BERGEN BIO


https://newsweb.oslobors.no/message/465541

Bergen bio ønsker høyere aksjekurs fremover,milstones coming up?

Bergenbio-sjef: – Skuffet over markedets reaksjon
2 timer siden · Hans Henrik Torgersen
Bergenbio-sjef Richard Godfrey beskriver 2018 som et «vanvittig suksessfullt år», til tross for at aksjekursen i selskapet er halvert siden toppunktet i begynnelsen av juni da aksjen nådde 54,8 kroner.
Nå er prisen 27,8 kroner – og Godfrey legger ikke skjul på at han er skuffet over markedets reaksjon på selskapet hans.
– Det er selvsagt skuffende at markedet ikke har satt pris på de gode dataene vi har levert. Jeg håper de vil komme til å se hvilket potensial for verdiskaping vi har, og at vi har fjernet mye risiko ved aksjen det seneste året, sier Godfrey til Finansavisen.
Han tror en del av investorene i selskapet blir forvirret av detaljene i fremskrittene Bergenbio gjør, noe han også mener er forståelig.
Bergenbio har utviklet kreftmedisinen bemcentinib som de håper skal bli en viktig brikke i fremtidens behandling av kreft. Bemcentinib testes nå på en rekke krefttyper, og pillen kan komme til å bli brukt alene, eller i sammen med andre medisintyper.
Behandlingen skal hemme AXL, et reseptor-protein som styrker motstandskraften i kreftcellene.
Redigert 12.12.2018 kl 08:12 Du må logge inn for å svare
Korsar
20.12.2018 kl 11:49 1035

I dag ser vi et godt eksempel på hvor mye en enkeltaktør kan påvirke aksjekursen når volumet er lavt:
- kl.11:18 ble det dratt gjennom en stor post på 9800 aksjer på 27 blank
- i vakuumet etter dette var det en luring som lynraskt snek til seg en ledig post på 100 aksjer på 26,40
- dermed kan det ta mange små handler å bringe aksjen opp til start igjen
Så i BGBIO som de fleste andre aksjer i dag; det er ikke akkurat optimistene som styrer ballet nå :-)

Edit: US futures snur litt oppover mot nøytralt nå, mens OSE er helt nede på 2,25% i minus. Håper må derfor være at den obligatoriske OSE-rævediltingen begynner å slå litt mer inn etter hvert :-)
Redigert 20.12.2018 kl 11:53 Du må logge inn for å svare
Korsar
19.12.2018 kl 11:31 1161

Flottesen og jeg har presisert hva dette går i med konkrete henvisninger til de relevante kilder.
Tross at dine innspill er helt faglig ukvalifiserte, så er det i prinsippet imidlertid nyttig at vi gjennom denne trollingen tok oss på tak og repeterte hva saken går i.
Men nå får det være nok, dette siste innlegget viser for alle hva du holder på med.
Nor96
19.12.2018 kl 11:15 1705

Først personangrep og nå hersketeknikk..

Registrerer at Flottesen over her skriver : "Forøvrig så er jo konfliken en fadese og man kan jo nesten mistenke at de har gått i en felle med å gå inn i en lisensavtale med så uklare rammer".

Jeg har før konflikten oppstod omtalt den ulempe denne lisensavtalen kunne ha fordi den innebærer royalties til Rigel i millioner av dollar og det hele dreier seg om penger knyttet til den verdi eller ev. verdiskapning som jeg har valgt å kalle det fra en antitumorplattform (axl plattform som BgBio bygger opp) og som Rigel har solgt inn gjennom R428/ Bemcentinib.
At jeg brukte (ADCT-601) som et eksempel er at denne utprøvningen har stått en god stund på clinical trials og står der ennå not recruiting, men studiet kan helt klart være utenfor den grenseoppdraging som voldgiftssaken innebærer.

Litt pussig at jeg nå stikker fingeren inn i et vepsebol der debattantene nærmest fornekter at Bgbio er kommet i uenigheter med Rigel og er havnet i en voldgiftssak.

