Pen - kansellering av etterfølgende emisjon


11.12.2018 07:00:04: PANORO ENERGY - KANSELLERING AV ETTERFØLGENDE EMISJONDet vises til tidligere informasjon om en mulig etterfølgende emisjon rettet mot
aksjonærer per 6. november 2018 som registrert i VPS 8. november 2018
(«Berettigede Aksjonærer»). Tegningskursen er satt til NOK 16,10 per aksje, med
en tegningsperiode som var antatt å starte 11. desember 2018. Videre vises til
ekstraordinær generalforsamling 29. november 2018 hvor, blant annet, styret i
Panoro fikk fullmakt til å kansellere den etterfølgende emisjonen dersom rådende
markedsforhold tilsier kansellering. Nåværende aksjekurs for Panoro er under NOK
13 per aksje og eksisterende markedskurs for aksjen har vært under
tegningskursen på NOK 16,10 siden 19. november 2018. Dette innebærer at
Berettigede Aksjonærer som ønsker å erverve Panoro aksjer kan kjøpe Panoro
aksjer i markedet til en betydelig lavere pris enn tegningskursen for den
etterfølgende emisjonen. På denne bakgrunn har styret besluttet å kansellere den
etterfølgende emisjonen da rådende markedsforhold tilsier slik kansellering.

Aksjene i den gjennomførte rettede emisjonen er utstedt og levert til en ISIN
som er forskjellig fra selskapets ordinære ISIN. Selskapet forventer at
noteringsprospektet for disse aksjene snart er godkjent av Finanstilsynet.
Aksjene vil deretter overføres til selskapets ordinære ISIN og bli handlebare på
Oslo Børs.

Enquiries

Qazi Qadeer, Chief Financial Officer
Tel: +44 203 405 1060
Email: investors@panoroenergy.com

www.panoroenergy.co
https://newsweb.oslobors.no/message/465448
Imprex
11.12.2018 kl 07:41 4754

Da er også melding fra gunnarius bekreftet. Ikke lenge til nye aksjonærer dukker opp i topp 20.


Var det noen som var i tvil om at denne meldingen ville komme? Hvem ville kjøpe aksjer til 16,1 kr. når man får den ned på 12-tallet isteden.

Da slipper ihvertfall selskapet unna kostnadene knyttet til denne emisjonen ihvertfall.
Falco1
11.12.2018 kl 10:13 4421

Å vi kan hamstre extremt billig.

Sendte mail til ledelsen i går og spurte om når meldingen om kansellering av rep. emi. skulle komme. Skrev samtidig at det var mange investorer som forventet at rep. emi. skulle bli kansellert. Har ikke fått svar enda og nå skjønner jeg jo hvorfor, he he.

PEN til NOK 12,55 og emikurs NOK 16,10?

Det er noe som skurrer og jeg får ikke helt tak i det. Har gått på både investor og selskapssiden med siktemål å røyke ut om det f.eks. er noe samrøre mellom Magnora og Panoro. I den grad man kan stole på bekreftelser skal dette ikke være tilfelle. Absolutt ikke være tilfelle, opplyses det. De som kjenner meg vet at jeg er iboende konspiratorisk anlagt.

Man kan aldri vite om det er kjøpssterke investorer eller selskap som har blinket ut Panoro i en større sammenheng. Det har således ingen hensikt i å spekulere i noe sånt, annet enn at kjøper på dagens kurser vil uansett medføre høyere kurs om selskapet blir kjøpt opp. Men her har vi nettopp et styre som stadig utvider assets og tilstedeværelse. Ser ingen logisk årsak for oppkjøp i en slik sammenheng. Kanskje fusjon, men heller ikke her tror jeg vårt styre inngår i noen allianse - med mindre dette gagner kreti og pleti.

Lander egentlig på at markeds - og børsklimaet er noe uggent og trenger tid for rekonvalens.

Oljeprisen er i det minste gitt en form for buffer ved OPEC og non-OPEC deal.

