IOX - TOP 10 Utfordringer, Muligheter og/eller Umuligheter 2019


Istedenfor å bruke opp plass på trådene gjennom å angripe hverandre så er det nok av ting man kan fokusere på når det kommer til selskapet sett under ett, deres ledelse og ikke minst performance og/eller non-perfrmance for bedre å danne seg et mer riktig bilde av hva man faktisk investerer i for det er vel det som har noen interesse og ikke hva man synes om hverandre...:)

Det er fakta at ting har tatt veldig mye lengre tid enn først antatt både når det kommer til boreplan, gas-boosterne og for ikke å glemme infrastrukturproblematikken for å nevne noe, men det isolert behøver ikke å være avgjørende for hvorvidt de en gang kommer til å lykkes - det er heller rekkefølgen av hva som faktisk skjer/ikke skjer som vil være avgjørende fremover.

-------------------------

(01) BOREPLAN - til stadighet utsatt av forskjellige grunner. Fortsatt mangel på partnerskap og kapital for å kunne gjennomføres.

(02) BANKGARANTI - det ble en verbal enighet om en kansellering ac COR-6 i juni og formelt i oktober, men det råder fortsatt en usikkerhet lnyttet til hvordan det vil slå ut på det eksisterende garanti kravet som vi kjenner til er blitt krevd økt av ANH.

(03) GAS BOOSTERE - skulle øke produksjonen betydelig og ble under store deler av 2017 meldt som både kjøpt, sjekket og sendt med både estimert ankomst -og installasjonsdato hvor det er nå er gått 1 år etter at de skulle ha vært installert uten at det er meldt noe som helst...

(04) INFRASTRUKTUR - Dette har vært en utfordring siden tidenes begynnelse og det er meldt om et utall ganger alt i fra betydellige fremskritt til at man er nesten i mål med Duya, men som fortsatt virker å være bare nesten også når det gjelder den alternative løsningen Norther Road selskapet har meldt at de har jobbet med over lang tid hvor siste estimering for godkjennelse fra myndighetene angående Northern Road er estimert til å komme rundt Q1-19.
Et andre alternativ som er meldt er å få til en avtale med Perenco om å få bruke deres pipeline.

(05) EGENKAPITAL - 2,4m/usd (tilgjengelig pr 29.11) + 4m/usd (låst til garanti). Ingen umiddelbar krise når det kommer til operasjonskost de neste 2 kvartaler, MEN langt i fra nok til å kunne møte forpliktelsene relatert til boreplanen hvor man i dag kun har 1 partner (SLS) for 1/3 av brønnene som er planlagt boret.

(06) PARTNERE - Selskapet vil være avhengig av å få inn nok 1 partner for å kunne gjennomføre boreplanen og det i nærmeste fremtid for ellers vil selskapet måtte foreta en betydelig kapitalinnhenting og da er nok emisjon det som er nærmest for hele eller i alle fall deler av det som må hentes inn.

(07) PRODUKSJON - Har vært mer eller midre jevnt og trutt stigende frem til Vikingo pumpeproblematikken med tilhørende suksessfull utskifting og workover hvor formasjon C5 poduserte, men langt mindre enn tidligere og med en heller mindre suksessfull oppstart av C7 hvor denne formasjonen ble stengt helt ned i påvente av at man fikk boret en vannavledningsbrønn noe som er planlagt å bli gjort i forbindelse med boreplanen (som til stadighet blir utsatt) og til slutt så ble også C5 formasjonen nå nylig meldt midlertidig stengt ned pga infrastrukturelle utfordringer.

(08) INNTEKTER - når vi så kjenner til under Q3 så var det mer eller mindre full produksjon og det på en gjennomsnittelig langt høyere oljepris enn dagens hvor man knapt endte i break-even så med det vi kjenner til så er det ikke annet å forvente at Q4 (28.02-19) vil bli langt svakere og som da vil gå inn i rekken som nok et rødt resultat. Dette igjen vil spise av EK som igjen vil fremskynde behovet for å øke egenkapitalen som til syvende og sist øker risken for en emisjon før en ny partner er på plass.

(09) LÅNEFORFALL - Ingen forfall av betydning før om 12mdr (jan-2020) - ser vi bort i fra en eventuell økning av garantikrav.

(10) LISENSENE - Likeså er det viktig å få en oversikt over diverse lisenskrav både når det kommer til levetid og ikke minst tidsbestemte progresjonskrav spesielt med tanke på at ting har tatt så mye lengre tid enn først antatt og at det fremover også er en reell risk for at ting vil ta tid.
Gjentagende forsinkelser og stadig nye behov for forlengelser er reelle riskfaktorer både når det kommer til usikkerheten om innvilgelse av forlengelse og om økte garantikrav.

