⏵ TGS - Åpen tråd, for alle, med alle meninger

CatchTrader
TGS 10.09.2024 kl 17:29 27974

TGS - Åpen tråd for alle. Det viktigste av alt når du skal vurdere å investere i et papir, er en nøytral tråd som ikke er kontrollert av kun aksjonærer

En gjeng med haussere, (heretter kalt "menigheten") opprettet en ny tråd ved navn "TGS - Seriøs diskusjonstråd", hvor de stikker hodet i sanden og utestenger brukere som ikke har samme mening som de. Det viktigste i en debatt, er et fritt ord for alle - en åpen diskusjon hvor alle er inkludert, alle kan delta og alle har mulighet til å ytre sine meninger og teorier.

Denne tråden er åpen for alle, uansett hva du måtte mene om fremtiden i oljesektoren, eller TGS, som et selskap


Advarsel: Det advares om hodeløs haussing i tråden "TGS - Seriøs diskusjonstråd" - Tenk selv, før du investerer, basert på poster du leser på FA forum.

Hvem er "menigheten" :

"menigheten" er en gruppe mennesker som har én ting til felles, og det er å hausse TGS fordi de selv eier aksjer i selskapet - Til tider har haussingen tatt helt av og "sannheten" har ved flere tilfeller blitt snudd til usannheter - Dette er ikke bra for noen, og spesielt ikke for nye debattanter, som søker informasjon om et selskap de vurderer å investere i - Denne tråden vil bli brukt, for å kommentere påstander i tråden "TGS - Seriøs diskusjonstråd"

For alle, av alle - Det er en felles interesse for å skape verdier. Det vil også si at det er en felles interesse å kunne si sin mening når man observerer mørke skyer i horisonten
Redigert 12.09.2024 kl 18:06 Du må logge inn for å svare
Grøntgress
25.09.2024 kl 21:23 2405

Skjønner ikke at dere ønsker å holde denne tråden levende med å svare nett trollene
CatchTrader
I går kl 08:10 2173

Dere har en tråd med alle nettrollene samlet på en plass. Det positive for oss andre, er at dere har låst dere inne der og da er det ikke behov for at dere kommer hit for å trolle? Poenget er at motparten vil definere den andre som troll, men spørsmålet er hvem som egentlig er troll - de som hausser ubegrenset og ubegrunnet, eller de som evner å se og forstå realitetene?

Olja på vei ned igjen, det er også en realitet

TGS, kursmål kr 70,-
Anton A
I går kl 09:30 1990

Hva skjer? 🥴🥴
rischioso
I går kl 09:58 1870

Når noe over tid er holdt kunstig oppe så vil bunnen til slutt gi etter og av samme grunn stupte kursen ned på 2-sifret og nå vil den etableres der i påvente av et nytt skuffende Q - skuffende fordi ledelsen har hausset og gjennom det lagt lista høyt noe som vanskeliggjør å møte lovnadene og ikke minst analytikernes alt for optimistiske forventninger som et resultat av det...
Tanjiro
I går kl 13:01 1614

Kjøpte mer i dag, GAV 127, svir litt, men her er det null panikk. Vi har sett dette før og den har bouncet opp igjen. Faller pga oljepris og ikke noe med selskapet å gjøre, slik som mange andre oljeaksjer i dag.
SoLong
I går kl 13:49 1508

Full panikk i Selvhøytidelig diskusjonstråd
rischioso
I går kl 21:40 1169

Trenden har vært ned over tid siden den stod i 140nok for nærmere 40% siden...

Teknisk er den svak og har blitt svekket hele veien ned grunnet gjentagende tynt volum ved oppganger og høyt volum ved nedganger.

Fundamentalt så ser det heller ikke bra ut helt i starten av en tidkrevende og dyr slanke-/omstillingsprosess og det på fallende oljepris med oljeselskaper som reduserer letebudsjetter og øker i grønne investeringer så topper vi det med at OPEC truer med å oversvømme markedet med mer olje det ikke finnes kjøpere til så er dette noe som kan vare over tid - lang tid og hvor oljeprisen vil sette stadig lavere prisrekorder....

