NANO: Historisk utvikling - utsikter videre

Slettet bruker
NANO 17.12.2018 kl 11:37 15744

NANO har så langt utvist et klassisk farmamønster:
- Noteringsfamling
- Prematurt rally
- Korreksjon
- Etablering av mer fundamentalt basert leie mens man venter på mer data (som er dagens status før endelig prosessutfall foreligger)

Dette har skjedd slik:
1. Børsnotering med famlende kursutvikling i trendrom 37- ATL12-37 mens markedet etablerte sine vurderinger
2. En kraftig prematur oppgangsfase fra 37 i sept-16 som kulminerte i desember 16 på en median rundt 121 (intradag helt opp til 129 men her snakker vi statistisk mediannivå; emisjon gikk på 114 dvs. svært heldig timing)
3. Volatil men fallende trend til 81 i løpet av 2017
4. Samme fallende mønster og volatilitet i 2018 har pr. dato gitt fall til ca. 55.

Framskrivning av fallende trend
En ren teknisk framskrivning av hovedtrend tilsier rundt 40 ved utgangen av neste år. Dette forutsetter da at selskapet leverer som markedet allerede har begynt å prise inn der guiding ikke tilsier nye effektbrytende data det neste året (først tidligst i 2020, kanskje først i 2021), samt en del normalt forventede rekrutteringsforsinkelser (som man allerede ser tegn til, jfr. bl.a. Bravos siteuttalelser ifm ASH).

En slik framskrivning kan til dels forsvares opp mot de historisk registrerte melding-mot-kurs-faktorer: Den klare overordnede falltrenden har foregått parallelt med periodiske meldings- og presentasjonsbilder som ikke har gitt et klart mønster for kurseffekt:
- Noen ganger har meldinger gitt kursløft (NB: det ene premature løpet som ble blåst like raskt som det kom er i det store bildet en statistisk utligger siden oppgangen ikke kom på reelle framdriftsnyheter men på innholdsløse/generelle forventninger pumpet fram av en markedshype), mer interessant er det at meldinger flere ganger har gitt betydelige kursfall (med Lugano og årets ASH som svært tydelige eksempler) - dvs. at markedet har blitt skuffet over det som ble levert på disse tidspunktene.
- Hovedtrend kan likevel ikke sies å styres så veldig mye av enkeltstående meldingsbilder
- Selskapets framdrift og utvikling synes å bli vurdert i et større bilde av at ting vil ta lengre tid + ikke lenger er så ensidig lovende som man trodde under det store premature rallyet høsten 2016. Omtrent der står vi nå.

Så, kan dette benyttes til å gjøre seg også noen andre tanker om den videre utvikling?
Eller: Kan man også få en god oppgang i 2019, dvs. et brudd med foreliggende hovedtrend?

Først, realiteter om kursnivåer: Opprinnelig prisingsvilje ved notering var faktisk ganske høy. Utlagt: Over 40 er fremdeles ikke noe "nederlag" for en slik selskapstype i faser før man vet sikrere om det blir medisin.
Kursnivåer rundt 40 kan faktisk være et signal på at selskapet har kommet seg noe videre over markedsforventningene for 3 år siden, da aksjen duppet ned mot 10 kroner (man må her se helt bort fra det illusoriske kurstøvet som i årevis har blitt servert her på forumet, det har ingen ting med reelle markedsforhold å gjøre).

Tekniske påvirkningsfaktorer
Selskapets styrke nesten hele veien har vært god likviditet i aksjen, slik at markedet har opprettholdt interessen for caset selv i sterke nedgangstider. Dette er en viktig forutsetning for å kunne oppnå nye sterke oppgangsbevegelser på relativt forsiktig optimistiske nyheter.
Samtidig skal det noe mer negative nyheter til enn hva som er framkommet hittil for å skrelle selskapet så mye under de nivåer (50-65) som nå er støtteteknisk solid fundamentert.

Det er altså litt for tidlig å trekke for sterke konklusjoner om 2019 mht. sterk fallrisiko videre. Flere forhold tilsier at aksjen har sterkt støttemoment i tidligere teknisk historikk.