Tror faktisk ikke det er annet enn at enkelte napper og drar i aksjekursen og at de større investorene først måtte ha OPEC avtalen i havn og aksjene på egen konto, samt se om ikke oljeprisen viser tegn på oppgang - før eventuelt flere aksjer kjøpes i selskapet.

Men det bør uansett gi småfiskene en gylden sjanse til rimelig inngang - gitt man har tro på oljeprisen skal opp eller i det minste vise stabilitet. Har absolutt tro på at det kun vil være et tidsspørsmål før aksjekursen blir underlagt stigende trend. Kan på ingen måte garantere når dette vil slå inn, men sitter videre i denne forvissning.

Redigert 11.12.2018 kl 10:23 Du må logge inn for å svare
Imprex
11.12.2018 kl 10:21 4476

...i forhold til emisjonen;)
goodoil
11.12.2018 kl 10:43 4404

Er det bare og hive fra seg de siste aksjer man har i dette caset eller? har jo snart dalt 50%
Imprex
11.12.2018 kl 11:22 4320

Stort sett enig i denne gunnarius "Lander egentlig på at markeds - og børsklimaet er noe uggent og trenger tid for rekonvalens".

Er litt mindre optimistisk på rekonvalesenstiden. Vi har hatt to måneder med surt børsklima nå. Få tegn til bedring så langt. Ikke det at jeg tenker vi har fått en "reprising" på dette nivået. Men om markedet ikke får et betydelig oppsving de neste månedene er jeg redd kursmål kr 20 står for fall.

Inn til videre forholde jeg meg til dette: Ledelse, store investorer og analytikere virker å ta det hele med et skuldertrekk, null reaksjon. Så da velger jeg å også tro at det er trading og uro som har rammet oss. Intet som har med forretningen å gjøre. Vi steg voldsomt og falt deretter. Innhentet av naturlovene rett og slett. Men tar også innover meg at kursmål kan bli barbert med tiden.

agawu
11.12.2018 kl 11:26 4309

Småfiskene? Topp 20 aksjonærene har økt fra å ligge rundt 40% over lang tid, til over 60% (ekskludert emisjonsaksjene) . Som listen viser, er aksjekapital og antall aksjer økt, nå rundt 46% av alle aksjene totalt sett.
Om vi bare tar med styreleder og Kistefos i topp 20, havner vi på langt over 50%. Så var det resten vi foreløpig ikke kjenner til...
bmw5
11.12.2018 kl 16:00 3981

Pen aksjen er full av shorter lus og man må bruke aksje -lusemiddel for å få bort dette uvesenet som stadig gnager på aksjekursen. Alt er opp, men pen klarte de å presse ned til minus.
Imprex
11.12.2018 kl 16:13 3951

Skulle bare mangle med target rett under 11 kr
Daggers
11.12.2018 kl 16:25 3905

Til tross for at OSE er opp 1,3% og olja er opp 1,8% er PEN også i dag i minus.
Ser ikke ut til at aksjen bryter trenden nedover.
Nå er hele gevinsten på kr. 600.000.- i PEN hvisket bort så nå selger jeg før jeg må ta tap på aksjen.
Godt at jeg har god gevinst i SSO og NEL som kompanserer noe for dette.
Kommer tilbake når jeg ser bunnen er nådd.

Hvis du ser etter bunnen så kikk en gang til for den virker å ha vært til stede de siste 2 handledager hvor snittet i dag endte rundt 12,50 som nå er i ferd med å bli den bunnen du ikke har sett....

Aldri kjekt å selge på bunn...;)

To ting å se etter: Olja og om signalene ifm. handelskrigen virkelig er riktig som Trump melder at nu går alt så meget bedre.

Aksjen kommer den med enda større volum i handelen.
sulen
11.12.2018 kl 17:15 3736

tydeligt at det er short robotterne som kæmper med bul robotterne, men hvad har det med os aktionærer at gøre. Jo de vil have vi skal spilde med, men de får aldrig en eneste af mine aktier og lege med, uanset pris. Jeg bestemmer selv hvornår jeg sælger og det er først når de sidste brønde er boret og med fuld flow. Kurs 100.

