS er attraktivt priset og kjøper.
Verden får seg stadig tankevekkere om hvor viktig det er med olje og gass ifra alternative operatører og områder.
Faktum er faktisk at 20% av all olje transporteres gjennom H stredet. Og så snakker altså fortsatt enkelte politikere om at vi skal slutte å lete i våre nærområder. De burde kastes på dagen.
TGS sitter på en gullgruve.
La oss inderlig bare håpe at der ikke komme bud på selskapet før kursen er mange gange høyere enn pr nå
Tyrkman
I går kl 07:13 1997

Geiren skrev Ca $ 20 mill
Ok tak for hurtigt svar. Så på den gode side af 200 mill kr 🤑
Tyrkman
I går kl 07:01 1297

Fint med endnu en kontrakt. Jeg har altid undret mig over at man i seismik branchen altid opgør en kontrakt i antal dage i stedet for i usd eller nok. Kan nogen forklare årsagen til dette? Hvor stor en værdi vil 90 dage kontrakt ca. udgøre?
Kontur
03.10.2024 kl 23:32 1604

Bra drive i oljeprisen etter eskaleringen. Det er nokså klart at Israel nå svarer Iran, spørsmålet er bare hvor kraftig. Går de etter oljeinnstallasjonene samt imot stenging av Stredet så smeller det opp.
Må snart bli tydelig hvor viktig det det fremover å sitte på oljereserver rundt om i verden.
Det vil bli mer leting
Redigert i går kl 10:20 Du må logge inn for å svare
Nestoren
03.10.2024 kl 19:52 2009

Nedgangen i går og oppgangen i dag basert på null og ingenting. Denne aksjen har blitt en vits for tradere, algoritmer og yalla folk. Ledelsen har sviktet oss på dette.

Jeg har ikke solgt en eneste aksje. Tror vi skal opp like fort som vi gikk ned. Carnegie snakket om å ikke gå inn før oljeselskapene skjønner at de har underinvestert i seismikk. Når Carnegie og kundene deres finner ut at oljeselskapene investerer mer er toget allerede i gang.
Bracon
03.10.2024 kl 17:25 2318

BIFFogBÆRNÉ skrev 100 👍
La oppgangen forsette imorgen!! Latterlig lav kurs. Fikk noen tusen på 97.30. Lykke til!!
BIFFogBÆRNÉ
03.10.2024 kl 16:14 2558

100 👍
danmark1
03.10.2024 kl 16:13 2561

Folk har mange tossede teorier omkring aktien, jeg tror mønstret er lige efter bogen. Shorterne dækker ind, fordi de ved TGS bliver en pengemaskine.
Morraberget
03.10.2024 kl 16:13 2562

Er det nu det snur ? Den vil jo opp nu og ser at noen sliter med å holde den tilbake…… så kanskje oppturen starter snart.
PS ! Alle husene og analysene har jo sagt kjøp…… selv om de nedgraderer den kursmessig. Så 140 i første omgang. Gjerne for meg ☺️
Redigert 03.10.2024 kl 16:15 Du må logge inn for å svare
protagoras
03.10.2024 kl 15:33 2682

Qube reduserte shorten ytterligere med 0,1 prosentpoeng igår
Grøntgress
03.10.2024 kl 11:14 3178

Straks kursen går litt opp, så gjøres alt for å bremse dette- samt få kursen ned igjen med små beløp. Ser frem til det kan presenteres ett seriøst buy back program fra ledelsen. Akkurat nå sitter ledelsen å ser på at kursen gruses.
eike
03.10.2024 kl 10:59 3261

Disse kjøper jo mender av aksjer når vi amatører blir nervøse og selger! De er kjempetolmodige, og ikke hverken nervøse eller eller noe. De er på jobb , og spiller seg med andres penger via short og roboter. Er nok steinkyniske og ler sikkert av de som selger på lavt! Når de har kjøpt nok, og tjent nok på short skal de tjene på oppgang på andre kontoer de har kjøpt på.
Quiet-Shadow
03.10.2024 kl 10:59 3265

Ja mulig det, men var vel sagt det samme i fjor og at det skulle bli så bra i 2024. Har troa, hadde ikke hatt aksjen om ikke. Men forstår rett og slett ikke hvordan det er mulig å herje sånn med en aksje - og ser ikke helt at det kan være de store pengene å tjene på det om det er samme aktører som holder på.
Selskapet er vel å ganske fraværende selv om de rapporterer noen kontrakter inni mellom.
Men joda- kan vel ikke annet enn å tro at 2025 blir bedre.
kapteinkjeks
03.10.2024 kl 10:44 3334

Finanssystemene og børsene er rigget for at noen aktører skal tjene penger.. De aktørene er ikke oss småsparere og langsiktige gammeldagse seriøse eiere.. Mulig vi får en sektorrotasjon inn i olje og gass når finanseliten ikke klarer å tyne mer penger ut av det grønne skiftet... Da kan det jo hende de setter robotene til å dra kursen opp.. Det er vel det vi satser på?
Obxserver
03.10.2024 kl 10:40 3355