Videre: All erfaring tilsier at markedet ikke trenger å bry seg overdrevent mye om spesifikke medisinske detaljer for å vurdere prisleie. Mye leses ut av selskapets leveringsevne ifht det de guider på. Hittil har det vært stort samsvar mellom guiding og avvik og tilhørende kurs. Det er ingen grunn til at den rettesnoren ikke skal fortsette i 2019.

For 2020 er utfallsrommene derimot vidåpne, da vil det være langt viktigere å holde falkeblikket på helt konkrete medisinske variable, som derfra må antas å styre kursen mye sterkere ut fra egne forutsetninger.

Dette et første forsøk på å skissere de mest sannsynlige utfallsrom og spennvidde for neste år.

PS: Håper dette kan diskuteres på saklige, børstekniske premisser uten unødvendige besvergelser og personangrep. Må her nevne at mitt kursmål 60 for årsslutt faktisk kan se ut som litt for optimistisk. Det bør kanskje noteres før utskjellingen summarisk starter om "baissing" osv. Årets besvergelser om "baissing" og "idiot" og "blokker ham!" er kommet i et merkelig lys etter hvert og bør mane til en viss bedring i dette debattnivået?
Redigert 21.01.2021 kl 00:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
18.12.2018 kl 09:10 5370


Er ikke helt sikker på når Nanonissen kommer Kappa, men jeg har stor tro på en skikkelig godmelding som ikke kan misforstås snart. Bare vent å se :)

Nano har falt mye nå, det er klart for rekyl i dag uansett melding, eller ikke...
Kappa3278
18.12.2018 kl 10:07 5283

rekyl?, det er ikke et spørsmål om den skal ned i dag, men hvor langt ned..
Slettet bruker
18.12.2018 kl 10:14 5277

Syns Jimmi er en glad og optimistisk fyr, men det blir litt slitsomt i lengden med disse gjentatte rallyropene :-)
Anbefaler at du overlater ønsketenkningen til Merlin & de, der ingen bedring trolig er mulig.
Nå skal vi nok først rent generelt forberede oss på den juling OSE deler bredt ut i dag, og se om 50-tallet sprekker.
Sterk støtte i sjiktet 48-50, Jimmi, du kan glede deg over det i alle fall!
Det skal faktisk noe til å bryte ned gjennom det sjiktet, det er mer sannsynlig at aksjen vil holde seg omtrent der den er i dag.

Andersiverden
18.12.2018 kl 10:41 5222

Korsar, du skriver: "All erfaring tilsier at markedet ikke trenger å bry seg overdrevent mye om spesifikke medisinske detaljer for å vurdere prisleie". Merkelig påstand. Slik situasjonen er nå så er vel "medisinske detaljer for å vurdere prisleie" det eneste konkrete vi kan gripe fatt i for å vurdere prisleie (kursen?). Hva TA angår.....tja...huff!
Slettet bruker
18.12.2018 kl 10:49 5199


Ser ut som folk er ferdigsolgt nå:) Tror vi kan få en veldig fin rekyl her de neste dagene.

Korsar: Har du ikke tro på en rekyl i Nano etter dette dramatiske fallet, på positive kliniske data?

Andersiverden
18.12.2018 kl 10:51 5194

Snur litt nå ser det ut til...RT 53,55/20,24 mill
Redigert 18.12.2018 kl 10:52 Du må logge inn for å svare
trump_vinner
18.12.2018 kl 10:51 5188

Jimmi, jeg sitter med samme inntrykk. En melding kommer, men først i januar tror jeg. Idag er jeg offisielt all-inn i Nano og jeg har ca. samme antall aksjer som deg. (hvis det er interessant for noen å vite)

Nå tar jeg juleferie. God jul og godt nytt år.
dr. Stockman
18.12.2018 kl 10:56 5174

At vi ser antydning til en vending teller litt tyngre når det skjer på en svak børsdag enn hvis det var motsatt. Som Korsar også har nevnt så er støtten rundt 48 kr svært solid, og det ville egentlig være merkelig om man ventet til aksjen kom dit før man begynte å posisjonere seg.
Slettet bruker
18.12.2018 kl 11:04 5158

