Ny styreleder og revisor meldes i løpet av uken


– Det er et selskap i krise, så da blir det en del krisemøter
Ingen vil være revisor for gruveselskapet Element. Nå vil storaksjonær Rikard Storvestre ha revisor Svein Erik Nicolaysen som ny styreleder i Element, som han beskriver som «det mest risikofylte selskapet» på Oslo Børs.

Storvestre har nettopp landet med flyet i Brasil. Han er hjemme igjen i Sør-Amerika etter en kort reise til Oslo hvor han blant annet har vært med i et flertall møter med gruveselskapet Element.

– Det er et selskap i krise, så da blir det en del krisemøter, sier han.

Storvestre er nest største aksjonær i Element, med aksjer verdt i underkant av 10 millioner kroner.

Foreslår revisor som styreleder
Selskapet er nå uten revisor etter at EY ikke ville forlenge sitt oppdrag etter utfordringer med samarbeidet. PwC trakk kort tid etter sitt kandidatur. Finansdirektøren har trukket seg og styreleder Lars Christian Beitnes har varslet sin avgang.

– Skal jeg gi ham honnør for noe, så var det god dømmekraft i denne situasjonen, sier Storvestre, som for et par uker siden ga Beitnes en ordentlig skyllebøtte.


Da luftet Storvestre tanken om at han selv var åpen for å bli styreleder. Den planen er skrotet. Nå har han sendt inn forslag til valgkomiteen om å velge Svein Erik Nicolaysen som ny styreleder.

Nicolaysen er statsautorisert revisor og bosatt på Sortland i Nordland, der Storvestre også bodde i sine yngre dager før han flyttet til Oslo og siden Brasil.

Nicolaysen ønsker ikke å kommentere saken.

Han og Storvestre kjenner hverandre blant annet fra børsnoterte Navamedic hvor de begge to har sittet i styret i en årrekke. Nicolaysen har og har hatt en rekke styreverv i norske selskaper.

– For å gjenskape tillit tror jeg at dette er et godt valg. Han er kanskje ikke så veldig kjent i børsmiljøet, men har en lang og god historikk, og en lang karriere som revisor, sier Storvestre.

«Det mest risikofylte selskapet»
Hittil i år har Element falt 80 prosent på børs. Bare de siste tre månedene har aksjen falt 62 prosent. I tillegg til revisortrøbbel og avtroppende finansdirektør og styreleder, er kursen trolig også presset ned av en låneavtale selskapet har inngått med fondet Alpha Blue Ocean.

– Det er ikke mye positivt som har kommet. Det er en krise når selskapet har hentet inn 150 millioner kroner og prises til 100 millioner kroner. De prosjektene de holder på med er det jo negativ prising på. Jeg velger å se på det som at oppsiden er veldig stor, sier Storvestre, som er kjent for å like selskaper med stor risiko.

Har supertro på krypto
Storvestre kjøpte seg kraftig opp i Element denne høsten i håp om at satsingen på kryptovaluta vil gjøre selskapet til et av verdens mest banebrytende.

– Det var ikke akkurat at de drev med gruvedrift som gjorde at jeg investerte. Det var token (kryptovaluta) som interesserte meg, sier Storvestre.

Element vil utstede sin egen token som skal være sikret i jernmalm som er eid av selskapet. På den måten skal man kunne kjøpe en token som gir deg rett til jernmalm. Dette har Storvestre voldsom tro på blant annet fordi det kan hindre at jernet ruster dersom det er for lenge opp av bakken, det gir gode muligheter for lagring, det brukes ekstremt mye jern i verden og fordi han har sett andre selskaper gjøre suksess med lignende.

– Det er noen som har gjort det på gull og sølv, men ingen som har gjort det på jern. Her kan man bli først og størst i verden, sier han.

Element kryptosatsing er imidlertid foreløpig lagt på is. I forbindelse med resultatene for tredje kvartal varslet selskapet at det utsetter utstedelse av sine token til en gang i løpet av første halvår og ikke i desember som planlagt. Årsaken er et kjipt marked for kryptovaluta.

