NORTH - 2019


Det er ikke lett å være i aksjemarkedet for tiden.


Kina har utfordringer og er i handelskrig med USA.
USA hever renten og har det største handelsunderskuddet på 10 år.
Trump skaper trøbbel med sine "tvitter" meldinger som en løs kanon.

For oss aksjonærer i NORTH blir vi "straffet" i denne turbulente tiden uten at det er fundamentale grunner for det.

NORTH har penger på bok. Dette styrker posisjonen og også mulighetene for gode investeringer.

NORTH har fått innvilget deler av sin skatterefusjon og venter på svar for resten. Dette burde være en formalitet, da hele beløpet er overført NORTH i sin helhet.

NORTH sine investeringer har pr dags dato innfridd, og utsiktene er gode for 2019.

NORTH bør etter min oppfatning gi utbytte når refusjonen er i boks.

Ledelsen bør kunne "veiledes" i sin kommunikasjon med markedet.

Kom gjerne med innspill :)
Odi.1
07.03.2019 kl 08:03 572

"Her ville jeg vært ytterst forsiktig ""

Det er bare å dure på... Denne vil vokse og vokse når de rette elementene er på plass.
Tenk den uttellingen som ligger i TXP de neste årene, TriniTT skal utvinne for gigantiske summer "les", TXP sitter i førersete i lag med myndighetene der.
14 brønner er target i År , inn med ytterlige 2 rigger, og 2000bop er rundet som var target 1. Neste target , 3000-4000 bop
NORTH sitter i Førersete i denne.


Forstår dere godt, at dere nå må desperat beise denne til og med om Natten for å klare å få en fot inn , snart ramler det inn Gevinst på Gevinst her.
Dette "tapet" som det gnåles om, er kun papir tap , og en beskjeden sum i LIV , som selvsagt ett styre har mandat til å ta risiko på med en mikke mus investering. Selvsagt skal ikke "strøselskap" ukritisk tappe NORTH , men en får nå innhente Fakta i selskapet før en lirer dette ut på eteren.

Nesten Pinlig å lese at en bruker 3 år gamle "PROFF" sider for å Beise North 2019 :))
07.03.2019 kl 00:22 25

Innlegget er slettet
07.03.2019 kl 00:19 645

Er bare å søke opp hvert enkelt selskap, så ser man for hvem eier de :) Onarheim eier 2 av de og North eier ett av de selv :) Sitter også styremedlemmer i de 2 selskapene Onarheim eier, som er godt kjente navn i North :)

Her er ett av selskapene, som viser styret:
https://www.proff.no/roller/north-advisors-as/oslo/bedriftsrådgivning/IF5WPJL043Z/

North er bare lureri. De eier aksjer i andre selskaper for NOK 135 mio. Det gir rimeligvis et minimum av inntekter. De gikk med 35 mio underskudd i fjor og vil likevel dele ut 35 mio i utbytte samt tilbakekjøp av aksjer. Fra balansen ser vi et akkumulert underskudd på NOK 700 mio, dvs at de har aldri tjent penger.
Her ville jeg vært ytterst forsiktig - dette kan umulig være lovlig. Så vidt jeg kan se tapper aksjonærene selskapet til det går konkurs - om 4 år med dagens opplegg.

Men det at vi har betalt Onarheim med våre penger for "Enkleres Liv" konkurs er ikke bra.
Dette må følges opp.
Det er snakk om et stort beløp her.
Et skjult underslag.

Og det med "konsulenttjenester" på 16-22 millioner virker svært svært fishy... (er det mulig å bruke så mye uten å få noe igjen?)
Kan vi som eier North Energy finne ut av hvilke personer som er involvert i disse konsulent-selskaper? Er det noen i styret? Bekjentskaper av styret?
16-22 millioner er en svært stor sum(!)

Ser ut som noen melker "våre" penger rett ut.
Vi er kanskje heldig hvis vi i det hele får tilbake noe av det vi puttet inn?

