Idex - emisjon med 1 milliard nye aksjer

Vegvisir
IDEX I går kl 18:10 1872

Da har vi fått svaret, og som forventet så kjører gutta full utvanning og som nokså sikkert vil resultere i 1 milliard nye aksjer, inkludert konverteringen av lånet.

Styret vurderer en reperasjonsemi, men kjenner jeg dem rett så blir det lite til overs for den vanlige aksjonær.

Nå er antall aksjer ca 340 mill. Etter disse emisjonene (inkl. warrants) så blir det ca 1.340 Mrd aksjer i selskapet:)

Alt dette er gjort bevisst. Nå får Keith og co en stor andel av selskapet til en slikk og ingenting. Togrøveri på høylys dag!
Cartr
I går kl 18:56 1675

Banditter!! Her er hva Finansavisen skriver

IDEX BIOMETRICS VIL HENTE 65 MILLIONER KRONER I EN EMISJON
Biometriselskapet IDEX Biometrics vil hente opp mot 65 millioner kroner i en emisjon. Pengene hentes til 40 prosent rabatt fra mandagens sluttkurs

Det kriserammede selskapet har engasjert Arctic Securities for å gjennomføre en rettet emisjon på mellom 55 og 65 millioner kroner. Tegningskursen er 0,15 kroner, nesten 40 prosent lavere enn mandagens sluttkurs på 0,24 kroner.

Totalt 433 millioner nye aksjer skal utstedes, som er mer enn eksisterende antall aksjer på 338 millioner. Minste tegningsbeløp er på 100.000 euro, og aksjene vurderes notert på børsen innen slutten av oktober

Den britiske investoren Robert Keith, som fra før av er største eier i selskapet med 7 prosent av aksjene, har allerede tegnet seg for nye aksjer verdt 1 millioner dollar, drøyt 10,6 millioner kroner. Han eier fra før aksjer for 6,2 millioner kroner

«Nettoprovenyet fra den rettede emisjonen vil bli brukt til å finansiere selskapets kommersialiseringsarbeid, nødvendig produktutvikling og markedsutviklingsutgifter, arbeidskapitalbehov, samt kapitalutgifter og andre generelle bedriftsformål», heter det i børsmeldingen.

Selskapet har vært en mareritt for investorene den seneste tiden, med en nedgang på over 90 prosent siden starten av året frem til stengetid mandag. Spesielt de seneste seks ukene har vært brutale, med en nedgang på 80 prosent siden starten av august.

https://www.finansavisen.no/finans/2024/09/16/8180292/idex-biometrics-vil-hente-65-millioner-kroner-i-en-emisjon
Cartr
I går kl 19:09 1593

Da fikk jeg rett. Emi på 15-20 øre,men det ble verst tenkelig... 15 øre, men bommet fælt på at de bare skulle hente 15 mill. Tok Gullhaugens ord for det...,

Dette er nøye planlagt og da får vi en ny Akskjespleis i Januar Februar om jeg ikke tar feil og så er vi tilbake til start. En ny runde hvor de lopper norske aksjonærer. For noe jævelskap! De var liksom fullfinansiert ut året og ordrene lå i kø. Alt var bløff! Om tre, fire år må nok Catharina Eklof ta støyten og det blir ny CEO og kanskje nytt navn. Thinfilm/ENSU all over again...

Nei dette var skuffende... De ventet økte inntekter og skulle hente 15 mill?

I 28 år har denne piratskuta seilt og de får enda lov til å holde på og som vi så har vi fått en styrt griseemisjon. Tipper de som har lempet ut og styrt kursen i senk får flere titalls millioner aksjer i EMIen til 0,15 øre. Det blir interessant å se, men i dag kan man ha mange skjulte selskap gjennom posboksselskap, Cayman Island, mm, så det er ikke sikkert samme navn dukker opp.
Redigert i går kl 19:11 Du må logge inn for å svare
Cartr
I går kl 19:32 1457