Her er E24 sin omtalte av saken:

: Bergenbio i megling etter strid om lisensavtale
13.09.2018 · André Haugen
Bioteknologiselskapet Bergenbio har kommet i klinsj med kanadiske Rigel Pharmaceuticals, som de gikk inn i en lisensavtale med i 2011.
I en melding skriver selskapet at de har innkalt Rigel til megling. Partene har blitt enige om bindende voldgift foran et panel med tre voldgiftsmenn i Toronto.
Meglingen skal fullføres innen 180 dager etter at den har startet.
Striden dreier seg ifølge selskapet om tolkning og anvendelse av forskrifter i avtalene mellom partene.
Det dreier seg spesielt om rettigheter og forpliktelser partene har i forbindelse med lisensiering eller salg av produkter av Bergenbio og/eller salg av Bergenbio til en tredjepart, heter det i meldingen.
Redigert 19.12.2018 kl 11:20 Du må logge inn for å svare
Korsar
19.12.2018 kl 11:05 1717

Litt interessant scenario i BGBIO nå, på en ellers grå OSE-dag: Opp ca 4,5%, dog på lavt volum.
Men hvis vi summerer de 3-4 siste oppgangsdagene tidligere, ser vi at salgstrøkket er ganske svakt, slik at selv mindre kjøp løfter kursen ganske mye.
Så inntil vi får nye kursdrivende nyheter, vil vi derfor trolig fortsette på lave handelsvolumer: Kjøperne vil ikke ønske å gå opp mange kroner for å få noen tusen aksjer til.
Utlagt: Sterkere kjøpslyst i markedet vil løfte kursen svært så raskt. Men når det kommer? ikke godt å si dagens deprimerte børssentiment.
Redigert 19.12.2018 kl 11:06 Du må logge inn for å svare
Korsar
19.12.2018 kl 08:37 1782

StockW,
korrekt observert. Der Flottesen skriver korrekt og innsiktsfullt for å stoppe det innledende misledende og helt kunnskapsløse tøvet, så svares det bare med nytt sludder.
Jeg har tillit til at forumets øvrige lesere klarer å skille skitt og kanel her.
Kred til Flottesen som igjen og igjen tilstreber å omtale saker pinlig korrekt. Bra!

Det er trist å se at ‘nett-trolling’ og spre ‘løgn og usikkerhet’ har etablert seg som en jobb!
@Nor96 og @Heilo88; de må være veldig stolte av seg når de legger seg på seng om natten og tenker på dagens aktivitet! Bravo!
Redigert 19.12.2018 kl 08:16 Du må logge inn for å svare

Hva er det du sikter til her? Det du skriver er jo bare tull, har du en agenda bak dette eller er det det gode gamle menneskelige behovet for å få det siste ordet i en diskusjon som vi nå blir vitne til?
Redigert 18.12.2018 kl 23:21 Du må logge inn for å svare
Nor96
18.12.2018 kl 23:17 1897

Og den ( ADCT-601) ligger heller ikke under « the small amount of related know-how generated by Rigel and existing at the time of the license».
Får håpe ikke dette blir amerikansk advokatmat utover voldgiftsaken som vel avklarer og gir en ikke ankende avgjørelse.

Den nevner heller ikke kråkeboller eller marsipangriser, men dette gjelder altså bemcentinib, ikke antistoffporteføljen som er selvutviklet. Rigel har ikke noe med den å gjøre, så den er ikke en del av denne forhandlingen.
Nor96
18.12.2018 kl 22:55 1925

Det er mulig du skal til Toronto så jeg skal ikke være absolutt påståelig, men pressemeldingen sier lite utover at BgBio inngikk en lisensavtale med Rigel datert..
Men de skriver vitterlig: « particularly as they relate to the rights and obligations of the parties in the event of the licensing or sale of a Product(s) by BerGenBio and/or the sale of BerGenBio to a third party.»; dvs. sales of Product(s) by BerGenBio skriver de i pressemeldingen og nevner der ikke verken R428 /BGB324 eller Bemcentinib.

