Går det mot slutten for Trudeau - Pierre Poilievre på vei inn?

BlackFrancis
QEC 19.09.2024 kl 11:47 41542


https://www.ctvnews.ca/politics/poilievre-s-first-chance-to-topple-trudeau-government-expected-next-week-1.7041501



Pierre Poilievre, som leder av Canadas konservative parti, har uttrykt støtte for utvikling av naturressurser, inkludert LNG (flytende naturgass) og fracking. Hans politiske tilnærming er generelt preget av å fremme økonomisk vekst gjennom utnyttelse av Canadas rike naturressurser, og han har tatt til orde for å gjøre det enklere og raskere å bygge infrastruktur for energiprosjekter.

Støtte til LNG: Poilievre er en sterk tilhenger av å øke produksjonen og eksporten av LNG fra Canada. Han ser dette som en måte å styrke Canadas økonomi på, skape arbeidsplasser, og bidra til energisikkerhet, både nasjonalt og internasjonalt. Han har også argumentert for at LNG kan spille en rolle i å redusere globale klimagassutslipp, siden naturgass regnes som en renere energikilde enn kull.

Fracking: Når det gjelder fracking (hydraulisk oppsprekking), som brukes for å utvinne naturgass og olje fra skiferformasjoner, har Poilievre også vist støtte til denne teknologien, og han har vært kritisk til det han ser som overdreven regulering som begrenser frackingindustrien. Han mener at fracking kan bidra til Canadas økonomi og energiuavhengighet.

Generelt er hans holdning at energipolitikk bør balansere miljøhensyn med økonomisk utvikling, men han har vært mer fokusert på vekst i energiindustrien enn på å begrense utvinningen av fossile brensler. Hans synspunkter står i kontrast til de mer restriktive politikkene til Liberale partiet og andre som fokuserer på overgangen til fornybar energi.
Redigert 19.09.2024 kl 12:36 Du må logge inn for å svare
googleearth11
23.09.2024 kl 17:45 4938

Da foreslår jeg at du studerer ekspropriasjonslovene nøye. Spesielt det som står om erstatning. Myndighetene har jo allerede innrømmet erstatningsansvar. Husk også at det er samme dommer i denne saken, som ga QEC den knusende seieren i saken som ble avgjort 26/1-24. Montesqieus maktfordelingsprinsipp gjelder også i Canada. Domstolen har vanntette skott mot politiske myndigheter.
Jensi
23.09.2024 kl 18:00 4812

👍😁
Dejligt at komme hjem efter en lang dag på job
Og se porteføljens op med 150.000 dkkr
😍
Redigert 23.09.2024 kl 18:01 Du må logge inn for å svare
mofi1
23.09.2024 kl 18:10 4739

Nå vet ikke du hva jeg kan om Montesqieu, men at et krav om erstatning fra et ganske betydningsløst selskap skal få fullt gjennomslag og derved påføre en hel delstat store økonomiske vansker, som igjen vil ramme dets innbyggere, er for meg ganske meningsløst. Stater har, som kjent, i alle land en «fæl» tendens til å vinne slike saker eller hvis de taper, som i Norge jfr Fosen saken, kommer de tilslutt til en omforent enighet.

Derfor har jeg ingen tro på at Questerre noensinne vil motta kr 55 pr aksje i erstatning, men noe vil de nok kunne få, men på langt nær slike summer. Det er jo også verdt å merke seg at selskapet sjøl prøver ut alle muligheter for å få tillatelse til å bore etter gass ved å skaffe seg kompetanse på karbongjenvinning og tilnærmet null utslipp pluss at de søker om pilot. Jeg tviler på om fokuset og optimismen så tydelig hadde vært på dette, hvis det bare var å sitte stille for så å kunne motta erstatning tilnærmet kr 55 pr. aksje.
Redigert 23.09.2024 kl 18:12 Du må logge inn for å svare
googleearth11
23.09.2024 kl 18:45 4496

Du må gjerne tvile alt du vil. Hvis (når) myndighetene blir idømt erstatning, og ev nekter å betale, vil det være slutten på ethvert fornuftig selskaps involveringer i både Quebec og resten av Canada. Et hvert kapitalistisk selskp vil sky både provinsen og landet som pesten. Å sammenligne med Fosen blir å sammenligne sjokolade og strømpebukse: MONEY TALKS! Husk at de berørte på Fosen gladelig ville akseptert et millionbeløp, men de ble overkjørt av aktivister fra Karasjok og omegn.
Til det siste du skriver. Ved utvinnling kan du legge på en NULL på beløpet per aksje. Derfor jobber de parallelt.