Når TGS kan spare i mellom 1.2 - 1.4 milliarder NOK per år, uten å ta med den fremførbare underskuddet. La oss også si at markedet er flatt de neste årene. Bare synenergiene alene vil gi en ren direkte avkastning på 6%-7%. Så enten du vil regne opp ned eller median så kommer TGS til å sprute Cash.
Morraberget
03.10.2024 kl 10:24 3430

Desverre så går mønsteret igjen som du nevner ja. Har økt på disse lave nivå også i dag…… Dumt eller smart. Det vet jeg ingenting om fordi det er vanskelig å se når det skal snu til positive nyheter og mindre drittpakker. Er det på grunn av at Short mafiaen styrer det hele i TGS nå? Eller er det fordi selskapet ikke får de resultater som forventes og at seismikkmarkedets positive utvikling ikke er tilstede ? Har ikke svarene her men ser jo at når det kommer litt stigning i kursen så knuses den rimelig fort og nedgangen kommer. Så mønsteret er ei styrt utvikling.
Har tenkt tanken nå om at det kommer positive Q fremover og noen laster opp i det stille ? Mens kursen gruses og negative nnyheter kommer …… Ikke vet jeg er en erfaren amatør. Men jeg har troa på at det skal snu. Er 2025 året…… det vil tiden vise og imens ordner jeg meg mest mulig lavt GAV. Har ikke fasit….. ikke riktig enda. ☺️
Quiet-Shadow
03.10.2024 kl 10:08 3531

Har vært slik i er par år nå. De holdt på sånn med PGS også. Og nå med TGS.
Om det er en agenda vet jeg ikke, men kjedelig er det for aksjen ligger fortsatt nede med brukket rygg.
Hvor og når trenden skal snu skulle jeg likt å vist🤷‍♂️ TA har jeg i hvert fall mistet helt trua på. Det ser ut som det er de som har nok penger som styrer dette.
petterwotsan
03.10.2024 kl 09:58 3578

There has been an unusually high number of articles on TGS published by FA recently. It looks like most of these analyses were published by FA in consultation with different brokerage houses. Interestingly, most of these articles, if not all, have been written with a little positivity and a massive amount of negativity, filled with question marks and "if, else, and buts."
This is a repeated pattern regarding TGS.
I don’t understand if FA is trying to set some narrative here.
Remember, it is always Media + Brokerage Houses + Bank Tricks.
Just think about what incentive they might have before believing them.
Obxserver
03.10.2024 kl 08:10 4159

After the effective completion of the PGS24M01NWS project in collaboration with the Ramform Tethys, there was a one-month window before the Hyperion was scheduled to demobilize and enter dry dock. However, thanks to the TGS team’s close coordination with the project’s prefunders, all necessary approvals were swiftly secured, allowing the Hyperion to transition directly to the PGS24M04NWS project area without delay.

https://www.tgs.com/press-releases/tgs-completes-successful-seismic-data-acquisition-in-outer-v%C3%B8ring-norwegian-sea-advancing-exploration-efforts
BWMx5
03.10.2024 kl 07:35 4325

03.10.2024 07:31:35
BRIEF-TGS Secures 4D Streamer Contract In Southern Atlantic
Oct 3 (Reuters) - TGS ASA :

* TGS SECURES 4D STREAMER CONTRACT IN SOUTHERN ATLANTIC

* CONTRACT SPANS ABOUT 90 DAYS


Source text for Eikon: [nGNE5ZPlmd] Further company coverage: [TGS.OL]


(Gdansk Newsroom)

https://newsweb.oslobors.no/message/628929
Sola_stiger
03.10.2024 kl 00:08 4593

Sant sant, men det var ikke svarte natta.
Slettet bruker
02.10.2024 kl 23:03 4724

Alt var ikke like positivt. Avventende holdning mot slutten der.
Morraberget
02.10.2024 kl 21:13 5030

Det er åpenbart ei styrt utvikling. Den handles ned hver eneste gang den har lyst å gå opp. Flere analyser/hus nedgraderer TGS nå fremfor Q3 ! Men alle har samme konklusjon: KJØP. Imens er det noen som styrer på her og tjener penger. Hadde vært fint om det gapet du snakker om….. er fyllt og at algorytmene tar en Tango for flere….. oppover 😊 Vi får se når det nærmer seg. Mine aksjer ligger godt plantet i skuffen ….. og går det videre ned så fyller jeg på. Ukuelig optimist, tålmodig og tror at støyen og den dårlige utviklingen blir borte etterhvert …og da er det bare å følge magefølelsen å fylle på med billige aksjer 🤑
Slettet bruker
02.10.2024 kl 20:09 5231

Minner om tittelen på denne tråden.
kapteinkjeks
02.10.2024 kl 19:56 5285

Krefter som bruker ressurser på å holde kursen nede! Lenge siden Oslo Børs var en rasjonell handelsplattform der kjøpere og selgere ble enige om handler etter fundamentale analyser av markedsforhold og regnskap. I dag er det TA, algoritmer og robothandler som dominerer. Med volumer helt ned på 1 aksje pr handel i dag. Dagens dip var nok TA relatert og vi skulle ned å lukke ett gap. Aksjen vil opp men noen vil ha den den andre veien. Nå er gapet lukket og algoritmene kan begynne å jobbe kursen opp igjen. Tiden da disponent Bang-Hansen ba sin sekretær Lulla Tideman ringe megler Erichsen og kjøpe TGS er over.