Gunnarius

Dette er jo signaler som gjelder for de aller fleste aksjer. Panoro var aksjen som gikk mest fram helt til høsten begynte, men er nå blitt den som synker mest. Ihvertfall nesten. Så kan man spørre seg om nedgangen er en konskvens av oppgangen eller om det er helt andre faktorer. Jo oljeprisen er ned, men det er den også for alle de selskapene hvor oljeprisen har større betydning for bunnlinja. Vi har meget bra fremdrift og produksjon på Dussafu. Aje er der den har vært når kursen var 23 kr. Det er mange nye store investorer i selskapet. Likevel har kursen stupt. Jeg tør knapt å si det, men kanskje ikke markedet er like begeistret for Tunisiakjøpet som nesten alle her inne er. Ser ikke noe annet som er spesifikt for PEN som kan forklare kollapsen.
Redigert 11.12.2018 kl 17:25 Du må logge inn for å svare
MC Axel
11.12.2018 kl 18:09 3610

The way I look at it, its the oil prices crash, which is to blame and nothing else. No need to become paranoid
Xito
11.12.2018 kl 20:02 3430

Till Gunnarius med fler. Anser fortfarande (som jag skrev i ett inlägg för nån månad sedan) att nedgången i Panoros kurs är fullständigt logisk (även om det svider väldigt för mig personligen). Folk glömmer hela tiden att aktien fortfarande är upp ca. 140 % (!!!) sista 12 månaderna, och den är upp 300 % (!!!) sedan augusti 2017. Det är en vanvittig uppgång och vinst som många tagit del av, och som både småsparare och större investorer uppmärksammat och fått med sig under resans gång. Devisen "buy low, sell high" är inget nytt för någon och när oljepriset och världens stora börser börjar korrigera nästan exakt samtidigt så är det ju självklart att framförallt alla mindre investorer som köpte Panoro "low" försöker och komma sig ut med en god vinst. Oavsett det fundamentala i Pen så är marknadssedimentet just nu väldigt skakigt och osäkert- det är omöjligt att komma ifrån. Psykologi betyder minst lika mycket som det fundamentala när det gäller trading, och just nu betyder psykologin mer.

När det gäller just Panoro så får det jag beskrivit ovan ännu större konsekvenser eftersom den dagliga likviditeten i aktien är extremt låg. "Daggers" ovan är ju ett perfekt exempel på detta. En småinvestor som blivit rädd och/eller bara följer en sund tradingstrategi a la mimimize losses/stop loss. En enda person som säljer sina 30 eller 50 000 aktier kan ju trycka ner kursen flera procent intradag, något jag tycker man har sett tydligt ett par gånger sista dagarna. Helt enkelt eftersom det är så låg likviditet och inte många köpare av små oljeaktier i dagens marknadssentiment.

Mitt bet är fortfarande att psykologien i marknaden kommer ändras närmaste månaderna vilket då kommer lyfta kursen lika snabbt som den nu gått ner, allt annat oförändrat. I tillägg ser jag det som sannolikt att en eller flera större aktörer kommer börja köpa sig upp i Pen förr eller senare, pga av det fundamentala. Om när någon ska köpa 1M + aktier på börsen så kommer kursen med dagens låga volymer stiga väldigt snabbt.

Observera att min horisont här är 6-12 månader. Så är det ju upp till var och en och fundera på om man möjligen tagit lite för stora risker och för stor position i Pen om man inte klarar av att sitta på positionen så länge. Blir det ett ordentligt krakk i världsekonomien så dröjer det nog gärna 24 månader innan Pen prisas till underliggande verdier (men då kommer nog Pen köpas upp innan dess oavsett).

TyCooNY viste tidligere i dag til artikkelen:

Dussafu: Who's the lucky winner of BW Offshore's first cargo?