Ja, det er ikke overraskende at nevnte (solide) støtte foreløpig holder med god margin.
Ad første kvarterets (nå: halvtimens) oppgang så ble det innledningsvis drevet fram av taktiske støttekjøp på 5-poster :-)
Timingen synes å ha vært god da dette raskt førte til at flere hengte seg på (jeg inkludert)
Personlig blir jeg nemlig raskt med når jeg klart ser et slikt støttekjøpraid starter :-)

Så får vi se hvor langt det bærer denne gangen
Redigert 18.12.2018 kl 11:05 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
18.12.2018 kl 11:09 5139

Andersiverden,
når du skal sitere noen må du ikke velge ut en setning og tolke derfra, når det er fremført et helt argument. Det blir fort stråmannsvirksomhet. Det jeg skrev om dette var:
"Videre: All erfaring tilsier at markedet ikke trenger å bry seg overdrevent mye om spesifikke medisinske detaljer for å vurdere prisleie. Mye leses ut av selskapets leveringsevne ifht det de guider på. Hittil har det vært stort samsvar mellom guiding og avvik og tilhørende kurs. Det er ingen grunn til at den rettesnoren ikke skal fortsette i 2019."

Kommenter på dette i stedet for på ditt cherry-pickede sitat.
Andersiverden
18.12.2018 kl 11:19 5524

"Det er ingen grunn til at den rettesnoren ikke skal fortsette i 2019." Hva bygger du det på?
Slettet bruker
18.12.2018 kl 11:32 5498

Andersiverden,
"den rettesnoren" står forklart i setningen foran. Nå ser du problemet man får når man bare leter etter enkeltsetninger som da kan "tolkes" etter eget forgodtbefinnende.
Jeg sa du burde forholde deg til hele argumentet, som henger sammen gjennom flere setninger.
Dette minner dessverre om trolling. Skjerp deg.
Slettet bruker
18.12.2018 kl 11:38 5475

Det ble et kort, men lønnomt innhopp: er nå utsolgt på snitt midten av 53-tallet. Var ikke helt våken da det falt fra 54-tallet. men det gikk da greit til slutt takket bvære bra volum i aksjen.
Jeg tror dagens rekyl nå er i ferd med å svinne ned.
Slettet bruker
18.12.2018 kl 13:34 5373

Tror du var litt kjapt ute nå Korsar. Det brygger opp til rally i Nano nå...

Tror de fleste som ville selge har solgt, eller blitt tvangssolgt nå. At Nano ligger på lav femti er en gavepakke m.t.p hva de har levert siden 2016. Vi har fått fast-track, PIM, og selskapet leverer gode konsistente data gang etter gang.
mDor gikk ned denne gang p.g.a at en pasientene dessverre ikke klarte mer etter 6 mnd. Jeg tror markedet undervurderer hvor gamle og syke disse pasientene er i utgangspunktet. De har vært gjennom tøffe runder før de kommer til behandling med Betalutin. Heldigvis skjønner de store aktørene dette, og laster opp aksjer billig fra småaksjonærer.
Og ikke minst er jeg glad for at FDA skjønner dette bedre enn markedet!

At selskapet får PROMISING INNOVATIVE MEDICINE (PIM) designation i UK er også en bekreftelse som er undervurdert av markedet.

Jeg tror salget snart er over, og vi skal opp til nye høyder igjen. Jeg tror selskapet jobber godt, og at vi tålmodige aksjonærer kommer til å få rikelig betalt når suksessen er et faktum.