– Det har vært en dårlig periode for alt som har vært krypto. Det som var fantastisk på starten av året er blitt et skjellsord, men det er sånt som roer seg, sier Storvestre.


https://www.dn.no/bors/element/pwc/rikard-storvestre/-det-er-et-selskap-i-krise-sa-da-blir-det-en-del-krisemoter/2-1-501201
Redigert 17.12.2018 kl 21:00 Du må logge inn for å svare

Revisor som styreleder er ikke det samme som revisor som revisor altså :)
Men jeg håper det kommer noe nytt der, slik at alle kan puste litt lettet ut enn så lenge.
FAR100
17.12.2018 kl 21:12 4104

Noen som vet hva er inngangsverdien på aksjene Storvestre eier? Et sted mellom 3-4 kr?

Han har nok tradet snittet noe ned, men - fattig trøst - det er ingen som er i pluss når aksjen er på ATL. Verst for Auplata, med snitt på rundt 5, og 7.5 mill aksjer.
Møre75
17.12.2018 kl 21:38 4044

Hadde hvert greit ja å fått orden i sakene til jul
nopetter
17.12.2018 kl 21:50 4005

Det nytter iallefall ikke å sitte rolig på sidelinjen. Enten må man bare gamble å putte mere penger i aksjen , trade ned snittet, eller sitte på tapet eller mose ut alt å ta tapet. Slik er vel livet for de som skal leve av børsen det er nesten en 24/7 jobb
Redigert 17.12.2018 kl 21:50 Du må logge inn for å svare

Er vel derfor han har tradet som bare det. Og reist til Norge for å møte Element og revisorkompisen sin. Også investore må jobbe for pengene - for eksempel de som har shortet og bruker 10 timer i døgnet på å "advare" folk på HO-forum, hehe :D
nopetter
17.12.2018 kl 22:07 3948

Ja ikke sant??

Tipper de møtene også ble grunnlaget for at Beitnes fikk fyken
Redigert 17.12.2018 kl 22:08 Du må logge inn for å svare
nopetter
18.12.2018 kl 10:37 3770

Nå la BO mere i potten for å selge eller krysse aksjen under 0,80
Aldara
18.12.2018 kl 11:36 3704

De schtøgge schtøgge rævhøla stagger kursen på 79 øre...☹️
Nå som børsen generelt tenderer oppat...
Nei kjøp alt det de jævlene slenger ut!!
Press kursen uant høyt opp slik at de må konvertere siste møkka transe himmelhøyt og deretter taper grisemye!!
Det hadde vært gørrgøy og aller høyst fortjent for dette tjuvpakket!
Møre75
18.12.2018 kl 12:19 3643

Burde vel få ut fingeren snart å melde om ny revisor
Kodiaq
18.12.2018 kl 12:31 3604

Vi får nå håpe at de klarer å få ut innkalling til ny EGF innen helgen. Med valg av ny styreleder og revisor.
De burde jo i tillegg ha gjort noen tilbakekjøp de har vel rundt 2,5 millioner igjen av programmet. Men de ønsker kansje ikke kjøpe helt på bunn, men litt høyere opp når kursen har snudd for å gi en ekstra boost ?
nopetter
18.12.2018 kl 16:11 3508

vi får se. nå driver de og krysser en ny million inn til den NOM kontoen. da vil de trekke opp kursen for å selge disse på litt høyere nivåer. hvis dem ikke bøtter ut mere mot slutten idag

Eller kanskje de ønsker å kjøpe så nær bunn som mulig og derfor ikke kjøper nå....
FAR100
18.12.2018 kl 20:42 3294

BO har konvertert på høyere kurs og solgt på lavere kurs, så dem har bare tapt og tapt, om siste transen konverteres på høyere kurs enn 4 så må de skrive ned en STOR tap, eller tar jeg feil?

Kommer vel an på hva de selger på. Om de konverterer på 4,og selger på 2,så taper de. Om de selger på 5 så tjener de. Enkelt og greit. Hehe
nopetter
18.12.2018 kl 21:05 3241

Du har kanskje et poeng der kodiaq. Siden Storvestre dro tilbake til sør amerika der han bor etter all møtevirksomheten I Oslo så kan man ta en kalkulert gjetning på at de har ordnet de store linjene og selvsagt kan ikke "revisoren" si at han er den nye styrelederen til media før innkallingen blir sendt ut og alt er gjennomført etter forskriften.