The scuffle between Total, Shell , Mercuria, Glencore and Vitol

Dette er meget interessant, fordi Glencore per i dag er off taker på Aje. Dvs. ingenting annet er meldt og Glencore har pleid å ha denne posisjonen. Som også Align Research har vært inne på og undertegnede mener det samme, så kan Glencore yte funding til Aje JV. Dette gjelder særlig for boring etter mer olje, som er antatt en gang i løpet av H1 2019. Men slik denne dysfunksjonelle lisensen har vist, kan ikke markedet ta noe som helst for god fisk, med mindre det blir meldt.

Og så langt synes lisensen å befinne seg i et vakuum, hvor ingenting slippes ut – heller ikke på partnernes hjemmeside. Unntaket må være MXO som har iltre aksjonærer å forholde seg til og krever good news etter voldsom nyhetstørke. Problemet for MXO er imidlertid at selskapet overmelder og tidvis må trekke tilbake info allerede utlagt. Sist ute her var at Align Research meldte på twitter at CEO i MXO skulle bli intervjuet. Align Research har en blogg hvor slike ting meldes. Ingenting er gjort i denne forbindelse og det sier meg at Stefan Oliver som CEO i MXO ikke er eller var beredt til å gjøre et slikt intervju.

Hvorfor? Gudene må vite. Men hva som bør gjelde, innen desember må bare markedet ha fått mer info om hva som skjer på Aje. Det behøver ikke være kun negativt, for man vet at det arbeides konkret med boreplaner og at simulation study er rett rundt hjørnet, som danner grunnlaget for videre boring i Turonian og Cenomanian. PEN vil nå ikke svare på om denne studien foreligger eller når den er bebudet. Personlig tror jeg den er ferdig.

Slik ståda er per i dag vil utvilsomt psykologien og manglende optimisme spille en stor rolle. Videre har vi oljeprisen og den generelle børsklimaet. Men man må ikke som investor glemme at selskapet kan melde endringer i alle tre eiendelene eller øvrige selskapsspesifikke forhold. Dvs. det kan være aktiviteter og hendelser som PEN arbeider med, som kan bli meldt. Jeg skjønner at fokus er ikke der akkurat nå, men kan bli det. De to lokomotivene til PEN har virkelig fått opp dampen, nemlig i Gabon og Tunisia.

Imidlertid og pga. at markedet ikke vet status, vil Aje i Nigeria agere som en hemsko og risk grunnet uvitenhet. Aje har fremdeles et stort potensial.

Så tilbake til heading: PEN er uansett i stand til å gi feedback til BWO angående Glencore, basert på Aje kontrakten. Det kan også være mulig at Dussafu JV velger en off taker som kan yte finansiering ifm. videre utbygging og her er absolutt Glencore en kandidat. Nå vites ikke om Aje-lisensen søker funding samlet eller delt. Men trolig samlet og her virker Glencore å være en reell kandidat.

Tempo og fremdrift på Aje må forseres. Tror faktisk at Oil Rim Prosjektet tok Aje partnerskapet på sengen. Derfor må markedet gi det den tid som trengs, slik at videre boring blir gjort på beste måte. Dette sagt, forventer et boreprogram og funding hertil asap.

Selv om aksjekurs etc er traurig – ikke glem at det arbeides på innsiden også – ikke kun makro. Og velger Dussafu JV Glencore som off taker, kan PEN forsterke sitt kandidatur ifm. funding ved Glencore på Aje. Dvs. ligger trolig inne som en opsjon for Aje lisensen rent generelt ifm. videre utbygging på Aje.

Aje kan være en trigger og må snarlig i spill.