Redigert 18.12.2018 kl 13:37 Du må logge inn for å svare
dr. Stockman
18.12.2018 kl 13:43 5339

"Tror de fleste som ville selge har solgt, eller blitt tvangssolgt nå"

Ja, nettopp derfor er det mindre grunn til å frykte "ville tilstander" ved et nytt fall. Børsuroen rundt omkring er ikke friskmeldt, men om det ikke blir for ille tror jeg det blir god NANO-jul.
Slettet bruker
18.12.2018 kl 15:48 5250

Noen kroner nappet i farten er aldri feil.
Men jeg tok faktisk plass igjen ganske så raskt - jeg vil jo gjerne at NANO når 60 til årsslutt, da - jeg kan jo ikke gå mot min egen analysen her :-)
Og nå snur USA opp igjen etter gårsdagens nervesammenbrudd.
Vel, realistisk vil vi trolig ligge og surre på de samme nivåene som før en god stund til før nyttårsrakettene lyser opp Wall Street, altså trendrom 50-65. Men forhåpentligvis såpass volatilt at det kan lures ut noen flere penger til ekstra god juledram flere ganger,
m1k1
18.12.2018 kl 16:24 5202

Så kjekt da, med andre ord, du måtte kjøpe for mere en du solgte for! er jo bestandig bra det :)
Eller vent, du kjøpte vel en av de tre aksjene som ble solgt på 52,85 du :) Sånn er det når man er en genial (back)trader som leser og tolker alt av markeds indikasjoner. Må være fantastisk å være så rå at du BESTANDIG kommer positivt ut :) Korsar for gud sier no jeg!
Slettet bruker
18.12.2018 kl 16:30 5202

I tiden fram til jul bør vi heller ikke slutte å håpe på et lite julerally; et litt selvstendig stemningsrally som år om annet løfter rundjulte aksjer til litt bedre stemning for eierne.
Vi får se om noe sånt dukker opp i år også.
Alternativt er det en del som kaster ut aksjer i disse dager for å få trekke tapet på 2018-ligningen. Og så kjøpe seg inn igjen på nyåret. Det trekker kursene fort nedover.
Pass opp litt med dette: Ligningskontorene har blitt ramme med å bedrive gjennomskjæring på sånt etter hvert. Men småaksjonærer skal normalt ikke kunne tas for noe sånt.

Redigert 18.12.2018 kl 16:31 Du må logge inn for å svare
dr. Stockman
19.12.2018 kl 10:14 4877

Korsar
"Alternativt er det en del som kaster ut aksjer i disse dager for å få trekke tapet på 2018-ligningen. "

Så langt i dag er det alternativet som gjelder, og din nye trade er i minus enn så lenge. Tror markedet trenger litt tid til å venne seg til tanken på at bunnen er nådd. Så snart man forstår at nå er det så billig som det kan få blitt så starter julehandelen. Alle vet at NANO er billig for tiden, men så lenge litt for mange tenker at det kan bli enda billigere så blir man sittende på sidelinjen. Tror nok den strategien heller fører til dyrere innkjøp av julepresanger.
Slettet bruker
19.12.2018 kl 10:32 4846

dr.,
ja, jeg jeg sitter fremdeles med siste innkjøp, ikke minst fordi jeg tror Fed kommer med slakkere rentesignaler, som kan gi rally i USA i kveld.
Inneværende post ble kjøpt på nedre 53-tall, så med kurs 52,95 nå er den litt i minus.
Jeg har generelt fremdeles tro på at vi skal klare å komme litt nærmere 60 i dagene fremover - hadde jo vært veldig gøy å treffe helt spot on på et kursmål gitt i april :-)
Trendrommet 50-65 mener jeg allerede må erklæres i boks.

Men merk at jeg har avgitt dårligere tro på kursen utover i 2019, der jeg i trådstarten indikerer at aksjen kan bli trykket nedover av overordnet trend utover året (med resultat 40 ved årsslutt 2019), bl.a. fordi det er et så typisk venteår, og at det skal godt gjøres å unngå videre usikkerhet rundt framdrift og siteutvikling. Altså i praksis en kopi av 2018, og da vil det uvegerlig bære nedover til helt andre signaler kan frambringes. Og da er vi minst i 2020.

Redigert 19.12.2018 kl 10:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.12.2018 kl 10:48 4809


Den er grei Korsar: Du har kursmål 40 kroner ved årsslutt 2019:)
Her er jeg ganske sikker på at du bommer med noen hundre prosent. Jeg har tenkt å sitte bom stille i båten gjennom 2019. Jeg har stor tro på at 2019 er det året Nordic Nanovector får sitt gjennombrudd, og at vi vil se en reprising av selskapet gjennom året.