Far100,

du tar nok dessverre feil - hvorfor?

Fordi ABO selger før de konverterer. Og akkurat det kan vi takke den (avgåtte) styreledere Beitnes for og hans selskap White November som har lånt ut 5,75m aksjer til ABO som de leker med. Uten disse så ville det ha vært veldig vanskelig for ABO og kursen hadde nok vært en helt annen.

Når de så selger låneaksjene før de konverterer så er det i deres interesse å kjøre kursen ned med kommisjonsaksjene for så og kjøpe låneaksjene billigere tilbake og av samme grunn ser vi fra tid til annen et løft i kursen før de igjen fortsetter samme prosessen.

I tillegg så kjenner vi til at lånet er rentefritt, MEN ELE må betale 25m/nok i lånefee noe som er en ren netto på toppen av alt det andre de tjener - mao, ABO vil aldri kunne tape uansett hvor langt ned kursen går ser vi bort i fra 0-NULL....

Dette er et pill råttent spill som bare ABO kan vinne hvor argumentene om at ABO vil ha interesse av å få kursen opp for å kunne benytte seg av rettene ikke er annet enn et spill for galleriet og ikke verdt papiret det er skrevet på om ikke selskapet leverer.....

For når flere eller alle transjer er trukket og kursen ligger på noen ører eller maks 1 tiøring eller 2 så sier det seg selv at de ikke vil klare å kjøre kursen opp til 4,5 og 5,5 hvor de fleste rettene befinner seg om ikke selskapet leverer - se bare på Auplata eller andre som benytter seg av denne type lån....

Auplata tok lånet i oktober 2017 og kursutviklingen har vært like tragisk på tross av at de har både hatt inntekter og levert hele veien i motsetning til ELE:

https://simplywall.st/stocks/fr/materials/epa-alaup/auplata-shares
Redigert 18.12.2018 kl 22:24 Du må logge inn for å svare
nopetter
18.12.2018 kl 22:22 3150

Dette ligger ute på diverse steder på nett. Jeg har tatt bort navnet på selskapet men alle vet hvilke selskap det er snakk om.

This is a complete scam, they just sell the stock they purchase back into the market locking at a hefty profit. Because the number of shares resets at each conversion, they have no motivation to see the share price stabilize or go up. It is sound advice to liquidate all your holding in stocks in which they are financing as the stock will go down sharply as evidenced by their prior deals.
FAR100
18.12.2018 kl 22:28 3120

Det kommer heldigvis Ikke flere konvertering før kursen er i 4 eller 1. feb.


- er det ikke snittet av de 10 siste handelsdagene før konvertering som gjelder?
- hvorfor ligger de nå og vaker på +- 80 øre?
oddivar
18.12.2018 kl 22:35 3092

Du har rett bamsemums....kanskje snart på tide med MEGA ... ;)
nopetter
18.12.2018 kl 22:44 3065

Dette er grunnen til at de krysser aksjer til den NOM kontoen over børs. Fordi de da selger de samme aksjene ut to ganger over børsen. Ergo klarer de å kontrollere kursen og å holde den så lav så mulig iht avtalen de har før en ny konvertering blir gjennomført. Da betyr det ingenting hva kursen er på når denne datoen utgår. Hele denne avtalen om å gjennomføre neste konvertering den 1 februar utsetter bare saken. Og de har ennå bedre tid på seg til å gruse aksjekursen ytterligere.

Siste konvertering (transje 2) ble gjort på 1,4nok - etter det har kursen fallt til 80 øre eller med over 40%....

På hvilket nivå tror folket at neste transje vil bli konvertert (transje 3 av 10 i februar-19) når det er i ABO's interesse å konvertere lavest mulig for så og få flest mulig aksjer?

