QEC fram mot rettshøringen i oktober

googleearth11
QEC 28.09.2024 kl 15:22 18565

Kan være greit å starte en ny tråd, der vi diskuterer QECs vei fram mot rettsshøringen 10. oktober. Den forrige tråden er både misvissende, feilaktig og svært lite relevant for QEC.
RandomUser
I går kl 22:09 2052

Noen som har hørt noe om når vi kan forvente noe mer info om QEC får pilot eller ei.
googleearth11
I går kl 22:20 1986

Jeg vet ikke mer enn det Jason sa i våres: I løpet av september.
RandomUser
I går kl 22:26 1951

Så det også men lurte siden september er over og ser et par stykker si det aldri vil skje men kan ikke si jeg har sett noe nytt der det står at QEC fikk avslag.
Fjellbris
I går kl 22:27 1946

Samme her, har ikke lest eller hørt noe annet, så det kan ikke være langt unna at myndighetene i Québec nå MÅ gi QEC tilbakemelding om de får pilot eller ei. La oss håpe at no news etter så lang tid er et godt tegn, hadde det blitt nei hadde de muligens fått tilbakemelding for lenge siden?
Redigert i går kl 22:29 Du må logge inn for å svare
Fjellbris
I går kl 22:32 1920

Forøvrig det viktigste for QEC og alle olje/gass selskaper i kveld selvfølgelig det store hoppet i oljeprisen etter Irans rakett angrep mot Israel.
https://www.dn.no/olje/oljeprisen-fyker-opp-pa-krigshandlingene-i-midtosten/2-1-1718242
Redigert i går kl 22:33 Du må logge inn for å svare
Spirrevippen
I dag kl 00:04 1692

Kan det være at de får tilbakemelding på pilot etter høringen 10.oktober? Ettersom visst det dømmes i favør mot qec, så må provinsen ta stilling nå til om de skal gi de pilot eller gå for erstatning?
googleearth11
I dag kl 06:56 1432

Ikke utenkelig det.
Fjellbris
I dag kl 08:09 1209

Godt poeng og meget mulig du har rett i det, avgjørelse og info om pilot eller erstatning henger nok sammen.
mofi1
I dag kl 08:15 1161

Hvorfor henger dette sammen?
googleearth11
I dag kl 08:16 1156

Fra XI:
https://pq.org/2024/10/01/le-parti-quebecois-demande-le-retrait-du-projet-de-loi-69-et-une-consultation-des-quebecois-sur-lavenir-energetique/
Google translate:
KORT OPPSUMMERT

Pascal Paradis fordømmer at lovforslaget gir en økning i strømregningen, mens regjeringen gjentar stadig at den vil bli begrenset til 3 %.
Parti Québécois er imot den betydelige åpningen for privatiseringen av energisektoren som er foreslått i lovforslaget.
Parti Québécois oppfordrer ministeren for økonomi, innovasjon og energi til å trekke lovforslaget og gå tilbake til leksene sine ved å konsultere befolkningen om Quebecs energifremtid før eventuelle lovendringer.

Det skal legges til at partiet KUN har 3 representanter i delstatsforsamlingen, og er et separatistparti.
Redigert i dag kl 08:18 Du må logge inn for å svare
Fjellbris
I dag kl 08:37 1026

Spirrevippen
I dag kl 00:04
657
Fjellbris skrev
Samme her, har ikke lest eller hørt noe annet, så det kan ikke være langt unna at myndighetene i Qué..
Kan det være at de får tilbakemelding på pilot etter høringen 10.oktober? Ettersom visst det dømmes i favør mot qec, så må provinsen ta stilling nå til om de skal gi de pilot eller gå for erstatning?
1013
I dag kl 08:47 933

enig vi er tæt på afgørelse, regeringen har en dårlig sag tabte i retten første gang det samme sker her igen den 10 okt.
googleearth11
I dag kl 08:56 868

Oddsene er i alle fall i favør av QEC. Men det endrer ikke så mye. Rettssaken er egentlig om QEC må begynne å rydde opp etter seg allerede nå. Eller om de må vente på en endelig avgjørelse av selve tvisten. Selve saken om regjeringen kunne stoppe all olje. og gassleting, er ennå ikke behandlet i rettsapparatet.
Redigert i dag kl 08:57 Du må logge inn for å svare
SPXL
I dag kl 09:16 699

Solid ned foreløpig, er vel en av få oljeaksjer som går nedover i dag…
Tarzan09
I dag kl 09:20 664

Skal du kommentere på QEC hver gang den går ned?
Redigert i dag kl 09:20 Du må logge inn for å svare
M. Binnion
I dag kl 09:20 658

