FOE - Harland and Wolff up for sale


The Harland and Wolff shipyard in Belfast is up for sale.

Its Norwegian parent company, Fred Olsen Energy, is carrying out a restructure of its business and could decide to offload Harland and Wolff.

The day-to-day running of the yard, which employs 115 people, is unaffected.

It built its last ship in 2003 and now concentrates on marine engineering activities.

No price tag has been placed on the business.

The sale was reported in Friday's Belfast Telegraph.

Harland and Wolff Heavy Industries Ltd has confirmed that "as part of wider restructuring activities it is engaged in a marketing process that may lead to a potential sale of the business".

https://www.bbc.com/news/uk-northern-ireland-46648029
really
24.12.2018 kl 14:47 1532

Harland and Wolff er vel det eneste som er vanskelig å vurdere i konkurskandidaten FOE. Ikke veverftet, det går dårlig og er neppe verdt noe særlig på grunn av driften, men eiendommene kan ha verdi om ikke det meste ble solgt forrige gang FOE trengte penger.
lerkarls
25.12.2018 kl 08:15 1383

Really, hvordan er panterettighetene i dette selskapet? Har bankene pri her eller er det usikret og eiet av morselskapet?
really
28.12.2018 kl 11:35 1131

Det er et interessant spørsmål som jeg dessverre ikke vet svaret på. Min antagelse er at når FOE har vært gjennom noen runder med banken har de måttet pantsette alt de har. Om ikke eiendommen er pantsatt skal det mye til at ikke aksjene i H&W er det.

Eneste motivet til really på FOE trådene er å få kursen lengst mulig ned til egen vinning. Bare vent, sannsynligvis blir ikke nicket hans så aktivt når kursen snur bratt oppover, og FOE = DDASA kommer til å sveve høyt når børsen åpner i det nye året. Om man laster på kr. 1, 2, 3, 5 osv. betyr svært lite når kursen skal enda høyere.
Fevang
30.12.2018 kl 15:06 952

Og du innser aldri realitetene. Uansett hvilket nivå man kjøper på så går dette til helvete. Ned fra ca 22 kr bare i år ikke uten grunn.

Men du blir jo med til bunns uansett. Får håpe at du ikke har lurt noen naive inn i denne katastrofen.
really
30.12.2018 kl 18:31 869

Du er nok den rette til å snakke om egen vinning, småtroll. I motsetning til deg har jeg ingen økonomisk interesse av FOE. Den er et tapsprosjekt uansett fra dagens kurs. Fred Olsen familien er tydeligvis forberedt på konkurs siden de skiftet navn til DDASA. Alternativt er de ikke med videre av samme grunn.

Skulle det være mulig å tjene penger på skrapjernet så blir det ikke dagens aksjekapital som gjør det. Om noe er situasjonen verre nå en da refin planen som verdsetter hver aksje til 20 øre ble lansert. Da trodde man at bedre oljepris ville gi rask riggopptur i 19. Nå blir nok den noe mer avmålt.

Så la dere ikke lure av det desperate trollet som nok kommer til å tape det vesle han har igjen.
Redigert 30.12.2018 kl 18:32 Du må logge inn for å svare