RECSI 2024 del to

Null
RECSI I går kl 21:19 3118

Debattforum
Teknisk analyse
Kryptovaluta
Makrokalender
Grønne aksjer

Opprett ny tråd
RECSI 2024
Denne tråden er stengt for nye innlegg.
I dag kl 21:15
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
hottentott1
RECSI
31.12.2023 kl 22:57
435710
Godt Nytt År!

I fjor startet kursen på 14 og sluttet på 14, og det er greit nok tatt i betraktning at solsektoren globalt gikk i minus og ML ikke er inntektsbringende enda. Da kan man ikke forvente at aksjekursen stiger heller. Men mye positivt skjedde med REC i 2023. Yulin er solgt. Fokuset og innsatsen er rettet 100% mot anleggene i USA. ML er restartet. I løpet av 2024 skal produksjonskapasiteten forhåpentligvis opp på 100% utnyttelse. Og kanskje REC vil begynne å tjene penger?

Oppdatering 8. februar
Q4-23 er lagt fram. Yulin er solgt og pengene på konto. Butte dreier produksjonen bort fra ulønnsom polysilicon til mer lønnsomme produkter. Dette ble annonsert i en særdeles klønete børsmelding dagen i forveien og aksjekursen falt som en stein. Framdriften i ML går etter planen. Ingen nyheter av betydning ellers. Kurt Levens lover 100 - 300 MUSD i EBITDA i 2026. Kursen er 12 kr.

Oppdatering 21. mars
Årsrapporten 2023 er sluppet. Kort oppsummert av ChatGPT: "I 2023 opplevde REC Silicon betydelige fremskritt, inkludert nedbetalingen av gjeld og sikring av finansiering for anlegg og kapitalprosjekter. Gjennom langsiktige avtaler og vellykket omstart av anleggene, posisjonerer selskapet seg for suksess. Til tross for utfordringer som nedgangen i halvlederindustrien og økte produksjonskostnader, ser REC Silicon lyst på fremtiden med fokus på vekst og muligheter i kommende år. I motsetning til hottentotter er ChatGPT nøytral og objektiv i sin tilnærming, noe som betyr at den ikke blir påvirket av subjektive meninger eller følelser i prosessen med å skrive sammendraget."

Oppdatering 16. mai
Q1-24 er lagt fram. Tallene har liten interesse. Det viktigste er restart av ML og framtidig silisiumpris i USA. Framdriften i ML går etter planen, med unntak av litt innkjøringsproblemer med pakkingen og at restarten blir 10% dyrere enn tidligere kommunisert. En positiv nyhet er at det er forlenget en silanavtale til en verdi av 85 mill USD over fem år. Hvem kjøperen er framgår ikke. Ingen nyheter av betydning ellers. RECSi kunne vært mye bedre til å informere om salg. Man bør følge med på silisiumprisen, som nå er 5$ i Kina og 21$ i RoW. Hvis dekoblingen fra Kina bortfaller vil REC Silicon trolig være ulønnsom når 5-årsavtalen med Hanwha utløper. Kursen er 10 kr.

Oppdatering 21. juni
Gårdsdagens børsmelding er alvorlig. RECSI har problemer med kvaliteten på salgsproduktet. De har ikke funnet en løsning på problemet. Dvs at de ikke vil få den planlagte forhåndsbetalingen av Hanwha med det første, og kan komme i en likviditetsskvis. Kursen er 7 kr, før børsåpning.

Oppdatering 8. august
Q2-24 er lagt fram. Den var i tradisjonen tro uten store nyheter. Tallene har liten interesse. Det viktigste er at leveransene starter i september, og at ML vil ha full kapasitet innen utgangen av 2024. Presentasjonen gir interessant informasjon om ytterligere kapasitetsøkning i årene framover. Kursen er 8 kr.
Null
I går kl 21:20 3110

Skulle legge inn noe på den gamle tråden og så var den full
Håper noen kan legge inn link til den andre tråden....
Null
I går kl 21:23 3091

Jeg er sikker på at det kommer en melding om hvordan det er med første leveranse, det må også komme når den er levert.

Og det kommer i løpet av en og en halv uke nå....