Dette er realitetene omkring ekspropriering i Quebeg (Hentet fra XI):
I Québec reguleres ekspropriasjon av naturressurser, inkludert gass- og oljevirksomhet, gjennom provinsens lover om miljøvern, naturressurser og ekspropriasjon.

Når det gjelder ekspropriasjon i forbindelse med gassfunn eller andre naturressurser, er det viktig å forstå følgende lovrammer i Québec:

1. **Lov om ekspropriasjon ("Expropriation Act")**

- Québecs Expropriation Act dekker generelle prinsipper for ekspropriasjon av eiendom, inkludert fast eiendom og ressurser som kan finnes på eiendommen. Loven gir myndighetene rett til å ekspropriere eiendom for offentlig bruk, men krever rettferdig kompensasjon til eierne.
- Dersom gassfunn eksproprieres eller rettighetene til utvinning av naturressurser overtas av staten, vil de som eier rettighetene til ressursene ha krav på økonomisk kompensasjon basert på markedsverdien av ressursene eller annen skade de har lidd som følge av ekspropriasjonen.

2. **Lov om hydrokarboner ("Petroleum Resources Act")**

- Québec har også en Petroleum Resources Act (tidligere kjent som "Loi sur les hydrocarbures") som regulerer leting, utvikling og utnyttelse av petroleumsressurser i provinsen. Denne loven gir rammeverket for lisensiering og regulering av olje- og gassindustrien.
- Dersom staten bestemmer seg for å ekspropriere gass- eller oljefunn fra selskaper som har lisenser til å utvinne disse ressursene, kan selskapene ha krav på erstatning i henhold til ekspropriasjonsloven. Kompensasjonen fastsettes etter markedsverdien av lisensene eller de påviste ressursene på tidspunktet for ekspropriasjonen.

3. **Miljøhensyn og forbud mot hydrokarbonvirksomhet**

- Québec har en streng miljøpolitikk, og i 2022 vedtok provinsen å forby olje- og gassutvinning på land og i marine områder. Dette betyr at fremtidige funn eller pågående prosjekter kan bli gjenstand for avslutning.
- I slike tilfeller kan selskaper søke om erstatning for tapte investeringer eller inntekter, men kompensasjonsnivået vil være gjenstand for forhandlinger og rettslige vurderinger.

4. **Erstatningsberegning**

- Når ekspropriasjon skjer, vil erstatningen vanligvis baseres på markedsverdien av ressursene, vurdert av uavhengige eksperter, og ta hensyn til eventuelle økonomiske tap selskapene lider. Forhandlingen om erstatning kan involvere rettslige prosesser hvis partene ikke blir enige.

Kort oppsummert: Québecs lovverk gir selskapene rett til erstatning ved ekspropriasjon av gassfunn, men nivået på erstatningen vil avhenge av markedsverdien av de berørte ressursene og andre relevante økonomiske faktorer. Miljøpolitikken spiller også en stor rolle i reguleringen av olje- og gasssektoren i Québec.
Redigert 23.09.2024 kl 18:48 Du må logge inn for å svare
tuja
23.09.2024 kl 18:48 4485

QEC har uten tvil en sterk sak, iht erstatning.
SPXL
23.09.2024 kl 18:51 4473

Det skal du ikke ta for gitt, Québec kan fort komme med en lovendring og plutselige slipper de unna.
Olj1
23.09.2024 kl 19:03 4392

De kommer nok neppe med en ny lov som overstyrer tidligere lover mtp erstatning. Det er greit at politikerne der er næringsfientlige, men de vil nok neppe bli sammenlignet med autokratier som holder på på det viset.
speck
23.09.2024 kl 19:10 4352

Korriger dere meg om jeg tar feil, men om jeg husker riktig så strengt tatt har ikke Quebec ekspropriert rettigheter til utvinning. I stedet stilte de såpass strenge krav (lange avstander fra vannkilder osv) at i praksis ble det nærmest umulig å frakke. Loven kom i 2018. Kan det virke som et smutthull for myndigheten for å slippe unna (delvis i hvert fall)?
Opp+
23.09.2024 kl 19:20 4284

Det har de med Bill21.
Québec effectively expropriated the gas discovery made by Questerre Energy under Bill 21, which aimed to end petroleum exploration and production in the province.