Foreløpig ser det ut som du treffer godt med ditt anslag for 2018, men det er fortsatt noen dager igjen. Det kan skje mye på kort tid i Nano...

Jeg tror vi ligger på kurs 220,- ved årsslutt 2019.
dr. Stockman
19.12.2018 kl 10:54 4796

Korsar
Det er jo riktig at "venteår" ofte kan tære på tålmodigheten for normalt kortsiktige investorer, men det er heldigvis ikke alltid slik. Jeg mener at de resultatene som ligger i bunnen allerede er mer enn tilstrekkelige til å hanke inn stadig nye investorer i det store utland, og fortsatt akkumulering fra de som er inne allerede. Det er nok først og fremst forventning om enda billigere aksjer som holder dem litt tilbake. Hvis NANO makter å krabbe oppover igjen trinn for trinn så vil nok den forventningen raskt svekkes.

Og så er det et faktum at 2019 ikke trenger å bli et nyhetsløst år. Ikke minst er det gode utsikter til at den svake mDOR-avlesningen som utløste fallet kan bli reversert allerede i første halvår, og mDOR for de som hadde CR blir stadig bedre. Men akkurat hvilket kursleie aksjen vil følge vil selvsagt også avhenge en hel del av om vi står foran et godt eller dårlig børsår.
Slettet bruker
19.12.2018 kl 11:14 4767

Jimmi,
helt greit at du har dine optimistiske mål. Det er jo langt derfra opp til de virkelige av-banen folka her :-)
Jeg HÅPER selvsagt, som deg, at sluttresultatet ikke blir skarve 40 kroner i 2019. Men jeg klarer samtidig å holde meg til det mine analyser sier. Det gjorde jeg for 2018 og ser ut til å ha hatt nytte av det. Man må helst ikke la følelser hindre nødvendig balansert analyse.

PS: Jeg håper mine vurderinger blir tatt mer på alvor denne gangen enn for 2018. Glem ikke at en rekke her på forumet brukte det de hadde av skjellsord og trusler også for mitt tips for 2018....og siden jeg nå har fått rett gjennom hele året har Merlin instruert sine villedede disipler (når vil de skjønne DET?!) om å forlate forumet i samlet flokk. Å holde seg til virkeligheten er nemlig ikke akseptabelt her. Det burde vel tale for seg...?? :-)


Slettet bruker
19.12.2018 kl 11:23 4753

Ellers ser vi at aksjen nå gjør som jeg har manet den til :-)
Fortsetter det slik blir det jaggu penger på det siste bunnfisket også.
Spøk til side: Aksjen skal iht til min antatte timing ikke begynne å svette med 2019-utsiktene ennå, først må faktisk det skje utover året som jeg har ytret en viss bekymring for: At markedet ser mer forsinkelser og rekruttering/site-utfordringer. Det vil ikke komme på denne siden av nyttår.
Vi satser på 60 til nyttår!

Springer
19.12.2018 kl 11:25 4744

Er det virkelig noen som gidder å skrive noe seriøst på denne manipulerte NANO tråden??
rischioso
19.12.2018 kl 12:56 4674

Noterer meg at Korsar ser en aksjekurs på både 40 og 60 ved utgangen året alt etter som og det med kun minutters mellomrom - med slike garderinger skal det mye til for ikke å treffe...

For bllir det et julerally så kan nok kursen karre seg opp mot 60 og blir det et fortsatt et surt børklima så siger nok kursen ned mot 40 tallet - egentlig ikke mer komplisert enn det...

