GIG- GIG gjør storsatsning mot investorer!

Orakel O
GIG 08.01.2018 kl 10:00 2412

GIG kommer fremover til å kjøre igang en storsatsning mot investorer, med ny IR, kapitalmarkedsdag og utvidet roadshow. Målet er å få flere investorer interessert i GIG, samt få forklart på en enklere måte hvor store verdier og potensial som fins i konsernet.

GIG har ansatt en IR, de satser på å kjøre en kapitalmarkedsdag tidlig i vår mellom Q4 og Q1 presentasjonene og de kommer til å øke tempoet kraftig når det kommer til å gjøre roadshow, der man oppsøker større investorer på hjemmebane. Dette fremkommer i kommunikasjon jeg har hatt siste uken med ma. selskapets leder, CEO Robin Reed.

La det være helt klart, dette er strålende nyheter. En slik stor økt satsning på investorpleie, betyr i klartekst at "flere penger" vil kunne bli interessert i GIG som igjen vil kunne utløse positive markedskrefter.

Ny IR vil starte hos GIG tidlig i April da kandidaten hadde lang oppsigelses tid og ble gitt en periode med konkurranseforbud. Det sies at kandidaten var langt foran andre kandidater (ifra bransjen) hva gjelder generell kompetanse, b2b gaming kompetanse samt nettverk i Stockholm og London, så de valgte å vente for å sikre seg denne. Det ryktes forøvrig at kandidaten er svensk.

Når det kommer til kapitalmarkedsdag (CMD), sier de at kommer nok til å ha en CMD tidlig på våren. Dette er ikke bestemt og tidspunkt er følgelig ikke satt, men det er svært sannsynlig. Mest fordi de ønsker å vise frem hva de faktisk har. De tror ikke markedet helt har tatt det innover seg siste månedene ettersom de sjeldent får tid/spalteplass til å gå i dybden. Som en anekdote kan jeg tilføye at Catena media for en mnd siden hadde en CMD, og kursen har løftet seg 25% i etterkant. Effekten kan være stor gjennom å vise frem selskapet i sin helhet og se hva det jobbes med i de ulike avdelingene. Det gir investorene bedre forståelse og tillit.

Robin Reed ønsker nå å trappe kraftig opp med roadshow og øke sitt IR arbeid. Han sier følgende:

" I høst brukte jeg langt mindre tid på IR en jeg gjorde H1 i år. Jeg så jo effekten av å bruke mye tid med investorer, og ønsker selvfølgelig å være best på IR, men vektet det dit at var langt viktigere for investorene at jeg brukte mye av min personlige tid på Malta i høst. Rett og slett fordi det var så mange prosesser og prosjekt knyttet til produktutvikling, operasjon og kommersiell utvikling som jeg selv ønsket å lede. Så blir forhåpentligvis IR ekstra moro utover den meget viktige våren, pga. denne innsatsen en har lagt ned i høst."

GIG kommer også til å tilpasse bedre sitt presentasjonsmateriale for å øke forståelsen til investorene. Dette gjelder ma oppsettet / narrativet i kvartallspresentasjonen. Dette handler ikke om innhold, men hvordan en presenterer caset. Selskapet har vært i rivende utvikling og det er naturlig at en modner materialet tilsvarende.

En sluttkommentar fra meg, helt på egen kappe. Taktisk sett, om jeg styrte GIG, ville jeg ha meldt om overflytting til Svensk børs i grei tid før en kapitalmarkedsdag, om dette allikevel var på trappene. Rett og slett for å få stor interesse fra det svenske igaming clusteret på kapitalmarkedsdagen.

Jeg kommer til å komme med mer fra samtalene med ledelsen, utover i uka. Vi har et spennende år foran oss!
Redigert 08.01.2018 kl 10:00 Du må logge inn for å svare
Orakel O
09.01.2018 kl 08:07 2144

Det virker som om markedet i liten grad har tatt innover seg, hvilket proof of concept og kvalitetsstempel GIG ble tildelt, ved å lande kontrakten med Tier1 kunden. Ryktene går på at dette kanskje var den største kontrakten up for grabs i 2017 og at potensialet er enormt om man får hjulene til å spinne.

Jeg spurte CEO Robin Reed litt rundt denne kontrakten og om det kunne stemme at det var den største kontrakten i 2017:

"Uten at jeg er involvert i alt som skjer på B2B fronten i iGaming, så tror jeg ikke det var noe mer konkurransepreget anbud i 2017. Skutt ifra hoften mener jeg det var nærmere 30 interessenter som ble skrellet ned til en shortlist på syv, deretter heads up med to. I anbudsprosessen vet jeg at alle de naturlige konkurrentene våre, og også operatører som regnes som svært teknisk avanserte, var innblandet, og jeg vet også at vi ble vurdert til å ha den beste totalpakken etter møysommelige tekniske DD prosesser. Dette er utvilsomt den mest krevende anbudsprosessen vi har vært involvert i, og således utrolig hyggelig å faktisk vinne. Vi vil etterkomme med mer detaljer rundt avtalen i henhold til samråd med partneren og gjeldende regler rundt informasjonsplikt."

Min kommentar:
Jeg synes rett å slett det er fantastisk det GIG har fått til her. Som CEO sier, så har det her vært møysommelige tekniske DD prosesser, blant alle verdens naturlige konkurrenter og GIG er vurdert til å være best. GIG er egentlig bare i startfasen, de er trolig blant de yngste selskapene i hele anbudsrunden. Allikevel går de bort å spiller skjorta av alle de store børsnoterte konkurrenter!

For alle som strever med å forstå GIG sitt økosystem og hvor lønnsomt det er, her er fasiten. En verdensomspennende casino kjede har nettopp stemplet det som det aller beste.
AKKA65
09.01.2018 kl 08:47 2102

Takk for bra info,
Jeg er enig i at det er utrolig at aksjemarkedet ikke priser GIG høyere, men det skyldes nok manglende interesse fra en ellers mineral-og shippingstyrt børs. Støtter synspunktet rundt flytting til STO børsen. I mellomtiden får vi glede oss over at aksjen fortsetter sin daglige stigning i takt med klokken, tikk-takk-tikk... :-)