Hvis du sjekker beskrivelsen av lisensavtalen så står det:
License from Rigel Pharmaceuticals Inc (bemcentinib)
29 June 2011, the Company entered into a license agreement with Rigel. It grants to BerGenBio an exclusive worldwide
license under the key Rigel patent rights protecting the compound bemcentinib (including two patent families known as
PCT/US07/089177 and PCT/US2010/021275, see Section 8.7"Patents" above), and the small amount of related know-how generated by Rigel and existing at the time of the license.

Disse patentene gjelder small-molecule/bemcentinib, ikke et antistoff.

Så litt senere i avtalen står det:
Under the terms of the license, a distinction is drawn between the circumstance in which BerGenBio itself eventually
commercialises the bemcentinib product, and the circumstance in which BerGenBio appoints a partner to do so, or BerGenBio as a company is sold to an acquirer.

Det er i det siste avsnittet hunden er begravet.

Nor96
18.12.2018 kl 22:22 1973

BerGenBio ASA: Notice of Arbitration with Rigel Pharmaceuticals, Inc.

Bergen, Norway, 13 September 2018 - BerGenBio ASA (OSE: BGBIO), a clinical-stage biopharmaceutical company developing novel, selective Axl kinase inhibitors for multiple cancer indications, today served Notice of Arbitration to Rigel Pharmaceuticals, Inc. pursuant to a License Agreement made and entered into as of 29 June 2011.

A dispute has arisen between the Parties with respect to the interpretation and application of certain provisions of the Agreement, particularly as they relate to the rights and obligations of the parties in the event of the licensing or sale of a Product(s) by BerGenBio and/or the sale of BerGenBio to a third party.

The Parties agreed to a binding arbitration before a panel of three (3) arbitrators in Toronto, Canada pursuant to the then-current Canadian Arbitration Association rules, to be completed with 180 days of commencement.

- Ends -
Publisert OSE

Forøvrig så står det i pressemeldingen at dette gjelder en "License Agreement made and entered into as
of 29 June 2011", som gjelder R428 som ble omdøpt til BGB324 av BerGenBio og som etter flere års utvikling ble til legemiddelet gitt navnet "bemcentinib" av WHO(INN).
Nor96
18.12.2018 kl 22:00 2005

Det jeg har stusset over er at Bemcentinib ikke nevnes i den pressemeldingen så å hevde at dette utelukkende er knyttet til Bemcentinib kan være riktig, men det er ikke gitt, ref. over.

Man kan se dette fra en annen vinkel. Dersom BGBIO tenker å utlisensiere eller selge bemcentinib til en tredjepart så er jo dette en utfordring så må ryddes av veien. Og vi vet jo at enten så kommer det en emisjon eller en slags partneravtale i løpet av første halvår.
Take your bets.

Det gir ingen mening. Man kan ikke patentere en sykdom. Det er ingenting som heter "antitumorplattform". Skal du ta et patent på et legemiddel så må du beskrive den molekylære oppbyggingen, som er utrolig forskjellig fra BGB324 og BGB-601. BGB324 har dusinvis av atomer, men BGB601 har tusenvis. Det er ikke i nærheten av å være en "antitumorplattform" som er felles.

Forøvrig så er det BerGenBio som initierer forhandlingene, ikke Rigel.
Og for å sitere selskapet, dette gjelder bemcentinib og mer spesifikt spesifikt hvordan man skal fordele pengene dersom rettighetene blir overført til en tredjepart.
Panis
18.12.2018 kl 21:35 2047

Takk Nor96,
Det er vel da greit å avvente en inngang her til denne saken er behandlet og avgjort.
Nor96
18.12.2018 kl 21:30 2052

Rigel kan faktisk mene at BgBio utvikler og utlisensierer produkter fra en antitumorplattform som de ( Rigel) uansett har rettigheter til. En lisensavtale med så uklare rammer; vel de er i hvert fall uenige og en voldgiftssak/ dom er tydeligvis nødvendig for å avklare hva Rigel har krav på eller hva BgBio kan forvente.

Forøvrig så er jo konfliken en fadese og man kan jo nesten mistenke at de har gått i en felle med å gå inn i en lisensavtale med så uklare rammer.