Da skal vi ned på 15 øre, men det tar nok noen dager og så får vi kjøpt til 0,12,- 0,13 etterhvert. Det er ikke unormalt. Så hvis det er utlyst noen ekstraemisjon så også vi andre får mulighet vil den bli avlyst siden kursen ligger under 0,15 og at vanlige aksjonærer derfor ikke trenger rabatten. Lyder det kjent? Det skjer med mange emisjoner i mange selskap.
Tjorv
I går kl 19:32 1448

Hadde et ørlite håp om at ikke dette skulle skje på denne måten, men det her virker jo helt ellevilt. Har1MNOK som anses tapt som jeg skal glemme noen år før jeg realiserer. Trøster meg med at jeg ikke blir skutt etter på daglig basis. Det hadde virkelig vært krise.
Møyfrid
I går kl 19:39 1400

Ja, gjerne lavere, men trinn 2 må nåes, ellers er det kroken på døra!
elnomi
I går kl 19:45 1350

Ren galskap å være aksjonær i dette selskapet.
Burde vært fjernet fra børsen for årevis siden.
unikum
I går kl 19:46 1337

Jeg tror ikke det skjer, heller motsatt. Emisjon måtte det bli, det er ingen bombe. Spørsmålet er om dette blir vendingen for selskapet. Kan bli stor interesse og enorm overtegning. Da kan det være greit å få rep emi aksjer som de helt sikkert skal ha ut også.
YNWA250505
I går kl 19:49 1314

Ja dette er syke greier, men vi lever vel i håpet om at det skal komme store inntekter de kommende årene. Minstebeløp for å tegne seg er ca 1,2mill så det er jo aktører av en hvis str i alle fall som deltar. Men hadde aldri i min villeste fantasi trodd på kurser på 0,15 i september 2024. Jeg har lagt mine aksjer i skuffen og de kommer ikke til salgs før selskapet har lykkes. Det har jeg tro på og så vil det ta mye lenger tid en jeg så for meg. Heldigvis er ingenting belånt og jeg har til smør på brødskiva for å si det sånn. At dette allerede er fulltegnet er det ingen tvil om, men det kommer ingen rep emisjon.

Det nevnes at Keith og co røver til seg selskapet etc. Men bare tenk på hvor mange millioner bare Keith har tapt fra kurser på ca 3 kroner til nå 15 øre. Det er jo helt sinnsykt mye penger. Nå går han inn og kjøper aksjer for 10,6 millioner kroner. Det sier ganske mye om hvilken tro Keith har på Idex. Når det er sagt så kunne Idex satt en emisjon på kurser langt over krona når den stod i feks 2 kroner. Da hadde de kunne hentet inn mye mer penger og til en mye mindre utvanning. Men det er klart det lukter dritt av hele opplegget. men jeg tror nok heller at Keith skulle hatt en kurs på kr 3 enn 15 øre. Han forsvarer sin del i emisjonen og la oss håpe det blir en lock-up på samtlige nye aksjer på minst 12mnd, men det tviler jeg på.
Bulldog
I går kl 19:53 1293

Litt overrasket. Den rettede emisjonen utgjør samme beløp som utestående i det konvertible obligasjonslånet. "Dødsspirallånet" har nå ingen rente og og nye konverteringskurser og konverteringtidspunkter. Umiddelbart ser det veldig bra ut. Ingen tvil om at det lånet tilhører togrøveren. Kun han får dette gjennomført.

The Company has a senior convertible bond (the "Convertible Bond") issued by an
affiliate of Heights Capital Management ("Heights") with an outstanding
principal amount of NOK 66,640,000. On or about the date hereof, the Company and
Heights will enter into a Commitment Letter with an accompanying term sheet for
an amendment agreement whereby the terms of the Convertible Bond are amended
such that (i) the amortized payment amounts due in October and December 2024 are
deferred, and such deferred amortized payment amounts are being equally
distributed among the four remaining amortized payment amounts thereby
increasing the amortized payment amounts on remaining due dates to NOK 166,600
per bond, (ii) the remaining amortized payments are deferred until June 2026,
(iii) the maturity date is extended until December 2027, (iv) the conversion
price is reset to be the greater of: (a) 350% of the Offer Price, and (b) NOK
0.85, and (iv) the interest rate is reduced to zero for the life of the
Convertible Bond. In addition, Heights has suspended the advancement and
conversion rights until February 2026, unless the VWAP of the Company's shares
during any one trading day period after 28 June 2025 exceeds NOK 1.25, in which
case conversion rights, but not the advancement rights, will apply.
Kilde: Dagens emisjonsmelding.
Redigert i går kl 20:00 Du må logge inn for å svare
Cartr
I går kl 20:25 1142