Naturlig reaksjon etter solid opptur, snur nok nå skal du se......
Manon1
I dag kl 09:22 637

Qec faller nok endel pga mange som mener de ikke får lov å starte med karbonfangst og fordi størrelse på kravet mest sansynlig ikke blir presentert før tidlig på nyåret. høringen/anken som kommer 10 oktober blir bare en kopi av domskjennelse januar så i seg selv ingen trigger slik jeg har forstått. derfor solgte jeg i går
Artige
I dag kl 09:26 596

Nå har vi ventet på nyheter i mange år, intet skjer. Datoer blir satt, nå 10. okt. Har denne gått bra noen dager så skal man selge. Fallet kommer garantert. Men det er en vanskelig øvelse.
1013
I dag kl 09:27 587

Du er det mest usympatiske menneske man kan forestille sig.
tuja
I dag kl 09:28 570

Blir anken forkastet, vil aksjen gå solid opp. For da har myndighetene ett stort problem. Betale store summer i erstatning, eller åpne for utvinning/pilot. Og iht Jason har QEC også vært i dialoig ang CC prosjektet, og forventer å høre noe i nær framtid.
mofi1
I dag kl 09:30 541

Det står du helt fritt til å gjøre! Dersom det ikke finnes noen kobling mellom møtet 10. oktober og pilot med karbonfangst, noe som jeg tror, kan man fort «gå skoa av seg». Melding om pilot ( eller ikke ) kan komme når som helst, den er på overtid i følge hva Jason trodde. Men at ting tar lengre tid enn antatt behøver ikke å bety noe som helst, det er nok ganske vanlig.
tuja
I dag kl 09:32 532

Spot on, mofi1.
unikum
I dag kl 09:33 519

Qec faller på svært lavt volum, dette så vi også slutten av dagen i går. Hele oppturen på økt volum tilsier noen som ønsker å riste aksjer fra oss. Det har de siste dagene kommet million kjøp og det kommer flere om folk legger ut nok aksjer. Å hvorfor selge nå kun ca 8 dager igjen. Samtidig så trodde jeg at olje aksjer er i medvinden om dagen men ikke alle.... så ikke la seg bli påvirket å selge.
Ca 100 000 aksjer kan man få kjøpt opp til 2,5 så det er ikke mange som er med på dette.
Ca 17 % ned på akkurat 1 døgn intra sier sitt både om gevinst sikring og spill om ønske om lavere kurs og ny inngang.
Redigert i dag kl 09:55 Du må logge inn for å svare
1013
I dag kl 09:34 508

At gætte på hvornår dommen kommer skal stå alle frit, der er ingen der ved om den kommer den 10 okt. eller senere. carbonfangst kan komme anytime.
sigj2
I dag kl 09:47 413

Jaja
Var jo drittgøy så lenge det varte da 😁
Peter Sellers
I dag kl 09:48 404

Parti Québécois ber om tilbaketrekking av lovforslag 69 og en konsultasjon av Quebecers om energifremtiden
tirsdag 1. oktober 2024

Quebec, 1. oktober 2024 - MP for Jean-Talon og talsperson for Parti Québécois on Energy, Pascal Paradis, kunngjør at parlamentsmedlemmer fra den tredje opposisjonsgruppen vil stemme mot prinsippet i lovforslag 69 om 'energi. Parti Québécois kan ikke støtte det fordi det planlegger en privatisering av energisektoren og fordi det ikke kan støtte CAQs ugjennomsiktige tilnærming til strømregningen.

KORT

Pascal Paradis fordømmer at lovforslaget legger opp til en økning i strømregningen, mens regjeringen stadig gjentar at den vil settes på 3 %.
Parti Québécois er imot den betydelige åpningen for privatisering av energisektoren som lovforslaget foreslår.
Parti Québécois oppfordrer økonomi-, innovasjons- og energiministeren til å trekke tilbake regningen og gå tilbake til å gjøre leksene sine ved å konsultere befolkningen om Quebecs energifremtid før eventuelle lovendringer.
I ettermiddag fant debatten sted om prinsippvedtakelse av lovforslag 69, En lov for å sikre ansvarlig styring av energiressurser og for å endre ulike lovbestemmelser . På slutten av øvelsen inntok Parti Québécois med overbevisning sine posisjoner angående tiltakene som vil ha alvorlige konsekvenser og som regjeringen foreslår uten å ha hatt mandatet. PQ energi talsperson, Pascal Paradis, fordømmer det faktum at regningen ikke inkluderer et tak på elektrisitetspriser på 3 %, i motsetning til hva regjeringen har sagt i flere måneder.

