TGS - Seriøs diskusjonstråd

TonyB
TGS 09.09.2024 kl 22:35 102170

Selskapet TGS og FA-forumets brukere fortjener en seriøs diskusjonstråd som er fri fra endeløse og poengløse sider hvor et fåtall med agenda ødelegger for fruktbar diskusjon.

Denne tråden er ment å romme meninger, dele (opplysende) informasjon, analyser m.m om TGS, sektor og makro etc. Selvfølgelig skal det være rom for meninger som går begge veier. Men i denne tråden forsøker vi gjøre det med argumentasjon og respekt fremfor å søke latterligjøre, bruke hersketeknikker og inneha en tone som dreper diskusjonen.

Vet mange ikke lenger gidder skrive i andre TGS-tråder på grunn av barnehagenivået og flere har bedt meg opprette en låst tråd. Gjør herved et forsøk. Inviterer løpende. Ellers er det bare å be om tilgang, men nei, ikke alle slipper gjennom 😊

Redigert 22.09.2024 kl 16:38 Du må logge inn for å svare
Grøntgress
I dag kl 13:41 1463

Noen går inn med viten å vilje for å skremme mindre aksjonærer og spre frykt. Noe de klarer. Oppfordrer til å lese de siste rapporter eller se på presenrasjonene. Ledelsen står ikke på podiet og lyver til aksjonærer osv..
Bennyfyfasan
I dag kl 14:58 1250

Jeg er litt bekymret med tanke på at det er flere og flere som kutter estimatene for TGS. Det vil komme nye perioder med stup i oljepris - selv om det skulle bli kortvarig. Jeg føler grunnlaget for å stå imot disse periodene med svak utvikling er dårligere enn tidligere.
GullHårAllOve
I dag kl 15:06 1206

Helt enig med deg. Sitter med samme følelsen. Denne har svak moment nå og når flere kutter kursmål sammen med generell usikkerhet vil motstandsdyktigheten i aksjen være svak. Det er sett før. Dette kan bli rufsete før det evt. blir grønnere terreng. Ikke nok lengre å prate om verden trenger olje og alt det der. Denne aksjen er svak per i dag og det skal lite til for å kjøre den nedover. Kall det "manipulasjon", men fakta er at TGS per i dag er lett å styre...... Så jeg deler din bekymring på kort sikt og kort sikt kan fort bli mange måneder. 70 tror jeg ikke på, men jeg tror heller ikke på den skal stige noe nevneverdig.
danmark1
I dag kl 15:18 1140

Der er kommet flere nye estimater, der alle er dobbelt så høje eller mere end Danske Bank. Jeg kan ikke se, hvorfor den skulle så langt ned, når de jo har fået en udmærket ordrebog bygget op og Danske Bank-analytiker Jørgen Andreas Lande " påpeker i analysen at Danske Banks prognoser for inntekter og brutto driftsresultat (EBITDA) ligger 16 og 29 prosent under snittet av analytikernes forventninger for 2025." Det er mærkeligt.
Quiet-Shadow
I dag kl 15:23 1112

Er vel når det er som mest negativt at man bør kjøpe. Er vel de som tør kjøpe da som blir å sitte igjen som vinnere!
danmark1
I dag kl 15:29 1083

Specielt i dette tilfælde, da der jo netop ikke rigtig er noget negativt, tvært i mod. Det er kun Danske bank, der forventer noget andre ikke ser.
Morraberget
I dag kl 15:33 1059

Har en penger og is i magen ….. så kan det være gode kjøp. Anbefaler ingen å gjøre det men jeg gambler og har kjøpt på 92kr og 93kr i noen omganger for litt siden. Det forutsetter tålmodighet og selvfølgelig troa på at TGS vil være verdt mer inn i fremtiden !
Men helt enig i at TGS sin aksjeutvikling er som sirup og den er gått ned mye. Får en dårlig følelse i det korte bildet. Men de neste Q i 24 og noen Q inn i 25, vil være avgjlrende for mitt eierskap. Men det er mitt fokus. Går det ned med kursen igjen så kjøper jeg nok mer. Det handler om å snitte ned og eller øke verdiene den dagen det snur. For intet er evig ned😊
Redigert i dag kl 15:36 Du må logge inn for å svare
Bennyfyfasan
I dag kl 15:40 1030

Jeg er ikke uenig med deg. Problemet er at ANALytikerne går i flokk - ofte.

Jeg følger situasjonen - som politikerne sier ;-)
BIFFogBÆRNÉ
I dag kl 21:37 382

Det gjenstår å se.. isåfall bidrar det til at oljeprisen vil kunne stige. Leting flyttes til andre steder på planeten. Og jakten på velstand og energisikkerhet, vil rulle og gå.
GullHårAllOve
I dag kl 21:40 359

Enig. Og stadig ganske mange milliarder det skal investeres. Var mer ref. tidligere innlegg om moment i aksjen, at den kanskje ikke er så motstandsdyktig akkurat nå. Letes skal det jo stadig gjøres, men om noen vil kan dette jo sikkert brukes til å presse litt på kursen.....
Kontur
I dag kl 22:47 115

Leteaktiviteten er økende, det er realiteten. Ordreinngangen stiger og TGS er ledende innen sitt felt. Så spørs det hvor dårlig tid vi TGS aksjonærene har. De fleste sitter i ro og har stor tro på selskapet og fremtiden. Så er det alltid noen som kjører hardere på og bruker alle mediakanaler det de kan uten at det tilsynelatende er noen særlig kvalitetssikring av gehalten og om noen har vikarierende motiver.
Har troen på at TGS aksjen kommer sterkt tilbake. Plenty gode drivere for kursen, lett å glemme på slike dårlige dager.
Bennyfyfasan
I dag kl 23:12 20

Jeg er enig - på lang sikt (mid 2025 og ut). På kort sikt kan det se VELDIG turbulent ut. Se på utviklingen i oljepris i kveld - etter stengetid i US er den plutselig bare rett over 75 dollar. Vi må nok få presidentvalg i USA på avstand + noen mnd med lav oljepris etter det før vi igjen ser oppgang. Det eneste positive er at Russland vil få problemer med økonomien i ett sånt scenario.

Jeg lettet litt på fredag og i dag. Har en følelse av at det smeller i oljerelaterte aksjer