BOR-eiendom og industri i skjønn forening, EK=112


Borgestad har i de siste månedene falt fra kr. 50,- til ned mot kr. 35-36. Dette uten annet enn at de i Q3 rapporten informerte om at de har foretatt leietakerendringer som vil gi økt inntekt fra Q4 i 2018. Det er også foretatt visse endringer på eiersiden av segmentet industri hvor BOR har etablert et holdingselskap og minoritetsaksjonærene får eierandeler i holdingselskapet. Dette vil redusere adm. kostnadene til BOR og gi en enklere konsernstruktur. Det er helt klart eiendom som ut fra balansen har størst verdi og kjøpesenteret Agora Bytom ligger meget godt plassert i polen ikke langt fra Krakow og kun 15 km. fra Katowice hvor klimatoppmøtet nå holdes. Kan ikke skjønne annet enn at omsetningen på kjøpesenteret virkelig vil ta av når flere tusen politikere, byråkrater, journalister og andre nå er samlet i Katowice. Forøvrig er egenkapitalen pr aksje i selskapet (korrigert for minoritetsaksjonærer) NOK 112,- pr aksje, dvs 3 ganger dagens aksjekurs. Her er det bare å kjøpe og vente til flere oppdager denne undervurderte og underanalyserte aksjen.
Redigert 12.12.2018 kl 09:58 Du må logge inn for å svare
Norbo
27.10.2019 kl 14:10 334

Skal bli interessant å se hvor lang tid det går før det ringer i de rette bjellene. Kursmålet mitt her er 200 ila 2 år. Men det kan komme før en aner det.
Norbo
27.10.2019 kl 17:45 320

Satse på et solid løft de neste dagene👍
Norbo
05.11.2019 kl 10:34 202

Denne burde ligget på 100 lappen nå. Helt utrolig at ingen tar tak..
Norbo
05.11.2019 kl 10:41 199

Salgssiden indikerer at vi kan komme dit relativt kjapt.
Idav
12.11.2019 kl 13:40 110

Merkelig at denne aksjen ikke har noe belåning hos Nordnet, skulle tro at dette papiret var et stabilt og sikkert papir, men det er vel at det er heller lav omsettningen som gjør det. Det også synes jeg er rart da det har kommet mange flotte meldinger i det siste som styrker vår egenkapital.
Men interessen på børsen den er meg et mysterium. Røde tall og emisjoner er det som svinger tydeligvis.
sorte
12.11.2019 kl 23:51 84

Jeg belåner ikke aksjer selv, men Borgestad er vel i utgangspunktet ikke det verste man kan belåne. Ja, er nok helt klart omsetningen som gjør at ikke alle meglerhus låner penger til denne.
Men omsetningen har jo tatt seg betraktelig opp den siste tiden, noe som selvsagt er positivt.
Ser det ligger en litt større "skremmepost" på 29 for tiden, men ser ikke ut til at man har klart å skremme noen til å selge ennå. Vi får se hvor lenge posten blir liggende, er nok noen som ser muligheten til å skaffe litt flere aksjer billig.

Kan være at noen velger bort Borgestad til fordel for aksjer som er lettere å belåne, for slik å få en større eksponering. Men man bør jo alltid gjøre en vurdering på risiko og kostnad opp mot forventet fortjeneste.
Borgestad bekrakter jeg som et bunnsolid selskap med store ikke bokførte verdier. Så her er det nok neppe noen risiko å sitte. Men kan jo ta litt tid både å komme inn i aksjen og ut om man handler litt større poster, så er ikke en aksje for de som raskt må hente ut pengene igjen.

Aksjen gir jo en bra gearing selv uten belåning da selskapet selv er belånt, samt at underliggende verdier ligger langt over aksjekursen. Ved å kjøpe en aksje til 30 kr, så får man jo en eksponering på over 200 kr per aksje i eiendom. Og en omsetning på over 150 kr per aksje per år.

Vekstaksjer er jo det som har vært poppulært i det siste, selv om flesteparten av de går med store underskudd og ofte trenger påfyll for å holde det gående. Men det er også disse aksjene som vil falle mest og raskest når markedet snur.
I og med at Borgestad vil vokse og tjene gode penger de neste årene, samtidig med at de har store ikke realiserte verdier, så er risikoen her svært lav.

Aksjen forsvarer en kurs på 150kr basert på løpende inntjening fra 2020. I tillegg så vil de før eller senere selge kjøpesenteret i Polen, og ha mulighet for utbetaling av utbytte på over 100 kr per aksje. Og selv etter et slikt utbytte på 100 kr, så vil fortsatt industrivirksomheten forsvare rundt 150 kr per aksje.
Så oppsiden fra dagens kurs er fortsatt bra til tross for at den har steget noe mer enn markedet genrelt sålangt i 2019.