USA-rentene: Fed herjer med børsene - og med Trump

Korsar
19.12.2018 kl 20:39 1831

Det kan synes som det har gått mote i å plage Trump på alle tenkelige måter, jfr. alt fra russerundersøkelsene til mye annet.
Trump har også argumentert for at USAs økonomi fremdeles bør kjøres litt livlig, dvs. med lavere styringsrente enn Fed har lagt opp til en stund.
Jeg har faktisk litt sympati for Trumps syn her (han virker faktisk genuint opptatt av at folk skal få mer jobber og ha det litt romsligere), men det er mange flere hensyn som skal pleies når fed vurderer dette.

I dagens styremøte bekreftet Fed at de ikke aktet å høre på Trump denne gangen heller, og hevet (som forventet) styringsrenten til 2,5 prosent. Dette er dermed Fed/Powells fjerde renteøkning i år.

I en uttalelse peker sentralbanken på at det økonomiske nivået i landet er bra, og spesielt jobbmarkedet.
Sentralbanken varsler også at de vil øke renten ytterligere to ganger i løpet av 2019. Det er en nedjustering fra de tre justeringene som tidligere er blitt varslet.
Oppsummert kan vi altså si at Fed hever renten - men senker rentebanen.

Det amerikanske markedet reagerte likevel umiddelbart negativt på nyhetene, og har falt en del fra nivået de lå på før beslutningen.

PS: Mens jeg skriver dette har faktisk børsene tatt seg litt opp igjen (vel, egentlig mest for US futures foreløpig), ikke helt uventet, siden denne renteøkningen var ventet i markedet.
Vel, her hjemme ser vi gjerne minst like mye på oljeprisen skal OSE ta seg opp fra disse dystre førjulstider på børs.

Edit: Og nå faller USA igjen, både de åpne børsene og futtene. Aksjemarkedet er IKKE komfortabelt med Feds renteøkning, trass i at det var ventet. Jaja. det blir vel jul allikevel?
Redigert 19.12.2018 kl 20:56 Du må logge inn for å svare

USA krakker pga at renten ble hevet som ventet.. Jaja, jeg er vel for dum til å skjønne noe..
19.12.2018 kl 21:13 1607

Fra 3 til 2 økninger neste år,De hører og ser jo noe da.Problemet fra før er jo den alt for sterke dollaren som kan brekke hele næringen i export.
Dollaren skal nok shortes når som helst,


Korsar
19.12.2018 kl 21:18 1580

Quul,
noe av problemet med renteøkninger i USA er jo at dette normalt vil STYRKE dollaren ytterligere. USAs eksport må derfor forventes å svekkes på dette.
Det blir imidlertid litt billigere å betale ned på den enorme utenlandsgjelden, som er ett av forholdene Fed må forholde seg til her.

" Fed herjer med børsene - og med Trump ,.."

FED er en uavhengig Bank,-Trump har INGENTING med rentebeslutningene å gjøre,-dette er bare media som begynner igjen å blande kortene kun for å skape blest om nye twitterutspill fra presidenten!
Korsar
19.12.2018 kl 21:23 1508

Og nå dratter det skikkelig utfor....
Må vi ha morgendram til børsåpningen i morra? :-)

Mektig lei denne farsen vi ser i USA dag etter dag. Er jo bare full panikk
19.12.2018 kl 21:28 1431

Jo men utsiktene 2019 om lavere inflasjon og fra 3 ril 2 rentehopp setter markedet i problem da de så høyere vekst enn Fed,
Dullaren skal ned nå.
Korsar
19.12.2018 kl 21:48 1315

Vi ser nå at det var Fed-sjefens tale etter beslutningen som sendte børsene i nytt fall.

Fed legger vel til grunn resesjon i USA i 2021
Surik
19.12.2018 kl 22:08 1169

Usdnok 8.72.
Det eneste positive her er utbytte aksjer som utbetaler i USD. Blir ingen Amerika ferie på meg med det første i hvertfall, fortsetter børsen sånn må jeg finne fram teltet og rsp boksene innerst i skapet.
gepard1
19.12.2018 kl 22:33 1047

Vi har verdens stoerste gjeldboble noensinne. Da kan man ikke heve rentene. Hadde gjeldsnivaaet vaert normalt, ville det stilt seg annerledes. Men gjeldsbyrden kveler veksten. Derfor har man blitt helt avhengig av QE for aa skape vekst. Saa frem til seddelpressene skrus paa igjen, skal boersene ned.

Heroinen/speeden (kvantitative lettelser) er stoppet opp. Alt som skjer nå er naturlig. Slowdown i økonomien i U.S.A , Kina, Japan og Europa.Alle siste tallene peker nedover for disse stormaktene. Plusser vi på ein handelskrig mellom to parter som ikke vil miste ansikt. Da er retningen for 2019 gitt. Det er ikke noe vits i å diskutere retningen , den er nedover.
Det er heller grunn til å diskutere hvor ille det blir. Det ser ikkje videre lovende ut. Gjeldsboblen world wide er i dag utrolig mye større enn i den var i 2008.
Den kommer nok dessverre ikke til å løse seg opp og forsvinne i løse luften. Snør igjen beltet og spenn dere fast. Her skal bli liv.
Hvem blir den første økonomiske norske eksperten som sier . Hvis dere ikke har solgt dere ut ennå så er det for seint. Sitt stille i båten. Svaralternativer mottas med takk . De som satt i båten til XXL aksjen i dag, de satt ikke stille de var travelt opptatt med å snakke med bankene som ringte å fortalte at aksjebeholdningene ble tvangssolgt. De går fort når alle skal ut den samme døren,og det ikke er plass. Ring forøvrig hjem til alle økonomiske eksperter som annonserte julerallyet og spør om det var rally; to the bottom; de mente.
Hektar
20.12.2018 kl 07:40 797

Asia tok ikke godt imot dette, ser Nikkei var ned over 3% (2,8% nå), mens Kina er litt mer rolig med Hang Seng ned 1,3% og Shanghai ned 0,7%.

Spennende å se hvordan dette blir i Norge i dag. Vi pleier jo hyle verst av alle og har fortsatt til gode å være i minus for året. Undrer på om det blir julegaven i år.
Korsar
20.12.2018 kl 08:40 681

Man kan undres på omn hevntrangen hos tilsidesatte og overkjørte republikanere og andre premissleverandører i USA er så sterk overfor Trump at man er villig til å rasere økonomien for å få tatt rotta på ham.
Det er grunn til å frykte 2% fall på OSE idag.
Korsar
20.12.2018 kl 10:41 616

Ja, vi passerte de antatte 2% ned med god margin. men AXA står seg bra på dagens melding.