Redigert 18.12.2018 kl 22:53 Du må logge inn for å svare


Dette er et grisete spill som ingen kjenner svaret på i dag.
Alt fra 15 øre og opp mot fem kroner.
FAR100
18.12.2018 kl 23:13 2963

Må de ikke levere tilbake lånte aksjer snart? kan ny styreleder forlange tilbakelevering av lånte aksjer? Kan det bli ny "Induct" her?
nopetter
18.12.2018 kl 23:13 2958

BDerfor må det være første prioritet for det nye styret å få kastet ut denne lånehaien og heller satse på ordinære emisjoner e.l. Selvom aksjen høyst sannsynlig også da vil bli shortet men dette er mer "gjennomsiktig" enn dette kjeltring opplegget.
FAR100
18.12.2018 kl 23:27 2919

Tror Storvestre har en plan. Første priotering vil være å annulere BO sitt avtale snarest mulig.

Altså, kan ikke dere lese dere litt mer opp på Element? Ny styreleder kan ikke forlange at lånte aksjer leveres tilbake, da disse ikke er lånt av ham. Det kan kun de som har lånt aksjer ut kreve (WNF og Paschi). Det er ikke snittet de siste 10 handelsdager før konvertering som gjelder, men laveste WVAP, rundet til nærmeste 10 øre. Auplata hadde 13 mill EUR (130 mill kroner) tap i 2017. Nomura-kontoen er nominee-konto, ABO bruker Nomura som megler. Kan ikke se at de "krysser" aksjer til Nomura-kontoen over børs, slik noen her påstår.
Og sist - til rikstoto (ABO kan aldri tape, da de får 25 mill i honorar - forresten lenge siden Yess har informert oss om dette, hvor ble det av ham?): Om de konverterer 50 MNOK til 1 kr - og får 50 mill aksjer, som ingen vil kjøpe der, og blir nødt å selge på snitt 0.50 kr, så taper de faktisk 25 MNOK på transjen, altså like mye som de får for alle de tre transjene. Er ikke bedre case for ABO å konvertere på 5 kroner, få 10 mill aksjer, og selge disse på 10 kroner? ;) You get my point.

Over og ut.
Redigert 18.12.2018 kl 23:44 Du må logge inn for å svare
nopetter
18.12.2018 kl 23:58 2857

Kan du forklare hvorfor de da krysser aksjene fra BO kontoen til den NOM kontoen, hva er poenget?

Slik jeg skjønner deg så mener du at BO ikke eier de aksjene på den NOM kontoen. Hvor kommer alle de millioner av aksjer til denne kontoen for så å forsvinne, og etter en tid er den fylt opp igjen med nye millioner?
Redigert 19.12.2018 kl 00:03 Du må logge inn for å svare

Kan du vise meg hvor du ser at de krysser aksjer? Mulig webtraderen min ikke funker som den skal, for jeg ser ikke.

Om hvorfor - vet selvfølgelig ikke, men kan resonere meg til at ABO-kontoen som vises på top-50 er registrert hos en megler ett eller annet sted på Cayman Islands, Panama eller noe, mens meglerne i Nomura må ha aksjer hos seg for å kunne selge. Så ABO flytter aksjer fra den ene kontoen sin til en nominee-konto, som styres av Nomura-meglerne - eller som vi egentlig vet, av algoritmer som selger mellom 8 og 10% av dagens volum. Mitt spørsmål er hvorfor de ikke bare flytter alle aksjene (bortsett fra antallet de har lånt) til Nomura-kontoen, siden alt skal selges - men de flytter heller 3 mill her, og 3 mill der...
nopetter
19.12.2018 kl 00:08 2831

Hvordan kan jeg kunne se det når alt er anonymisert. Slik jeg skjønner deg så mener du at BO ikke eier de aksjene på den NOM kontoen. Hvor kommer alle de millioner av aksjer til denne kontoen for så å forsvinne, og etter en tid er den fylt opp igjen med nye millioner. De har byttet på flere meglerhus av den nominee kontoen. Men opplegget er det samme hver gang.

Du kunne vise meg "kryss" på 3 mill aksjer. Aksjene flyttes, krysses ikke.
Jeg mener, og vet, at ABO eier både aksjene som står oppført som ABO, og de som står på NOMURA-nominee konto. De har faktisk brukt nomura hele veien, ikke forveksle med andre nominee-kontoer (Bank of new york mellon m.fl.). Du ser også at Nomura selger mellom 8 og 10% av omsetningen, og ABO-kontoen selger ingenting, bare flytter til Nomura.