"Det vi ser i dette lovforslaget er at fastsettelse av tariffer er overlatt til Régie de l'énergie, med innføring av dynamisk prising. Pierre Fitzgibbon, forfatteren av lovforslaget, har også erkjent at prisøkninger for husholdninger er uunngåelige. Lovforslaget åpner også for etablering av et økonomisk bistandsprogram «som tar sikte på å begrense virkningen av rateøkningen» for Hydro-Québecs innenlandske kunder, som vil bli finansiert av offentlige midler. Til syvende og sist, enten det er Hydro-Québec-kunder eller skattebetalere, indikerer regningen at Quebecers vil betale mer. »

I tillegg konkluderer Parti Québécois, som flere grupper hørt i parlamentarisk komité, at lovforslaget åpner veien for privatisering av energisektoren som kan koste Quebecere opptil 3 milliarder dollar per år innen 2030. Dette faktum, som regjeringen ikke har vært i stand til å benekte, er i strid med de grunnleggende verdiene holdt av Parti Québécois.

Ved å kunngjøre at han vil stemme mot prinsippet i lovforslag 69, ber Pascal Paradis dermed minister Fréchette om å bruke sin ansvarsfølelse. Han ber henne derfor trekke tilbake regningen slik at hun gjør leksene sine på nytt og virkelig konsulterer Quebecere om deres energifremtid. Forresten oppfordrer talspersonen den til å lage en energiressursforvaltningsplan før de vurderer noen lovendringer.

"For øyeblikket setter vi vognen foran hesten ved å endre lovverket. Til dags dato har vi fortsatt ingen klar ide om regjeringens retning innen energi, grunnlaget for prognoser for energibehov eller de potensielle konsekvensene av privatisering av sektoren i Quebec. Dette er en av de største skattene fra Quebecers, arven etter René Lévesque. Regjeringen må leve opp til sitt ansvar angående denne arven og vår kollektive rikdom», konkluderte Pascal Paradis.

https://pq.org/2024/10/01/le-parti-quebecois-demande-le-retrait-du-projet-de-loi-69-et-une-consultation-des-quebecois-sur-lavenir-energetique/
Fjellbris
I dag kl 09:53 351

Helt enig! Som jeg skrev i går, farlig å trade på 10 øringer, kommer pilot eller erstatnings melding, kan man da fort gå glipp av 10 kr.
Pilot melding kan komme any day, ny dom i QEC sin favør med samme dommer 10. okt. som 26. januar, vil utvilsomt gi QEC enda bedre kort på hånden vs myndighetene i Québec, og vil selvfølgelig løfte kurs videre.
Oljepris stiger, og oljeaksjer anbefales nå. I tillegg vet vi QEC er gjeldsfritt og leverer overskudd + har meldt om økt produksjon fom. Q4. QEC har verdier og produksjon/overskudd som alene forsvarer kurs kr 3-4, Québec pilot eller erstatning er bonusen.
https://www.finansavisen.no/finans/2024/10/02/8186806/jan-petter-sissener-om-urolighetene-i-midtosten-kjop-oljeaksjer
tuja
I dag kl 10:07 216

Undres hvem som "herjer" nå. Kun 5 handelsdager igjen til 10 okt. Jeg laster flere QEC, for det blir en meget spennende høst.
boreren
I dag kl 10:11 178

Ser ut som selgerne har fått panikk.
Billyjojimbob
I dag kl 10:15 132

Panikk skaper swing👍
googleearth11
I dag kl 10:15 132

Som jeg skrev tidligere: Dette er et ekstremistisk miniparti, som står for løsrivelse for Quebec, og har kun 3 mandater i delstatsforsamlingen. Betyr ikke en dritt. Legaults parti har rent flertall, og kan gjøre akkurat som de vil i Quebec.
OlaJon
I dag kl 10:17 115

Historien gjentar seg selv.
Tarzan09
I dag kl 10:20 77

Ja og det kommer den også til med den del, hvor den går fra 2 til 30 kr, når de rigtige nyheder kommer...............jeg supplerer blot på disse niveauer!
OPC1000
I dag kl 10:21 57

Er vi inne i «dump-fasen» ?
Fjellbris
I dag kl 10:24 21

Jeg har også kjøpt enda flere i dag. Avklaring pilot / erstatning er nærmere enn noen gang, trolig har vi alle svar om noen måneder. Skal feire nyttårsaften i år og se tilbake på at jeg grep muligheten når jeg kunne, husk MB i vinter som sa vi måtte være tolmodige, så skulle vi bli belønnet. At mange nå hiver ut allerede billige aksjer rett før avklaring pilot/erstatning skjønner jeg rett og slett ikke. Spesielt siden QEC forsvarer kurs over dagens ex Québec mtp. produksjon og overskudd.
Redigert i dag kl 10:24 Du må logge inn for å svare