Går det mot slutten for Trudeau - Pierre Poilievre på vei inn?

BlackFrancis
QEC 19.09.2024 kl 11:47 37839


https://www.ctvnews.ca/politics/poilievre-s-first-chance-to-topple-trudeau-government-expected-next-week-1.7041501



Pierre Poilievre, som leder av Canadas konservative parti, har uttrykt støtte for utvikling av naturressurser, inkludert LNG (flytende naturgass) og fracking. Hans politiske tilnærming er generelt preget av å fremme økonomisk vekst gjennom utnyttelse av Canadas rike naturressurser, og han har tatt til orde for å gjøre det enklere og raskere å bygge infrastruktur for energiprosjekter.

Støtte til LNG: Poilievre er en sterk tilhenger av å øke produksjonen og eksporten av LNG fra Canada. Han ser dette som en måte å styrke Canadas økonomi på, skape arbeidsplasser, og bidra til energisikkerhet, både nasjonalt og internasjonalt. Han har også argumentert for at LNG kan spille en rolle i å redusere globale klimagassutslipp, siden naturgass regnes som en renere energikilde enn kull.

Fracking: Når det gjelder fracking (hydraulisk oppsprekking), som brukes for å utvinne naturgass og olje fra skiferformasjoner, har Poilievre også vist støtte til denne teknologien, og han har vært kritisk til det han ser som overdreven regulering som begrenser frackingindustrien. Han mener at fracking kan bidra til Canadas økonomi og energiuavhengighet.

Generelt er hans holdning at energipolitikk bør balansere miljøhensyn med økonomisk utvikling, men han har vært mer fokusert på vekst i energiindustrien enn på å begrense utvinningen av fossile brensler. Hans synspunkter står i kontrast til de mer restriktive politikkene til Liberale partiet og andre som fokuserer på overgangen til fornybar energi.
Redigert 19.09.2024 kl 12:36 Du må logge inn for å svare
skadi
I går kl 22:43 2951

Trump inn? Haha, den må du tar en gang til om noen måneder......
Stock Walker
I går kl 23:55 2781

Jeg mener ikke noe som helst. Jeg forholder meg til den konkrete informasjonen jeg klarer å grave opp fra kilder som jeg anser som nøytrale og derfor presumtivt pålitelige. Som svar på ditt spørsmål viser jeg til loven av 2. februar 1996 som garanterer Canadas fem største provinser at ingen grunnlovsendring som berører dem vil finne sted uten deres enstemmige samtykke. Med andre ord har Quebec som er blant de 5 største provinsene betydelig medbestemmelsesrett i utformingen av Canadas grunnlov. Myndighetene har naturligvis sørget for at Quebecs egeninteresser blir ivaretatt og beskyttet
Redigert i dag kl 09:18 Du må logge inn for å svare
googleearth11
I dag kl 09:30 2317

Det er helt korrekt. Som sagt så legger ikke Canadas grunnlov noen begrensning på olje og gassutvinning. Det er opp til delstatene.
tuja
I dag kl 09:35 2281

Rekner med ekspropriasjonsloven er lik for alle i Canada, inkludert Quebec. Da har QEC en god sak når det "eventuelt" gjelder erstatning. Om Quebec skal vri seg unna saftige erstatningssummer, er eneste utvei å tillate utvinning/pilot.
googleearth11
I dag kl 09:35 2277

Bare til info om Canadas styresett. Hentet kjapt fra SNL:

Føderalismen
Måten Canada ble til på har gjort at provinsene har fått en svært sterk stilling. De politiske motsetningene på føderalt plan er således ofte av atskillig mindre betydning enn motsetningene mellom føderalregjeringen og provinsregjeringene. Konflikten mellom føderalregjeringen og det fransktalende Québec, og mellom føderalregjeringen og de vestlige provinser, har flere ganger utsatt den kanadiske enhet for sterke påkjenninger. Også urbefolkningenes status har skapt spenninger.

