OKEA- Arctic Securities kursmål 41 kr/ dagens kurs 22,46

Manon1
OKEA 16.10.2024 kl 07:38 31109

En liten uslipt juvel Okea. Low risk high reward.

Triggere:

Boring Arkenstone brønn vest av Træna i okt/nov. 34 dg borretid. Ved funn vil det utgjøre 10-15 kr per aksje.
Borring av brønn november Equinor samarbeid, ved funn utgjøre 5 kr per aksje.
Innfører utbytte igjen, vil annonseres ila kort tid.
gunnarius
17.12.2024 kl 16:46 2508

Nå skulle jeg gjerne likt å vite hva styreformann i OKEA og CEO i BCPR mener om både aksjekurs og lysten på innsiden til å handle flere OKEA-aksjer.

Gitt det forholder seg slik vår styreformann selv har sagt, dvs. OKEA er et core-asset for BCPR og fremgår som dokumentert i den presentasjonen jeg viste til tidligere i dag, så kan BCPR fremdeles - før de møter krav om morselskapsgarantier (50%) - kjøpe 4-5 mill OKEA aksjer.

Men BCPR gjør det ikke og hvorfor?

Hvorfor kjøper ikke BCPR ala slik de gjorde på vårparten, med en aksjekurs i dag >20% lavere enn forrige gang?

Eneste formildende omstendighet jeg kan komme på er for å holde mest mulig av utestående aksjer som per def. "frie". Har begynt å se bort fra at årsaken kan være innsideposisjon vs. M&A.
Redigert 17.12.2024 kl 16:47 Du må logge inn for å svare
Svensken
17.12.2024 kl 22:54 2262

When in doubt, ask Chatgpt... Dette er hva AI sier om en boring der man har møtt på grunngass:

Når et selskap som leter etter olje eller gass, treffer på grunngass, kan dette øke sannsynligheten for at det er et drivverdig funn i nærheten, men det er ikke nødvendigvis en garanti. Her er noen grunner til dette:

Teknisk indikasjon på hydrokarboner: Grunngass (som kan være metan, etan, eller andre lettflyktige gasser) kan være en indikasjon på at det er hydrokarboner i området. I mange tilfeller kan gass funnet i nærheten være et tegn på at det er olje eller gassreserver under jordens overflate som kan være kommersielt lønnsomme.

Geologisk sammenheng: Hvis grunngassen er et resultat av migrasjon fra et underliggende reservoar, kan det indikere at det er et oljereservoar i nærheten. Dette kan gjøre området mer attraktivt for videre utforskning og boring, ettersom gass kan være et biprodukt av oljebrønner.

Kvaliteten på gassen: Gassen som treffes på grunn kan være et viktig aspekt. Hvis gassen er relativt ren og har høy verdi, kan det være et positivt tegn på økonomisk levedyktighet. På den annen side, hvis gassen inneholder mye forurensning eller er vanskelig å hente ut, kan det redusere kommersiell verdi.

Potensiale for olje og gass sammen: Mange oljefelt er kombinert med gassreservoarer. Funnet av grunngass kan derfor også indikere muligheten for både olje og gass i området, noe som kan øke verdien av funnet.

Teknologiske faktorer: Selv om det er gass til stede, er det fortsatt nødvendige teknologiske vurderinger for å avgjøre om det er kommersielt drivverdig. Det kan være nødvendig med ytterligere boringer og analyser for å vurdere mengden og kvaliteten på ressursene, samt tilgjengelig teknologi for utvinning.

Sammenfattende kan tilstedeværelse av grunngass øke sannsynligheten for at det finnes drivverdige olje- eller gassreserver i nærheten, men det er fortsatt flere faktorer som spiller inn, som geologi, gassens kvalitet, og teknologiske muligheter for utvinning.
bluesky2023
18.12.2024 kl 09:02 2021

Må tas med en klype salt hva chatgpt og vennene hans hoster opp, men det er ikke uten grunn at arkenstone omtales som den mest spennende letebrønnen på lang tid på norsk sokkel


På bakgrunn av de tilgjengelige kildene på nettet, kan vi se på noen eksempler der grunn gass har vært en indikator for senere oljefunn:

- **Ekofisk-feltet**: Dette feltet ble oppdaget i 1969 og er et av de største oljefeltene på norsk sokkel. Ifølge informasjon fra Store norske leksikon (snl.no), var det først indikasjoner på gass i området før det store oljefunnet ble bekreftet.

