RECSI - Oppdatering Moses Lake (13.09.2024)

MikkeMus
RECSI 15.09.2024 kl 15:32 4917


Styret i REC Silicon meldte fredag 13 september at de nå har oppnådd tilstrekkelig renhet i sin produksjon polysilisium ved anlegget i Moses Lake. Det som nå gjenstår er en sluttevaluering fra kunden, før man forventer første kommersielle forsendelse i løpet av oktober.

Videre melder selskapet at alle byggeprosjekter er ferdigstilt og at gjenåpningsprosessen ved anlegget går i henhold til plan. Gjenåpningsprosessen går nå inn i en ny fase hvor fokuset er kontinuerlige kvalitetsforbedringer for å overgå markedsstandarden til sluttprodukt.

Selskapet påpeker at REC Silicon har utviklet en sterk markedsposisjon i halvlederindustrien basert på virksomheten i Butte og at selskapet er godt posisjonert for å utnytte de globale megatrendene relatert digitalisering, energiomstilling og energilagring.

Selskapet skriver avslutningsvis at de forventer å levere silangass i betydelige volumer for anodematerialer til en raskt voksende batteriindustri.


https://storage.mfn.se/d85abc54-a3ae-4a2b-b899-ff5dbc10aabb/rec-silicon-update-regarding-first-shipment-of-ultra-high-purity-polysilicon.pdf?

Stabukk
15.09.2024 kl 16:42 4705

FA meldte nylig at Intel får ca 3,5 mrd. USD i statsstøtte til produksjon av halvledere, i tillegg til tidligere støtte. Noe av råstoffet blir vel levert av Rec.
MikkeMus
15.09.2024 kl 16:48 4664

Vd nylig publisert antikke fra Molnes (se link)

Jeg vet ikke hva som her er kildegrunnlaget for Molnes påstand om at Inflation Reduction Act (IRA) vil forsvinne med Trump som president, men kanskje han (eller noen andre) kan poste kildegrunnlaget på denne tråden?

Å endre IRA vil kreve gjennomslag i begge kamrene i den amerikanske kongressen, noe som er svært lite sannsynlig, da viljen til grønn omstilling står sterkt blant både demokrater og republikanere, samtidig som det er sterk politisk enighet om at økonomiske insentiver er nødvendig om USA skal lykkeS med å bygge alternative verdikjeder utenfor Kina og EU.

Er det noe vi vet, så er det at Trump (mer enn noen andre presidenter) har hatt som sitt hovedfokus å vinne tilbake industri som har gått til Kina og andre land. Slagordet er fortsatt «Make Amerca Great Again». Denne prosessen vil utvilsomt intensiveres med Trump som president. Virkemidlene vil mest sannsynlig være en kombinasjon av økte tollsatser (mot særlig Kina) men også betydelige incentiver for å få investorer til å etablere seg i USA.

Den nære koblingen som nå har oppstått mellom Trump og Tesla-grunnlegger, Musk, anser jeg dessuten som svært positivt i forhold til grønn industri. Elektrifisering av den amerikanske bilparken vil utvilsomt stå høyt på den politiske agendaen hvis Musk skulle tiltre Trumps regjering, noe som ofte er blitt antydet i amerikansk presse.

Det var Trump som satte de mange utfordringene relatert til Kina på den internasjonale dagsorden da han sist var president - og Trump evnet å presse Kina til å inngå den såkalte «FASE-1-avtalen», før Kina responderte med å slippe løs Covid-19. Dette resulterte i at de globale transportlinjene stoppet opp, FASE-1-avtalen punkterte - og vi endte opp med skyhøy inflasjon, aggressive rentehevinger - og nå (helt til slutt) en fare for amerikanske resesjon om ikke rentene snarest blir redusert.

Det å skape forvirring er Trumps strategiske verktøy og varemerke. Denne metoden har vist seg svært effektiv, noe vi eksempelvis så i de politiske forhandlingene som ledet fram til FASE-1-avtalen - og ikke minst i forhold til hvordan han ved hjelp av denne metodikken evnet å presse dagens land i NATO til å øke sine økonomiske forpliktelser betraktelig.

Før Trump, var det bemerkelsesverdig stille fra både USA og EU i forhold til måten Kina stjal vestlig teknologi og hvordan de både presset og truet land som kom med direkte og indirekte kritikk.