Men kunsten er jo å kunne se det riktige før det skjer og det gjør man jo ikke når man mener begge deler...;)
Redigert 19.12.2018 kl 13:02 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.12.2018 kl 13:00 4664

rischioso,
herregud, lær deg å lese: Jeg har satt 60 for årsslutt i år, og 40 for årsslutt 2019. Se også de begrunnelser og forutsetninger jeg setter for 2019 i denne forbindelse.
rischioso
19.12.2018 kl 13:04 4680

12 mdr frem i tid når man ikke kan vite hva som skjer med minutters mellomrom - du er jammen ikke skvetten...:)
Scoopfinder
19.12.2018 kl 13:07 4682

Jeg tror det blir generelt børsrally noen uker fremover nå. Vi får se om Nano får glede av dette.
Årsakene er flere :

1 - Børsene er oversolgt. Det fundamentale har ikke svekket seg 15-20% globalt. Børsene er ikke lenger dyre
2 - Italia og EU kommer til enighet om budsjett
3 - Både Kina og USA er tjent med å finne en løsning
4 - Snart kommer kvartalstall. De vil vise at selskapene gjør det bra.

Jeg tipper vi skal opp mot ATH innen Påske.
Krakket kommer tidligst høsten 2019
Slettet bruker
20.12.2018 kl 08:45 4478

Nå skal vi først gjennom den Fed-drevne tunge dagen vi står foran. Vi kan få 2% fall på OSE idag.
Hvor mye dette vil herje med farma også, gjenstår å se.
Men jeg frykter at vi ikke vil være uberørte der heller.
Men håper virkelig NANO skal slippe å teste 40-tallet i dag, da blir det langt opp til mitt 60 som kursmål ved årsslutt.
Redigert 20.12.2018 kl 08:47 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.12.2018 kl 08:59 4470

60 kr ????????
Kappa3278
20.12.2018 kl 09:05 4455

Tror det skal bli tøft for nano å holde seg over 50 tallet i dag, har vært en av børsens svakest aksjer i meget lang tid nå...
Slettet bruker
20.12.2018 kl 09:13 4432

Ikke helt enig med deg i dag, Kappa.
Vi har både i går og i dag sett et par brutale angrep på 48-50 støtten som har blitt tillitvekkende stoppet.
Jeg satte allerede i våres mitt trendrom 50-65 fordi nedre støtte er svært solid.
Tror vi skal vake rundt på 50-tallet enn så lenge.
Andersiverden
20.12.2018 kl 09:50 4362

A Phase I/II Study of Betalutin for Treatment of Relapsed Non-Hodgkin Lymphoma (LYMRIT-37-01): Estimated Primary Completion Date :June 2020
Har noen fanget opp ny info her eller tror vi at hjemmesiden er oppdatert? Og nei; jeg vil ikke ha kvikkasreplikker.
Slettet bruker
20.12.2018 kl 10:37 4300

Siste presentasjon utlagt fra selskapet (hjemmesidene) er vel den 12.12 ved den nordiske konferansen:
http://www.nordicnanovector.com/sites/default/files/DNB's%209th%20Annual%20Nordic%20Healthcare%20Conference.pdf
Men kan ikke se at dette er omtalt der.
Slettet bruker
20.12.2018 kl 11:44 4205

focuss,
det er et godt spørsmål, jeg har prøvd å skissere et svar i trådstarten; det kan begynne å tære på utover vinteren.
Støtten på 48-50 er imidlertid en av de solideste i hele rekken mellom 20 og 100.
Og vi skal ikke se bort fra at et sentimentskifte når denne markedsutbombingen før eller senere snur, kan utsette dette en god stund lenger.
Men jeg har altså indikert i trådstarten at 40 ved årsslutt 2019 er et ikke usannsynlig utfall av trendtrykk + ventefase.
Selv om alle som ønsker rask og vellykket medisinsuksess selvsagt håper på noe langt bedre.
Men på børs må man alltid skille mellom håp og markedets tyngdelover.
Slettet bruker
20.12.2018 kl 11:58 4185

Ad mine støttekommentarer:
Det tekniske bildet er her ganske klart: Det skal ikke all verden til å teste 48-50-støtten, men å bryte varig under er en helt annen skål.
focuss
20.12.2018 kl 15:48 4048

Da har det skjedd. Nano er nå shortet igjen.
Redigert 20.12.2018 kl 16:06 Du må logge inn for å svare
Nub
20.12.2018 kl 16:01 4029

Ser at GSA har shortet mange ganger tidligere også. Noen som har en korrelasjon på graf mellom pris på aksjen og tidspunkter hvor de har gått inn/ut av short?