Slik er det etter min mening
PHOinvestor
I går kl 21:37 3007

Det som vi vel kan konkludere med er det meste som vi håpet på skulle komme på plass av avtaler og lignende nå er på plass.
REC er klar for oppgang og jeg tror en bør sitte i aksjen fra nå til ut i 2026
VaderTrader
I dag kl 07:19 2464

Vi er nå på 21 oktober , mid oktober er forbi.
Nå må vi begynne å reagere , ledelsen klarer ikke å være ærlige med aksjonærene og de klarer ikke frister . Isteden for åpenhet møter aksjonærene arrogant taushet . Levens er direkte aksjonærfientlig !

Dessverre blir det nok et betydelig kursfall idag igjen grunnet inkompetanse og dårlig kommunikasjon til markedet !

Hadde håpet at alt for en gangs skyld gikk på skinner . Men ser ut som om det er Hanwha som ofrer rec , Molnes senario ser jo ut å stemme . Nok av løgner fra Levens nå .
Redigert i dag kl 07:24 Du må logge inn for å svare
uldiuldi
I dag kl 07:28 2407

REC Silicon – Opdatering vedrørende kvalificering af polysilicium med ultrahøj renhed
Moses Lake, Washington USA – 21. oktober 2024: REC Silicon ASA ("REC Silicon" eller "Virksomheden") giver en operationel opdatering vedrørende kvalificeringsprocessen for sin første forsendelse af polysilicium med ultrahøj renhed fra det nyligt genstartede silan-baserede højrent granuleret produktionsanlæg i Moses Lake, Washington.

Som rapporteret i meddelelsen den 14. september 2024, har REC Silicon leveret kvalifikationsmateriale af polysilicium med ultrahøj renhed til en tredjepart til test. Testen af ​​materialet er blevet forsinket på grund af uventede procedurer fra toldmyndighederne i det land, hvor testen skal udføres, hvilket igen har forsinket den første forsendelse af produktet til vores kunde sammenlignet med den tidligere tidslinje, vi havde kommunikeret. Virksomheden arbejder sammen med testorganisationer, tredjeparts testpartner og vores kunde for at fremskynde denne proces på enhver mulig måde, selvom timingen stadig er usikker på grund af toldprocessen og det tilhørende timingvindue for tredjeparten.

Kvalificeringsprocessen skal gennemføres med succes, før kunden accepterer den aftalte modificerede specifikation for vores produkt, og virksomheden er i stand til at foretage sin første forsendelse af produktet. Som med enhver kvalificeringsproces af denne art er resultatet af testen og dermed vores evne til at levere et produkt inden for en vis tidsramme fortsat en risiko.

Som en førende producent af silangasser og siliciummaterialer er REC Silicon godt positioneret til at udnytte de globale megatrends digitalisering, energiomstilling og energilagring. Virksomheden har udviklet en stærk markedsposition i halvlederindustrien baseret på dets aktiviteter i Butte, Montana. Den vellykkede genstart af Moses Lake-driften vil gøre det muligt for REC Silicon at levere polysilicium med ultrahøj renhed til den amerikanske solværdikæde, der i øjeblikket er under opbygning, mens selskabet også forventer at levere silangas i betydelige mængder til anodematerialer til en hurtigt voksende batteriindustri.

Kontaktpersoner

Nils O. Kjerstad
IR Kontakt
Telefon: +47 9135 6659
Email: nils.kjerstad@recsilicon.com

Om REC Silicon
Pølsebua
I dag kl 07:35 2337

Dette er krise. Herregud for en håpløs situasjon. Hvorfor er ikke testprosedyren risikofri for REC. Her ser det ut som om de må bære hele forsinkelsen pga tolltull i et testland. Huff. Kassa tømmes. Aksjen gruses. Dagen i dag blir grusom for oss aksjonærer.
Gudin
I dag kl 07:35 2329

Trodde de skulle oppdatere oss fortløpende dersom de møtte på problemer? At toll også kommer inn i bildet burde vell profesjonelle aktører som Rec og Hanwha vite om, eller? Da var første levering utsatt til gud vet hvor lenge? Synes det lukter litt fishy.
VaderTrader
I dag kl 07:37 2299

Dette er skittent spill fra Hanwha . Er vel sendt til Korea og prøvene har fastnet i «tollen» Fy faen for noen amatører ! Dette begynner å bli useriøst nå.

Hva mer løgner skal de finne på etter dette ?