Jeg tror det meste av kapital nå vil bli lurt ut av North Energy til forskjellige formål/firma i varierte former.
Diverse sugerør er/blir nok svært nøyd.

I det hele tatt er dette ikke en bra situasjon å være i som del-eier av North Energy.
Redigert 06.03.2019 kl 23:50 Du må logge inn for å svare
06.03.2019 kl 23:01 705

Dette er ikke helt bra, har sett det i regnskapet. Men har ikke tenkt så mye over det, men at de bruker 16-22millioner i året på konsulenttjenester er jo galskap. Spesielt med tanke på størrelsen North Energy er, er jo rett å slett bortkastet penger som kunne blitt brukt mye mer fornuftig.

Innlegget er slettet av drdrey

Dette er vel betaling for konsulenttjenester utført av North advisors.
De har en tydelig avtale om hvor mye de skal ha for å utføre investeringer og vurderinger for North.
Kan godt være at dette er for høyt, men det er ikke nytt.
Odi.1
06.03.2019 kl 22:40 646

Det enkleste er å sende en meil å spørre , i stede for å sitte å konspirere på noe ingen vet noen ting om.
06.03.2019 kl 22:23 659

Acello Partners er ett datterselskap til North Energy, men de 2 andre er litt mystiske. Det skal jeg være enig med deg i, og de eies jo begge av samme person.

Innlegget er slettet av drdrey
Odi.1
06.03.2019 kl 22:12 674

Var vel til en bank og to... I forbindelse med avvikling...
06.03.2019 kl 22:05 690

Tallene du kommer med, stemmer ikke helt. Med mindre det er noe jeg overser i dette regnskapet.

https://www.proff.no/selskap/north-advisors-as/oslo/bedriftsrådgivning/IF5WPJL043Z/

Innlegget er slettet av drdrey
06.03.2019 kl 21:39 727

Hadde vært moro å visst hva de 5,6millionene går til..
drdrey
06.03.2019 kl 21:28 121

Innlegget er slettet av drdrey

Kan bli som med Pen dette.
Alle ser at verdiene er der, samtidig som gjelda er lav/fraværende.
Plutselig kommer det en uventet trigger som får alt i et bedre lys.
Oppkjøp av TXP eller REACH kan være noe som setter fyr i teltet.

Nå kan North i praksis investere i hva som helst. Samtidig som skalaen på investeringer blir større.

North siste 12 mnd: minus 6.4%

Jeg har noen aksjer i North , ca 300K, fordi jeg trodde selskapet kunne gi bedre avkastning enn i et aksjefond. Jeg registrerer at der er verdier i selskapet som ikke gjenspeiles i aksjekursen. Vanligvis vil slike verdier resultere i kursstigning. Ledelsen vil vise i tiden fremover om om de er i stand til å skape verdier for aksjonærene. Dersom jeg mister troen, er der mange alternative plasseringsmuligheter på børsen.
Jeg var nok for naiv, trodde på 50% avkastning på denne investeringen
Odi.1
06.03.2019 kl 20:05 810

ps. håper de har handlet Magseis-Fairfield aksjer for 10mill , så kan vi få 5-10 Mill avkastning i løpet av året... mulig utbytte også..
Odi.1
06.03.2019 kl 19:47 824

Litt ros bør nå ledelsen få også da mimsa`?
De har jo fylt opp cash kassen til 250 000 000 kr, og dette er nå meldt helt forståelig ut i web.
Gode investeringer i TXP. Har nettopp meldt økning til 18 mill aksjer der. SUPERT
Litt surren dette tilbakekjøpsprogrammet , da det prutselig blir ( 85% ,30 øre ) av resten , osv.. Slikt er viss-vass å komme med , men NORTH vinner på dette.
Investeringen i "LIV" er/var så lite at ett styre bør ha såpass handlingsrom til en så minimal risiko.
Litt har vi i NAPA,men der ser det ut til at de fleste har fått en på tryne, en del av risikoen, og kun 350000 aksjer for NORTH sin del, kan også bli bra om de hanker solide avtaler, potensialet er skyhøyt.