Dette er, for å kalle en spade en spade, rett og slett sludder.
Jeg vet ikke om du bevisst prøver å skremme folk, eller om du ikke har peiling, men det du skriver her er jo bare tull.

Bemcentinib(BGB324/R428) og BGB601(ADCT-601) har ingenting med hverandre å gjøre.
Absolutt ingenting. Det er ikke samme type legemiddel og de virker heller ikke på samme måte.

Bemcentinib er et small-molecule kinasehemmer som blokkerer den intracellulære delen av tyrosin-kinase AXL.
BGB601 er et biologisk antistoff, som finner reseptoren for den samme kinasen, på _utsiden_ av cellen.
To helt forskjellige legemidler, to helt forskjellige virkemåter. Stoffene likner ikke engang på hverandre, BGB-324 er et bitte lite molekyl, BGB-601 er et "stort" biologisk antistoff.

BerGenBio har utvilket flere av disse antistoffene selv, dette er ikke noe som de har hentet inn eksternt.
BerGenBio har også bekreftet at dette er noe de har IP på selv, hverken Rigel eller noen andre har rettigheter her.

BGB-601 er utlisensiert til ADC Therapeutics som konjugerer antistoffet med en cellegift, slik at man får målsøkende cellegift som finner frem til kreftcellene, på samme måte som NANO har konjugert en radioaktiv partikkel til et antisoff, for en slags målsøkende strålebehandling. En fin måte å utnytte antistoffer som kan finne frem til kreftcellene men som ikke er helt funksjonsblokkende. Men de beholdt den beste selv, den funksjonsblokkende indrefileten BGB-149.

Redigert 18.12.2018 kl 21:27 Du må logge inn for å svare
heilo888
18.12.2018 kl 20:23 2119

Nor96;
Bra at du informerer for det ligger nok et risikomoment her.

BgBio er på alle måter et bra selskap så denne usikkerheten kan være det som forklarer at aksjekursen er halvert på i underkant av 7 måneder.

Nor96
18.12.2018 kl 20:08 2137

Jeg skriver: "BgBio nå har tatt seg til rette med å utnytte lisensen utover juridisk opprinnelse".
og det står bl. a. i pressemeldingen: "relate to the rights and obligations of the parties in the event of the licensing or osv." og jeg henviser til bl. a. til prosjektet ADCT-601 som jeg mener kan være en av faktorene der Rigel kan ha reagert på lisens eierskapet ( og også ev. milestones som Rigel har krav på) ved nettopp utlisensiering fra BgBio til en tredjepart.
Kursen har jo gått fra midt 50 tallet til kurs nå 27 så noen vidunderkur har vel neppe denne voldgiftsaken vært for selskapet. At jeg informerte om lisensforholdene til Rigel på et tidlig tidspunkt var jo fordi jeg så ulempen slike avtaler innebærer og muligheten for konflikt(er) og fikk rett.
Korsar
18.12.2018 kl 12:15 2282

Nor96,
du klarer åpenbart fremdeles ikke å forholde deg til hva saken dreier seg om.
Med siste avsporingspåfunn utdefinerer du deg fra videre debatt.

@Nor96: hvis du leser BGBio sin presentasjoner har de STRONG patent for Bemcentinib (side10 av powerpoint presentasjon).
Nor96
18.12.2018 kl 12:01 2296

Det var ikke uten grunn jeg var tidlig ute med å vie oppmerksomhet og informere om avtalen knyttet til Rigel. Om BgBio nå har tatt seg til rette med å utnytte lisensen utover juridisk opprinnelse (eks. ADCT-601) så passer nok Rigel på. Vet ikke om dersom de taper voldgiftsdomstolssaken om Rigel da kan kreve mer eller pårope kontraktsbrudd som worst case.
Korsar
18.12.2018 kl 10:00 2359

Flottesen,
ja, du kommenterer helt korrekt iht. tvistemeldingen.
Og ad biomarkører så er du også helt på linje med sitatet jeg la inn for dette.