Redigert 11.12.2018 kl 20:58 Du må logge inn for å svare
Galv
11.12.2018 kl 22:24 3207

Hei
Dette ser veldig lovende ut på 12 mnd sikt.
Det er bare 62 mil aksjer A 40kr er det ca 2400 mil.
Tunisia 50 mil usd -Aje 100 mil usd dette er vel jokeren.og Gabon 150 mil us ja så ser vi vel 300mil usd i nok 2400- finner de noe i prospekt A
Så 400 mil fat. De regnet ofte tidligere i Africa 5 usd PR fat på rot- dette gir vel 7,5% til pen nye 150 mil usd. Da ser vi 60 kr PR aksje. Tenker det er best å ha noen lodd i denne de neste 12-24 mnd.tror selv på oppkjøp etter prospekt A er borret.

Er grunnen nå lagt og bunnen nådd for denne gang? Olja mer stabil og positive børser. Som Galv påpeker...Det er store verdier Panoro har og vil pumpe opp!
Imprex
12.12.2018 kl 09:18 2858

Bunnen er neppe nådd. 12,40 nå. Daggers har meldt at han selger seg helt ut i dag. Om det stemmer vil sikkert noen utnytte dette. 11 tallet er innen rekkevidde.

Flere gode innlegg i går kveld.

Summert opp er det oljepris, frykt i markedet, shorting og at PEN ikke har klart å selge inn Tunisia til investorene som er årsak.

I dag er olja og OSE opp. Pen er ned.

Edit:

Forøvrig. Håper jeg tar feil ang nedsiden. Er ikke negativt innstilt, men er realistisk. Det kan svi enda mer før det snur. Slik er det gjerne på børs.
Redigert 12.12.2018 kl 09:23 Du må logge inn for å svare

Litt opp igjen nå. 12.60...Mulig vi skal lenger ned, men tror vi ser oppover heretter?

Med OPEC og non-OPEC deal på plass, tror jeg det verste er unnagjort. Meget bra lagertrekk i går rapportert av API. IEA senere i dag pleier å ligge noe under, men lagertrekk fremover vil få vesentlig betydning for oljeprisen.

Min tanke er at gitt oljeprisen øker et par dollar, så kan dette være nok til å sette mer fart i volumet og handelen. Tross alt lavt volum og øretrilling. Det kan i den forbindelse vise seg at det kan gå fort. Iallefrall tilbake til emikursen på NOK 16,10.

Det er trolig langt flere som sitter med et papirtap ved en kurs på rundt NOK 12,50. Med mindre markedet krakker totalt, blir nok de fleste sittende i påvente av bedre tider. Det er vel det man ser konturene av nå. Dvs. veldig lite som skal til før rask respons oppover.
Imprex
12.12.2018 kl 10:06 2693

Enig i det. Fundamentet for PEN og oljeaksjer er betraktelig bedre nå. Ting kan skje fort når det begynner å bevege seg. Dessverre luter det mest nedover så lenge oljeprisen vaker rundt 60 dollar. Olja må opp.

Bunnen virker helt klart å være nådd hvor dette er tredje dagen det bygges gulv rundt 12,50 hvor gulvet bygges sterkere for hver dag som går.

Noen skjønner dette nå, mens andre vil først forstå det noe senere noe som alltid blir dyrere...:)
Redigert 12.12.2018 kl 10:14 Du må logge inn for å svare
Imprex
12.12.2018 kl 10:16 2646

Det eneste jeg vet er at jeg ikke tør selge...

rischioso, hvor mener du gulvet er om vi ryker under 12?
Redigert 12.12.2018 kl 10:24 Du må logge inn for å svare

Det er ikke relevant når det nå bygges gulv på oversiden og dette sammen med det fundamentale så skal det veldig mye til før vi går på undersiden.

Mitt bet er at vi om ikke lenge vil bevege oss mot emikursen (16) i påvente av nytt.
Imprex
12.12.2018 kl 10:39 2577

Takk for svar. Håper du får rett. Så et dykk ned på 11-tallet anses som "ufarlig", eller noe du ikke tror vil skje?
MC Axel
12.12.2018 kl 10:42 2568

Short squeeze coming soon!
sulen
12.12.2018 kl 10:45 2553

Stor opkøber er på banen, og kommer billigt ind.
McDreamy
12.12.2018 kl 10:54 2506

Hvor er Kistefoss blitt av?