REACH og PLCS lever sine egen liv, vi må vente på resultater og kursstigning. dog kommer det ca 3 millioner inn på NORTH konto snart fra REACH i utbytte.

Avklaring på resten av skatt må vi alle vente på, en SAFTIG trigger dette også. En kan ikke laste ledelsen for at vi må vente på svaret der :)

Spør en DAMM på meil, får en alltid hurtige svar på det en spør om, vil si det er god service i NORTH kontra mange andre selskap.

Men er alltid skeptisk, det er bare sunt og godt :)
mimsa
06.03.2019 kl 18:57 868

Ja, det gjorde jeg, og jeg solgte ut 1/3 av mine aksjer i North. Tror vi er bedre tjent i å bli en stund å se an mulig refusjon. Negative er at jeg ikke har tro på ledelsen. Om vi selger oss ut nå, tror jeg vi blir sittene igjen med sjegget i postkassa.
mimsa
06.03.2019 kl 18:33 900

Oilbiz, det er det jeg prøver å si at jeg er overbevist om at det er betydlige merverdier i selskapet, og av den grunn selger jeg ikke på det nåværende tidspunkt. Jeg mener at mindre aksjonærer bør tenke seg om to ganger før de selger nå. Vi burde kreve mer åpenhet fra ledelsen.
@
oilbiz
06.03.2019 kl 18:23 912

Jeg kan ikke si meg uenig i det du skriver mimsa, men ser at det er verdier og ønsker ikke å selge noe som helst på disse nivåer.
mimsa
06.03.2019 kl 18:00 934

Jeg har fått mye tyn for at jeg har vært skepisk, ja, direkte kritisk til styre og stell i North og spesielt til styreformann Anders Onarheim.

1. Onarheim satt som styreformann i "Et enklere Liv" som gikk konkurs høsten 2018. Det viste seg da at North hadde en stor eierpost i "Et enklere liv" og måte ta tap på mange millioner kroner. Det var flere som blei lang i trynet når de ble klar over dette, da vi trodde at North skulle konsentrere seg om investeringer i oljerelaterte virksomheter. For meg virker det som om Anders Onarheim har blandet egeninteresser og verv i North og "Et enklere liv". Jeg føler at her burde Mr. Sæberg gitt en forklaring til aksjonærene hvorfor de investerte i "Et enklere liv" hvor Anders Onarheim satt som styreformann i både North og "Et enklere liv"

2. Det har nå pågått en prosess hvor bl.a. gjengen som har kontorer ute på Tjuholmen skal rydde opp i diverse eierposter som er blandet sammen i mange forskellige selskaper hvor North også har eiendeler. Det er bra at det blir ryddet opp, men hvem er det som følger opp om dette blir gjort på en ryddig måte, samt at småaksjonærenes interesser er ivaretatt?

3) Jeg leser i dagens Finans Avis at Anders Onarheim har vært i vitneboksen i kapasitet som styremedlem i BwLpg, anngående en sak hvor tidligere Aurora aksjonærer har gått til sak mot BwLpg. Dette er en sak hvor mange av de tidligere aksjonærene i Aurora føler seg overkjørt og lurt av megler (Sparebank1) og BwLpg til å selge sine aksjer til altfor lav pris. Ifølge Anders Onarheim mener han at dette gikk heilt riktig for seg og det er bare å forvente at noen av aksjonærene blir sure og gretne i ettertid. Jeg har sagt dette lenge og mange ganger tidligere at jeg har null tiltro til Anders Onarheim, og det sammen-suriumet som ser ut til å eksistere ute på Tjuvholmen, samt den tilsynelatende nedlatende holdning han viser til de tidligere aksjonærene i Aurora, og jeg er overbevist at det er denne holdningen han har til oss småaksjonærer i North.