PS: Og som Flottesen skriver, BGBIO var i gang med utviklingen og så seg om etter beste molekylære løsning til dette. Dette inngikk de avtale med Rigel om, som altså er deres "bidrag" i bemcentinib-prosessen.
Redigert 18.12.2018 kl 10:05 Du må logge inn for å svare

BerGenBio har utviklet legemiddelet bemcentinib, men molekylet som er grunnlaget for dette er innlisensiert.
Uenigheten dreier seg om Rigels rettigheter dersom BerGenBio blir kjøpt opp, eller velger å utlisensiere eller selge rettighetene til bemcentinib, altså dersom rettighetene til bemcentinib overføres til en tredjepart. Dersom BerGenBio beholder rettighetene selv er det ingen uenighet, men det er jo en ikke ubetydelig mulighet for at det ikke kommer til å skje.

Hva som omhandler biomarkører så dette sannsynligvis helt uvedkommende Rigel, det finnes ingen "platform" som gir Rigel monopol på alt mulig som er relatert til AXL. Husk, BGBIO startet som et selskap som fokuserte på biomarkører, det var den opprinnelige forretningsideen og de var i gang med dette lenge før Rigel kom på banen.
Korsar
18.12.2018 kl 09:44 2383

Nor96,
så din kunnskap strekker seg egentlig til at du "tipper" hva som foregår? Jaja.

Jeg bare kort sitere fra selskapsmelding 15/9 i år hva avklaringen mot Rigel gjelder, som jeg sa: Hvis det blir snakk om salg eller lisensiering til andre parter enn de to (BGBIO og Rigel), altså et "suksessproblem":

"A dispute has arisen between the Parties with respect to the interpretation and
application of certain provisions of the Agreement, particularly as they relate
to the rights and obligations of the parties in the event of the licensing or
sale of a Product(s) by BerGenBio and/or the sale of BerGenBio to a third party."
Redigert 18.12.2018 kl 09:55 Du må logge inn for å svare
Nor96
18.12.2018 kl 09:39 2390

Korsar: Nå er det personangrep og stråmenn ute og går her og så langt synker du vel ikke?
Når det gjelder voldgiftssaken som jeg konkret omtalte så er det en uenighet om tolkning av kontrakt. BgBio har ikke selv utviklet Bemcentinib, men det er Rigel som mottar lisenspenger fra BgBio etter inngått avtale. Trodde du hadde skjønt det. Skal jeg tippe så gjelder uenigheten hvilken rett BgBio har til å utvikle biomarkører og andre legemidler på lisensplattformen som BgBio leier fra Rigel og hvordan dette skal ev. godtgjøres
Korsar
18.12.2018 kl 09:16 2414

Nor96,
Hehe, det var da noe til fordreining av virkeligheten. Selvsagt er det BGBIO som selv utvikler dette, de har overtatt alle tidligere rettigheter fra samarbeidspartner Rigel etter en helt ordinær godtgjøringsmodell. Det man ønsker å få formalisert nå er hvordan man presiserer modellen ved stor kommersiell suksess. Siden dette seiler opp som en stadig større sannsynlighet.

Her er hva selskapet selv sier om rettighetsbildet for produktene de utvikler og skal kommersialisere:
"BerGenBio retains all rights for the future development and commercialisation of its products including companion diagnostics and employs strategic partnerships as needed".

Så det er lov å be om litt seriøsitet her, selv fra folk som har tapt omtrent alle pengene sine på NANO, som er ned ca. 40% siste året. BGBIO er derimot opp ca. 25% siste året.
Redigert 18.12.2018 kl 09:16 Du må logge inn for å svare
Nor96
18.12.2018 kl 08:54 2440

Har skrevet litt om dette tidligere og som mange ikke er klar over: Men Bergen Bio har en lisensavtale med det amerikanske legemiddelutviklingsselskapet Rigel. Dvs. BergenBio har ikke utviklet medisinen de nå har kliniske utprøvninger på selv, de betaler betydelige millioner dollar i royalties etter hvert som utprøvningen skjer med Bemcentinib dog avhengig av suksessgrad.
Nå har de attpåtil havnet i en voldgiftssak med nettopp Rigel ( de som opprinnelig eier patentet Bemcentinib) og dette er ingen god situasjon når du havner i konflikt med utleier.
Boms
18.12.2018 kl 08:23 2481

Det er helt klart flere sjefer som er skuffet og også flere underprisede aksjer.