Shareholders registered in VPS as of December 10, 2018.
Number of shares % Name Country
3,679,229 5.90 F2 Funds AS NOR
2,795,031 4.48 SpareBank 1 Markets Market-Making
NOR
2,650,444 4.25 JP Morgan Securities USA
2,641,465 4.23 DNO ASA NOR
2,484,472 3.98 Skandinaviska Enskil NOR
1,614,906 2.59 Sundt AS NOR
1,590,785 2.55 Danske Invest Norge NOR
1,577,775 2.53 Pareto Securities AS Emisjonskonto NOR
1,446,578 2.32 Hortulan AS NOR
1,434,062 2.30 SpareBank 1 Markets Meglerkonto NOR
1,182,247 1.90 Storebrand Vekst JP Morgan Europe Ltd NOR
848,447 1.36 Mathias Holding AS per Mathias Aarskog NOR
796,024 1.28 Predator Capital Man NOR
624,223 1.00 Kampen Invest AS NOR
603,058 0.97 KLP Aksjenorge NOR
594,000 0.95 Svoren Steinar NOR
566,323 0.91 Nordnet Livsforsikring NOR
556,782 0.89 Nordnet Bank AB SWE
500,737 0.80 Haugesund Psykiatris NOR
500,000 0.80 Pescara Invest AS NOR
Top 20 shareholders
28,686,588 Top20 (%)
45.98
Outstanding Shares
62,387,600
Imprex
12.12.2018 kl 10:58 2488

Det spørsmålet ble tatt opp og besvart her: ref agawu og gunnarius

https://forum.hegnar.no/thread/16816/view/287158
Redigert 12.12.2018 kl 10:59 Du må logge inn for å svare
awsdrf
12.12.2018 kl 11:15 2427

Kan ha noe med at aksjene som ble tildelt til Kistefos AS i emisjon blir terminfinansiert:

"Kistefos AS har i dag, den 7.11.18, gjennom en emisjon fått tildelt til sammen 4
968 944 aksjer i Panoro Energy ASA («selskapet») til pris per aksje på NOK
16,10. Emisjonen er betinget av godkjennelse fra selskapets generalforsamling
den 29.11.18. Eierandelen i selskapet vil etter gjennomført generalforsamling
og etter gjennomført emisjon være 7,96 %. Aksjene vil bli terminfinansiert"

Takk for den, Gunnarius. Og så BWO i siste seksjon før kaffepausen og PEN i første etter kaffepausen på samme dag da gitt. Da blir det nok mest Tunisia og Aje fra Hamilton sin side.
Redigert 12.12.2018 kl 11:34 Du må logge inn for å svare

Streikende oljearbeidere i Gabon, men heldigvis er det bare Total som er berørt.

«ONEP Launches 3-Day Strike
Wednesday, December 12, 2018
Gabon’s oil union has launched another strike. The union began the strike on December 11 across all facilities after French firm Total began laying off its workers.
The union, ONEP, said only four of six fired workers had been reinstated despite demands made to Total that they all have their employment reinstated.
This is not the first strike against Total launched by the union this year. In July ONEP launched a 15-day strike against the French firm. The union began a 15-day strike after Total failed to meet its demands for higher pay and other issues t, the union said in a statement.»

https://www.petroleumafrica.com/onep-launches-3-day-strike/

Imprex
12.12.2018 kl 12:11 2287

Takker. Der må de virkelig få vist frem potensialet i Tunisia. Hermanrud i SB1 har analysert skiferoljeindustrien i USA og konkludert med at de trenger en oljepris mellom 71 og 77 dollar. Trump kan si hva han vil, men oljepris på dagens nivå vil han neppe klare å forsvare. Olja stiger bra nå og PEN synker. Skal det fortsette slik det utvikler seg nå, PEN synker og olja stiger, kommer PEN til å passere lydmuren når det først løsner.