https://www.naturalgasworld.com/quebec-moves-to-expropriate-oil-and-gas-assets-96007
googleearth11
23.09.2024 kl 19:59 4025

En lov kan ikke gis tilbakevirkende kraft. Så pass bør du vite om hvordan demokratisk lovgiving fungerer.
googleearth11
23.09.2024 kl 20:01 4002

Svært interessant, og den lenken gir legitimitet til det jeg hevder:

But other compensation will only be calculated based on work performed on the licences between October 2015 and October 2021, which Mario Levesque, CEO of Utica Resources, which holds exploration rights in Quebec, says falls short of the province’s legislation covering expropriations.

“Quebec's expropriation laws are clear that fair value must be paid in the event of expropriation,” he said in a statement released February 3. “The bill, as tabled, is unfair and inequitable for companies that have invested in good faith and in compliance with all Quebec laws in order to discover the immense hydrocarbon resources in our subsoil.”

The government’s “bad faith” is made more evident, Levesque said, by the strict time frame for compensation, especially since the government is aware that the vast majority of oil and gas exploration work in the province was carried out between 2006 and 2014.

“This is a serious lack of respect that will scare away investors who, before deploying capital in Quebec, will rightly wonder what will be the next industry to be expropriated in such a brutal manner.”
Silver20555
23.09.2024 kl 20:08 3963

Germany warns Canada that Europe's appetite for natural gas is set to shrink

https://www.cbc.ca/amp/1.7330043

BlackFrancis
23.09.2024 kl 20:37 3754

Og konservative Poilievre motsier det hele og trekker frem blant annet Asias behov for naturgass!
Olj1
23.09.2024 kl 20:44 3701

Tyskerne løper fortsatt putins ærend med å importere 15% derfra. Så behovet for gass er fremdeles stort, de bør først og fremst fokusere på å handle de 15% fra andre enn som driver folkerettstridig krigføring i europa.
googleearth11
23.09.2024 kl 20:47 3708

Spiller ingen rolle, da Poilievre ikke har noen som helst inflytelse over Quebecs naturressurser. Altså påvirker ikke dette QEC.
RGTBJØRN
23.09.2024 kl 21:05 3552

Positiv dette men iflg min TA ALL er vi nå på grensen til et stort brudd opp. Mulig morgendagen vil bekrefte at noe stort er på gang. Ikke få høydeskrekk nå da. Mange som oftest kaster kortene for tidlig .
tuja
23.09.2024 kl 23:16 3049

Questerre Energy Corp (QEC.TO)
0.2800 +0.0550 (+24.44%) 09/23/24 [TSX]
Quote Overview for Mon, Sep 23rd, 2024Notes Alerts Watch Help
Day Low
0.2550
Day High
0.2800
Open 0.2550
Previous Close0.2250
Volume146,305
SPXL
24.09.2024 kl 01:18 2805

Hvis det samme gjentar seg som det pleier så skal aksjen en god del ned i morgen. Har som sagt ikke kommet noe nytt som tilsier oppgang og aksjen vil nok falle tilbake.
sigj2
24.09.2024 kl 04:07 2780

Skjønner godt at du sover dårlig nå 🙈
Peter Sellers
24.09.2024 kl 06:28 2650

God morgen folkens, dette innlegget er hentet fra XI fra i går kveld:

I Québec reguleres ekspropriasjon av naturressurser, inkludert gass- og oljevirksomhet, gjennom provinsens lover om miljøvern, naturressurser og ekspropriasjon.

Når det gjelder ekspropriasjon i forbindelse med gassfunn eller andre naturressurser, er det viktig å forstå følgende lovrammer i Québec:

1. **Lov om ekspropriasjon ("Expropriation Act")**

- Québecs Expropriation Act dekker generelle prinsipper for ekspropriasjon av eiendom, inkludert fast eiendom og ressurser som kan finnes på eiendommen. Loven gir myndighetene rett til å ekspropriere eiendom for offentlig bruk, men krever rettferdig kompensasjon til eierne.
- Dersom gassfunn eksproprieres eller rettighetene til utvinning av naturressurser overtas av staten, vil de som eier rettighetene til ressursene ha krav på økonomisk kompensasjon basert på markedsverdien av ressursene eller annen skade de har lidd som følge av ekspropriasjonen.