Det som etter mitt syn gjør at BGBIO skiller seg ut er at de kan nå en stor pasientgruppe, alle AXL+ pasienter kan i prinsippet ta bemcentinib med god effekt og ingen bivirkninger av betydning. Klarer de dette har de et årlig salgspotensiale på over 1 milliard USD. Når de i tillegg har Merck med på studier nå og tilstrekkelig med cash er de også i posisjon til å få gjennomført sitt program.
(PS jeg har aksjer også et par av de aksjene du nevner, men innen det utviklingsracet onkologi er det ikke bare en hest som vil løpe inn penger - det store spørsmålet er jo om det er så innmari mange norske selskaper som ender opp som vinnere)
Panis
17.12.2018 kl 23:43 2581

Ja, det er vel flere Pharma CEO’er som er skuffet over markedets reaksjoner...
Kan nevne noen som Bravo i NANO, Schneider i PHO, Waladay i PCIB, og Soug i TRVX alle vet de at de har et banebrytende produkt når det når markedet.
Boms
12.12.2018 kl 19:22 2848

Jeg hørte på presentasjonen til BGBIO i dag. Min konklusjon er at på disse kursnivåene er BGBIO ekstremt underpriset. Bare å kjøpe om kursen er 28, 29, 30, 35 spiller ingen rolle om du bare sitter til vi har et litt mer rasjonelt og positivt marked for norsk biotek.

HELSEKONFERANSE: DNB Markets konferanse for helseselskapene notert i Oslo og Stockholm arrangeres i dag. Fra Oslo kommer Nordic Nanovector , Targovax, BerGenBio, Photocure, Ultimovacs, Medistim og Gentian Diagnostics. DNB har kjøpsanbefalinger på Nordic Nanovector, Targovax og BerGenBio med kursmål på henholdsvis NOK 110, NOK 18 og NOK 56 pr aksje. Videre har de en kjøpsanbefaling på Medistim med et kursmål på NOK 81 pr aksje.

Hadde det ikke vært for jeg sitter griselong i bgbio selv, så skulle jeg ha shortet alt av godnyheter på åpningen ?
Hadde hatt super batting average på å gjøre det i fra Mai i år og til nå.
Vi får håpe at det kommer noen heavy hitters inn fremover.
Korsar
12.12.2018 kl 10:26 3087

Bullandbear,
du har faktisk dekning for dette typiske mønsteret i farma ifm. meldinger.
Årsaken er normalt at farma er komplekse ting, og meldingene krever ofte at man må rådspørre seg med fageksperter før man tør å trekke tydelige børstekniske konklusjoner. Dermed har vi sett mye rart fra meglerhusene de senere årene når de har prøvd seg litt for raskt på egenhånd, der de ofte feiltolker positive meldinger som negative og vice versa.
BGBIO kunne opplevd det samme idag, men du skal være rimelig sveiseblind for å klare tolke dagens BGBIO-meldinger for negative. Noen satset derfor ved åpning på at Godfrey var svært trygg i sin melding, og slengte seg på for ikke å bli akterutseilt. Men aksjen er ikke likvid nok (ennå) til å holde altfor sterk stigning oppe, når andre lirker motsatt. Ikke uventet har aksjen derfor foreløpig stabilisert seg litt mer enn i åpningen, midt på 29-tallet.
Men obs obs: Når/hvis tyngre folk kommer tilbake med faglige råd om at Godfrey signaliserer krutt, kan både volum og kurs få en runde til.
Redigert 12.12.2018 kl 10:26 Du må logge inn for å svare
Korsar
12.12.2018 kl 09:17 3177

Det BGBIO melder i dag, er bedre enn selv optimistene turde å håpe på dette tidspunkt.
Når ellers saklige Godfrey kliner til på denne måten, ja da vet han hva han har i kofferten.