LLA-47

Work program:

Commitment phases I and II unification:

Pending drilling of 9 exploration wells by 10 February 2020 (s8)


ALTAIR

Work program:

Commitment phases I and II unification:

Pending drilling of 1 exploration well by 31 January 2019 (s9)


https://www.interoil.no/?page_id=13&year=2017&PressReleaseID=1052520


GARANTI

Interoil's additional investment commitment for LLA 47 for the second segment of the current phase is US$24,000,000. Based on Interoil's interpretation of the provisions of the new resolution, Interoil would be required to provide a guarantee of US$4,800,000, equivalent to 20% of its additional investment commitment, to satisfy its guarantee obligations. Interoil has already provided guarantees totalling US$10,800,000 for LLA 47.

https://www.interoil.no/?page_id=13&year=2015&PressReleaseID=1827229


LLA - 47 phase 1 and 2 unification requires a guarantee increase

Following LLA - 47 exploration contract, the combination of the phase 1 and 2 requires the existing USD 4.8 million bank guarantee to be increased

Interoil is in constant conversation with the ANH aiming to structure a guarantee scheme that would fulfil the ANH requirement based on Interoil’s possibilities under current market circumstances

http://hugin.info/137537/R/2215923/865344.pdf

-------------------------

* Dette var kun en kortfattet oppsummering av rikets tilstand og får vi input av de som sitter på detaljene så vil det være til stor hjelp for den enkelte både for den som allerede er posisjonert og ikke minst for den som går med planer om å posisjonere seg.
Redigert 30.12.2018 kl 15:04 Du må logge inn for å svare
qestador
30.12.2018 kl 18:31 4866

Det er nok mest prisen på IOX som er i fokus for tiden. Har sunket fra 6,5 de tre siste mndr.
Det ble for drøyt for meg teknisk og trenden er ikke brutt.

Vi har det samme problemet i QEC.
Redigert 30.12.2018 kl 18:32 Du må logge inn for å svare
Ransen
30.12.2018 kl 18:34 4860

Må for all del ikke tenke trender i denne aksjen, da går det galt. Trendene tar lite hensyn til de meldingene som kommer rett over nyttår...Før man får sagt "kake" så er aksjen oppe i 6 kroner igjen.

Oljeprisen er greit opp og vi bryter nok 3 kronersgrensa om vi ikke får en positiv nyhet på morrakvisten. Da ser vi 6 kr

Nå åpner ikke børsen før på onsdag, så du får god tid til å studere oljepriser ?.
Godt nytt år fra 007 James Bond, for tiden i Australia.

Du har visst heilt rett :) Var visst for ivrig
Ransen
31.12.2018 kl 09:18 4299

Oljeprisen tar seg godt opp som følge av OPEC/Russland produksjonskutt, samt økt oljekonsum i USA. Det ligger an til et balansert marked tidligere enn ventet.

ANH decisions
When ANH head Luis Miguel Morelli gave his ‘ToDo’ list for year-end at the Oil and Gas Summit in November, we did not believe he could accomplish everything but we said we would be happy if he got it done by the end of the first quarter. However, at the entity’s last board for 2018, he managed to do a great deal, especially a revised block map. He also put a long-expected ‘stake in the heart’ of the Sinu-San Jacinto auction, hopefully paving the way for more economically viable conditions.
 
Morelli also succeeded in terminating the previous, flawed Permanent Competitive Procedure but (as we expected) getting a new one approved was too optimistic, especially when the Constitutional Court ruled that any new process has to ‘square the circle’ of somehow getting an agreement with communities, even though neither side can impose their will. We would love to sit down with a magistrate and hear how they think that might be possible.
 
His promise of February seems impossibly ambitious for this, but the ANH has shown it has the will to get things moving.
 

Tror januar blir en flott måned for IOX

Abu er vert på nyårskvelden, underheld damer med vekslande hell. Det vart litt ampert med diverse negative Abu vurderingar av kongen sin "Kardemommeby"-tale, men godtonen er komen tilbake i heimen medan året så smått ebbar ut!

Mange herinne på HO som enno er ute i kulda, seier mykje rart om IOX-finansiering , men alle gløymer det viktigaste;
Så snart dei to neste brønnane boblar av det svarte gull, kjem kapitalsterke friarar og bankar på for å få sin del av kaka!
Her er det berre å sitje i ro eller kjøpe seg vidare opp om ein kan og vente på dei gode tider.

Shampisen er kald, finglasa står på rekkje og rad, damene velnøgde og snart smell det!
Ver varsame med kruttet!
Redigert 01.01.2019 kl 22:48 Du må logge inn for å svare

Abu: I morgon brakar det laust for IOX. Årets rakett.
NullBull
01.01.2019 kl 22:14 5106

Olja har nok nådd bunnen. Se på Finansavisen sin forside onsdag - Frontlinjesjefen tror på $80 i 2019. De har intervjuet et ekspertpanel og de deler min optimisme.

Det var vel rundt denne tiden oljen begynte sin kraftige oppgang i 2018. Har skikkelig godfølelsen - et år og ikke minst en vinter med mange spennende muligheter. Åpner vi over 4,50 i morgen?