Jeg er kanskje en av de få som anser Trump som best egnet i kampen mot kinesisk dominans - men også i forhold til målet om å bygge en sterk amerikansk økonomi - inkludert nye og mer miljøvennlige verdikjeder relatert til det grønne skiftet.


https://www.finansavisen.no/finans/2024/09/15/8179769/soleklart-tap-for-trump-kan-fa-fabrikken-i-gang-i-ar

Redigert 15.09.2024 kl 17:11 Du må logge inn for å svare
Stabukk
15.09.2024 kl 17:26 4520

FA og Molnes bruker også en veldig misvisende overskrift med «…kan få i gang fabrikken». Avisen og deres kommentator bør få en e-post som viser til at anlegget i Moses Lake ER I GANG! Det er bare å lese fredagens melding: «..the factory is no producing volumes for commercial shipment». Egentlig såpass misvisende fra FA at det burde leveres en klage til Pressens Faglige Utvalg. Markedet kan ikke ta FA alvorlig, er min påstand.
MikkeMus
I går kl 10:36 2995

For de av oss som fulgte handelskrigen og forhandlingene som ledet fram til Fase-1-avtalen, som ble underskrevet bare noen dager før USA og resten av verden ble gjort kjent med Covid-19 i Kina, husker at sol - og særiig sakskomplekset relatert til REC Silicon var en del av forhandlingene. At Trump er en tilhenger av sol er derfor ganske så innlysende, noe han også bekrefter i den siste presidentdebatten i Philadelphia.

Se ca 39 minutter ute i vedlagt videolink fra debatten.

https://www.youtube.com/watch?v=PteB3QhMzPM
Redigert i går kl 10:40 Du må logge inn for å svare
Kvike11
I går kl 10:44 2918

Tvivler på Molnes deltager i pressekonferancen idag kl 1700.
Ham er de ingen der gider hør på .
Og så er det på engelsk
MikkeMus
I går kl 12:30 2598

I forbindelse med fredagens melding fra REC Silicon, så vil selskapet i dag (mandag 16 september) avholde en pressekonferanse (klokken 17.00) hvor det vil være rom for alle til å stille spørsmål. Tilgang til konferansen kan gjøres ved hjelp av vedlagt link.

Jeg gjengir for ordens skyld de viktigste hovedpunktene i fredagens melding:

1. REC Silicon har oppnådd tilstrekkelig renhet i sin produksjon polysilisium ved anlegget i Moses Lake (ML). Det som nå gjenstår er en sluttevaluering fra kunden (Hanwha), før man forventer første kommersielle forsendelse i midten av oktober.

2. Alle byggeprosjekter ved ML er nå ferdigstilt og gjenåpningsprosessen ved anlegget går i henhold til plan. Gjenåpningsprosessen går nå inn i en ny fase hvor fokuset er kontinuerlige kvalitetsforbedringer for å overgå markedsstandarden til sluttprodukt.

3. Selskapet påpeker at REC Silicon har utviklet en sterk markedsposisjon i halvlederindustrien basert på virksomheten i Butte og at selskapet er godt posisjonert for å utnytte de globale megatrendene relatert digitalisering, energiomstilling og energilagring.

4. Selskapet skriver avslutningsvis at de forventer å levere silangass i betydelige volumer for anodematerialer til en raskt voksende batteriindustri.


https://recsilicon.com/news-article/?slug=rec-silicon-invitation-to-conference-call

thief
I går kl 12:38 2514

Utrolig bra at de kjører en conference-call.De har fått kritikk før pga lite informasjon og at de er lite aksjonærvennlige. Dette er det stikk motsatte."Ingen" som forventet dette eller etterspurte mer informasjon.Siden de gjør dette,har de nok ALT på stell. Oppstart,levering,kapital, kostnader osv.Tror de leverer en overbevisende presentasjon etterpå!🙂Det eneste som mangler da,er at aksjekursen følger fremdriften til selskapet!
Stabukk
I dag kl 07:39 1732

Litt usikker på hva konferansen i går får å si for kursutviklingen i det korte bildet.(Kunne ikkje detta selv). Var det slík at CEO Levens var usikker på om siste «Brobygger-lån» holder til Hanwha betaler for første leveranse? Denne betalingen MÅ vel komme om ca 1 måneds tid, dersom ikke tilliten til selskapet skal få en ny nedtur? Mener med det at et nytt lån på noen mill. dollar «tar seg ikke særlig godt ut».Hanwha har jo allerede strukket seg nokså langt i å garantere for stadig nye lån. Så er det slik at full drift og jevn levering gir sikkerhet for nedbetaling av et lån med det samme og etter planen et annet lån i 2025. Så er det ventet rentenedsettelse i USA i morgen, som i sin tur vil gagne selskaper som Rec, må en tro.

