Det er nå gratis lading hos Circle K i Sandvika, Bærum.


https://www.aftenposten.no/okonomi/i/yvByQR/Elbilene-torker-ut-bensinsalget-i-Oslo-vest

Fantastisk. Intensjonen ble realitet. Dog i liten skala foreløbig. Prinsippet er der.

Det er en interessant artikkel. Salget av bensin og diesel har gått ned med ca 30 % i Asker & Bærum og Oslo Vest de 2 siste årene. Og ELbilens andel av nybilsalget i dette området er omlag 50 %. Dette må jo plassere dette geografiske området i verdenstoppen mht. ELbil.

Dette er flott. Dette er nybrottsarbeid. Det er miljøvennlig. Vi har ren kraft. Støy og forurensning fra biltrafikken går ned. ELbiler har mye færre deler, og
er derfor lettere å reparere og vedlikeholde.

Vi må nå få politikerne til å forstå at mobilitet fører med seg verdiskapning. Vi må ikke gjøre det dyrere enn strengt tatt nødvendig å bevege seg rundt.
Billig transport bedrer vår konkurranseevne. Vi har mye strøm selv, som vi eier i fellesskap. La oss gjøre lading billig. Helst gratis. Vi beveger oss ikke
rundt for moro skyld. Det er ledd i verdiskapning. La oss prøve å legge oss til nye holdninger rundt dette. Tradisjonelt har bilhold i Norge vært uhørt
dyrt. Nå har vi virkelig mulighet til å gjøre noe med det. Men vi bygger også Intercity. Det må vi ikke glemme. Hva med elektriske minibusser som
shuttler til stasjonene ? De mest sentrale stasjonene har vanskelig for å holde (helst) gratis P-plasser.
Og tenk på turister. Vi kan leie ut elektriske minibusser til dem. En vinn vinn. Attraktivt for dem. Attraktivt for oss, fordi vi får mange turister om vi vil.
Og fornøyde turister. Og miljøtankegangen vil vokse bedre frem. Hvilket er helt nødvendig nå uansett. Den arktiske sjøisen smelter.
Om lading om noen år kan skje hurtig, kan jeg ikke skjønne hvorfor ELbil ikke kan egne seg også i usentrale strøk. Der har folk strøm hjemme.
Men visse kjøretøy vil sikkert fortsatt bruke tradisjonelt drivstoff en stund. Traktorer og lignende. Trekkvogner.

Jeg tror Norge har mye å score på å vise vei. Og flott Norgesreklame.
Redigert 27.12.2018 kl 05:09 Du må logge inn for å svare
kjalar
27.12.2018 kl 20:06 762

totalt idioter som vil stå ute i kulda i 2 timer for å lade, etter at de har kommet forerst i køen på denne ene laderen, noe som tar 6 timer. køen er et jævla sovjet-kaos, siden det ikke er noe sync mellom køsystemene i appene, er batteriet kaldt, beregn 3 timer til ladingen. Elbil er total scam, man må faktisk beregne motvind for å ikke få flatt batteri og.