Godt nytt år alle sammen!
raven12
02.01.2019 kl 11:01 4829

Snart er det i orden da ser vi 4 kr .....kjøøøp nå

Godt å se oljen igjen banker oppover. Håper på en stabil olje på over $60

Synes det var en flott start på det nye året.

Oppsummering:
IOX opp over 10 % på relativt høyt volum og brent-olja er p.t på 56.28 dollars , opp 3.95%
Ransen
02.01.2019 kl 17:57 4410

Tror det er noen som "svetter" på utsiden her nå.
Olja skal opp.
IOX skal opp.
Kommer de med veiåpning og borestart , så må helloween komme med raketten...

Raketten er ferdig polert ?

Vi ser nok 3,50 kr i morgen

Liker så godt denne infoen som kom i børsmelding den 25.12. om Northern route:
"These agreements have been verbally settled, drafted and the company is currently waiting for them to be duly signed and notarized"
VELDIG mye er allerede på plass!

Leandro Carbone, CEO, commented: We are very optimistic with the progress made with the local community and with the prospect
of having the "Northern Route" ready very soon.

Melding kan komme hvilken dag som helst.
Redigert 03.01.2019 kl 07:08 Du må logge inn for å svare

Leandro Carbone, CEO, commented: We are very optimistic with the progress made
with the local community and with the prospect
of having the "Northern Route" ready very soon. This will benefit Vikingo as
well as other nearby producing fields.

"As well as other nearby producing fields" virker nesten som om de samarbeider med andre som er i same situasjon som IOX for å få tilgang på alternative vei?
Ransen
03.01.2019 kl 09:11 3586

Skal ikke se bort I fra at det er en rekke synergieffekter ved åpning den nye veien. De har jo forespurt om felles rørtransport med en nærliggende produsent.
Veien vil benyttes til enormt mye tungtransport til og fra feltene både for Interoil og evt andre produsenter.

Ja, virker logisk det. Spesielt siden dei spesifikk nevner det i rapporten, så er det nok en sammenheng. Da er det flere som setter "press" på at veien blir tilgjengelig snarest mulig.
Redigert 03.01.2019 kl 09:26 Du må logge inn for å svare

Må da minke godt på aksjene her nede?
Topp 20 må da ha økt, var i alle fall 1 "kjenning" som skulle ha 1 prosent av IOX.
Litt usikker på om han er ferdig lastet.
Ransen
03.01.2019 kl 09:38 3451

Ikke lett å ta 1% nederst på 3-tallet. Det skal lite til før den fyker opp.
Uansett, kommer meldingen om vei og borestart på Malevo(avklaring med partner SLS) så går toget.

Nei det burde ikke være enkelt, men vet han plukket noen 100K før nyåret på lave 3 tallet.
Uansett er det aksjer som blir vekke fra markedet en stund.Og med så lite aksjer totalt gjør det at oppgangen blir mer brutal når meldingen kommer?
Ransen
03.01.2019 kl 09:52 3392

De dette en aksjonær som har forstått hvilken verdi dette selskapet har, og som tenker som Andes??

Samme som solgte i november/ tidlig desember?
Litt artig at JB, dansken, og Ris. er borte som dugg for sola så snart IOX stiger. De angrer vel på at de ikke kjøpte.

Nei, vil ikke si noe navn.Usikker om han handler på zero konto eller på privaten.
Hva Matthias gjør vet eg ikke.
Ransen
03.01.2019 kl 10:06 3451

Som vanlig det. Uten å eie aksjen er de veldig eksperter når kursen daler...og borte når kursen stiger...
Mdg1
03.01.2019 kl 10:13 3420

Største risikoen er vel at selskapet er tomt for cash. 2.4m$ som ikke var låst siste sept. Lav oljeproduksjon og lav oljepris gir vel godt under 1m$ i slutten av januar. Selskapet betaler renter på 42m$ i lån. Jeg lukter emisjon på 20m$'ish for å sikre driften.

Tar gjerne en emisjon på 20m$ pr. aksje.
Mdg1
03.01.2019 kl 11:37 3187

De kan ikke drive selskapet uten kapital. Alle forstår vel at med 2,4 i kontanter i slutten av september, lav oljepris og lav produksjon siste kvartal 2018, så trenger de kapital. Kan ikke drive et selskap med lønnsforpliktelser, boreforpliktelser, renteutgifter på 42m$ i lån og mulige uventede utgifter med bare 1-1,5m$ i kontanter. Jeg har advart dere. Det blir emisjon om ikke oljeprisen henter seg inn fort og produksjonen øker. Slik det er nå brenner selskapet penger hver dag. Penger de ikke har!
Redigert 03.01.2019 kl 11:38 Du må logge inn for å svare

Den advarselen har vi fått fra de som ikke har aksjer siden 2015...Gjesp.