KOA mot 4 - 5 kroner 💰💰💰

oryx
KOA I går kl 20:01 759

Minner om denne analysen som Sparebank1 Markets tidligere har kommet med angående kurspotensialet i Kongsberg Automotive (KOA).

SPB1M viser til at det ligger verdier i konsernet som tilsier at aksjen bør prises til langt høyere multipler enn det kursnivået vi ser i dag. Blant annet nevner meglerhuset verdiene av Powertrain and Chassis-virksomheten, som godt kan ende opp med å bli solgt. I så fall ser meglerhuset verdier i aksjen på opp mot 4,5 kroner pr KOA-aksje.

Fredly og investorgruppen har nå kjøpt ut Teleios, som ikke klarte å realisere verdipotensialet i KOA. Dette kan nå være i ferd med å snu. Investorgruppen har signalisert mulige endringer i styresammensetningen, for å få til endringer.

Aksjonærene ser at ting er i ferd med å skje, og sender KOA-aksjen rett oppover. At KOA kan gå opp mot ATH på opp mot 25 kroner har jeg liten tro på. Men jeg blir ikke overrasket om Sparebank1 Markets får rett i sine antakelser og at vi kan se realisering av verdier i selskapet som kan sende KOA-aksjen opp mot 3 - 4 - 5 kroner. KOA har plutselig blitt aksjen med trolig størst rakettpotensiale på Oslo Børs.

«KOA: SB1M VIL IKKE BLI OVERRASKET OM P&C-VIRKSOMHETEN SELGES
Oslo (Infront TDN Direkt): Sparebank 1 Markets oppjusterer sitt kursmål på Kongsberg Automotive-aksjen til 4,5 kroner fra tidligere 3,5 kroner og skriver at de ikke vil bli overrasket om selskapet velger å selge Powertrain and Chassis (P&C)-virksomheten og fokusere mer på spesialproduktsegmentet fremover.
Det fremgår av en analyse fra meglerhuset tirsdag ettermiddag.

Meglerhuset tror at P&C-divisjonen har et potensial som KOA mest sannsynlig ikke kan realisere selv gjennom sin nåværende størrelse, og konkurrenter kan mest sannsynlig kjøpe P&C-segmentet til høyere EV-multipler enn hva KOA selv implisitt handles til på grunn av potensielle synergier.

"Gjenværende KOA vil, ifølge våre estimater, være i en netto kontantposisjon og godt posisjonert for å vokse i spesialprodukt-segmentet både geografisk og i nye bransjer. Derfor argumenterer vi for at gjenværende KOA bør prises til et høyere multippel enn hva som er tilfellet for KOA i dag", skriver meglerhuset.»
Redigert i går kl 21:22 Du må logge inn for å svare
bækørreden
I går kl 20:42 673

Du skal måske lige skrive at analysen er et par år gammel eller sådan noget, og der er sket lidt siden.
Jeg tror på Koa i kurs 2-2,50 Q4 2024.
Og kurs 4-5 Q3-Q4 2025
DrDental
I går kl 21:39 517

Pr tid børsens mest spennende selskap! To be continued…
oryx
I går kl 21:51 471

Ja dette er en tidligere analyse fra SPB1M, men likefullt gyldig med hensyn til verdivurderingen av komponenter i selskapet. Reprisingen vil fortsette og aksjen stiger videre. 24% stigning nå til aksjen er over 2 kroner.
Redigert i går kl 22:12 Du må logge inn for å svare
fastinvest
I går kl 23:03 263

Det jeg tror på og det jeg mener er best er å selge KOA, enten som deler eller selve selskapet.
Fredly har nok lagt planene klare og har nok at følere ute slik at han vet hva som er mulighet å få til. Man bruker ikke 160 mill for så å se hva som er mulig, man vet hva som er mulig.
Man kjøper heller ikke for 160 mill i en aksje som KOA for å selge seg ut gjennom børs så de som tror på dette vil ta feil.

Jeg tviler også på at Fredly har planer om å sitte lenge i selskapet. Om dette er tilfelle vil det ta tid ettersom mange av kontraktene fremtidig drift allerede er bunnet opp. Ja, man kan fint spare litt her og der men da blir man sittende og håpe på utbytte. Dette tror jeg 0 på.

Det mest nærliggende er at selskapet blir solgt, enten ved at de stykker opp selskapet og selger divisjonene eller at de selger alt under ett.
Fredly har mest trolig kjøpere klare om dette er tilfelle og kanskje derfor han advarte DNB mot å shorte aksjen.

Jeg tror vi fort kan se dobling av dagens kurs, det er noe vi faktisk fortjener :)