Nå må Norske politikere våkne - Det gjøres i mange andre land


H2 Toget står nå bokstavelig talt på stasjonen. På Tv2 i kveld så vi reportasje om godsfrakten på Raumabanen som nå legges ned på grunn av at det er for dyrt å frakte gods på bane. Politikerne i Møre og Romsdal har sågar gitt sitt ja til å hydrogenifisere denne strekningen. I mellomtiden leter landets folkevalgte fortsatt etter mer fossilt brensel i Nordsjøen og soler seg i glansen av høy andel el-biler i den Norske trafikken.

Men er bransjen selv flinke nok til å lobbe dette inn på løvebakken? Blir man hørt? Jeg må si at det er svært lite H2 stoff i media om dagen dåg med noen hederlige unntak. Dette kan bransjen selvsagt påvirke og om de forsøker så er dem kanskje ikke gode nok. Det er debatt rundt klimautfordringen for all del, men dette dreier seg om hva som må gjøres og ikke hvilke muligheter som finnes for å nå målene. Der har bransjen og Norsk Hydrogenforum en jobb å gjøre.

For nå er det like før avgang og dette landet vil gjerne være med. Det er et land vi kan sammenlikne oss med selv om Norge har en større andel fornybar energi i vårt forbruk så ligger New Zealand også langt opp på listen. Og nå tar de grep:

http://www.globalconstructionreview.com/news/arup-called-help-new-zealand-run-ports-and-trains-/?fbclid=IwAR1i3dHvuC9VTkmA6g-iyBSbJX2TBRidIszUCx46fy5mWYZ_dUzCJP1yCMo
Redigert 06.12.2018 kl 21:59 Du må logge inn for å svare
2HB
06.12.2018 kl 23:01 694

Norske politikere våkne? Værsogod,- dream on!

Ja. Du har rett i det. Og for egen del og NEL også, i-og-for-seg så spiller det liten rolle, men det er jo litt trist da at Norsk næringsliv og ikke minst statskassen går glipp av så mye inntekter bare fordi man ikke evner å omstille seg raskt nok. Men det jeg etterlyser er flere til forsøket på å vekke dem og vil oppfordre dem som gjør dette til å ta bladet fra munnen og fremsnakke mulighetene H2 gir det grønne skiftet!