Keith har neppe tapt penger fra tre kroner og nedover. Han henter mye av aksjene sine på emisjoner til lave kurser og er sikker av dem som solgte da vi lå på 3,80 for så å dale til 30-40 øre før nyttår. Den mannen, kalt "Togrøveren" taper ikke penger i IDEX. Tvert imot! https://www.finansavisen.no/nyheter/teknologi/2020/04/21/7519512/togroveren-traff-blink-i-idex-biometrics

Dette griseriet er styrt og villet. Det gjaldt å få kursen ned fra 2,50 til så lavt som mulig. Og da IDEX hentet 35 mill i EMI i November sa de at de antok å være fullfinansiert ut 2024, og ordrene lå i kø. https://www.finansavisen.no/finans/2023/11/15/8059474/idex-biometrics-vil-hente-35-millioner
Aksjespleis i Januar på 2,50 og alle piler pekte OPP OPP OPP, men hva skjer? En ny EMi kom i mai på 33 mill, om jeg ikke husker feil, Ikke tjener de penger som vi så på halvårsrapporten i August og en ny liten emi på 9 mill aksjer for å betale lån, og nå dette, en såkalt Griseemisjon som IGJEN beriker de få på bekostning av småaksjonærene... En ny aksjespleis i jan-feb og de som kjøpte på vei opp mot 3-3,80 vil ha tapt alt, kanskje også mange av de som hadde aksjer på 2,50 i januar og kursen var vel helt oppe i 2,90.

Tenk på de som handlet til 2,60, - 2,70, etc. Her er det mange som har gått på tryne gjennom årene og fordi et hyperkynisk team sitter med alle kortene på handa. Det rare er at tvillingen Thinfilm/Ensu har samme mønster og samme bakmenn... Og IDEX begynte i 1996 og Thinfilm i 2005 og var et datterselskap av Opticom som begynte i 1994. To luftslott som har sugd norske småaksjonærer og storinvestorer som Spetalen m.fl i over 25 år. https://www.nettavisen.no/da-ble-han-togrover/s/12-95-1859281
Redigert i går kl 20:29 Du må logge inn for å svare
Bulldog
I går kl 20:38 1072

Synes ikke en skal være så negativ. 15 øre lå i kortene. Bedre med en rettet emisjon på 65 mill enn den vedvarende klamme hånda til det konvertible obligasjonslånet som hadde vært en serie med konverteringer på 15 øre.
La nå St. Robert trylle frem godmeldinger og litt inntekter så spaserer kursen fort over 25 øre igjen.
ibyx
I går kl 20:57 967

"fort over 25 øre igjen"
For få uker siden hadde man blitt skjelt huden full for slike utsagn av "menigheten" her....
De smarteste protagonistene har gjerne forlatt "skuta" nå?
Det er en del "storprodusenter" vi savner. Ingen nevnt, ingen glemt som det heter...

Egentlig er vi alle litt "nyttige idioter" for dette "casinokonseptet" som kanskje handler mindre om biometri enn... ja, fyll ut selv..
følg pengene osv.
Redigert i går kl 20:58 Du må logge inn for å svare
tuja
I går kl 21:13 880

Obligasjonslånet var positivt oppi det hele. Ved full utvanning prises Idex vel kun i området +/- 100 mill kr. Og det antydes bedre tider fra 2025 og utover, med break even på drifta. Nå må de levere, og få volumer til markedet. Ikke langt tilbake i tid at prisingen var oppe i 3,7 milliarder.
PerUlv Den ene
I går kl 21:15 873

rischioso skrev
Ja, for IDEX er som kjent etablert i et globalt distribusjonsnettverk med over 10 kortprodusenter m..
Hehe...