Jeg foreslår at dere tar en titt på dagens sluttkurs i North på kr1.81, samt den difuse og tidligere uklare meldingen om tilbakekjøp av 15% av aksjer og utbytte etc. På meg virker heile greia som en bevisst tåkelegging for å føre oss småaksjonærer inn i uvissa. Jeg hadde solgt meg ut for lenge siden om jeg ikke var overbevist om at det ligger større verdier enn kr 1.81 per aksje, og at noen av innsiderne ønsker å slå kloa i flere aksjer til en billig penge, ved å forvirre småaksjonærene ytterlige ved uklar og mangelfull informasjon.

Sæberg og Onarheim burde komme på banen og gi en skikkelig utredning om hva faen de holder på med. Jeg kan heller ikke huske å ha sett noe til en skikkelig strategi om hva de har tenkt å gjøre framover, noe jeg mener å huske at ledelsen har lovet tidligere..

Dessverre virker det som om at jeg er bortimot den eneste som er sterkt kritisk til hvordan styre og stell forvalter våre verdier i North.
Odi.1
06.03.2019 kl 15:37 1027

hehe , ser ut til at det tikker inn lite med brev til ledelsen om å ville selle til denne "fantastiske" prisen 1,90 nede i 1,81 for å få det til å se værry BÆD ut

Kun 18.06-2019 som gjelder nå, og en stor porsjon tålmodighet :)) $$$
Redigert 06.03.2019 kl 15:43 Du må logge inn for å svare

Salgspresset er det fremdeles OM Holding som står for. Han har jo tikket ned over listen i lang tid og ser ikke ut for å gi seg med det første.

46 Mill aksjer * 3 kr = 132
North kjøpte 1,7 Mill aksjer mellom 2,6-2,7.
Vil ikke overraske meg veldig mye om det kommer en kontrakt til Topaz Tiamat (den nye skuta) de nærmeste dagene.

PLCS får et løft idag.
Reach-aktiviteten er oppe igjen etter en rolig periode med vedlikehold av skutene.
TXP girer opp
North er ATH cash og har 115mill på disken hos OTO.
Odi.1
04.03.2019 kl 18:46 1635

150 M ? Blir vel rundt regnet nesten 70-80% gevinst det for North? , 2019 blir ett spennende år å være i North.
Redigert 04.03.2019 kl 20:29 Du må logge inn for å svare

mimsa solgte sine aktier i 1,7 ish.... Han mente aktien var på vej i 1,50....

Først og fremst interessant at soff hyrer inn folk fra subsea, da de ikke har dette segmentet i flåten idag.
Om soff kjøper hele REACH potten North sitter på for 150 Mill, vil ikke dette bli lagt merke til i Qrapportene deres..
Avskrivninger i mrdklassen bare i 4Q.


At noen som har vert i flere nøkkelposisjoner hos Reach nå begynner hos Solstad tolker jeg positivt for begge selskaper. Bare sånn at det er klart.

Solstad som selskap har mer enn nok utfordringer og man skal ikke utelukke at det går over ende for så at noe kjøper boet og starter opp dagen etter. De fleste mener jo at Reach er en aktuell kandidat for overtakelse. Kanskje denne ansettelsen er en brikke i det spillet?
04.03.2019 kl 15:29 1777

De har tatt på seg litt av en jobb, de skutene er virkelig på vei til å synke...
Odi.1
04.03.2019 kl 15:27 1786

Ingen som er uerstattelig, dette er bevist 100 av 100 ganger før. Om noen tror dette om seg selv, eller sine :)

Artig å se at alle skutene som er klare for jobb er ute og seiler nå også;)

Artig å se at personell som som har innehatt flere nøkkelposisjoner hos Reach nå jobber for Solstad.
Odi.1
04.03.2019 kl 15:19 1800

tenker mimso er glo etter utbytte ho også :)