* Mao, nå lemper de kloke ut for å avvente på utsiden samtidig som de sonderer terrenget for muligheter andre plasser, mens de som ikke skjønner bedre låst i fornektelsen pantsetter bolig, tyner kreditten og går all inn med full overbevisning om at nå er det billig og at det må snu snart uten noen form for plausible og håndfaste bevis på noen av delene utover håpet - Murphy's law med en twist - What can possible go wrong...?...;)
Slettet bruker
I går kl 22:27 1070

Du øser av din visdom og erfaring i TGS, men er fraværende i ALT, CODE, IDEX og andre aksjer der tapene har vært formidable. Hva er det du driver med egentlig?
Tanjiro
I går kl 22:29 1063

Olje vil vi trenge i minst 50 år til, hvordan skal man finansiere disse grønne prosjektene uten oljepenger? Øke skattene, ta litt mindre fra en annen del av et allerede stramt budsjett? Langsiktig vil nok dette roe seg ned. Vi er og vil være avhengig av olje i lang tid fremover. Omstilling må skje gradvis, og lønnsomheten i en del grønne prosjekter er også en utfordring. I tider som det her er det nok lurt å ikke legge alle eggene i en kurv ja, så er det også lurt å tenke lengre enn noen måneder framover i tid.
oivindl
I går kl 22:43 1019

"Mao, nå lemper de kloke ut for å avvente på utsiden samtidig som de sonderer terrenget for muligheter andre plasser,"
-rischioso

Eller vent litt, var ikke det det verste rådet man kunne gi?

"Og det verste rådet er å ta et betydelig tap i en aksje for å tro at man skal hente det inn igjen i en annen aksje - en klassiker av en feil som oftest fører til et enda større tap og selveste resepten på hvordan gjøre en elefant til mus”
-rischioso

Ser ut til at Rischioso nå åpenlyst gir det verste rådet han har på lager.
Men åpenbart basert på egen erfaring.
Redigert i går kl 22:44 Du må logge inn for å svare
rischioso
I dag kl 00:37 885

Det er ikke snakk om at olja skal forsvinne over natta. Det det er snakk om er at etterspørselen etter olje vil sakte men sikkert avta over tid hvor produksjon etter hvert må reduseres for hvis ikke så oversvømmes markedet med olje som det ikke finnes kjøpere til noe vi allerede nå ser konturene av legger vi oljeprisutviklingen til grunn. Legger vi så til at de store playerne så smått har begynt å redusere letebudsjettene og øker de grønne budsjettene så bare underbygger det endringene som kommer noe som igjen gir mindre jobber for bl.a TGS. På toppen av dette så sliter TGS med en langtekkelig og kostbar fusjonsprosess med innfletting, slanking og omstilling i et marked som ikke bare er for lite, men også i endring. Den prosessen er bare i startfasen hvor vi vil være langt ute i 2025 før vi har noe håndfast om hvor vellykket eller mislykket den prosessen virker å være og først inne i 2026 sitter vi med fasit - mao, det finnes ikke noen kvikk fix og derfor bør man ikke ha hastverk, men heller gjøre som de store - lette seg helt eller delvis og avvente for når det går tregt i en sektor så blomstrer en annen...;)
Quiet-Shadow
I dag kl 09:03 552

Evig kamp om å «hause» i begge retninger her.
Sannheten er vel den at ingen vet, hadde teknisk analyse eller andre verktøyer vært enkle å forstå og tolke så ville mange vært rike, og ikke brukt tid på dette forumet.
Verden er komplex- det er enorme sammensetninger- krefter og påvirkninger i tusenvis av retninger, eksperter uttaler seg i uansett sak – være seg Ukraina krigen, hvilken retning renten skal ta eller hvilken retning aksjer skal ta, men sjelden får noen rett, og får de så ropes det høyt. Men stortsett handler det om flaks mer enn at «de viste».
Når alt kommer til alt så er nok oppskriften til Warren Buffet den ”enkleste” og det er å ha tro på at det selskapet du kjøper skal gå opp over tid, uavhengig av svingninger/støy i aksjemarkedet. Aksjen vil påvirkes og bli med opp og ned av det ytre som skjer i verden, men over tid vil den stige ( den bør i hvert fall det om man har kjøpt en aksje man har satt seg inn i og som man tror vil gi overskudd og har et liv laget frem i tid)
Som de sier på aksjeskolen til finansavisen- Warren kjøpte aksjer for 1 milliard i 1980 i coca cola, i dag høster de årlige utbytter på 1 milliard i denne aksjen. Den aksjen er nok også berørt av svingninger, men Warren valgte å ha tro på selskapet, og det har lønt seg veldig.
Får ikke medlemskap av en eller annen grunn i den andre gruppa, skulle helst lagt dette innlegget der, men siden man ikke gjør så legges det ut her.

rischioso
I dag kl 09:49 477

Først av alt vil jeg ønske deg velkommen på tråden som omfavner alle hvor ingen blir ekskludert for alle meninger er om ikke like riktige alltid så like viktige og det er nettopp sparringen av disse meningsforskjellene at vi kan gjøre hverandre bedre - mao, et vinn-vinn...;)

RE - Når alt kommer til alt så er nok oppskriften til Warren Buffet den ”enkleste” og det er å ha tro på at det selskapet du kjøper skal gå opp over tid, uavhengig av svingninger/støy i aksjemarkedet.