- **Groningen-feltet i Nederland**: Selv om dette er et eksempel fra et naboland, er det relevant fordi det viser sammenhengen mellom grunn gass og olje. Ifølge sokkeldirektoratet.no, ble det funnet et stort gassfelt ved Groningen i 1959, og den samme geologiske strukturen som inneholdt gassen, ble senere funnet å inneholde også olje under Nordsjøen, noe som bidro til utforskningen av norsk kontinentalsokkel.

- **Oljefunn i Barentshavet**: Informasjon fra sokkeldirektoratet.no nevner at i Barentshavet har det vært flere funn der gassindikatorer var blant de første tegnene til hydrokarboner, som senere førte til større oljefunn. Et konkret eksempel er ikke eksplisitt nevnt, men det generelle prinsippet om at gassfunn kan lede til oljeutforskning er vel etablert.

Disse eksemplene illustrerer at funn av grunn gass ofte kan være en forutsetning eller indikator for videre utforskning som kan føre til oppdagelse av olje. Men det er verdt å merke seg at selve prosessen fra gassfunn til oljefunn involverer mye mer enn bare indikasjonen av gass; det krever omfattende geologiske undersøkelser, seismiske studier, og ofte flere letebrønner før man kan bekrefte et oljefunn.
monkeytail
18.12.2024 kl 10:31 1889

Jeg tenker funnet av grunn gass er mer positivt enn negativt. Men dårlig arbeid av Equinor som ikke har plan B i tilfelle grunn gass.
Tm3P
18.12.2024 kl 10:55 1847

Det er nok ikke helt uforventet at de traff grunn gass. Er nok bare det at de trenger litt tid til å analysere den nye infoen for å finne det best mulig spot for neste brønn.
bluesky2023
18.12.2024 kl 11:16 1812

https://ndla.no/r/boring-tp-brt-vg2---beta/grunn-gass/9c6596a701

Dannelse av grunn gass
Grunn gass oppstår når gass fanges i formasjonen som er nærmest havbunnen. Opphavet til grunn gass deles inn i tre hovedgrupper:

**grunn gass som kommer fra forråtnelse av biologisk materiale (gassutvikling skjer i grunne lag)

**grunn gass som lekker fra dypere lag gjennom sprekker eller forkastninger

**grunn gass som oppstår i felt med nærliggende brønner (området kan tidligere ha vært kartlagt som fritt for grunn gass, men endringer skjer på grunn av brønnplasseringer på feltet)

Lommer med grunn gass er vanligvis dannet med lavt trykk, men lommene kan ha meget stor utbredelse. Det betyr at betydelige mengder gass kan slippe ut fra brønnen.

Peon-feltet ble funnet på 209 meters dyp under havbunnen. Det er mellom 15 og 30 milliarder standardkubikkmeter med gass i den grunne lommen.
gunnarius
18.12.2024 kl 11:44 1758

For min del foreligger melding og status Arkenstone som helt konge.

Hadde meget lave forventninger - og gitt sannsynlighet for funn (hydrokarboner) er tilsvarende å trille terningen og tenke på et tall, kan man på ingen måte klage. Dette er vesentlig mer positivt enn negativt. Iallefall min mening - og det ble kjøpt flere OKEA-aksjer. Som om jeg ikke hadde nok fra før.

For de som tror jeg er 100% trofast hele tiden, dvs. sitte med OKEA-aksjer, er ikke dette tilfelle. Har normalt et minimum, men justerer etter nærmere utvikling. Forsøkte også for litt siden å sitte uten, men da kom abstinensen. Det ble som med Øystein Sunde sin sang om Byens hi-fi asyl. Og jeg kjenner meg godt igjen innen dette hi-fi segmentet også. Men asbstinensen gjaldt tydeligvis for O&G også. Så da toppet man hele greia.

Du vet det er med stereoanlegg som det er med promille
Du bli'kke rektig frisk før du har hatt det rektig ille
Du kjøper anlegg nå og blir nervøs og pengelens
Men om et halvt års tid da får du abstinens
Da står du atter i butikken min og trygler og ber meg
Om jeg ikke vil være så snill og selge deg mere
Da ere: kjære Ståle! selg meg litt til!
Bare en liten FM-tuner du,vær så snill!

Det er noe med O&G aksjer som faktisk gjør det unødvendig å gå på Bjerke - bl.a. for spenningens skyld. Imidlertid gjelder først og fremst, man ønsker pengene skal yngle.