Resten av uken vil vise om reprisingen av RECSI fra i går holder stand. I går hoppet Mcap opp ca. 820 mill. kr til 3,47 mrd. kr. Blir vi kanskje liggende på dette nivået til Hanwha-leveringen er et faktum i oktober og betalingen på konto? Eller skal vi litt høyere i dag siden det kom et hopp i gårsdagens sluttauksjon? Samtidig er det vel en del tradere som hopper ut i dag og tar gevinst.

Om Top020 økte i går får vi vel først vite senere i uken. De ligger per nå rett under 50% av aksjekapitalen,
Redigert i dag kl 07:42 Du må logge inn for å svare
Kåre Grønn
I dag kl 08:22 1500

De som ikke blir med på denne reisen som kommer med Rec nå, er gale. Rec kommer til å bli et av Norges stolthetsprosjekter. Hau hau
Redigert i dag kl 08:22 Du må logge inn for å svare
chr-
I dag kl 08:30 1396

Ja, det undrer også mig, at der er mange, som tvivler på denne aktie.

Der blev omsat 12,3 mio. aktier - små 3% af aktiekapitalen og den største omsætning i antal aktier siden den 7. februar i år.

Pt står åbningskursen til 8,28 - altså et minimal løft - men dog i den rigtige retning (hvis man ikke har en short-position, men har aktier i selskabet).
Serboss
I dag kl 10:44 903

Hva var det hoyeste kurs i Recsi/Rec, en gang anlege var i drift, rund 2008, Noen ?
Og relevans til mulig kurs i fremtiden...
Oldgig911
I dag kl 10:50 843

Var et litt annet firma på den tiden der. Siden det har rec silicon og rec solar blitt egne firma blant annet.
thief
I dag kl 10:56 789

Men er kun kort tid siden kursen var 25kr uten NOE på plass.Ingen kapital til oppstart av ML,ingen løsning på Bond og ingen kontrakt med hanwha!Nå har ALT kommet på plass og ML begynner å generere penger 🙂Da skjønner man hvor feilpriset aksjen er nå.ML har en stor verdi, når den er fullbooket i 10år!!!!!!!Den er foreløpig ikke priset inn på dagens kursnivå, helt utrolig.Så mcap burde dobles ,da begynner det å bli fornuftig.Frem til eventuelle kontrakter med batteriselskapene tikker inn, det kan forsvare mye høyere kurser.Liten tvil om at det blir spennende i REC fremover
MikkeMus
I dag kl 11:18 618

Nei, situasjonen og prisingen i 2008 har INGEN RELEVANS for dagens situasjon eller mulig kurs for fremtiden. Orker ikke å ta den historiske gjennomgangen fram til i dag, men kortversjonen er at selskapet gikk fra å være et av de mest verdifulle selskapene på Oslo Børs til å ende opp med "knekt rygg" og nær konkurs fordi Kina tok kontroll på produksjonskjeden innenfor solindustrien ved hjelp av statssubsidiert kullkraft, samtidig som det ble innført svært høye tollsatser på amerikanske produsert polysilisium. Historikken relatert til kinesisk kontroll over produksjonskjeden er nå i ferd med å reverseres, da det nå bygges alternative og mer miljøvennlige produksjonslinjer i eksempelvis USA, - Samtidig har dagens REC Silicon også fått flere ben å stå på, da silangass er aktuelt for den sterkt voksende batteriindustrien, samtidig som semiconductor for stadig større relevans utfra et geopolitisksikkerhetsperspektiv. I 2008 bestod dessuten selskapet av det som etterhvert ble to forskjellige selskaper, REC Silcon og REC Solar. I tillegg må det tilføyes at det i løpet av årene er gjennomført betydelige emisjoner som muligens ikke hensyntas på diagrammene du ser når du ser aksjekursen i 2008. ... Så nok en gang: Spørsmålet du stiller har INGEN RELEVANS, så legg den ballen død.
Redigert i dag kl 11:23 Du må logge inn for å svare
Rule
I dag kl 11:26 542

Utvivlsomt en vild diamant.
Vi kan nå sinssyke kurser. Longs potentialet må være mCAP baseret på 300m USD ebitda med P/E på 20, som er noget ala en 15x bagger fra kursen idag :-O
Kåre Grønn
I dag kl 12:56 188

Jeg er glad jeg har vært 100% positiv til denne aksjen konstant. Mange hyener der ute som bør skamme seg. Nevner ikke navn
MikkeMus
I dag kl 13:03 132

Urovekkende å høre at du konstant har vært 100% positiv til denne svært risikable lotto-aksjen. ... Når det er sagt, så er det viktig å skille mellom selskapet og aksjen.
Stabukk
I dag kl 13:06 104

Ja, er vel lov å mene at aksjen er underpriset i forhold til det selskapet presterer og har av gode utsikter.