Provinsenes jurisdiksjon er mer omfattende enn i de fleste forbundsstater. Provinsene styres av en regjering som er parlamentarisk ansvarlig overfor folkevalgte provinsforsamlinger valgt i allmenne valg for inntil fem år; antallet medlemmer i disse forsamlingene varierer mellom 27 (Prince Edward Island) og 125 (Québec). Provinsene bestemmer selv hvordan det lokale selvstyret skal organiseres. De tre territoriene har også folkevalgte forsamlinger med henholdsvis 19, 19 og 15 medlemmer; i hvert av territoriene er det dessuten en førsteminister og en lokalregjering, mens den føderale regjering er representert ved en kommisjonær.
tuja
I dag kl 09:41 2238

Spurte KI ang ekspropriasjonsloven. Fikk dette til svar:

"I Canada er ekspropriasjonslover og -prosesser regulert både på føderalt og provinsielt nivå. Dette betyr at det kan være variasjoner i hvordan ekspropriasjon håndteres avhengig av hvilken provins eller territorium det gjelder. Generelt sett gir lovene myndighetene rett til å ekspropriere eiendom for offentlige formål, inkludert utvikling av naturressurser som olje, gass og mineraler1.

Det er viktig å merke seg at ekspropriasjon i Canada må følge rettferdige prosedyrer, inkludert kompensasjon til eierne av den eksproprierte eiendommen. Kompensasjonen skal reflektere markedsverdien av eiendommen og eventuelle økonomiske tap som følge av ekspropriasjonen. "


Står klart og tydelig at en eventuell erstatning skal reflektere markedsverdi og økonomiske tap. QEC har en god sak, uten tvil.
googleearth11
I dag kl 09:59 2131

Ingen tvil om det. Men så er det spissfindigheter innen jussen, da. Kan slå ut begge veier.
mofi1
I dag kl 10:10 2079

Endelig litt edruelighet her inne, så håper vi slipper flere påstander om at vi kan vente oss 200 milliarder i oktober!
Olj1
I dag kl 10:19 2031

Er vel mer snakk om et beløp i størrelsesorden 3mrd Cad.
BIF78
I dag kl 10:31 1979

Der har vel været snak om kravet fremsættes i oktober. Der går nok yderligere et par måneder før pengene kommer...
mofi1
I dag kl 10:37 1952

Ja, noen har trodd at pengene ville komme med en gang, andre tror kanskje ennå at krav er det samme som innvilgelse. Naiviteten er grenseløs!
Viti
I dag kl 10:37 1949

3 mrd (cad) er hvis det inngås forlik på 10% av kravet, meina det var dette som var sagt på aksjonærmøtet i oslo tidligere i år.

edit:
Her er linken til aksjonærmøtet, anbefaler alle å sjå den.
https://channel.royalcast.com/landingpage/hegnarmedia/20240227_8/
Redigert i dag kl 10:48 Du må logge inn for å svare
BIF78
I dag kl 10:46 1908

Nemt at få dig op i det røde felt😊. Beklager. Pengene kommer nok aldrig, da der sikkert bliver åbnet op for udvinding og karbonfangst. Bedre for alle parter.
mofi1
I dag kl 10:48 1898

Takk, og helt enig om utvinning:-)
Olj1
I dag kl 11:05 1830

Noe som trolig kan være en minnelig løsning for alle parter tenker jeg.
Yzf R1
I dag kl 13:03 1605

Var sparsom med noe annet enn.
We just pull that list from VPS .
Han er hemmlighetsfull nå å bra er det god helg
googleearth11
I dag kl 13:12 1578

Ingen har PÅSTÅTT at vi kan vente oss 200 milliarder i oktober. Kravet på 200 milliarder kommer trolig i oktober. Minimum! Det er en vestentlig forskjell på det. Så skal det gjennom div rettsinstanser etter det. Men ingen tvil om at QEC har en god sak.
googleearth11
I dag kl 13:13 1571

Måneder???? Si heller år! Saker kan ankes til høyere instanser osv. Men kursen vil trolig stige markant etter at kravet offentliggjøres.
tuja
I dag kl 13:41 1463