2. **Lov om hydrokarboner ("Petroleum Resources Act")**

- Québec har også en Petroleum Resources Act (tidligere kjent som "Loi sur les hydrocarbures") som regulerer leting, utvikling og utnyttelse av petroleumsressurser i provinsen. Denne loven gir rammeverket for lisensiering og regulering av olje- og gassindustrien.
- Dersom staten bestemmer seg for å ekspropriere gass- eller oljefunn fra selskaper som har lisenser til å utvinne disse ressursene, kan selskapene ha krav på erstatning i henhold til ekspropriasjonsloven. Kompensasjonen fastsettes etter markedsverdien av lisensene eller de påviste ressursene på tidspunktet for ekspropriasjonen.

3. **Miljøhensyn og forbud mot hydrokarbonvirksomhet**

- Québec har en streng miljøpolitikk, og i 2022 vedtok provinsen å forby olje- og gassutvinning på land og i marine områder. Dette betyr at fremtidige funn eller pågående prosjekter kan bli gjenstand for avslutning.
- I slike tilfeller kan selskaper søke om erstatning for tapte investeringer eller inntekter, men kompensasjonsnivået vil være gjenstand for forhandlinger og rettslige vurderinger.

4. **Erstatningsberegning**

- Når ekspropriasjon skjer, vil erstatningen vanligvis baseres på markedsverdien av ressursene, vurdert av uavhengige eksperter, og ta hensyn til eventuelle økonomiske tap selskapene lider. Forhandlingen om erstatning kan involvere rettslige prosesser hvis partene ikke blir enige.

Kort oppsummert: Québecs lovverk gir selskapene rett til erstatning ved ekspropriasjon av gassfunn, men nivået på erstatningen vil avhenge av markedsverdien av de berørte ressursene og andre relevante økonomiske faktorer. Miljøpolitikken spiller også en stor rolle i reguleringen av olje- og gasssektoren i Québec.
Spurte chat gpt jeg også, i forhold til erstatning. Ser ut som qec har rimelig sterke kort til å få en klekkelig erstatning?

Kvike11
24.09.2024 kl 07:10 2520

Fint det vil jeg glæde mig til som aktionær.
Hvornår har QEC fået deres rettigheder eksproprieret og kan regeringen eksproprierer en rettighed.
Vi kan alle håbe på ny regering og en tilladelse til indvinding af gas.
Noget sker der nu,
kan også ses på aktie kursen den er på vej betydeligt højere op.
Jensi
24.09.2024 kl 07:29 2408

😁👍
Sikkert en urolig mave
SPXL
24.09.2024 kl 07:53 2275

Spennende å se hvor mye den skal ned i dag. Får håpe den holder seg over 2kr
googleearth11
24.09.2024 kl 07:56 2277

Igjen. Det er ikke valg i Quebec før tidligst 5. oktober 2026. Det er ikke noe som helst som tyder på at Francois Legault og hans Coalition Avenir Québec mister det absolutte flertallt de har i delstatsparlamentet. De konservative har NULL representanter pr. i dag, og har ingen som helst innflytelse. Hvis Canadas statsminister Justin Trudeau skulle gå av, og de konservativets leder Pierre Poilievre skulle overta, så har det NULL betydning. Canada har intet forbud mot utvinning av gass. Det er helt opp til provinsene. Så noen politisk endring i Quebec som følge av et valg, er komplett uaktuelt. Endringen må i så fall skje innad i CAQ - som følge av kollaps i energiforsyningen.
Redigert 24.09.2024 kl 07:57 Du må logge inn for å svare
1013
24.09.2024 kl 08:25 2119

Når nu dommeren kommer frem til samme konklusion som sidst den 10 oktober, så skal man ikke være ude så er der ingen vej tilbage for regeringen.
Bove
24.09.2024 kl 09:18 1802

Men lurer også på en ting, og det er at om QEC har kjøpt landområder som de nå eier, så er ekspropriasjonsprisen langt laver en den pris som er i markedet. Derfor blir det en langt lavere pris på det som QEC vil få igjen av igjen i motsetning til det de måtte gi den gang de kjøpte. Vennligst rett meg her dersom dette skulle være hinsidig feil.

bove
Fjellbris
24.09.2024 kl 09:21 1876

Hvorfor er det spennende for deg som ikke har aksjer i QEC? Tror ikke noe på heller at du håper den skal holde seg over kr 2.
unikum
24.09.2024 kl 09:26 1909