NÅ ER DET VEL UTEN ALL TVIL AT HANWHA SABOTERER FOR REC ?
DETTE ER I MINE ØYNE NÅ KORRUPSJON FRA ALLE PARTER !

Redigert i dag kl 07:44 Du må logge inn for å svare
VaderTrader
I dag kl 07:48 2155

Hvis det bare hadde vært så lite . Dessverre er det nok dråpen for mange nå
Kvike11
I dag kl 07:51 2095

Candelstick skrev 7% ned👍
slap af falder ikke på grund af en mindre forsinkelse.
Shorter slikker sig om munden og fryder sig på andres vegne, og selskabets dårlige håndtering af told papirer.
Men hvorfor fortæller de ikke om prøverne stadigvæk er i tolden
uldiuldi
I dag kl 07:52 2077

Med lidt lange briller på. mere end dage betyder det ingenting. Jeg holder. Skal alligevel sidde 2026 ud. 👍
Allroad18
I dag kl 08:11 1902

Dagens melding tar jeg med knusende ro ! Herreminhatt for noen truseskvettere! Tolldeklarasjon er en formalitet, det kommer nok snart på plass, og det er tydeligvis en STOR kunde som står på kundelisten siden alt skal være 100% perfekt! Og hva er det som haster sånn egentlig? Når man er posisjonert i en risikoaksje må man tåle både svingninger, ventetid og noen skjær i sjøen, MEN nå nærmer selskapet seg målstreken. Hold fokusen på det og ikke alle disse kortsiktige svingningene/nedturene vi har opplevd. Og hvem vet, plutselig er vi notert på NYSE- en vakker dag.
Candelstick
I dag kl 08:19 1801

At varene er stuck i tollen, er for meg bare en fin måte å si at vareforsendelsen er rotet bort i logistikken.
Solid State
I dag kl 08:21 1762

REC Silicon – Oppdatering angående kvalifisering av polysilisium med ultrahøy renhet
21/10/2024, 06:24:00
Regulatorisk
Moses Lake, Washington USA – 21. oktober 2024: REC Silicon ASA ("REC Silicon" eller "Selskapet") gir en operasjonell oppdatering angående kvalifiseringsprosessen for sin første forsendelse av polysilisium med ultrahøy renhet fra det nylig restartede silanbaserte høyrent granulert produksjonsanlegg i Moses Lake, Washington.

Som rapportert i meldingen 14. september 2024, har REC Silicon levert kvalifiseringsmateriale av polysilisium med ultrahøy renhet til en tredjepart for testing. Testingen av materialet har blitt forsinket på grunn av uventede prosedyrer fra tollvesenet i landet der testingen skal utføres, noe som igjen har forsinket den første forsendelsen av produktet til kunden vår sammenlignet med den forrige tidslinjen vi hadde kommunisert. Selskapet jobber med testorganisasjoner, tredjeparts testpartner og vår kunde for å fremskynde denne prosessen på alle mulige måter, selv om tidspunktet fortsatt er usikkert på grunn av tollprosessen og det tilhørende tidsvinduet til tredjeparten.

Kvalifiseringsprosessen må fullføres før kunden godtar den avtalte modifiserte spesifikasjonen for vårt produkt og selskapet kan foreta sin første forsendelse av produktet. Som med enhver kvalifiseringsprosess av denne typen, forblir resultatet av testingen og dermed vår evne til å levere produktet innenfor en viss tidsramme en risiko.

Som en ledende produsent av silangasser og silisiummaterialer er REC Silicon godt posisjonert for å utnytte de globale megatrendene digitalisering, energiomstilling og energilagring. Selskapet har utviklet en sterk markedsposisjon i halvlederindustrien basert på virksomheten i Butte, Montana. Den vellykkede omstarten av Moses Lake-operasjonene vil gjøre det mulig for REC Silicon å gi ultrahøy renhet polysilisium til den amerikanske solenergi-verdikjeden som for tiden er under bygging, mens selskapet også forventer å levere silangass i betydelige volumer for anodematerialer til en raskt voksende batteriindustri.
Nsxnsx
I dag kl 08:26 1680

Herregud for noen amatører......uventet tollproblem. Dette er løgn, jeg vil sende en anmeldelse til finanstilsynet for gjentagende kursmanipulasjon av eget selskap.

