LO-lederen advarer mot «franske tilstander»

Slettet bruker
24.12.2018 kl 07:04 432

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen kaller regjeringens politikk «usosial» og frykter det vil ramme tilliten i samfunnet og skattemoralen om kursen fortsetter.

Hans-Christian Gabrielsen viser til «de gule vestene» i Frankrike, hvor tusenvis har demonstrert mot høyere avgifter og med krav om bedre levekår.

– Det sinnet som har vokst fram, har nok overrasket mange, men det bør det ikke. Usosial politikk har alltid hatt en sprengkraft i seg til å ende med uro og sinne, sier Gabrielsen til Klassekampen.

LO-lederen sier han har ingen tro på at KrF, som på nyåret skal gå inn i regjeringsforhandlinger med Høyre, Venstre og Frp, kommer til å moderere regjerings politikk på samme måte som de gjorde fra Stortinget. Han mener statsminister Erna Solberg (H) har glemt menneskene, men ikke milliardærene. Ifølge Gabrielsen har 94 prosent av befolkningen fått 10 kroner dagen i skattekutt under Solbergs styre, mens Norges 1.600 rikeste har fått 1.600 kroner dagen.

Han viser også til det han kaller «usosiale kutt» og avgiftsøkninger på 5,3 milliarder kroner, «som ikke tar hensyn til inntektsnivå, men rammet blindt», skriver avisen.

– Avgiftene som betales av oss alle, enten vi er styrtrike eller vi er en vanlig familie som forsøker å få hverdagen til å gå opp, øker og øker. Mens skattene for dem som sitter best i det – de kuttes og kuttes, sier han.
aklm
24.12.2018 kl 08:30 412

LO bossen bør prate med sine kamerater i Oslo. De er spesialister på avgifter som gjør livet vanskelig for folk med dårlig råd. De brukte også flere 100 mill på leilighetskjøp i et overopphetet marked. I Bygdøy Alle ble det kjøpt en leilighet til 11 mill som var tiltenkt 2 asylsøkere. LO bossen bør spørre sine medlemmer om hvor mange av dem som kan kjøpe tilsvarende leilighet for midler de selv har tjent. Vennene hans i Oslo bruker imidlertid penger fra hans medlemmer til å hamstre leiligheter de selv ikke har råd til. Snakker om å være blind.
vicktor
24.12.2018 kl 14:15 365

Jeg blir nesten målløs, når jeg leser hva denne LO lederen uttaler. Frekkheten til disse AP folka har ingen grenser.
AP har i alle år etter krigen vært det førende partiet i landet. Vi i arbeiderklassen har gjennom alle disse årene betalt enn mye
høyere prosentandel av vår lønn i skatt, enn de rike. Som har hatt mulighet til å investere i prosjekter og fått store skattefradrag.
AP innførte noe de kalte sosial boligbygging. Det gikk ut på å opprette boligbyggelag. Folk betalte et lite innskudd og fikk seg en ny bolig.
Baksiden var at du betalte en husleie, som bare økte og økte år for år. Når du betalte denne husleien, så betalte du egentlig ned på et lån
som boligbyggelaget hadde tatt opp. I og med at dette var husleie, så fikk du ikke noe rentefradrag på denne såkalte " husleien ". Dersom du var litt bedre stilt
og hadde litt kapital, så kunne du ta opp store boliglån og få rentefradrag det luktet svidd av. Det gikk mange tiår (husker ikke når) før dette ble rettet opp, ved at
folk fikk fradrag i skattet tilknyttet boligen i boligbyggelaget.
Dette begynte etterhvert Ola og Kari å forstå, så begynte de også å ta opp store lån å kjøpe hus.
Da forandre AP politikken, ved å kreve inn avgifter istedet. Slik at man ikke kunne trekke dette fra på skatten. Bompenger var en av disse skattene, som enkelte
plasser i landet kan være opp i 50 000 kr. Eiendomsskatten er vel den siste skatten disse penge-innkrevere har innført.
Dette er en skatt du betaler av din nettolønn og tar ikke hensyn til din lånebelastninger. En usosial skatt innført av et parti ( Arbeiderpartiet) som liksom skal være
de svakes parti.
De milliardærene som AP og LO til stadighet nevner var milliardærer lenge før sittende regjering kom til makten. Det har Arbeiderpartiet sørget for gjennom sin
skattepolitikk gjennom flere tiår, ved et utall av skattefradrag ved investere og reinvestere.
At mange land nå sliter med å få endene til å møtes og må øke skatter, tror jeg skyldes en ukontrollert innvandring. Innvandrere som ikke bidrar til fellesskapet.
" De gule vestene " er et resultat av den politikken AP og LO ønsker å føre.
børst
24.12.2018 kl 16:29 325

Å innføre nye avgifter eller øke eksisterende er ekstremt usosialt ettersom de rammer personer med lavere inntekter hardere enn de med høye inntekter. Skjønner godt at folk som befinner seg i lavtlønnsyrker blir forbannet.
Fredrik Frikk
25.12.2018 kl 09:48 290

LO-Gabrielsen har rett, men overser én sak: Støre-AP har vært for avgiftene og kuttene. AP er ikke noe alternativ.
Nattevakt1
25.12.2018 kl 11:22 269

Ingen av Stortingspartiene kan tilby et reelt alternativ til dagens politikk. Verken Ap, Rødt eller Krf, og Venstre.

Senterpartiet som har vokst mye siste årene på å være protestparti som klager på både skatt, avgifter, og bompenger øker skattene i sitt eget alternative 2018 statsbudsjett. Faktisk er det frekt å klage på avgiftene som regjeringen har satt opp på strøm, fly, plastpose etc og håne regjeringen for usosial politikk. De sa vel at avgiftsøkningen på 6-7 mrd var usosial og guden vet hva.

'Vet dere hva. De satte bare avgiftene bare ned med 1 mrd selv i sitt alternative budsjett og økte skattene.

Senterpartiet later som de er patrioter og imot dagens skatt og avgiftspolitikk. De er falske og har ingen reelle alternativ politikk.
kilde:
https://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/vedum---siv-jensen-er-blitt-en-avgiftsminister/3423563952.html
https://www.senterpartiet.no/aktuelt/for-folk-i-hele-norge
aklm
25.12.2018 kl 17:08 242

Helt utrolig at LO ledelsen kan holde på slik de gjør. De er garantister for at innvandrere skal kunne utkonkurrere deres egne medlemmer. De klarer også å få dem til å betale for sin egen undergang. De kan være jævlig glade for at ikke markedsføringsloven gjelder her. Da hadde hele gjengen blitt bøtelagt.Når man interesserer seg mer for boikott av Israel enn for egne medlemmer skjønner man hvilken svikere som styrer LO.