Fra xi: At de har first nation på laget og sosial aksept er svært bull for questerre. gpt: Ja, i en høring om erstatning som involverer et selskap som Questerre og spørsmål knyttet til landområder, som for eksempel rettigheter knyttet til utvinning eller bruk av naturressurser, vil aksept fra urfolk/minoriteter, spesielt First Nations (første nasjoner), og bredere sosial aksept ha stor betydning. Dette gjelder særlig i Canada, hvor urfolk har grunnlovsbeskyttede rettigheter over landområder og naturressurser, og hvor de juridiske, politiske og sosiale aspektene spiller en sentral rolle.
Fyret
I dag kl 16:15 1082

vejen er banet til 30 har prøvet det før
Fjellbris
I dag kl 16:23 1033

SPXL - du skrev sist uke at du ikke trodde oppturen til QEC over kr 2 kom til å fortsette og at du ble meget overasket om så skjedde.
Fortsatt like overasket, eller kom du deg inn så du også får tjent noen kroner?
Peter Sellers
I dag kl 16:38 936

@Fb, nei han er bare lei seg og nedfor i dag iom at vi gikk i + så helgen er totalt ødelagt for hans vedkommende :)))) god helg Fb :)
mofi1
I dag kl 16:45 899

Det kom litt volum tilbake i ettermiddag, og det kan se ut til ( med positive øyne) at noen helst vil være inne over helgen.

Vi har fremdeles ikke hørt noe om Questerre kommer inn med pilot /utvinning som et av utvalgte selskaper i Québec, men Jason har sagt at vi kan få vite det i løpet av september. Han har jo ikke lovet noe, men tatt et forbehold, likevel bør det nærme seg en avgjørelse. Derfor tolker jeg den siste tids økning i volum og nivå, som at flere posisjonerer seg, så får vi «snart» se om Qec blir med eller ikke.
googleearth11
I dag kl 17:06 786

Ja, vet, men kan trolig ankes til Canada supreme court - som er den høyeste juridiske instansen i Canada. Blir som å anke en dom i norsk høyesterett til EU-domstolen eller lignende overnasjonale organer - avhengig av juridisk område. Men kun når det er brudd på Canadas grunnlov. Så tar det selvsagt tid å vurdere OM saken i det hele tatt blir tatt opp. Og hvis den blir det, så kreves det masse forberedelser osv. Så at det tar år før en ev dom - uansett retning - blir rettskraftig, er jeg ganske sikker på. Men kursen vil uansett preges av kommende dom, når den måtte falle. Trolig på nyåret en gang.
Fjellbris
I dag kl 17:29 680

Mofi1 - ja la oss inderlig håpe du får rett😀 Og enig, Jason sa (før sommeren) at avklaring prosjekt eller ikke trodde han kom i løpet av september. Selv tror jeg mest at oppgang skyldes posisjonering før høring i oktober og at vi da endelig får info rundt erstatningskravet, men kan jo være begge deler. Håper du får rett, er uansett en vinn/vinn dette, men får QEC prosjekt er veien til 30+ ikke lang, så vi foretrekker jo det alle mann☺️
Redigert i dag kl 17:30 Du må logge inn for å svare
googleearth11
I dag kl 17:32 672

Må dessverre si at jeg har svært liten tro på pilot og utvinning. Stabeisene i Quebec er ikke lette å få til å endre mening, uanstt hvor mye det måtte koste dem. Men antakelig vinn vinn. Går i alle fall riktige veien. Liker bedre denne oppgangen enn den i juni. Mye mer stille og rolig.
Peter Sellers
I dag kl 17:39 628

@ge11, sterk avslutning på uka dette av Qec nå er vi ikke langt unna en avklaring, god helg :))
Olj1
I dag kl 17:52 590

Mer substans nå, den i juni var litt prematur. Jeg tipper den vil fortsette oppover mot 3kr mot den 10ende okt.
Tarzan09
I dag kl 18:32 444

Enig, meget stærk afslutning på denne uke og helt som forventet kom vi ikke tæt på 2 kr efter stigningen i starten af uken / God helg.

Next stop: 3,20 kr
Redigert i dag kl 18:33 Du må logge inn for å svare
njn-
I dag kl 18:56 372

For QEC's del vil pilot/carbonfangst være å foretrekke.Dette vil også for regjeringen være det smarteste. Her kommer ett selskap med full pakke av løsninger, det vil koste enorme summer og utvikle dette selv. Hvis de velger erstatning som vil koste dem flere milliarder og gassen vil ligge urørt. Med en gang de åpner for karbonfangst er det åpnet for produksjon og de vil vil bli bannlyst i finansverdenen.
Redigert i dag kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Tarzan09
I dag kl 20:20 153

njn. meget fine pointer som du nævner der.