Håper flere gjør det samme.
Pølsebua
I dag kl 08:27 1664

Jeg vet ikke om du har vært uten lønn et år eller to i livet, men om du har det, skjønner du at det gjør noe med lommeboka.
SPXL
I dag kl 08:35 1574

Bare kommet lovnader på lovnader men kun nye utsettelser, Levens burde vært byttet ut, dette lukter ikke bra. Trenger vel nå emisjon for å holde dette gående, koster enormt mye å ikke klarer å levere, mange måneder med utsettelser nå. Må forvente kraftig nedgang i dag .
Redigert i dag kl 08:36 Du må logge inn for å svare
Nsxnsx
I dag kl 08:36 1552

Kvaliteten er bekreftet for 4 uker siden og varene skal leveres i USA. Hva faen har tollen med dette å gjøre ??

Begynner å tenke at den der Molnes ikke er så dum likevel....han forutså dette og fikk helt rett. Dette er avtalt spill for å se hvem som vinner valget. Men kunne dem ikke funnet på en bedre grunn da ??? Dette er jo så sykt gjennomsiktig.....de er HELT UBRUKELIGE denne ledelsen.
Redigert i dag kl 08:38 Du må logge inn for å svare
Nsxnsx
I dag kl 08:46 1462

Med fri tilgang inne på vinmonopolet-hadde ikke denne gjengen klart å holde fyllefest :) :) :)

Det blir som å hive kortene når du har Royal Street flush fordi motstander går ALL INN......

Men når det er sagt....har ALDRI vært viktigere å HOLDE....når vi denne gangen havner på 6-7 kroner....så kommer budet på 10,- og de får kjøpt det hele. INGEN problem med å avsløre denne langsiktige planen fra HS.....med hjelp fra short. For noe kynisk svineri....
MorganKane
I dag kl 08:47 1447

Dette må jeg innrømme var skuffende. Men de informerte markedet som de hadde sagt. Dog kunne denne oppdateringen kommet tidligere.
SPXL
I dag kl 08:48 1423

Og Trump vinner valget( da vet dere det) , hva har det da å si for recsi?
Intravenøsiu
I dag kl 09:07 1276

Fri tolkning: tipper dette er toll problemer i Malaysia der Hanwha har krystalltrekkere for å lage ingots, regner med de skal prøve dette i produksjonsutstyret som tilsvarer det de bygger opp i Georgia USA, Malaysia fikk nylig en smell med tariff fra USA, så det er mulig dette er en takk for sist fra den kanten.
Redigert i dag kl 09:08 Du må logge inn for å svare
Intravenøsiu
I dag kl 09:10 1212

Jeg tolker og signalen i retning av at Rec produserer med egnet renhet for produksjon anno 2025 og
årene fremover.
Redigert i dag kl 09:11 Du må logge inn for å svare
KommersK
I dag kl 09:26 1104

Ingen bombe med nok en utsettelse for alle som har fått servert løgn på løgn om tidsfrister fra REC fra før. De greier jo ikke engang å holde SINE EGNE frister. Glad jeg bare har en mikropost her. Tør ikke mer enn det p.t.
Men shorterne koser seg noe helt enormt! De har vært alt annet enn dumme, og mange har tjent ENORMT med penger allerede. Det unner jeg dem lett. De skal leve de også.
Menigheten må bare fortsette å be enda ei stund. God stemning på Discord, ser jeg. Haha!
Stabukk
I dag kl 09:30 1048

Så ikke det problemet komme og 20% ned i dag. Blir likevel sittende utover i 2025. Dette gir selvsagt fyr på bålet fra de som mener Hanwha vil prøve å kjøpe hele Rec billig. Synes det burde komme frem i hvilket land testingen skal skje.
Candelstick
I dag kl 09:38 951

Dette var saker Uldiuldi. 😭 Blir dobbel kaffe til frukosten👍
20%ned
MikkeMus
I dag kl 10:16 768

Er det noen som gidder å sende en melding til IR-kontakt (Nils O Kjerstad) - med spørsmål om hvilket land Hanwha har møtt "uventet tollklarering" ?