Ser kjøpe interessen er stor tatt i betraktning siste mnd omsetning. Alltid noen som ikke har sans for oppganger de har allerede delt ut en del aksjer. Holder seg bra med god omsetning nå mellom 2,15-2,2 i overvekt av alle handler så kjøp å bli med på århundres børs eventyr dette kan bli.
tuja
24.09.2024 kl 09:32 1865

Å selge nå tror jeg blir skivebom deluxe. QEC kommer nok med ett astronomisk erstatningsbeløp, dersom de ikke får pilot. Og det er ikke lenge til 10 okt.
mofi1
24.09.2024 kl 09:50 1727

Jeg klarer bare ikke å skjønne euforien og troen på enorm og vedvarende aksjeoppgang over at et selskap skal legge fram et erstatningskrav? Jeg trodde det var utvinning, utvikling og vekst som ga oppgang, ikke et erstatningskrav som har en motpart. Det virker som dere tror at et krav er det samme som penger på bok, i samme øyeblikk som kravet blir fremsatt. Her er det jo snakk om forhandlinger og motkrav, spissfindig juss og advokatmat i kanskje lang tid.

Tillatelse for pilot og utvinning inkludert karbonfangst, er jo det vi må håpe på.
IncognitoPamda
24.09.2024 kl 09:55 1719

Mange mennesker tror kun det de vil tro. Ingen lokal regjering vil pøse ut disse summene, og det finnes mange lover som ofte er motsigende. Det er fortsatt håp fo noe erstatning eller noe utvinning, men denne "astronomiske" erstatningen vil aldri komme. Noen er virkelighetsfjerne.
googleearth11
24.09.2024 kl 09:56 1759

Ekspropriasjonsloven sier at FREMTIDIGE inntekter skal regnes inn i erstatningen.
Bove
24.09.2024 kl 09:57 1744

OK! Da var det i boks. Takker for svar.

bove
unikum
24.09.2024 kl 10:01 1779

Tja du har vel hørt om forlik også sikkert. Dom blir nok ikke satt om det ikke blir noen pilot, har mer tro på forlik innenfor rimelighetens grenser. At vi snakker om milliarder er vel alle enig inkl Quebec rundt erstatning Utgifter som de har hatt kommer oppe på toppen og husker jeg ikke feil så er vel det rundt verdien som selskapet er på ca 900 mill. Det blir en spennende høst der vi kan få skinnsykt kursendringer.
Redigert 24.09.2024 kl 10:04 Du må logge inn for å svare
Pepsi
24.09.2024 kl 10:02 1792

Det er vel ofte på forventningen om nyheter at aksjer beveger på seg, markedet vil helst å ligge et hestehode foran.
tuja
24.09.2024 kl 10:02 1791

Jason D.Silva antydet at QEC hadde mimimum krav på mellom 20-40kr pr aksje i erstatning, dersom det blir veien videre. Så da er det vel han som er "virkelighetsfjern"? Uansett, ett oppgjør vil overstige dagens kurs kraftig. Men som Mofi påpeker, det er utvinning vi vil ha.
Pepsi
24.09.2024 kl 10:09 1739

Jo men, uansett det ene eller andre utfallet, erstatning eller utvinning, vil begge deler gi god avkastning. Markedet er alltid på hugget, år før ting materialiserer seg.
Peter Sellers
24.09.2024 kl 10:15 1711

@ge11, ja du har helt rett i hvertfall ut i fra lovverket ge11 selv om vi alle er håper det hadde vært best med utvinning! :))

I Québec reguleres ekspropriasjon av naturressurser, inkludert gass- og oljevirksomhet, gjennom provinsens lover om miljøvern, naturressurser og ekspropriasjon.

Når det gjelder ekspropriasjon i forbindelse med gassfunn eller andre naturressurser, er det viktig å forstå følgende lovrammer i Québec:

1. **Lov om ekspropriasjon ("Expropriation Act")**

- Québecs Expropriation Act dekker generelle prinsipper for ekspropriasjon av eiendom, inkludert fast eiendom og ressurser som kan finnes på eiendommen. Loven gir myndighetene rett til å ekspropriere eiendom for offentlig bruk, men krever rettferdig kompensasjon til eierne.
- Dersom gassfunn eksproprieres eller rettighetene til utvinning av naturressurser overtas av staten, vil de som eier rettighetene til ressursene ha krav på økonomisk kompensasjon basert på markedsverdien av ressursene eller annen skade de har lidd som følge av ekspropriasjonen.