Boringen på Mistral står faktisk meget høyt på min ønskeliste vedr. kommersielt funn. Også her vil det bli noe oppsiktsvekkende om det blir funn. Men her gjelder at et kommersielt funn kan oppkobles Draugen - og da snakker man trolig om rimelig rask utbygging og god økonomi for OKEA.

Vil tro at Mistral-boring kan gi god match mot Q4, 30. januar. Allerede 23. januar kommer UPDATE Q4.

I det store og hele, mye på gang for OKEA. Aldri kjedelig - med unntak aksjekursen rimeligvis.

OKEA fremstår som ekstremt potent og sjansene for positiv videre utvikling foreligger.

OKEA ansetter i bøtter og spann - disse folka må da få noe å gjøre.
Redigert 18.12.2024 kl 11:48 Du må logge inn for å svare
PortRoyal
18.12.2024 kl 11:57 1729

De hadde en plan B, det ble boret et nytt pilothull - men også dette påtraff den samme gassen.

Plan C kunne muligens ha vært å fått ombord nytt utstyr på riggen for å forsøke å isolere brønnen fra gasslommen, men dette ville ha ført til forsinkelser av hele operasjonen og ikke aktuelt ettersom de har et nytt oppdrag på Mistral.

Vi får avvente og se hva operatøren kommuniserer rundt videre planer.
gunnarius
19.12.2024 kl 08:57 1369

OKEA farms into Horatio exploration well through Mistral swap

https://newsweb.oslobors.no/message/635151

Synes være et klokt strategisk grep av OKEA, ettersom Aker BP oppgir for Horatio pre-drill til 20-70mmboe. Vil tro OKEA forsøker å koble Horatio- gitt kommersielt funn - opp sammen med andre satelitt prosjekter på Gjøa, som er tiltenkt utbygget snart.

Positivt med snarlig boring av Horatio i Q1 2025.
Redigert 19.12.2024 kl 08:58 Du må logge inn for å svare
gunnarius
19.12.2024 kl 10:52 1211

Det løsner nok snart i OKEA aksjen.

Da er ihht. MT Deepsea Atlantic på lokasjon, Mistral.

Ser også av MT at Transocean Norge, som skal bore Horatio i Q1 2025, er på Nova, Gjøa-området.

Min forståelse tilsier at OKEA bevisst vil satse sterkt på Gjøa fremover. I den sammenheng kan jeg godt forstå hvorfor OKEA foretok swap som meldt i dag. For gitt det blir et kommersielt funn Horatio, med COS som DNO oppgir - a medium chance of success, så føyer økte reserver for OKEA i Gjøa-området til sterkere fotfeste her.

Markedet avventer nå neste utspill for Gjøa. Hvor snart kommer partnerne til å fremlegge videre planer for utbygging av Ofelia (Okea 12%), Gjøa North (OKEA 12 %) og Cerisa (OKEA 0%). Jeg har tidligere nevnt at OKEA trolig har vært i kontakt med Sval for overtakelse av hva jeg mener kan være et non-core asset for Sval, dvs. Sval sin 10% eierandel i Cerisa.

Avventer en melding på hva Gjøa JV vil foreta seg på Gjøa og hvilken posisjon/eierandel OKEA endelig er tiltenkt. Vil funnet Aurora (OKEA 65%) i Gjøa-området ( recoverable volumes are in the range of 12-28 mmboe) inngå i en swap med VAR og eller Harbour. Og hva med boring av Selene prospektet i Gjøa-området (OKEA 65%) - også her en mulighet for swap?

Gjøa-området - en ny smeltedigel. Og det er bl.a. i denne sammenheng at Horatio må forstås.
Redigert 19.12.2024 kl 10:59 Du må logge inn for å svare
bluesky2023
20.12.2024 kl 10:29 630

Aksjen er ned nesten 30% hittil i år, meget sterk rekylkandidat over nyttår
PortRoyal
I dag kl 02:25 78

Det gir absolutt mening for Okea å ønske å være med på det som skjer rundt Gjøa, det sikrer at de kan være med på begge sider av bordet i tilfelle utvikling av et eventuelt funn. En tilsvarende reduksjon i Mistral - greit nok, selv om dette er en brønn jeg har ganske stor tro på. Har forstått det sånn at det er primært gass de ser for seg å finne, og ganske betydelige volumer dersom det blir klaff.