Enklere forklart:
DU har 100 000 aksjer i Element på din Nordea-konto. Meglerne hos Nordea tilbyr ikke algoritmehandel, og du vil gjerne bruke Nordnet-meglerne for å selge 10% av dagens volum. Så du oppretter en konto hos Nordnet, og flytter 20 000 aksjer hver gang den er tom, med instruks til meglerne om å selge 10% av volumet hver bidige dag. Hvordan det vises på top-20 oversikter har med hvordan megleren har strukturert kontoen din. Eksempel er alle Nordnet-kunder med InvesteringskontoZero, som vises som samlet konto (og i APCL må flagge opp og ned 5% to-tre ganger i uka fordi noen har kjøpt eller solgt aksjer til 10 000 kr).


Så vet jeg hva WVAP er. Takk SI. Og den gjelder de 10 siste dager? Den er jo livsfarlig!
Når det gjelder BO-kontoen, kan det faktisk være at BO selger og kjøper (overflytter til Nomura),
MEN passer på at de har akkurat 10108494 hver onsdag ettermiddag?

SI,

det er du som ennå ikke har skjønt poenget - de 25m/nok i låne fee kommer på toppen av alt det andre de tjener.

Altså og igjen for å bruke ditt eksempel:

De konverterer 50m aksjer til 1 nok - de konverterer jo ikke 50m aksjer på en og samme tid, men konverterer mindre blokker over flere ganger.

De selger ikke kommisjonsaksjene til 50 øre for de har allerede solgt før de konverterer (låneaksjer). Når kommisjonsaksjene kommer så brukes de til å presse kursen ned for så og kjøpe låneaksjene tilbake billigere - det er akkurat det som med mellomrom trigger aksjen hvor de igjen foretar den samme prosessen.

Skulle vel ikke være så vanskelig å forstå om man ikke tenker ren konvertering og salg, men salg før konvertering (låneaksjer) så konvertering hvor man igjen bruker de aksjene som er konvertert (kommisjonsaksjer) til å presse kursen ned for så og kjøpe låneaksjene billigere tilbake....

Jeg har skjønt ca 1 år siden at de shorter med lånte aksjer. Men poenget mitt er at det finnes scenarioer der de taper penger. Sånn som nå. Men ja - det er sluttsummen på kassalappen som teller.

Eneste som ikke har skjønt dette er SSR hos finanstilsynet.
FAR100
19.12.2018 kl 06:58 2611

Jeg har sett mange ganger før i flere aksjer, aksjekursen kan kjøres opp med fler prosenter. om noen vil kan denne kjøres opp til 5 - 6 kr på no Time.
nopetter
19.12.2018 kl 09:06 2473

BO sitt oppdrag for seg selv er til enhver tid å holder kursen så lav som mulig, derfor forklarer ikke hvorfor de ikke skulle krysse de aksjene over børs, enten må de ha andre medhjelpere til denne jobben som de betaler fordi de kan umulig klare å mose kursen med 40% med kun 18 -19 mill konverteringsaksjer og holde kursen på disse nivåene i flere uker når de kun har brukt 8-9 mill aksjer hittil. ikke sjans i havet

de er også beskyldt fra andre steder å bruke naked short metoden, bla. fra dn.no og andre blogger som nå er slettet. som du selv skriver så har ikke FT noen kontroll hvis ikke disse shortene blir meldt inn til tilsynet. noe de lett kan gjøre med en robot en eller annen plass på en øde øy e.l. så lenge PAS og co har ordnet det slik at alle tradene kun er synlig for meglerstanden og ikke almuen
Redigert 19.12.2018 kl 09:16 Du må logge inn for å svare

Bo har også fått god hjelp av element som ikke leverer en damn shit av hva de har sagt de skal levere, samt revisor trøbbel og høy høy risk. De fleste vil ikke røre denne aksjen med ildtang nå, så tilbudssiden er mye mye høyere enn etterspørsel. Det tvinger kursen langt ned.