TGS - Seriøs diskusjonstråd

TonyB
TGS 09.09.2024 kl 22:35 93095

Selskapet TGS og FA-forumets brukere fortjener en seriøs diskusjonstråd som er fri fra endeløse og poengløse sider hvor et fåtall med agenda ødelegger for fruktbar diskusjon.

Denne tråden er ment å romme meninger, dele (opplysende) informasjon, analyser m.m om TGS, sektor og makro etc. Selvfølgelig skal det være rom for meninger som går begge veier. Men i denne tråden forsøker vi gjøre det med argumentasjon og respekt fremfor å søke latterligjøre, bruke hersketeknikker og inneha en tone som dreper diskusjonen.

Vet mange ikke lenger gidder skrive i andre TGS-tråder på grunn av barnehagenivået og flere har bedt meg opprette en låst tråd. Gjør herved et forsøk. Inviterer løpende. Ellers er det bare å be om tilgang, men nei, ikke alle slipper gjennom 😊

Redigert 22.09.2024 kl 16:38 Du må logge inn for å svare
FaeniHelvete
I går kl 12:29 3432

Jeg tror man har bommet, grovt, og at det kommer til å gå lang tid (1 år+) før man får en gjennomgående positiv utvikling. Man er ikke i nærheten av å legge frem tall som indikerer at markedet er i ferd med å ta av, tvert imot så er det mer avventende, kombinerer man dette med et verdensbilde som mildt sagt er ustabilt og fullt av potensielle triggere som kan sende børsen i ulike retninger, så er det jo etter min mening lite som tilsier at TGS er en ideell plass å skyte inn egenkapital.

Synd, jeg hadde store forhåpninger. Sammenslåingen av TGS og PGS sendte oss ut på en ganske begredelig reise.
Morraberget
I går kl 16:31 2922

Fusjoner tar tid før synergiene starter å komme. Så også med denne fusjonen. Mye skal på plass.Det kommenterte jeg tidlig i denne prosessen når fusjons planene kom. Videre er det foreløpig litt tregt seismikk marked. Ledelsen er stadig optimistiske fremover og tror det vil løsne nå …..? Men markedet må også på plass. Håper at det bedrer seg vedr. Oppdrag fremover og at CEO får rett hva gjelder oppdragene og kontrakter fremover ! I mellomtiden er det bare å ha aksjene i skuffa og ta i mot utbytter, om det kommer 😊 Og for de med ledig kapital som ønsker å være eiere i TGS, så kan en kjøpe på lave kurser 😉
Redigert i går kl 16:35 Du må logge inn for å svare
GullHårAllOve
I går kl 18:01 2680

Jeg er nok, dessverre, nødt til å være enig med deg her. Dette virker ikke til å være i nærheten av hva de fleste her tror eller trodde. Her blir tålmodighet nok en viktig faktor i veldig lang tid.
Kontur
I går kl 18:16 2623

Tar nok litt tid ja. Vi får smøre oss med mer tålmodighet.
Heldigvis henger der ikke noe emisjonsspøkelse over TGS.
I et lengre perspektiv vil likevel behovet for økt leteaktivitet løfte selskapet.
Shortkreftene er dessverre sterke.
Markedet vil komme og de langsiktige vil få sin belønning til slutt. Dyktige tradere får sine gevinster så de må jo bare gratuleres😊
Nestoren
I går kl 20:27 2329

Forhåpentligvis er bunnen nådd for denne gangen og vi kan klatre sakte oppover...
Svava
I går kl 21:17 2152

Sanco Swift er på vei mot Angola. Har de skiftet streamersett slik at det kan assisteres under 4D-jobben?
https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:204290/mmsi:236111851/imo:9630494/vessel:SANCO_SWIFT#google_vignette
Quiet-Shadow
I dag kl 08:04 1668

Mens vi venter på økende kurs, så vil det være økende potensiale når det kommer til utbytte. Og kanskje også noen ekstra ordinære utbytte utbetalinger.
Det hjelper på humøret :-)
petterwotsan
I dag kl 09:04 1428

Problem here is management (CEO and CFO) not clear about their plan.
They said they want to give return to their shareholders, by how much , they don't know.
They said they want to buy back share, how much and when , they don't know.
Honestly they are just keep saying same thing without delivering any of them.
"Market is improving" same sh** for how many quarters?
The longer they keep saying this without delivering, the least market will trust them.
Either deliver or don't say, it's simple, this is not difficult to learn for CEO.
Tomcat68
I dag kl 09:09 1378

Kun 0,79% synlig short..ikke mye shorte press i denne lenger.
Kursen må nok opp noe før shortepakket lar seg friste igjen.
danmark1
I dag kl 10:03 1077

https://www.euroinvestor.dk/nyheder/olieprisen-er-braget-op-disse-danske-aktier-kan-faa-medvind
Den første investeringsmulighed, som strategen fremhæver, er dog ikke dansk.

Strategen peger nemlig på olieselskaberne.
Strategen påpeger, at de europæiske olieaktier handler til en P/E-værdi på 8, mens de amerikanske handles til en P/E-værdi på 13. P/E-værdien er en multipel, som man kan benytte til at regne ud, hvor meget man betaler for 1 kr. indtjening. Jo højere P/E-værdien er, desto dyrere er aktien.
danmark1
I dag kl 11:39 818

Olieselskaberne ved godt, at de skal finde ny olie og med stigende indtægter bliver der også brugt flere penge. Norske olieaktier er billige og TGS har en lys fremtid med et stort bibliotek og den rigtige flåde.
PerUlv Den ene
I dag kl 12:52 635

Tja...

For mange år siden leverte jeg TA til et mindre antall børsnoterte selskaper. Dette i den hensikt å påpeke teknisk kritiske nivåer for alternativt tilbakekjøp av egne aksjer eller innside kjøp/salg. Mao. å optimalisere inn og utganger.

I det nåværende tekniske bilde ville det være fornuftig med innside kjøp og/eller tilbakekjøp av egne aksjer. På denne måte vil man kunne oppnå korrelasjons avvik mot ulike indekser selskapet er eksponert mot.

Noen burde "veilede ledelsen" i viktigheten av dette og hvilke effekter dette vil ha på algoritmene som handler innenfor de respektive dataprogrammer. Dette bør i dagens børsklima være ekstremt aktuelt da AI allerede er i og vil akselerere ytterligere inn i de ulike automatiserte dataprogrammene.

Så om ledelsen vil "forsikre" seg mot potensielle fall ned mot NOK 80,- som iht. Kepler Cheuvreux er et mulig senario bør dette tas til etterretning.

Redigert i dag kl 12:53 Du må logge inn for å svare
Grøntgress
I dag kl 14:55 371

Veldig enig. Kursen er veldig lav nå. Håper ledelsen kan legge frem en overaskende backlog med tanke på unormalt høy aktivitet på anbud denne sommeren.
portion
I dag kl 15:53 207

Så overraskende blir den nok ikke, denne ligger på Pareto presentasjonen fra 11 sep.
• Order inflow of more than USD 220 million quarter-to-date.
så kanskje opp i mot USD 300+ mill ?

Solid contract inflow of USD 355 million during Q3 2023 (Dette var uten PGS)
Redigert i dag kl 16:15 Du må logge inn for å svare