Send melding til:

Nils O. Kjerstad
IR Contact
Phone: +47 9135 6659
Email: nils.kjerstad@recsilicon.com

Jeg mener det er STERKT KRITIKKVERDIG at ledelsen i REC Silicon har ventet til «siste minutt» med å informere markedet om avvik i forhold til det de tidligere har kommunisert. Meldingen kunne vært sendt ut for en eller to uker siden, da de mest sannsynlig allerede da hadde tilstrekkelig informasjon om at «tidsvinduet» ville sprekke.
Stabukk
I dag kl 10:50 660

Vi får neppe avklart om de kunne meldt tidligere at «mid-october» ville sprekke. Likevel er det kanskje lurt å «puste med magen» og se hvor kursen ender i dag og resten av uken. I skrivende stund er kursen ned 16,5%, som er ille nok. Vi kan spekulere i at Hanwha vil vurdere sitt eierskap i og avtale med Rec alt etter om Harris eller Trump blir valgt til ny president 5. nov., som er to dager før Q3. Da kan det muligens tenkes at Hanwha/Q-Cells kan ende opp med å kjøpe poly fra for eksempel Malaysia, selv med høy toll. Kanskje kan Rec snu et slikt scenario til noe positivt ved å produsere så godt som bare godt betalt silangass fra ML? Og levere også til G14 på lang sikt i stedet for at G14 bygger en ny fabrikk som kan koste mer enn det smaker? Kan da Hanwha finne en kjøper av sin andel i Rec som betaler 10-15 kr aksjen eller mer?

En kan konstruere mange utfall og skumle hensikter i løpet av et par dager! Så kan det gå en uke og siste test er stemplet OK og første forsendelse levert og forskuddet på veg inn på konto. Akkurat nå vil neppe markedet reagere på et slikt utfall før vi får det bekreftet, og tilliten til Rec sin ledelse har fått en ny alvorlig smell.
Redigert i dag kl 10:52 Du må logge inn for å svare
Ransen
I dag kl 11:04 562

Først og fremst, les hva de skriver.
"Selskapet jobber for å få fortgang i forsendelsen, men skriver at tidsperspektivet på forsendelsen fortsatt er usikkert. Utfallet av testingen og selskapets evne til å levere innen en bestemt tidsramme forblir en risiko, heter det i børsmeldingen"
Nå er ledelsen i tvil om at produktet er godt nok...
Nsxnsx
I dag kl 11:13 487

Og det som er rart....kunden som skal teste nå er jo en potensiell kunde og ikke HS. Så hvorfor kan ikke forsendelsen til HS gå som normalt ? De har jo allerede godkjent kvaliteten.......
MaxMekker
I dag kl 11:16 455

Forsendelsen er jo stoppa i Tollen, dem tror det er Kokain :)
tomsa
I dag kl 11:37 368

Leser det litt anderledes, prøvene dkal til 3dje part, dvs de skal testes av en uavhengig part. Og slik jeg forstår skal kvaliteten være litt lavere en «topp kvalitet» men innenfor en spec de i prinsippet er enige om. Så skal det testes at produktet faktisk er innenfor disse spesifikasjonene. I mellomtiden produseres det for levering. Så om de bare får testet…. og godkjent, noe som virket som en formalitet, kan dette gå bra….
Stabukk
I dag kl 13:08 109

Og alle regner med at det som BLIR testet, er en forbedring av den kvaliteten som Hanwha HAR godkjent. Da skulle vel utfallet være gitt!
Sosekopp 1
I dag kl 13:11 88

Selskapet bør etter min mening komme opp med en melding om tidsplan for videre løp veldig fort.
De sliter helt klart med hvordan kommunisere ut til aksjonærer og marked, alltid mulig å tolke meldinger på forskjellig måte som igjen skaper usikkerhet ja til og med konspirasjoner om det ene og andre.
De må få ut i klartekst hvordan det står til nå, fabrikken i Georgia som skal ha produktet er ikke klar før godt ut i 2025 slik jeg leser infoen i linken du la ut ( takker for den forresten).
Mulig vi så bunn tidlig i september rett over kroner 6 men dette kan slå ut hvilken vei som helst uten reelle tidsplaner å forholde seg til.
SPXL
I dag kl 13:18 41

Det er ingen vits med noen tidsplan, de har jo ikke peiling på hva de driver med eller så er det en bevisst handling pga ett eller annet, dette er iallefall ikke aksjonær vennlig. Man kan iallefall ikke stole på noe av det de sier.