* Vel, det er neppe noe som har ført til større tap i aksjemarkedet enn det å være notorisk statisk i troen og håpet okke som når markedet og verden forøvrig ikke er det, men i stadig endring både midlertid og varig - altså ikke bare når det kommer til makro bildet med midlertidige endringer men som nå med varige endringer hvor det er et energiskifte på gang. Coca Cola eksemplet er derfor litt misvisende i denne settingen for det har aldri vært snakk om et produkt som på sikt skulle erstatte Cola slik det er for oljen - en liten , men betydelig forskjell - noe å tenke på...;)
Redigert i dag kl 10:13 Du må logge inn for å svare
rischioso
I dag kl 16:43 293

Noterer meg at det er full fest og hæla i taket på den lukka haussetråden over en ørliten oppgang på tynt volum og det på en knallgrønn OSE - og akkurat det burde fortelle de fleste det meste...

Og om ikke det skulle være nok og ikke overraskende så endte kursen igjen på 2-sifret og det andre dagen på rad noe som tyder på at den nå er langt på vei til å etablere seg her nede hvor en test av den marginale støtten på 92 vil testes om ikke lenge og faller den igjennom - ja, da er det mulig vi får se tidenes stoploss raid hvor 70kroners merket ikke vil være langt unna - en tanke shorterne med stor sannsynlighet er kjent med - veldig snart vet vi mer...;)

God helg!
Sola_stiger
I dag kl 17:15 227

Full fest er det vel ikke, men selvfølgelig er det hyggelig å dra frem det som er positivt i en aksje man holder og kanskje er i minus på. Jeg er glad jeg solgte meg ut, for det å sitte i TGS fremover hadde vært for tøft for meg mentalt.

Skulle selvfølgelig solgt på 140,- men hadde jeg solgt nå ville jeg vært i minus...

Det er synd at TGS-tråden ble så full av skittkasting, hadde diskusjonen vært voksen så hadde kanskje flere fått både negative og positive innspill som man kunne dratt nytte av uten at det druknet i usakligheter.

Nå foregår skittkastingen i hver sin tråd, så vet ikke helt hvor fruktbart det var å dele opp dessverre. Men det er vel litt bedre, det er det jo.

Kan ikke de som har noe å si forholde seg til aksjen?
Slettet bruker
I dag kl 17:54 140

Hva med CODE, ALT, IDEX og andre aksjer du har laget eventyrhistorier om. Må jo være vanskelig å stenge ute disse grusomme tapene.
CatchTrader
I dag kl 18:09 120

Ja, da var vi på tosifret kurs (igjen), som du varslet allerede da kursen snublet rundt kr 140. Den gangen var det også “feststemning” og fantasier og store forventninger om kurser på kr 200+ Vi ser tendenser til feststemning selv i dag. Da må vi stille spørsmål om man i det hele tatt har øynene åpne, eller om man har bodd under en stein de siste månedene - utviklingen siste tiden har lagt en ytterligere demper, når det kommer til investeringer i olje, og spesielt leting - nye prosjekter ser mørkt ut og når desember kommer skal det realiseres mtp skatt. I tillegg til at valget i US vil påvirke børsene, uansett utfall vil det bli volatile tider fremover - høyere risiko som begrenser større investeringer. Vi har allerede sett at store investorer skygger banen. Tiden vil vise, men stopp loss-mekanismen vil bli smurt, er mitt tips - Jeg tror TGS vil ha betydelig lavere kurser i desember, så sant ikke Q-tallene overgår alle forventinger - men, slik ser det definitivt ikke ut i dag. Tiden vil vise og mye kan gjøre vondt værre kommende uker, dessverre. Snart vet vi mer.

God helg!
Sola_stiger
I dag kl 18:34 84

Det var jo ikke gitt at vi skulle ned hit da. Det skjedde, men det var ikke gitt.
Slettet bruker
I dag kl 18:49 51

Det er ikke antydning til full fest og hæla i taket på den andre tråden. Du dikter og lyver.