En teknologi som tilhører steinalderen. Digitalt utstilt på Teknisk museum" med undertekst "Dette var det T-Rex gikk for i tidlig kritt tid". Og det var før selve krittet var oppfunnet. Men...

Graver man litt dypt i noen gamle runer finner man tegninger av ide makeren. Litt som filmen "Tilbake til fremtiden" Men da må man følge sporet enda lenger bakover. Og vet dere hva. Da er vi der "Riskokeren" surrer runt i sin våte drøm om TGS og to sifrert.

Poenget er at vi nå er tilbake til den tiden olja ble til og det er nettopp olje TGS skal finne. Men de som står som oppdragsgivere, nemlig olje selskapene, bruker neppe Idex for betaling. Hadde de gjort det hadde alle Idex aksjonærer vært rike. I stedet er de nå ruinert. R.I.P Idex.
Redigert i går kl 21:24 Du må logge inn for å svare
elnomi
I går kl 21:19 842

Vi kan nok alle enes om at kursen skal godt ned fremover, ingen vits å betale mer enn mals 0,15 for IDEX. Kanskje ogdå godt under det?
Møyfrid
I går kl 21:32 760

Faller den under 0,15, ryker både hesten og halvparten av kyrne her på Torpet.

Da skal det kjøpes aksjebrev for det hele.

Redigert i går kl 21:33 Du må logge inn for å svare
Tjorv
I går kl 21:40 719

Vi får nå se.

Skeptisk til at biometric payment cards skal slå gjennom, men her sitter jeg oppe i Norge og vet ikke hvordan et slikt produkt kan selges/markedsføres utenfor sammenlignbare land. Jeg kjenner ikke noe behov for et slikt kort utover at jeg ville kjøpt et slikt kort for å støtte idex dessverre.

Access har jeg mye større tro på. Mange går rundt med nøkkelkort rundt halsen med logo på kortet - mye mer eksponert for infiltrasjon når det ikke kreves en form for biometri for å komme inn døra vil jeg tro.

Er på et punkt nå hvor det er bekmørkt, så får lyset heller være en positiv overraskelse som jeg ikke tar høyde for. Håper på en god jul i 2026.
oto1
I går kl 21:48 668

Jaja

Og sånn går no åran.

Og fortsatt sitter aksjonærene klar til å kaste mer penger inn i dette.

Sikkert noen som har falt fra nå, men det fødes jo nye hver dag.
kroif
I går kl 21:58 610

Hvis dagens grep gjør at vi VIRKELIG er finansiert frem til lønnsomhet, så er det fryktelig mye oppside frem til tidligere prising.
IDEX som going konsern kan prises til 10milliarder er tidligeres sagt av Vinze..
Liker utsettingen av betalingen av obligasjonen, litt usikker på om betjening av denne lå inn i forespeilet driftkost på 2,5musd, gjorde den det, så er vi nå sikret cash ut 2025. ish. Med et aldri så lite hopp på inntektsiden, så kan dette være vendepunktet.
Allrounder
I går kl 22:02 583

Hva var egentlig hensikten med mini-emisjonen på 9,7 MNOK i forrige måned når de visste de trengte 6-7 ganger mer?
elnomi
I går kl 22:14 491

Det viste de jo selvsagt ikke, ellers ville jo det virker høyst merkverdig
Allrounder
I går kl 22:36 370

Lol, er du virkelig seriøs nå eller var det sarkasme jeg ikke fikk med meg?
elnomi
I går kl 22:42 342

Det er faktisk ikke mulig å være seriøs i selskaper der togrøveren er involvert. Var nok helt bevist med en liten emisjon først for å skape usikkerhet og drahjelp til et hurtigere kursfall. Trist for alle aksjonærer
ibyx
I går kl 22:42 341

"Og sånn går no åran."

Det er noe nesten genialt, ja nesten litt svensk over det hele, ikke? 🤔

...det är en evighetsmaskin...

Jo alltså, strömmen som man får från generatorn då
Det är just precis så mycket att manicken börjar gå
För se, strömmen går tillbaks igen, till början hela ti'n
Och så går den av sig själv, det är en evighetsmaskin
Møyfrid
I går kl 22:42 337

🤣🤣🤣